A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Érdekes, hogy mennyien besokallnak a politikától idővel, ami érthető is. Az a "vicces" az egészben, hogy az autoriter vezetők célja pontosan ez: minél kisebb az ellenállás, minél kevesebben szólnak hozzá, annál jobban tudják a véleményüket és akaratukat érvényesíteni. Szóval nekik ez óriási win, hogy az emberek megutálják a politikát - csöndben maradnak -, így hosszú évtizedekig maradhat ez a helyzet (mert attól, hogy az ember nem foglalkozik a politikával, attól ők még önteni fogják a nyakunkba, hogy elrettenjünk tőle).

Idézetet írta: Alk Dátum november 04, 2021, 09:58:11
Egyébként teljesen megértem, ha valaki besokall tőle. Azt tartom igazán szomorúnak, hogy olyan szinten van hatással a mindennapi életünkre a politika, hogy azt már csak csukott szemmel lehet szó nélkül hagyni.
Sajnos, KIZÁRÓLAG csakis politikusok által meghozott döntések határozzák meg az életünket. Ezért aztán az van és ezután is az lesz, hogy teljes értékben hatással van a mindennapi életünkre a politika.

A települések polgármesterei politikusok.
A települések alpolgármesterei politikusok.
A helyi önkormányzati képviselők politikusok.
Az országok elnökei politikusok.
Az országok miniszterelnökei politikusok.
Az országok miniszterei politikusok.
Az országgyűlési képviselők politikusok.
A parlamentben politikusok döntenek a törvényekről.
Stb.

Amikor fizetést kapnak munkahelyükön az emberek, akkor leginkább attól függ, hogy mennyi pénz kapnak, hogy a politikusok mit határoztak arról, hogy mennyi adót és mennyi járulékot kell levonni az emberek fizetéséből. És a munkaadó mennyi adót és mennyi járulékot fizet azért, hogy nála dolgoznak az emberek.
Amikor boltba mennek vásárolni az emberek, akkor leginkább attól függ, hogy mennyit fizetnek a termékekért, hogy a politikusok döntései miatt mekkora az infláció. Stb.
Amikor tankolni mennek az emberek, akkor szintén a politikusok döntései miatti infláció és a politikusok döntései alapján rájuk kiszabott adók és járulékok határozzák meg az üzemanyagok árait (benzin, gázolaj, stb.).
Amikor kórházba kerülnek az emberek és gyakran szörnyűlködnek, hogy ilyen sz@r meg olyan sz@r helyzetben van az egészségügy, akkor nem árt azt is tudni, hogy azért vannak ilyen sz@r meg olyan sz@r állapotban a kórházak, és azért van ilyen sz@r meg olyan sz@r helyzetben az egészségügy, mert a politikusok úgy döntöttek, hogy csak nagyon kevés pénzt adnak ilyesmire, hiszen ezek ennyire sz@r állapotban is elégségesek az embereknek.
És így tovább.

Akárcsak szerinted is és nyilván sokan mások szerint is, úgy szerintem is szomorú. Ám ettől függetlenül mindig is ez volt és ezután is mindig ez lesz.


Elég durva a görög sztori; egy ízig-vérig oltásellenes nagyon nehezen nyelheti be, hogy 'meglőtték' ::)
(és persze igazuk is lenne, csak hát ha perelnének, akkor meg ott a vesztegetés..)

Idézetet írta: curpy82 Dátum november 08, 2021, 16:46:10
Ezt nevezik "csecsnek"
https://www.vg.hu/kozelet/2021/11/sajat-csapdajukba-estek-az-oltasellenesek?utm_source=life&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_01_n
Ja, szopóágra kerültek.
Továbbra is ott van a fő probléma, szerintem, hogy nagyon-nagyon sokan nem hajlandók tudomásul venni, hogy egyáltalán nem kísérleteznek rajtuk, hanem halált okozó FERTŐZŐ betegségről van szó. És az államok hatóságai ezúttal nem valamelyien buli vagy party, hanem egy fertőző betegség terjedését próbálják megakadályozni.
Az országok hatóságai nem jószántukból teszik mindezt, hiszen ha a politikusokon múlna, akkor azok a vadbarmok a fertőző betegség terjedésenek megakadályozása és a megszorító intézkedésekkel együtt járó népszerűség elvesztése helyett inkább úgy döntenének (többségben), hogy számukra a népszerűség és az újraválasztás a legfontosabb és amúgy pedig "hulljon a férgese, ha ennyi esze van a népnek."
Ám az a helyzet, hogy mindegyik - magára valamit is adó - ország alkotmányában szerepel az élethez való jog és az egészséghez való jog és az alkotmány KÖTELEZI az országok vezetőit a fertőző betegségek terjedésének mérséklésére.
Pontosan az alkotmány eme pontjára gondolva írtam a múltkor azt a nem éppen szívderítő előrejelzést. Sejtettem, hogy nemsokára egyre komolyabb nézeteltérések lesznek az országok - alkotmány által a fertőző betegség felszámolására KÖTELEZETT - hatóságai és az oltásellenesek között.
Előbb voltak a kérések szép szóval, türelemmel és szelíden, majd következtek az egyre megszorítóbb intézkedések (nem szabad plázába-moziba-ide-oda-amoda menni, green pass, stb.), most már ott tartanak egyes helyeken, hogy előkerült a vízágyú és a tömegoszlatásra alkalmas egyéb dolgok, végül pedig az lesz majd, hogy akik sehogyan sem akarják megérteni, hogy a halált okozó fertőző betegség terjedését mindenképpen muszáj megakadályozni, nos, azokba szó szerint bele fogják verni a dolgot. Gumibottal.
Kicsit hasonlít ez arra, mint amikor a toporzékoló, dacos gyermek sehogyan sem hajlandó megérteni valamelyik szülőt, s ezért miután szép szóval, kéréssel és türelemmel nem ér el semmit az édesapa vagy az édesanya, akkor végső megoldásként addig náspángolja szeretett gyermeke fenekét, amíg az rájön, hogy nem úgy lesz, ahogyan ő akarja.

U.i.: Sem oltáspárti nem vagyok, sem oltásellenes nem vagyok, hanem azt vallom, hogy mindegyik ember azt tesz saját magával, amit akar. Én mindössze csakis arra emlékeztetek, hogy mire kötelezi az adott országok hatóságait a saját alkotmányuk. Vagy alaptörvényük.
Aki nem hiszi, olvassa el Magyarország Alaptörvényét.

:beerchug: :beerchug: :beerchug:

#1475 november 10, 2021, 07:49:49, zbking
Egy pár szösszenet, csak hogy Oakland tudjon idegeskedni (majd küldök neki egy tálca sört :-) )

1. Reumatológus nő mondja, hogy már nem rendel magánban, mert 2 millió nettó a fizetése. Nem kell.

2. Orvosmenedzser ismerős mondta, hogy a spíler sebészek eddig havi 20-25 nagy műtétet csináltak, októberben 3-6 műtétjük volt. Nincs hálapénz, már nem kell tolni.

3. Egyre több helyen áll le a normál orvosi ellátás, ennyi kárt nem fog okozni a Covid 1000 év alatt se...

4. Ismerős 2 Astrazeneca után kapott 1 Pfizert október elején, azóta 10 fölött van a cukra, előtte semmi baja nem volt

5. Fiam haverjának az apja vezető sebész a Honvédkórházban, év elején kapott két Szputnyikot, harmadik oltást egyelőre nem kér. (Hmmm, miért???)

6. A Klinikán a bentfekvő Covidosok közül 40% oltott, 60 % az oltatlan. Amit Nemleszmásodikhullám Béla mondott, szimplán hazugság. ( ő 0 % vs 100% - ot mondott)

Vigyázzatok magatokra!
Toljátok a D vitamint, vegyetek fél kilós, 1 kilós aszkorbinsavat, 2 ropi körül van, felesleges a drága tablettás C vitamint fizetni, por alakban is ugyanazt tudja, csak ne tegyétek forró teába.

+ Covid után nem árt egy röntgen képet készíteni, vagy akár CT-t (+ egy kicsi Aszpirin)

(egy ismerősöm ismerőse javasolta)

@zbking, te oltva vagy? Családod tagjai?

Persze ha nem akarod elmondani, nincs probléma, én azt is megértem, pusztán kíváncsi vagyok. De ha ne titok, arra is kíváncsi lennék, hogy ha beadatttad, akkor miért, és ha nem, miért nem?

(Amúgy tök pozitív, hogy az előző hsz. simán vulgaritás nélkül született  :ok: )


Idézetet írta: oakland23 Dátum november 10, 2021, 11:19:26
@zbking, te oltva vagy? Családod tagjai?

Persze ha nem akarod elmondani, nincs probléma, én azt is megértem, pusztán kíváncsi vagyok. De ha ne titok, arra is kíváncsi lennék, hogy ha beadatttad, akkor miért, és ha nem, miért nem?

(Amúgy tök pozitív, hogy az előző hsz. simán vulgaritás nélkül született  :ok: )
Szia
Már írtam többször, április 2-án és 30-án kaptam Modernát.
A nejem és a fiaim májusban 2 Pfizert.

Harmadik oltást nem fog kérni senki.

Én egyébként ha most kéne döntenem, első kettőt se kérnék magamnak se és a családnak se, annyi plusz infó gyűlt azóta össze áprilishoz képest.

Majd pontokba szedve leírom, aztán lehet ezekről értekezni. (Mert persze lehet, hogy én látom rosszul, de ez benne van, és ha más máshogy látja, maximálisan elfogadom.)

Bemelegítésnek szerintem nézze végig mindenki ezt 13:00-tól 22:00-ig.
Ez a nő nem macskajancsi, nem Gődény, és lehet, hogy igaza sincs, de minimum megfontolásra érdemes, amit mond.

https://m.youtube.com/watch?v=sjx9gtruDCg

Idézetet írta: zbking Dátum november 10, 2021, 11:46:01
Majd pontokba szedve leírom, aztán lehet ezekről értekezni. (Mert persze lehet, hogy én látom rosszul, de ez benne van, és ha más máshogy látja, maximálisan elfogadom.)

Az jó lesz :ok:

Egyben vagyok biztos, hogy elegem van az egészből, pro és kontra is ;D

Rossz volt jó látni Győr fideszes polgi pofázmányát, aki azon kevesek közé tartozik, aki elrendelte a kötelező oltást; de utálom azokat a 0-ás IQ facebook kommentelőket, aki odaírják egy megbetegedett beoltott híre alá: "én nem kaptam egyet sem a méregből és még sincs semmi bajom, haha" És profiljuk alapján ezek az emberek mindig elég csövesbánatok :P

Mindenkinek elege van, Latzka.

Továbbra is szerintem az emberek egyénileg döntsék el, hogy beoltatják magukat vagy sem. Mindenki döntsön, hogy milyen életet szeretne élni, viszont én személyesen büntetném az álhírterjesztőket + ha már diktatúra van amúgy is, akkor rollót a Facebookra!  ;D

Idézetet írta: zbking Dátum november 10, 2021, 07:46:50


6. A Klinikán a bentfekvő Covidosok közül 40% oltott, 60 % az oltatlan. Amit Nemleszmásodikhullám Béla mondott, szimplán hazugság. ( ő 0 % vs 100% - ot mondott)




En egészen mast hallottam epp tegnap amikor osszefutottam a kezeloorvosommal a lidlben. Kerdezte hogy vagyok, tapasztaltam e valami valtozast a covid vagy oltas utan. Beszelgettunk par percet, kerek perec azt mondta hogy a korhazban, ahol en is voltam, kb minden hatodik oltatatlanra jut egy oltott. Az oltatlan betegek kozott szignifikánsan tobb az en korosztalyom (tavaszhoz kepest), illetve a sulyosabbak kozott a tulsulyos. Az oltottak egy resze valami alapbetegseggel kuzd szinten, a tobbseguk cukorbeteg es vagy tulsulyos.

Egyebkent ha van 6millio beoltott, vagyis kb 2millio oltatlan felnott(vegyuk ki a 18 alattiakat, naluk kicsi az atoltottsag)  akkor ha hatastalan lenne az oltas akkor 3szor annyi oltottnak kene bent lenni mint oltatlnanak hisz aranyaiban is kb 3szor annyian vannak. Ehelyett a te statisztikad alapjan is, a kisebb tomegbol is tobben vannak korhazban.

Nekem ez a fura hogy ezt sokan nem ertik.

Én egyik számot se tudom ellenőrizni, a csaj ennyit mondott, ott dolgozik, de a matek a Te oldaladon van, ez tény :ok: