Várda64 pókeres naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"Harcos" üdvözlet Mindenkinek ! Visszatértem! Kemény pár nap van mögöttem, de túl vagyok rajta és ismét tudok a kedvenc időtöltéseimmel is foglalkozni, ezen belül, ha az időm engedi akár pókerezni is. Nos tegnap már engedte, (természetesen miután kikavartam a süteményekbe a krémet  ;D)  s bár nem a legkönnyebb versenyt választottam nyitánynak azért szégyent semmi esetre sem vallottam. 984 indulóból 16.hely, 10,50$-ból 108,68$. Sose legyen rosszabb! A lényeg, hogy jól esett a játék és bízom a sikeres folytatásban!  :cya:

(Természetesen az elmúlt időszak történéseit is átlapozgatom majd a sporttársaim naplójában, mert két hét ugyan nem nagyidő, de úgy látom történtek itt szép dolgok.)

Sok szerencsét Mindenkinek! GL!

Üdv újra itt!  :beerchug:

Ha úgy fog menni a zsuga, mint ahogy a szünet előtt, akkor nem lehet gond. Grat a 10 rebuyhoz, korrekt eredmény! Egyszer szeretnék behúzni egy ilyet :D

GL!

Köszönöm Projector! Ma is nekirugaszkodtam a feladatnak. 1019 indulóból végül kereken a 100.  helyen végeztem. Döntő leosztáson kicsit felbosszantottam magam: 1000/2000 vakszinten nálam 22K nála 11K. Középen kapok egy KK-t, melyre nyolcezerig emelek. A fickó kisvakból all int tol én call. Mutatás, nála pikk A3. Flop: 5,6,10 szivárvány, turn 4, river 7. Gratulálok a szervernek!  :noway: A maradékkal már sanszom se volt visszakapaszkodni. Sebaj! Nincs ez a történet még lefutva, ha időm és a bankom engedi fogok én még itt indulni.

Idézetet írta: Várda64 Dátum április 04, 2010, 07:08:08
"Harcos" üdvözlet Mindenkinek ! Visszatértem! Kemény pár nap van mögöttem, de túl vagyok rajta és ismét tudok a kedvenc időtöltéseimmel is foglalkozni, ezen belül, ha az időm engedi akár pókerezni is. Nos tegnap már engedte, (természetesen miután kikavartam a süteményekbe a krémet  ;D)  s bár nem a legkönnyebb versenyt választottam nyitánynak azért szégyent semmi esetre sem vallottam. 984 indulóból 16.hely, 10,50$-ból 108,68$. Sose legyen rosszabb! A lényeg, hogy jól esett a játék és bízom a sikeres folytatásban!  :cya:

(Természetesen az elmúlt időszak történéseit is átlapozgatom majd a sporttársaim naplójában, mert két hét ugyan nem nagyidő, de úgy látom történtek itt szép dolgok.)

Sok szerencsét Mindenkinek! GL!

Szép visszatérés! Gratulálok!  :beerchug:

Nagyon el vagyok keseredve, sőt mondhatnám valamilyen szinten mérges is vagyok. Na nem az ellenfelekre, ( ők olyanok amilyenek) hanem sokkal inkább erre a véletlen "lószarra" ami keveri a lapokat. Véletlenül mindig engem kell kiejtenie? Történt ugyanis, hogy tegnap is és ma is tudtam indulni a reggeli szokásos versenyen. Tegnap 12. lettem úgy, hogy a flopflush-öm verte egy full riveren. Ezt még benyeltem valahogy, de érdekes módon fordított esetben nem ez a jellemző. Ennek igazolásaképpen tettem fel a csatolmányt a mai verseny döntő asztaláról. Jól látható, hogy a floppolt bubi szettem nem javul, viszont a színhúzójára tolt all innel már turnön megvan a flushe. Ezzel a leosztással elúszott a verseny és én lettem a buborék (9). Maradék 4K-mal vártam egy "normális" lapot (4,4) és az erre tolt all inem is csak ez a fickó tartotta K,Q-val. Flop: 6, K, Q...... Game over.

Véletlenül megint én húztam a rövidebbet.  :noway: Az ász pár melletti vagyok én, preflop all in volt és minden mocsokságával együtt azért nagyon kíméletes volt a program: már mutatás után nem kellett izgulnom, hogy jöjjön le egy dáma az aztalra.  :-\

Nem nagy durranás, de a hitelesség kedvéért ide tartozik: éjszaka még elindultam egy 5$-os 3000$ GTD versenyen. 804 indulóból végül az 58. helyre értem be.

Gondoltam meccsnézés után 1-2 SnG-ra beülök, tornán úgy sincs időm játszani, mert lesz még egy-két jó focimeccs ma, az most jobban érdekel. 2 azaz kettő(!!!!) leosztásig tartott a lendületem, de azt is megfogadtam a történtek után, hogy egy darabig biztos, hogy nem játszom. Azért itt már túl sok a véletlen és valamilyen szinten a türelmem is véges. Ha már fullal sem tudok nyerni, akkor nincs miről beszélni.
Akinek nem teljes tiszta a HH, mondom: bent van a kisvak(ez vagyok én) nagyvak, osztó előtt emelnek 160-ig, kisvakból 5 5-re kiegészítem (nézzünk floppot), nagyvak dob, középen még egy megadás. Ötös párra egész jó flop jött le ezért passzolok, mert hátulról várom az emelést. Középső fickó is passzol és hátulról jön a várt emelés. Biztos vagyok benne, hogy magas párja van (AA, KK, QQ-ra saccoltam) ezért visszaemelek. Középen dobás, hátul megadás. Turnön megjön a fullom, ezen sokat nem kell gondolkodnom, all in. Megadás. Na most ez nem is olyan nagy baj, mert azért hívtam, hogy adja meg, de ami riveren jött az már azért több, mint elgondolkodtató. Nem tudom? Lehet, hogy rosszul játszottam meg ezt az egészet? De akkor mit kellett volna másképp csinálnom?
Nincs nekem üldözési mániám, de az elmúlt időszakban túl sok itt a véletlen leosztás, melyből még csak véletlenül sem én jövök ki győztesen.

Alacsony párral 8 bb emelést megadni talán kicsit meredek. (Kíváncsian várom erről Projectorék véleményét)
Onnantól jó a játék, a KK pedig szvsz végig szépen játszotta meg a handet; tette amit a nagy párral tenni kell azaz nyomult előre. Ha nem te lennél az elszenvedő fél, akkor azt mondanám, hogy KK gazdája rászolgált a kasszára.

De ne add fel Várda! Hamarosan fordul a széljárás és megint tarolni fogsz! Csak valahogy túl kell élni ezeket a napokat.

Úgy gondolom, hogy nem játszottad meg rosszul a kezedet, de ez a KK-ra is elmondható. A preflop call ami vitatható, mert azért az 55 8ból 7szer nem erősödik, és ahhoz nagyon sok a preflop call. Viszont floppon szettesedtél, amivel joggal hihetted magad erősnek, főleg egy ilyen boardon. A király pár a floppon pláne erősnek képzelhette magát, főleg, hogy 75, meg ilyen lapokkal nem sokan szállnak be. Neki egyedül a szett jelentett veszélyt, amire szintén csak 1:8hoz esély volt, így a hívása rendhagyó. Amire téged tehetett az A7 vagy overpair, de az övénél alacsonyabb. Én a helyébe 4beteltem volna egy igazán űtőset, főleg, hogy benne van, hogy egyszerű c-betnek nézed a flop betjét, és re-stealt akarsz rányomni. Veszélyes játék, főleg, hogy jött egy második hetes is a turnon, így ha A7 van nálad, akkor már láthatóan erősebb vagy. Tőled az allin mindenképp jó döntés volt, mert fullod volt, 7-esnél erősebb vagy, egyedül egy 75,73 győzött volna le, de ezekre nem támadt volna, plusz egy ötös volt már csak a pakliban, így elég kicsi az esély, hogy másnál legyen. Balszerencse a köbön, hogy jött a 3. hetes, de egyikőtök részéről se volt rossz játék.

Szia Várda!

Egyetértek, 10/20-nál emelés után az 55 az könnyű dobás. Én nyolcvakos emelésre még a QQ-t és az AK-t is dobom. Csak KK-val és AA-val szállok be, azt viszont visszatolom az emelőre. Talán túl feszes ez, de megóv a korai búcsútól, vagy jelentős zsetonvesztéstől. Persze mindig bosszankodom, amikor az alacsony pár szettesedik én meg bedobtam, de legközelebb is ugyanúgy eldobom. Látva, hogy hogy jártál, ezután még könnyebben.

Fel a fejjel, ki fog ez egyenesedni, a felhők mögött mindig ott van a nap!

Rob, amit játszol az nagyon feszes az én stílusomnak, de ha ezzel nyerő vagy, akkor mindenképp játszd ezt:)

Idézetet írta: Dris Dátum április 11, 2010, 15:38:52
Rob, amit játszol az nagyon feszes az én stílusomnak, de ha ezzel nyerő vagy, akkor mindenképp játszd ezt:)

Ha jól olvasom a screenshotot, akkor a csávó cut-offból emelt  nagyot, ami ezen a vakszinten még nem értékelhető rablásnak. Értem, hogy 'nézzünk flopot', de ne a zsetonunk 10%-ával. Ennyire az elején még tartózkodni szoktam a nagy potoktól.  SNG-ban 50/100-nál kezdődik a póker - legalábbis nekem.

Én a QQ meg az AK dobására gondoltam, nem a jelenlegi esetre, ha elolvasod az en elemzesemet, akkor lathatod, hogy ugyanezt mondtam en is:)

Szerintem a dolgot kétféle szemszögből lehet nézni:

RÖVID TÁV: Szettesedett, lemákolták. Nyilván akkor van gond, ha az ember ezt látja, és azt érzi, hogy őt bizony lemákolták. Ez igaz, de a gond ott van, hogy preflop ilyen emelést megadni 55-el nem szabad. Itt jön képbe a HOSSZÚTÁV. 1500 kezdőzseton, ennek a ~10%ért megnézzük a flopot egy alacsony párral. 100 alkalomból úgy 12x fogunk szettesedni, akárki ránéz ezekre az arányokra, az tudja, hogy ez sosem lesz +EV-s megadás preflop, hiszen még ha szettesedünk is, akkor sem fognak mindig AI-ig menni az ellenfelek.

Eddigi ismereteim alapján, ha az alacsony vakszinteken való SNG játékot össze kéne foglalnom, akkor a helyes játék valahol ekörül mozog:

TT,JJ,QQ,KK,AA: Nuts. A TT-re és a JJ-re valszeg nem minden esetben mondható ez, pl egy 3bet AI-nél valszeg dobni fogom.
AK, AQ: Az elején ezekkel a lapokkal sem érdemes aggrózni. Nyilván unopened kasszába emelni kell, de ha valaki emelt előttünk, sokszor hasznosabb az, ha csak megadjuk az emelést.
Alacsony párok: 3BB-ig limpelek vele a set value miatt, de ha ettől magasabb emelés jön, akkor el kell engedni őket.

Ezek vonatkoznak a lapokra, de van még pár alapelv is:

1. Tight is right. Magyarul a feszes játék helyes.
2. A legfontosabb az, hogy életben maradjunk és lehetőség szerint sok zsetonnal érkezzünk a közepes vakszintekre (ez nem mindig fog sikerülni, de az sem rossz, ha már a kezdeti stackünket sikerült megtartani), azért, mert itt nagyobb EDGE-ünk van a többi játékossal szemben. Ez csak úgy lehetséges, hogyha csak kis kockázatot vállalunk.
3. A megszerzett zsetonok kevesebbet érnek, mint a már náladlévő zsetonok. Ez elsőre hülyén hangzik, de ajánlom mindenkinek az ICM alaposabb tanulmányozását (ebben még nekem is fejlődni kell a bubble-nél, de az alapelvvel tisztában vagyok).
4. A döntéseinket ne az alapján hozzuk meg, hogy zsetonok alapján +EV-s-e a döntésünk, hanem az egész versenyre levetítve kell gondolkozni, tehát minden esetben számolni kell a döntéseinknél azzal a tényezővel, amit úgy hívnak: Tourney Life.
Nagyjából ennyi.

Várda, lesz ez még jobb is! Ne add fel, viszont ezen gondolkozz el, mert itt tényleg hibáztál, az más kérdés, hogy utána rommá mákoltak, de itt hosszútávon kell gondolkozni, és hosszútávon itt rossz callt csináltál preflop. Ez persze csak egy vélemény a sok közül, de ahogy elnézem az előző hsz-eket, nem nagyon látok olyat, hogy valaki helyeselné a preflop callt.

GL és fel a fejjel!