csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 104 vendég van a témában


#11175 október 08, 2015, 22:49:49, csabax
Románia - Finnország

Tipp: Románia 1.5 gól felett  :noway:
Odds: 2.10
Fogadóiroda: bet365


Van úgy, hogy a zsinórban három gólnélküli döntetlen után nem érdemes ismét 0-0-át játszaniuk a hazaiaknak. Persze, még egy újabb ilyen eredménnyel sincs minden vesztve, sőt igazából semmi sem, hiszen még akár egy finnek elleni döntetlen után is simán továbbjuthat a román válogatott. A következő mérkőzésen ugyanis a Feröer-szigetek nemzeti csapata lesz az ellenfél, s valószínűsítem, hogy az a gárda nem okozhat különösebb gondot az Európa-bajnokságra kijutni akaró románok számára.

Ettől függetlenül - már csak amolyan biztos, ami biztos alapon is - jobb megelőzni az izgalmakat és simán győzni az utolsó hazai találkozón. Ez a simán győzni azt jelenti az én olvasatomban, hogy 1 gólnál többet fognak szerezni a románok. Ez az egynél több hazai gól - amire fogadok - már csak azért is jól jöhet, mert így el lehet kerülni némi idegeskedést Hiszen az minden bizonnyal nem tehet annyira jót a hazai focistáknak, ha 1-0-nál szépen rácsücsülnek az eredményre, s úgy "buszoznak", ahogyan Murinnyó mester szokott a Cselzível, majd kapnak egy gólt és 1-1-nél meg úgy bambulnak kifelé a fejükből, mint akik bézbolütős jellegű Fa-testápolóval kaptak kezelést.

A hírek szerint a hazaiak szövetségi kapitánya, Anghel Iordanescu támadó szellemű csapatot fog pályára küldeni. Már csak azért is, mert elege van a sorozatos 0-0-ákból és román gólokkal kíván búcsúzni a bukaresti szurkolóktól. Mármint ez a búcsú nem azt jelenti, hogy Iordanescu lemondásra készül, hanem azt jelenti, hogy ebben az EB-selejtezőben a finnek elleni meccs lesz az utolsó romániai találkozó.

Ezúttal is a gólgyáros Keserű lesz a románok csatára, de mögötte/mellette Torje, Stancu és Chipciu is játszani fog. A finneknél nem fog játszani Jemerenko és talán Väyrynen sem. A vendégek nem csak hiányosak, hanem játékosaik is motiváció híján vannak, hiszen már esély sincs a továbbjutásra. A hazaiaknál van motiváció és szükség is van a győzelemre, de mivel nem hiszek abban, hogy 1-0-nál "rápihennek" majd az eredményre, hanem - már csak a biztonság miatt is - legalább egy újabb gól szerzésében lesznek érdekeltek, és persze sokkalta jobbak a vendégeknél, arra fogadok, hogy egy gólnál többet szerez Románia.

Tipp: Románia 1.5 gól felett.


1-1

#11176 október 08, 2015, 22:49:19, csabax
Albánia - Szerbia

Tipp: Albánia  :noway:
Odds: 2.70
Fogadóiroda: bet365


Elbasan fog otthont adni a soron következő EB-selejtező forduló egyik legparázsabb összecsapásának. Ez utóbbi szerintem annyira biztos, mint az, hogy 1+1=2.

Úgy döntöttem, hogy hazai győzelemre fogadok. Talán mégiscsak jobb lenne a szabálytalanságok vagy a büntetőlapok száma felé orientálódnom, vagy arra fogadni, hogy lesz-e büntető avagy nem a mérkőzésen. Tuti, hogy ilyen jellegű fogadásom is lesz, mármint persze csakis az esetben, ha lesz ilyen a kínálatban és megfelelőnek tűnik majd az odds. Ám nagyon valószínű, hogy ilyen fogadásom majd csak élőben vagy mindössze néhány órával a meccs kezdete előtt lesz.

Miért számítok parázs összecsapásra? Például azért, mert ez a találkozó lesz annak a belgrádi meccsnek a visszavágója, amelyik a 41. percben félbeszakadt, és a későbbiekben sem játszották le, hanem az UEFA megbüntette a szerb fociszövetséget és a 3-0-ás Albánia-győzelem mellett döntött. Ja, és többek között még arról is szó volt, hogy a szerb rendőrök is verték az albánokat. Mint ismeretes, a Szerbia-Albánia EB-selejtező volt az emlékezetes dróntámadásos focimeccs, amikor a pálya fölé repített quadrocopteren függő Nagy-Albánia zászlóval kezdődött a balhé, s az albán játékosok támadtak rá a szerb játékosra (Stefan Mitrovics), akinek sikerült elkapnia a zászlót és a drónt.

Miért okozott feszülséget a Nagy-Albánia-zászló Belgrádban? Csak.

Ez a dolog valami olyasmi, mintha egy Budapesten rendezett Magyarország-Románia mérkőzésre olyan Nagy-Románia-zászlóval állítanának be a vendégszurkolók, amelyen például a Tisza lenne megjelölve román-magyar határként.

Miért nem foglalkozok a pályán várható történésekkel? Azért, mert szerintem teljesen mindegy lesz, hogy Xhaka, Balaj, Mavraj (és társaik) vagy esetleg Ivanovics, Matics, Lazovics (és társaik) hogyan fognak focizni. Az tuti, hogy a házigazdáknak érdekükben áll, hogy legyen meccs, méghozzá 90 perces legyen a találkozó, mert ha nem így lesz, akkor komoly büntetésre számíthatnak az európai fociszövetségtől. Az is biztos, hogy a szerbek most gyengébbek, mint általában lenni szoktak, s hatalmas a motiváció az albánoknál, ugyanis történelmi lehetőség előtt áll a válogatott és először juthat ki az Európa-bajnokságra.

Főleg ez utóbbi dolog miatt esik az albánok győzelmére a választásom.

Tipp: Albánia.


0-2

#11177 október 09, 2015, 13:11:35, csabax
Magyarország - Feröer-szigetek 1  :great:

#11178 október 09, 2015, 14:37:25, csabax
Románia - Finnország, szerez gólt a hazai csapat  :great:
Magyarország - Feröer-szigetek 1  :great:

Grúzia - Gibraltár 1  :great:

Nyereményszorzó 1,63

#11179 október 08, 2015, 21:18:27, csabax
Albánia - Szerbia, lesz büntetőlap a 23. perc előtt  :great:

#11180 október 08, 2015, 22:48:48, csabax
Albánia - Szerbia, 6.5 büntetőlap felett  :noway:

#11181 október 08, 2015, 22:51:16, csabax
Magyarország - Feröer-szigetek 1  :great:
Románia - Finnország 1  :noway:

Nyereményszorzó 2,22

#11182 október 08, 2015, 22:47:36, csabax
Fogadtam két ilyet (már akkor is jól járok, ha csak az egyik tipp lesz nyertes; de ha egyik játékos sem szerez gólt akkor "megszívtam"):

Magyarország - Feröer-szigetek, Nermanja Nikolics bármikor gólt szerez 2.20  :noway:

Magyarország - Feröer-szigetek, Böde Dániel bármikor gólt szerez 2.30  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum október 08, 2015, 18:25:05
Albánia - Szerbia, lesz büntetőlap a 23. perc előtt  :great:
3. perc, sárga lapot kapott: Luka Milivojevics

Idézetet írta: csabax Dátum október 08, 2015, 20:42:05
Fogadtam két ilyet (már akkor is jól járok, ha csak az egyik tipp lesz nyertes; de ha egyik játékos sem szerez gólt akkor "megszívtam"):

Magyarország - Feröer-szigetek, Nermanja Nikolics bármikor gólt szerez 2.20  :noway:

Magyarország - Feröer-szigetek, Böde Dániel bármikor gólt szerez 2.30  :great:
63. percben gólszerző: Böde Dániel.

Idézetet írta: csabax Dátum október 08, 2015, 11:58:58
Észak-Írország - Görögország, mindkét csapat szerez gólt  :great:
3-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 08, 2015, 14:27:47
Észak-Írország - Görögország

Tipp: mindkét csapat szerez gólt  :great:
Odds: 2.62
Fogadóiroda: bet365


Arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Sőt, az a helyzet, hogy még akár a vendéggyőzelmet sem tartom lehetetlennek, ám tudva, hogy ez a meccs mennyire fontos a hazaiak számára, maradok inkább a gólokra való tippelésnél.

A hazaiaknál azért is tartom nagyon valószínűnek a gólszerzést, mert nagyon motiváltak és ünneplésre készülnek, hiszen Észak-Írország nemzeti csapata legutóbb - akárcsak a magyar válogatott - 1986-ban szerepelt jelentősebb focieseményen, jelesül a világbajnokságon. Emellett az előbbi - és egyáltalán nem elhanyagolható - tény mellett még az is a hazaiak gólszerzését valószínűsíti, hogy Kyle Lafferty személyében igencsak eredményes gólvágója van a válogatottnak. No, és persze az sem az észak-ír gólszerzés ellen szól, hogy utolsó EB-selejtező meccsét játssza otthon a csapat, nyilván ünnepelni készül a szurkolótábor, s már nem az eredményes védekezéséről híres a görög válogatott.

Mi szól a görögök gólszerzése mellett? Nekem leginkább az, hogy a megtépázott büszkeség nem fogja nyugton hagyni a görögöket, hogy Feröer-szigetek válogatottja előttük végezzen a tabellán. Görögország esetében mégiscsak egy egykori Európa-bajnokról van szó. Az talán még elviselhető, hogy nem jut ki egy jelentősebb nemzetközi versenyre a nemzeti csapat (volt erre már számtalan példa mások esetében), ám az olyasmi, hogy a Feröer-szigetek válogatottja egy Európa-bajnok előtt végezzen az EB-selejtezőben, akárhogyan is nézzük, nagyon nagy blama. Annyira gyengék voltak ebben a selejtezőben a görögök, hogy már csak az előbb felsorolt dolog elkerülése lehet a céljuk. Semmi más.

Van két meccsük arra, hogy ledolgozzák a 3 pontos lemaradást és elkerüljék a totális leégést. Elegendő lehet erre a 2 mérkőzés (például két győzelem vagy egy győzelem és egy döntetlen formájában), de úgy vélem, hogy a gyenge védelmük miatt nem építhetnek a 0-0-ra, hanem mindenképpen gólt, de még inkább gólokat kell szerezniük. És már az észak-írek elleni meccsen el kell kezdeni a gólgyártást.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

3-1


Idézetet írta: csabax Dátum október 08, 2015, 17:11:44
Románia - Finnország, szerez gólt a hazai csapat  :great:
Magyarország - Feröer-szigetek 1  :great:

Grúzia - Gibraltár 1  :great:

Nyereményszorzó 1,63
90. perc: 1-1
2-1
4-0

#11189 október 09, 2015, 22:50:34, csabax
Slovakia - Belarus 1  :noway: