csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában


#23655 július 03, 2019, 12:23:52, csabax
Zimbabwe - Kongói DK 2  :great:

#23656 július 03, 2019, 13:19:39, csabax
USA - Curacao 1  :great:



#23659 július 03, 2019, 14:59:15, csabax
Namibia - Elefántcsontpart 2  :great:

Ajánlatos az újabb győzelem Elefántcsontpart számára ebben a "halálcsoport" jellegű D-csoportban, ugyanis elképzelhető, hogy a vendégsikeren kívüli bármelyik egyéb másik eredmény elérése esetén nagyon kellemetlen dologgal kényszerül majd szembesülni. Hiszen mivel az előző fordulóban Marokkó 1-0-ra legyőzte Elefántcsontpartot, ezzel pedig 6 pontos csoportelső és továbbjutó lett, plusz még ráadásul a jónak nevezhető 2-0-ás gólkülönbségének köszönhetően rendkívül előnyös helyzetbe került, megteheti azt is, hogy úgy van kedve hozzá, saját maga döntsön a továbbjutók sorrendjéről.

Természetesen attól nem kell tartani, hogy Elefántcsontpart továbbjut-e avagy nem, hiszen még 3. helyezettként is nagyon-nagyon jó esélye van a továbbjutásra, ám az már egyáltalán nem mindegy, hogy - adott esetben - a nyolcaddöntőben Uganda vagy akár a házi Egyiptom ellen kell-e majd játszania Elefántcsontpartnak. Bizony rengeteget számít egy sorozatterheléses tornán, hogy milyen válogatottak ellen szerepel(het)nek és mennyit pihenhetnek a focisták az elődöntő-döntő felé vezető úton.

Elvileg ennek a dolognak már régóta nagyon tudatában vannak az elefántcsontpartiak, de ha mégis baj van az emlékezetükkel, akkor itt van emlékeztetőnek a legfrissebb dolog: egy kontinenssel odébb, Uruguay esete az éppen most zajló Copa Americán. Ahol a végső győzelemre is esélyesnek tűnő uruguayi focisták, a Japán és Chile elleni megterhelő csoportmeccsek után, fáradtan voltak kénytelenek játszani a Peru elleni negyeddöntős mérkőzésen. A peruiak pedig azonnal kihasználták Uruguay pillanatnyi gyengeségét, hiszen tudatában voltak annak, hogy jókor vannak jó helyen és azon nyomban elbúcsúzatták a gyengébb napot kifogó Uruguayt. Mert ugyan hiába tűnik jobb csapatnak Uruguay, mint amilyen Peru, utóbbi mégis ki bírta használni azt az előnyt, hogy ellenfelének játékosai már fáradtak a sorozatterheléses torna középső szakaszában.

Na, ezt a dolgot ajánlatos elkerülnie a Namíbia elleni győzelemmel Elefántcsontpartnak. Hiszen amennyiben Elefántcsontpart elődöntős vagy akár döntős kíván lenni ezen az afrikai kontinenstornán (márpedig ott akar lenni a torna végső szakaszában), akkor bizony egyáltalán nem mindegy, hogy focistái mennyire fáradnak el az odáig tartó úton.

Tipp: győz Elefántcsontpart.

#23660 július 03, 2019, 15:15:43, csabax
Kenya - Szenegál 2  :great:

Szenegál válogatottja is pontosan olyan helyzetben van, mint amilyenet említettem a Namibia - Elefántcsontpart mérkőzés kapcsán. No, persze az már nem úgy van, hogy adott esetben Szenegálnak is Uganda vagy akár a házigazda Egyiptom ellen kellene játszania a nyolcaddöntőben, hanem... Na, csak most veszem észre, hogy abban az előző írásomban - nyilván már erre gondolva előre és összekevereve a dolgokat - tévedtem. Azonnal korrigálok is: szóval ott, adott esetben és szerintem Elefántcsontpart - Mali, Elefántcsontpart - Tunézia vagy Elefántcsontpart - Egyiptom találkozók (is) lehetségesek, emitt pedig - szintén adott esetben és szerintem - Szenegál - Uganda, Szenegál - Nigéria, Szenegál - Madagaszkár vagy Szenegál - Egyiptom meccsek várhatók. Nos, ezzel javítottam, s az itt is érvényes, hogy nagyon nem mindegy, hogy mikor és mennyire fáradtan milyen színvonalat képviselő ellenfél ellen szerepelhetnek valamelyik-bármelyik válogatott játékosai.

Abban is bízok, hogy Kenya nemzeti csapata a rivális és szomszédos Tanzánia 3-2-es legyőzésével teljesítette a "kötelező feladatot", s annak a három pontnak köszönhetően várhatóan tovább fog jutni a kieséses szakaszba. Ezért pedig a jól végzett munka miatti megnyugvás és elégedettség miatt a szokásosnál könnyedebben fogja "kezelni" a dolgokat. No és természetesen abban is bízom, hogy az Algéria elleni 1-0-ás vereséget követően a C-csoport 2. helyére visszaesett Szenegál nem elszórakozni fogja ezt a Kenya elleni meccset, hanem a tétnek és "súlynak" megfelelő lesz a válogatott focisták hozzáállása.

Leginkább pedig abban bízom, hogy a jelenleg Afrika legjobb fociválogatottjaként számon tartott (és rangsorolt) Szenegál az afrikai kontinens bajnoki címének megnyerésére pályázik. Ennek érdekében több mérkőzést kell még játszania ezen a sorozatterheléses tornán. A szenegáli együttes idén Bajnokok Ligája-győztes csatára, Sadio Mane nagyon jó szezont fut(ott) klubcsapatával (FC Liverpool) és annyira jó formában van a csávó, hogy az angol élvonalat jelentő Premier League gólkirálya lett. Holtversenyben. Nos, Sadio Mane - a BL-sikert követően - nagyon meg akarja nyerni az Afrikai Nemzetek Kupáját is.

Én pedig, mivel immár több évtizede az FC Liverpool egyik szurkolója vagyok, természetesen nagyon szorítok azért, hogy FC Liverpool gólerős szenegáli csatára Afrika bajnoka legyen.

Tipp: győz Szenegál.


#23662 július 01, 2019, 19:26:24, csabax
Vesely J. - Zverev A. 2  :noway:

#23663 július 01, 2019, 17:34:35, csabax
Vondrousova M. (Cze) - Brengle M. (Usa) 1  :noway:

#23664 július 01, 2019, 19:26:02, csabax
Fabbiano T. (Ita) - Tsitsipas S. (Gre) 2  :noway:

#23665 július 01, 2019, 22:54:46, csabax
Dimitrov G. - Moutet C. 1  :noway:

2-3

#23666 július 01, 2019, 18:19:50, csabax
Putintseva Y. (Kaz) - Osaka N. (Jpn) 2  :noway:

Szerintem ideje lenne ezt a japán csajszit is abba a "futottak még" kategóriába sorolnom, ahol - például - Jelena Ostapenko is van.

#23667 július 01, 2019, 22:54:09, csabax
Humbert U. (Fra) - Monfils G. (Fra) 2

Tét vissza.

#23668 július 01, 2019, 22:55:47, csabax
Wozniacki C. (Den) - Sorribes Tormo S. (Esp) 1

Tét vissza.

#23669 július 01, 2019, 22:55:20, csabax
Williams V. - Gauff C. 1  :noway: