Foci-vb 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri meg a 2022-es foci-vb-t?

Brazília
36 (40.9%)
Franciaország
16 (18.2%)
Argentína
13 (14.8%)
Portugália
2 (2.3%)
Anglia
9 (10.2%)
Hollandia
3 (3.4%)
Horvátország
2 (2.3%)
Marokkó
7 (8%)

Összes szavazó: 86

Szavazás lezárva: december 09, 2022, 10:13:31

Idézetet írta: Experte Dátum december 12, 2022, 16:37:39Ja és ez éppúgy előfordulhatott volna ha Tunézia vagy épp Törökörszág (ha játszott volna) érte volna el azt mint Marokkó!

Szóval leginkább véleményed szerint az arab emberekre és térségre érvényes ez a mentalitás, de mi a véleményed a magyar drukkerekről, akik miatt Szlovákiában mozgósítani kellett a komplett rendőrséget, illetve Németországban is már jó előre felkészültek rájuk, terelték őket mindenhová, hogy ne csináljanak balhét? A Fradi szurkolói, akik esetében volt atrocitás az EL-meccseknél is?

Mi a helyzet mondjuk a szerb csapatokkal, tegyük fel a Partizannal? Egy görög rangadó az Olympiacos és Panathinaikos között vagy épp mondjuk az angolok, akiknek szurkolótábora világszerte hírhedt? Akik még Mallorcára is úgy mennek, hogy tönkrevágják a nyaralósétányt? Dél-Amerika, ahol nem lehet utcai balhé nélkül rendezni egy River Plate - Boca Juniors meccset? És ha már itt tartunk, mi van az oroszokkal? Akik Egyiptomba úgy mennek nyaralni, hogy leélik a komplett szállodát (ezt saját szememmel láttam)? És ez csak egy szimpla nyaralás, csapatuk nem is játszott meccset.

Ez szerintem nem arab, török és más általunk "migránsnak" és "bevándorlónak" titulált népek jellemzője, ez sok-sok emberre és országra érvényes, nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy Marokkó vagy Tunézia, akkor rongálás.

Messi lesz a torna legjobb játékosa

Találatok, gólpasszok és jó teljesítménymutatók. Olvasd tovább

Idézetet írta: Experte Dátum december 12, 2022, 16:43:57Attól tartok a foci a hátralévő két meccsen se lesz főszereplő, de ne legyen igazam!
Horvátország és Marokkó eddig nem a szép, ellenben a cél- futballból mutatott többet és ha ez érvényesül az elődöntőben is akkor lehet nem lesz élvezetes a két meccs! Esetleg ha már az elején sikerül valakinek gólt szereznie akkor jó meccsek lesznek! :ok:

Ne aggódj négy meccs is lesz....
Tényleg nem akarok ezen a rongálósdin lovagolni többet, mert Pozznak, TIB-nek Experte-nek és természetesen nekem is igazam van!!! :D - hát nem, hát de.

Minden eset más és más. A Fradi ultrák Szlovák esete a ruszki turisták egyiptomi esete és most ez a marokkói is. Van egy dolog, ami viszont a mostani marokkói rombolósdiban különleges.
Casablanca, Tanger, Márakes ragyog és boldog lázban ég - azaz a marokkói nagyvárosok szétrúgásáról nincs hír....nagyon kerestem pedig, de úgy tűnik, hogy az adventi kisangyal beleszállt mindenki lelkébe és szeretet és boldogság tombo...ott!
Közben európai nagyvárosok utcáin megy az "ünneplés". Milyen lenne már, pl, ha az angliai 0:4 után - Londont (mint a legnagyobb magyar várost), vagy mit tudom én Szabadkát szétverte volna a magyar kisebbség..örömében.

De tényleg legyen inkább foci! Bár lenne....

Sajnos egyre többen vannak olyanok, akik célfocinak nevezik ezt az antifocit. Ennek a bunkerfocinak, mármint azon kívül, hogy ezt a förmedvényt is labdával játsszák és a csapatok létszáma is megegyezik, semmi köze nincsen a focihoz.
Sajnálom azokat a fiatalokat, akik ezen a bunkerfocin nevelkednek fel, és azt mondják nekik, hogy ez a labdarúgás!

Érdekes egyébként az elődöntő, mindkettő meccs guruján tépelődtem, majd elengedtem...

argentin-horvát
Melyik csapat a kombinatívabb? A brazil, vagy az argentin? Szerintem a brazil. Dalicot sokan lenézik, de a nyolcaddöntőben lezárta a területeket, és a taktikát - ne legyen hely, minden játékosa tartotta. Messi nagy formát mutat, lesz-e idő és terület: Kell neki labdaátvétel után 3-4 méter a rágyorsításhoz, cselhez és akkor tud kulcspassz pozícióba kerülni. Szerintem megeszi majd a horvát középpálya. Mindkét oldal tüzes.Argentin szurkolóké Katar, míg a délszláv konfliktusból (végül győztes háború)merített mentális erő évtizedekig kitart, sőt!

marokkói-francia
Talán a legröhejesebb párosítás. A vb előtt, több francia/marokkói kettős állampolgár választotta az afrikai ország lobogóját. Most itt az esély a gyarmatosítók - befogadók móresre tanítására. Meg kell ölni a gall játékot és itt minden a területről szól. Nem hagyni időt a felívelésre, nem hagyni területbe érkezést - ne legyen olyan francia labdabirtoklás, amiből kulcspassz adható. Közben meg a francia városok lakosai érezhetik a nyomást...mi lesz a meccs utáni éjjelen.

Itt két harcos meccs lesz, ami inkább lesz háború, mint labdarúgás.
Nézem, de egyre inkább nem tetszik ez a vb - az, hogy mennyire lenn van morálisan az egész érzékelteti a holland-argentin szájkarate, a nyilvános és folyamatos káromkodás egymás irányába a sajtótájékoztatókon is.
Elhomályosul Neymar esete a kisgyerekkel....és nem ragyogják be a nagy gólok és a nyílt őszinte meccsek sem.

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 12, 2022, 17:01:22Szóval leginkább véleményed szerint az arab emberekre és térségre érvényes ez a mentalitás, de mi a véleményed a magyar drukkerekről, akik miatt Szlovákiában mozgósítani kellett a komplett rendőrséget, illetve Németországban is már jó előre felkészültek rájuk, terelték őket mindenhová, hogy ne csináljanak balhét? A Fradi szurkolói, akik esetében volt atrocitás az EL-meccseknél is?

Mi a helyzet mondjuk a szerb csapatokkal, tegyük fel a Partizannal? Egy görög rangadó az Olympiacos és Panathinaikos között vagy épp mondjuk az angolok, akiknek szurkolótábora világszerte hírhedt? Akik még Mallorcára is úgy mennek, hogy tönkrevágják a nyaralósétányt? Dél-Amerika, ahol nem lehet utcai balhé nélkül rendezni egy River Plate - Boca Juniors meccset? És ha már itt tartunk, mi van az oroszokkal? Akik Egyiptomba úgy mennek nyaralni, hogy leélik a komplett szállodát (ezt saját szememmel láttam)? És ez csak egy szimpla nyaralás, csapatuk nem is játszott meccset.

Ez szerintem nem arab, török és más általunk "migránsnak" és "bevándorlónak" titulált népek jellemzője, ez sok-sok emberre és országra érvényes, nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy Marokkó vagy Tunézia, akkor rongálás.
Természetesen nem csak egy-egy nemzetre vagy népcsoportra értettem a fentieket, csak egy két példát írtam és azért mert én se a marokkói (vagy afrikai esetleg ázsiai) emberekre akartam kihegyezni a balhét! Aki balhézni akar az balhézni fog, mindig talál rá okot! Tök mindegy, hogy melyik országban él a világon!
A focira visszatérve az biztos, hogy a két elődöntő se a szép fociról lesz híres, de bízom benne hogy a bronz meccs és a döntő egy sokkal élvezhetőbb játékot hoz majd! :great:

Idézetet írta: csabax Dátum december 12, 2022, 22:02:23Sajnos egyre többen vannak olyanok, akik célfocinak nevezik ezt az antifocit. Ennek a bunkerfocinak, mármint azon kívül, hogy ezt a förmedvényt is labdával játsszák és a csapatok létszáma is megegyezik, semmi köze nincsen a focihoz.
Sajnálom azokat a fiatalokat, akik ezen a bunkerfocin nevelkednek fel, és azt mondják nekik, hogy ez a labdarúgás!

Nem tudom mit várunk egy olyan világtól, amikor megtiltják a fejelést edzésen. Skóciában a profi együttesek a mérkőzések előtti és utáni napon nem tarthatnak olyan edzést, ami a fejelés gyakorlására szolgál. Több olyan ifjúsági korosztály van, akik heti egyszer gyakorolhatják a fejelést. Kérdezem én, ez milyen jövőt vetíthet előre a labdarúgásban? Vannak együttesek, akik 3-4 naponta játszanak mérkőzést, akkor ők heti egyszer gyakorolhatják a fejelést?
Addig, amíg a 0-0-ás eredményekért ugyanúgy 1 pont jár, mint a 2-2-es vagy 3-3-as végeredményért, szerintem ne várjunk mást. Az 1-0 ugyanaz, mint a 6-1 vagy 8-0, harom pont jár a végén. Mivel hosszú egy szezon, a csapatoknak sem érdeke, hogy kihajtsák magukat, plusz a mostani edzők többsége sem az a korosztály, akik többnyire támadójátékot játszatnának.
Vegyük példának a Manchester Cityt a Bl-ben. A Köbenhavn és a Dortmund ellen is hoztak 0-0-át gyors egymás után, mert nem igazán érdekelte őket a három pont megszerzése. Amikor játszani kellett, akkor mentek előre és nyertek négy meccset, kettőt hátrányból forďítva. Meg is lett a csoportelsőség nekik. Sajnos már a hosszútávban gondolkodnak a csapatok, nekik sem érdekük, hogy minden meccsen kifáradjanak.
Ettől függetlenül utálom a bunkerfocit, gyakorlatilag ez az egyik oka, hogy kevesebb mérkőzést nézek már.

Megjöttek a mai kezdõk.
Dalic meglepett, mert a hollandok bebìzonyìtottàk, hogy a semmibõl, felìvelgetõs focival zavarba lehet hozni az argentin védelmet.
Erre valô Petkovic....aki kimaradt!

A terv ugyanaz, mint a brazilok ellen. Kezdésnek nagy lendülettel megpróbálnak majd az első 15-20 percben gólt szerezni a horvátok (utána rombolni megint). A braziloknál Danilo volt a hibapont a balhátvéd poszton, most az argentinoknál Acuna esett ki onnan, így a kevésbé meccsben lévő Tagliaficóra akarják ráküldeni Pasalicot. Ez a brazilok ellen majdnem bevált, Dalic most is megpróbálja. Lehet érdemes első 15 percre egy horvát gólt vizionálni.

Ma szerencsére a futball győzött... :ok:

Modric szerint a bíró egy katasztrófa volt az elődöntőben

Miközben az argentinok sztárja, Lionel Messi már a fináléról beszélt az elődöntőt követően, addig a horvátok legnagyobbja, Luka Modric a bírót kezdte ki.

Messi utolsó világbajnoki meccse lesz a finálé

Célfocit hozva az elődöntőben, Argentína sikeresen felülmúlta Horvátországot, és így bejutott a torna döntőjébe. Az első résztvevő legnagyobb sztárja már jelezte is, utolsó vb-találkozója lesz!

Én ezen a vb-n semmit nem tudok eltalálni, ami over/under vagy háromesély. Minden Eb-n és vb-n csinálunk ilyen családi játékot, ahol csak a csop. meccsek győztesét kell megtippelni, anyám kettővel többet talált el, mint én :D De úgy, hogy kb. két focistát ismer fel képről, az egyik Ronaldo, a másik Dzsudzsák :D

Mára azt mondom, under, 1-1 és a hossszabbítás. Viszont a speciális opciókkal úgy-ahogy elvagyok, mára azt mondom, a gallok eljutnak megint 6 szögletig. Anglia ellen nem jött a 6 corner, de előtte minden meccsen. Mivel Marokkó vélhetően defenzív lesz, így megint pattanhatnak a labdák kifelé az alapvonalon.

Ne keseregj oak - valóban tippelhetetlen ez a vb...-egyedül az első meccseken a 1,5 over hozott némi hasznot aztán ennyi...
Elég szépen írom a képletezem az adatokat mindenféle exelekbe, a különböző tipp ajánlások kapcsán, és elárulom, hogy kivétel nélkül minden szegmensben buknak a tippadók, a közösségi tipp összesítések, gyakorlatilag minden területen!!!
Amikor ezt felismertem kb a 2. csoportkörben, akkor engedtem el...amit lehet fogni, az élőben egy egy szöglet, gól, vagy lap over - ha jó ritmust kapsz el - aztán ennyi a dolog fogadói szempontból legalábbis!
Szóval nálam totál olyan foci szempontjából sajnos, mint a nyári uborkaszezon.

Nagyon hatalmasat hibázott azzal a játékvezető, hogy megítélte azt a 11-est az argentin-horvát mérkőzésen.
Félreértés ne essék: még véletlenül sem vitatom az argentinok győzelmét, hiszen teljesen megérdemelten nyertek és jutottak tovább. Jogosan döntősök. Én kizárólag csakis arról a 11-esről beszélek.
Szerintem az a helyzet egyáltalán nem volt büntető. Sőt, még csak szabálytalanság sem volt.

Én a következőt láttam:
A kapus, védelmezve a kaput, kijött a labda felé, a földön volt a lába és egyáltalán nem tett semmilyen mozdulatot szabálytanságra, majd a támadó játékos belerohant. Ütköztek. Ennyi.
Több tucatnyi ilyen ütközés van egy-egy meccsen.
A kapusnak mit kellett volna tennie?
Álljon félre és ölbe tett kézzel nézze, ahogyan a támadó játékos labdával együtt berobog a kapuba?
Az volt a baj, hogy nem tapsolt?