csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 120 vendég van a témában


#6525 július 05, 2014, 21:09:53, csabax
Elkezdődött a "Ma melyik poszton fog játszani Dirk Kuyt" című játék. Lehet tippelni.  ;D


#6526 július 06, 2014, 02:14:38, csabax
Buliszelvény:

Felett 5.5   Hollandia v Costa Rica (További összesített gólok)   05/07/2014   Egyik sem   19.00  :noway:

#6527 július 06, 2014, 02:14:17, csabax
Buliszelvény arra az esetre, ha gólkirályt akarnak csinálni:

Arjen Robben   Hollandia v Costa Rica (2 vagy több gólt szerez)   05/07/2014   Egyik sem   9.50  :noway:

#6528 július 06, 2014, 02:13:51, csabax
Hollandia és felett 2.5   Hollandia v Costa Rica (Eredmény/összesített gólok)   05/07/2014   Egyik sem   2.60  :noway:

#6529 július 06, 2014, 02:13:38, csabax
Hollandia   Hollandia v Costa Rica (Játékidő eredménye)   05/07/2014   Egyik sem   1.53  :noway:

#6530 július 06, 2014, 02:13:12, csabax
Hollandia   Hollandia v Costa Rica (Továbbjut)   05/07/2014   Egyik sem   1.20  :great:


Brazília 2014: Az én világbajnokságom (6.)

Zuniga alighanem eldöntötte a világbajnoki cím sorsát. Úgy beleszállt Neymar hátába, hogy csigolyatörést szenvedett a brazil és véget ért számára a vb. Innentől kezdve már csak egy teendője maradt a német válogatottnak: kihasználni a tálcán felkínált lehetőséget.

Tovább: http://vb2014.com/brazilia-2014-az-en-vilagbajnoksagom-6/

#6533 július 06, 2014, 13:39:58, csabax
Ezeket a csapatokat tippeltem az elődöntőbe a vb előtt: Németország, Brazília, Argentína, Hollandia.
Ezek a csapatok jutottak be a vb elődöntőjébe: Németország, Brazília, Argentína, Hollandia.
Találati arány: 4 csapatból 4 csapat - 100 %.

Ezeket a párosításokat tippeltem a vb előtt:

Idézetet írta: csabax Dátum június 16, 2014, 19:40:01
ELŐDÖNTŐ
Németország - Brazília. Továbbjut: Brazília.
Argentína - Hollandia. Továbbjut: Argentína.

Ezek a párosítások vannak a vb-elődöntőben: Németország - Brazília, Argentína - Hollandia.

Találati arány: mindkét párosítás stimmel - 100 %.

Ha a harapásért négy hónap jár, akkor mennyit ér a csigolyatörés?


Ma nem vittem túlzásba a dolgot. Csak ez volt:

Anett Kontaveit   Anastasia Grymalska v Anett Kontaveit (Megnyeri a mérkőzést)   07/07/2014   Egyik sem   1.40  :great:


#6538 július 08, 2014, 23:49:28, csabax
Brazília - Németország

Tipp: Brazília
Odds: 2.75
Fogadóiroda: Paddy Power
Tét: 10


Már a világbajnokság előtt is ezt a párosítást tippeltem az egyik elődöntőnek. Akkor úgy tippeltem meg a párharc továbbjutóját, hogy mindkét oldalon a legjobb összeállítású csapatot feltételeztem. Nálam a vb előtt a házigazda Brazília volt a továbbjutó. Mostanra némileg változott a helyzet, hiszen tudható, hogy a csigolyatörést szenvedett Neymar és az eltiltott Thiago Silva sem fog pályára lépni a Brazília - Németország mérkőzésen.

Talán a kelleténél is többet gondolkoztam az utóbbi napokban, hogy mit tippeljek erre a találkozóra. Hiába vettem számításba minden - általam elképzelhetőnek tartott - lehetőséget, mert végül oda jutottam, ahonnan elindultam: teljesen háromesélyes a mérkőzés, s lehetetlennek tűnik megtippelni előre, hogy melyik csapat fog bejutni a világbajnokság döntőjébe.

Egy dolog viszont biztos: irtózatosan erős a német csapat. Eddig jobbára csak takaréklángon teljesített ezen a vb-n, így van még bőven tartaléka, és képes is emelni a fordulatszámon. Olyan focisták vannak Joachim Löw német szövetségi kapitány keretében, akik képesek erre a lépésre. Botorság lenne részemről ezt figyelmen kívül hagyni a tippeléskor. Úgy meg végképp nem, hogy tudom, valamennyi német játékos egészséges és Joachim Löw mester a pillanatnyilag legjobb csapatát küldheti a pályára.  (Mustafi az egyetlen sérült, de már nem ez az első meccs, amikor nélküle állhat fel a német válogatott. Meg szerintem amúgy is pótolható lenne, nem valami nagy durranás a csávó.)

Valószínűleg minden focirajongó tudja, hogy két meghatározó játékos fog hiányozni a braziloktól: az eltiltását töltő csapatkapitány, Thiago Silva és a jelenlegi legjobb brazil labdarúgó, a csigolyatörést szenvedett Neymar. Előbbit minden bizonnyal a Németországban játszó Dante fogja helyettesíteni. Szerintem megfelelően fogja tenni. Azonos képességűnek tartom a két focistát. Mármint a játékuk alapján. Lehet, hogy a pályán kívüli dolgokban többre képes Thiago Silva (nem véletlen, hogy ő a csapatkapitány), de mivel esetében csak sima eltiltásról van szó, s nem a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységtől tiltották el, semmi sem gátolja abban, hogy a pályán kívül továbbra is a válogatott vezéregyénisége legyen.

Neymar pótlása némileg bonyolultabb. Legalábbis szerintem. Az csak egy aprócska dolog, hogy Oscar kezébe kerül a karmesteri pálca. (Eddig is ott volt, de Neymar teljesen elvonta a figyelmet.) Úgy vélem, hogy csakis abban az esetben sikerül feledtetni Neymar hiányát, ha a brazil válogatott összes mezőnyjátékosa tudásán felül fog teljesíteni a németek elleni meccsen. Kevés ugyan erre az esély, mert - mint már korábban is írtam - szerintem ez minden idők egyik leggyengébb brazil fociválogatottja, de egy kevéske esély mégiscsak van. Az viszont egyáltalán nem elhanyagolható.

Várható kezdőcsapatok:
Brazília: Julio Cesar - Daniel Alves (Maicon), David Luiz, Dante, Marcelo, Luiz Gustavo, Fernandinho, Paulinho (Willian), Oscar, Hulk, Fred.
Németország: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes, Schweinsteiger, Khedira, Kroos, Özil, Schürrle, Müller.

A németek mellett szóló észérvek ellenére miért tippelek mégis brazil győzelmet? Nos, először is a fő tippem a brazil továbbjutás, ám erre nem lehet tippelni a Guruban, tehát kénytelen vagyok kockáztatni. Csakis azért tippelek brazil győzelmet, mert - véleményem szerint - a brazil válogatott összes tagja nagyon jól fog játszani. Ha mégis akadozni fog a gépezet, akkor nem tartom kizártnak, hogy lejteni fog a hazai pálya: Marco Rodriguez mexikói játékvezető tudatában van annak, hogy a világbajnoki címek rekordere, az ötszörös világbajnok Brazília a házigazda.

Tipp: Brazília.

"Elmondása szerint azonban egyáltalán nem ragaszkodik ahhoz, hogy csapata fiatalokból álljon, viszont többször került olyan helyzetbe, hogy alacsony költségvetésből  kellett gazdálkodnia, és mivel mindenhol szívesen merít az ifiből – a Barcelonában Puyolt, Xavit és Iniestát, a Bayernben Müllert, Badstubert és Alabát építette be az  első csapatba – az se jelent számára problémát, ha csikócsapattal kell nekivágnia a legnagyobb megmérettetéseknek. Ennek a legkirívóbb példája természetesen az a BL- győztes Ajax, amelynek az átlagéletkora 23 év volt – de csak azért nem ennél is alacsonyabb, mert a harmincat már betöltött Rijkaard és Blind fölhúzták."

Ha valaki a vb-elődöntős Hollandia szövetségi kapitányáról kíván ezt-azt megtudni, érdemes elolvasnia az írást: http://vs.hu/focivb2014/van-gaal-megfejthetetlen-zseni-0708