csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 20 vendég van a témában


#26115 március 03, 2020, 22:46:28, csabax
Dungannon Swifts - Ballymena United, 1.5 gól felett  :noway:

#26116 március 04, 2020, 20:59:35, csabax
Hajduk Split - Dinamo Zagreb, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Már tegnap óta úgy vagyok ezzel a Hajduk Split - Dinamo Zagreb horvát élvonalbeli bajnoki mérkőzéssel, hogy az egyik órában tippelni akarok, majd pedig még az előzetes írása előtt úgy döntök, hogy mégsem tippelek a horvát foci ezen hatalmas rangadójára, végül pedig egy kis idő eltelte után kezdődik minden elölről számomra. Azonban ezen tétovázásokkor mindig eszembe jut a Torcida (a Hajduk Split szurkolótáborának fanatikus "kemény magja", amely egyben egész Európa legrégebbi szurkolói csoportja is) és a Bad Blue Boys (a Dinamo Zagreb szurkolótáborának "kemény magja", a híres BBB), s bizony az történik, hogy nem bírok nem írni néhány sort erről a horvát örökrangadóról. Így végül az lett, hogy némi vacillálás után úgy döntöttem, hogy tippelek, írok előzetest, ám a tét alacsony lesz.

Naná, hogy a horvát labdarúgás eme két "titánja" esetében, mint oly nagyon-nagyon sokszor máskor, ezúttal is az van, hogy a horvát élvonalbeli foci 1-2. helyezett csapatai mérkőznek meg egymással. Jelenleg éppen a következő a helyzet: 1. helyezett az ezen a találkozó vendég Dinamo Zagreb (eddigi mérlege: 24 mérkőzésen 19 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 47-11-es gólarány) és 2. helyezett az ezen a meccsen házigazda Hajduk Split (eddigi mérlege: 24 mérkőzésen 13 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 41-19-es gólarány). A hazai csapatnak 49 pontja van, míg a listavezető vendégcsapatnak 59 pontja van. Tehát viszonylag nagy arányban tűnik valószínűnek, hogy ebben az esztendőben is bajnoki címet fognak ünnepelni a zágrábi focisták.

Most a spliti Poljud stadion a soros a horvát örökrangadó megrendezésében, s bevallom, hogy ez a Hajduk Split - Dinamo Zagreb azon kevés párharcok közé tartozik, amelyeknél számomra teljesen másodlagosak a focipályán zajló történések, s elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy mi történik a nézőtéren. Természetesen figyelni fogom a pályán zajló eseményeket is, ám ezúttal ott lesznek a Poljud lelátóján a Torcida és Bad Blue Boys tagjai is.

A meccs végeztekor el fogom majd könyvelni, hogy a focipályán is voltak néhányan. Így előre talán csak annyi fontosabbat említhetek meg a meccsről magáról, hogy az éllovas Dinamo Zagreb vélhetően most is gólt fog szerezni. A hazai gólszerzés kissé körülményesnek tűnik nekem, ám bízok abban, hogy ha létezik olyan focicsapat Horvátországban, amelyik ellen mindenképpen gólt akar szerezni az otthon amúgy is jól teljesítő Hajduk Split, akkor az a csapat messze-messze kimagaslóan a Dinamo Zagreb.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.


0-2.
Sajnos az történt, hogy a hazaiaknál már az 1. félidőben volt piros lap, s így a kiállítás után emberhátrányban játszó Hajduk Split csapatának már esélye sem volt gólt szerezni. Pech nekem! Már megint.


Idézetet írta: csabax Dátum március 02, 2020, 16:01:54
Basaksehir - Gaziantep BB, Basaksehir 1.5 gól felett  :great:
63. perc: 2-0

#26119 március 04, 2020, 22:40:43, csabax
Śląsk Wrocław - Korona Kielce 1X  :great:
Piast Gliwice - Arka Gdynia 1X  :great:
Rangers FC - Hamilton Academical 1  :noway:
Shakhtar Donetsk - SK Dnipro-1 1  :great:

Szorzó: 1.59

2-1
1-0
0-1
4-1

Idézetet írta: csabax Dátum március 02, 2020, 18:59:40
Lech Poznań - Górnik Zabrze 1X  :great:
Plymouth Argyle - Grimsby Town 1X  :great:

Szorzó: 1.36

4-1
3-0



Idézetet írta: csabax Dátum március 03, 2020, 12:01:12
Avangard Omsk - Salavat Yulaev Ufa, Avangard Omsk 1.5 gól felett  :great:
2-2





#26128 március 05, 2020, 22:41:45, csabax
Derby County - Manchester United, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Számomra kizárólag csakis Wayne Rooney miatt lehet az átlagnál érdekesebb ez a Derby County - Manchester United angol FA-Kupa-mérkőzés. Kíváncsi vagyok arra, hogy a most amolyan "levezetésképpen" a Derby County csapatában szereplő 34 éves korábbi angol válogatott sztárfocista miként fog teljesíteni az egykori csapata, az ezúttal vendég Manchester United elleni találkozón. Wayne Rooneyról érdemes megemlíteni, hogy 120 válogatottságával második helyen áll az örökranglistán az angol válogatottban, s az ezeken a mérkőzéseken szerzett 53 góllal ő tartja a válogatottsági gólrekordot. És azért még azt is érdekes lehet megemlíteni, hogy Wayne Rooney a Vörös Ördögök szerelésében többször elhódította az angol bajnoki trófeát, de a Bajnokok Ligáját és minden egyéb másik jelentősebb klubtrófeát is sikerült megnyernie. Ő a Manchester United egyik legeredményesebb labdarúgója, valamint az együttes 2014-2017 közötti csapatkapitánya. Szóval ezúttal az fog történni, hogy a Manchester United egyik klubikonja a Manchester United ellen fog játszani.

Amúgy nekem nagyjából arról szólna a meccs előtörténete, hogy az angol másodosztály középmezőnyben levő házigazda Derby County fogadja vendégségben a nemrégen már szebb napokat is látott, ám még jelenleg is az angol élvonalbeli bajnokság legjobb együttesei közé tartozó Manchester Unitedet. Éppen átalakulóban van a Manchester United, s bizony már jó ideje látni és tapasztalni lehet, hogy egyáltalán nem zökkenőmentes ez a folyamat. Persze, ennél a párharcnál nem nagyon kétséges a továbbjutó kiléte, már, persze, ha nem lesz majd meglepetés, ám úgy vélem, hogy az otthon játszó Derby County nem fog gyengén teljesíteni ezen a meccsen. Az majd eldől, hogy Wayne Rooney miképpen fog teljesíteni, ám az már mostan bizonyos számomra, hogy az ő csapattársai "hajtani" fognak azért a megkülönböztetett figyelmet jelentő pár perc hírnévért. Vagyis azt akarom ebből "kihozni", hogy számomra amolyan természetes dolog a Manchester United idegenbeli gólszerzése, ám ez mellett még azt is elvárom, hogy a hazaiak is gólt szerezzenek. Tehát az lesz a tippem, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni.

Ráadásul még az is ez mellett "szól", hogy a Derby County általában jól szokik teljesíteni a saját közönsége előtt és bőven a meccsenkénti 1 gól felett van az otthoni átlaga. Miközben a vendégcsapatnál éppen az van, hogy viszonylag gyakran kap gólt vagy gólokat idegenben. Persze, tudatában vagyok annak, hogy ebben az esetben osztálykülönbség van a csapatok között, de hátha.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

#26129 március 06, 2020, 12:49:08, csabax
Red Bull Salzburg - LASK Linz 1  :great: