Bundesliga, 32.Forduló

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#15 május 13, 2009, 12:44:23, Milan
Wolfsburg - Dortmund

Tipp: X
Odds: 3,40
Fogadóiroda: Sportingbet

Az utolsó 3 meccsén 3 pontot szerzett a Wolfsburg, míg a vetélytárs Bayern 6-ot így máris elfogyott a müncheniekkel szembeni előny és akkor még nem beszéltünk a rakéta sebességgel hátulról érkező Stuttgart-ról, amely már csak 2 pontra van a két éllovastól, valamint a nevető harmadik szerepébe szívesen beugró Hertha-ról, amelynek talán a legkönnyebb a sorsolása az utolsó 3 körre. Szóval nagyon összetömörült az élmezőny és ember (jós) legyen a talpán, aki megmondja, hova kerül a salátástál. A hazaiaknak nincs szerencséjük, hogy pont egy bomba formába lendült Dortmund-ot kapnak így a bajnokság végére. A vendégek 7, zsinórban elkövetett győzelemmel a hátuk mögött és ennek megfelelően nagy önbizalommal érkeznek Wolfsburg-ba, ahol bizony, az utóbbi fordulók tanúsága szerint megremegtek a lábak a nagy lehetőségtől. A vendégek kicsit későn kezdtek hajrázni, a bajnoki cím sorsába már csak oly módon szólhatnak bele, hogy megpróbálják mások, jelen esetben a Wolfsburg örömét elrontani. Olcsón biztosan nem adják a bőrüket és ez egy X-re jó lehet a ,,döntetlenkirálytól."


Eredmény: 3-0
-1 pont


#16 május 14, 2009, 11:19:26, Milan
Bielefeld - Hoffenheim

Tipp: 2
Odds: 2,95
Fogadóiroda: Sportingbet

Az újonc Hoffenheim szurkolói a Köln 2-0-s legyőzésével 13 forduló után ünnepelhettek újra győzelmet. Hosszú volt a böjt, amire feltehetően megjött az étvágy és szerencséjükre a hétközi fordulóra is emészthető ellenfelet kaptak a kiesőjelölt Bielefeld képében. Menekülne a Bielefeld a kiesés elől, de 1-1 pontokat gyűjtögetve ez nagyon nehezen fog menni, még akkor is, ha azoknak az 1 pontoknak a megszerzése tulajdonképpen bravúros teljesítményt feltételez, mint pl. a Stuttgart és a Leverkusen ellen. Bár motivációjuk kétségtelenül inkább a hazaiaknak van, a magára talált vendégcsapat még így is elviheti a 3 pontot.


Eredmény: 0-2
5,90 pont



#17 május 13, 2009, 12:44:42, Milan
FC Köln - Hertha Berlin

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez
Odds: 1,75
Fogadóiroda: Sportingbet

Az utolsó 4 fordulóban az élboly csapatai közül a Hertha szerezte a legtöbb pontot és ennek köszönhetően újra reális távolságra kerültek a salátástáltól. Ráadásul a Köln (i), Schalke (o), Karlsruhe (i) hármassal talán nekik a legkedvezőbb a sorsolásuk a végjátékban, hiszen a München-nek a Leverkusen (o), a Hoffenheim (i) és a Stuttgart (i), míg a Wolfsburg-nak a Dortmund (o), a Hannover (i) és a Bremen (o) jutott. A berlinieknek nincs más dolguk csak előre nézni és a saját meccsükre figyelni, a Köln-t pl. mindenképpen le kellene győzniük még idegenben is. Ez is jó tipp lehet a találkozóra, de valahogy nem érzem az ,,erőt" a berliniek játékában és inkább gondolom azt, hogy ha nyernek is azt nem tudják kapott gól nélkül megtenni.


Eredmény: 1-2
3,50 pont

#18 május 14, 2009, 11:19:47, Milan
Cottbus - Bor. Monchengladbach

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1,70
Fogadóiroda: Sportingbet

Ha valami, akkor ez igazán egy 6 pontos mérkőzés és amellett hamisítatlan kiesési rangadó. Hárman állnak azonos pontszámmal a táblázat 15., 16. és 17 helyén és feltehetően belőlük fog kikerülni a Karlsruhe melletti második kieső, valamint az osztályozót játszó együttes. Aki itt nyer, az kicsit fellélegezhet, a vesztes nagy bajba kerül, a döntetlen pedig esetleg a harmadik félnek lesz megfelelő. Mindkét csapat elért váratlan eredményeket itt a végjáték környékén. A Cottbus 2-0-ra legyőzte a bajnoki címre esélyes és mellesleg nemrég a 'Gladbach-ot idegenben verő (2-1) Wolfsburg-ot, míg a 'Gladbach legutóbb azt a SChalke-t kap el 1-0-ra, amely a Cottbust páholta el 4-0-ra. Szóval a kiesés veszélye nagy energiákat tud felszabadítani, kérdés egymás ellen ez mire lesz elegendő. Reményeim szerint sok gólra.


Eredmény: 0-1
-1 pont

#19 május 14, 2009, 11:20:31, Milan
Bielefeld - Hoffenheim

Tipp: félidő X
Odds: 2,20
Fogadóiroda: sportingbet

A Hoffenheim nagyon úgy fest, hogy végképpen kifújt és szinte semmi esélyük sincs európai kupaszereplést érő hely megszerzésére. Igaz az előző fordulóban sikerült legyőznie a Kölnt, de ezt megelőzően nagyon csúnya vereséget szenvedett Wolfsburg ellen (4-0), előtte a fővárosi csapat ellen sem jártak sikerrel és a tökutolsó Karlsruher SC ellen sem sikerült nyerniük. A hazai gárda ezzel szemben élet-halál harcot vív a bennmaradásért, így nekik különösen fontos most a 3 pont megszerzése. Az elmúlt 3 fordulót 3 döntetlennel abszolválta olyan csapatok ellen, mint a Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart és a M'gladbach. Így mondhatjuk, hogy nincsenek rossz formában és mivel a vendégekkel ellentétben nincs se sérültje se eltiltottja minimum egyenlő játékerővel veszik fel a harcot az újonccal épp ezért úgy gondolom, hogy nem döntik el az első félidőben a meccset a csapatok.


Eredmény: 0-1
-1 pont

#20 május 14, 2009, 11:20:58, Milan
Cottbus - Mönchengladbach

tipp: 1
odds: 2.40
fogadóiroda: [ex]expekt[/ex]

Nagyon tuti kis meccsnek néz ki, én azt ajánlom, mindenki ezt streamelje. Elpuffogtathatjuk itt a "hatpontos", a "kiesési rangadó", az "utolsó esély" kifejezéseket, de ezek nem tudják kellőképp kifejezni a ma esti csatát. Itt szó szerint vérfürdő lesz, mint amikor a Braveheart (gyk. Rettenthetetlen) egyik nagyjelenetében MelGibi végigverekszi magát a harctéren, szarrá gyilkol mindenkit, tör-zúz és loccsant, majd a végén belebassza a kardját a földbe, végignéz a csatatéren, látja a sok fetrengő és vérző embert majd elodrítja magát. Na, olyan lesz ez a küzdelem is. Akkora flashet fog okozni valamelyik csapatnak, hogy az összerosálja magát.

A két csapat azonos pontszámmal áll a tabellán, mindegyiküknek 27-27 pontja van, a 'Gladbach jobb gólkülönbségének köszönhetően épp nem kieső helyen áll. Játszik ma a Bochum-Bielefeld páros is, tehát komoly szerepe van ennek a meccsnek. Miből lehet itt kiindulni? Szó szerint semmiből, leginkább megérzésből, és az elmúlt forduló tanulságaiból. Ahol a Cottbus könnyedén megadta magát a Bayern Münchennek, míg a 'Gladbach egy utolsó másodperces góllal kiizzadta a győzelmet a Schalke ellen. A Cottbus nagy bajban van, mert a félidőben Rangelov sérülés miatt cserét kért, nélküle sokkal nehezebb dolguk lesz. A játéka kérdéses, de szerintem összedrótozzák valahogy. Prasnikar mester nagy mágusa a motiválásnak, láttuk sokszor, hogy ez a gyenge csapat hogyan eszi meg a sokkal magasabban jegyzett együtteseket. Nagyon nehéz dolguk lesz, de bízom a prasnikari mágiában!

A 'Gladbach és Hans Meyer az egy pontért érkezik. Ennek jegyében egy támadó lesz elől, amit két támadóközéppályás egészít ki. Sikerre vezetett ez a taktika a Királykékek ellen, de a Cottbus egy kőkemény keleti csapat. Itt nem lesz lacafaca, öldöklés lesz a saját 16-osuk előterében. Nem féltem a vendégeket, a szívem a Cottbus felé húz, sokkal többet érne egy hazai csapat Bundesligában maradása. Emlékezhetünk az őszi meccsükre, ahol totógyilkos meccsen nyert a Cottbus idegenben 3-1-re, valami ilyesmit várok most is. Aztán a meccs végén az életbenmaradt játékosok végignéznem a csatatéren, látják a sok fetrengő vendég játékost, majd elordítják magukat. Ezt az ordítást pedig visszhangozni fogja az egész Stadion...


Eredmény: 0-1
-1 pont

#21 május 14, 2009, 11:21:29, Milan
Frankfurt - Bremen

tipp: X
odds: 3.35
fogadóiroda: unibet

Az előbb véres küzdelmet vizionáltam, itt azonban ennek sok esélyét nem látom. A két csapat teljes nyugalomban ringatózik a tabella közepén, egyiknek sincs esélye semmire. Az over szinte atombiztos, hiszen egyik védelem sem az a nagyon magabiztos mostanában, a Bremen-nek talán nincs is olyan mérkőzése, hogy ne kapjon gólt (ellenpélda a Hamburg elleni vasárnapi meccs). Ami azonban tuti, hogy Diego nem játszik valami "makacs" sérülés miatt, a brazil többet foglalkozik a jövőjével, mint a játékkal. Nélküle a csapat statisztikája egyből negatív felé hajlik, ritka a győzelmük. Ezért nem is venném ki őket ma sem, de talán a Pizzaro-Hugo Almeida duó döntetlenre tudja menteni a találkozót. Sokszor hallotam, hogy ez a Frankfurt a leggyengébb csapat a Bundesligában, mégis itt vannak. Ezzel nem értek egyet, szerintem Funkel mester csapata nem rossz. Kifejezetten tetszik, hogy nem csak védekeznek, nyílt focit játszanak. Ez gyakran vezet eredményre, ma is ezt várom, mert a sérültjeik felépülnek, eltiltottjaik visszatérnek. Mindkét csapatnak bőven elég az egy pont, csinálnak egy látványos döntetlent, sok góllal, biciklicselekkel, és néhány ciki megmozdulással.


Eredmény: 0-5
-1 pont

#22 május 14, 2009, 11:21:49, Milan
Energie Cottbus - Mönchengladbach

tipp: Cottbus
odds: 2,40
office: unibet


A Cottbus "legendásan" jó hajrákat vív a Bundesliga 1 -ben, s rendre sikerrel vívja meg a bentmaradásért vívott harcot az aktuális riválisokkal szemben. Most az egyik közvetlen rivális, a pontszámban ugyanannyi egységgel rendelkező Mönchengladbach érkezik a Stadion der Freundschaft létesítménybe. Ahogyan említették már előttem óriási küzdelemre van kilátás, mindkét csapat az életéért küzd, de a Cottbus számára óriási előnyel bír ebben a kiélezett küzdelemben, hogy hazai környezetben vívhatja meg ezt a bajnokit. A Cottbus legutóbb a Bayern ellen elvérzett 1-1 -es félidő után, de előtte otthoni bajnokijait megnyerte, a Bielefeld -t 2-1 -re majd a listavezető Wolfsburg -t verték 2-0 -ra, most a gyengébb játékosanyaggal bíró csíkosakat is legyűrik Angelov -ék. A Gladbach idegenben nem tudja megismételni a hétvégén mutatott játékát, mellyel 1-0 -ra verte a motiválatlan Schalke -t, idegenben legtöbbször nem tudnak alkalmazkodni a légkörhöz, ezt 2 gy 3d 10 v mérlegük is bizonyítja. A Cottbus sokadszorra ismételvén remek hajráját, győzelmével életben tartja bentmaradási esélyét, míg a Gladbach folytatja a liftezést az első és másodosztály között.
Számszerű eredmény: 2-1


Eredmény: 0-1
-1 pont

#23 május 14, 2009, 11:22:06, Milan
Energie Cottbus - Borrusia M´Gladbach

Tipp: X
Odds: 3,35
Fogadóiroda: [ex]expekt[/ex]

Amit Titti leírt az teljesen helyénvaló és igaz. Csak kimaradt az, hogy a vendégek a teljesen motivált Bayern ellen is épphogy elvéreztek, hiszen csak egy minimális egy gólos előnnyel nyerte meg azt a találkozót a Müncheni alakulat ráadásul otthon, akik ellen a Cottbus otthon kapott ki 3-1-re az előző körben. Illetve azért ne felejtsük el, hogy a vendég gárda számára sem babra megy a játék, hiszen egy esetleges vereség esetén a közvetlen riválisa ellen kerülnének hátrányba. Továbbá a hazaiaknál nagy valószínűséggel nem lesz ott a pályán csapata egyik (hanem legjobbja) a csatár Dimitar Rangelov és sérült még a középpálya támadó részlegének a motorja Ivica Iliev is. Így nagyon nehéz lesz gólt lőni a valószínűleg a döntetlennel nem elégedetlen (pláne, hogy nekik is sérült a leggólerősebb csatáruk Rob Friend) vendég csapat védelmét.

Eredmény: 0-1
-1 pont

#24 május 14, 2009, 11:22:31, Milan
Schalke 04 - Stuttgart

Tipp: 2
Odds: 2.80
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]

A Stuttgart-nak a bajnoki címért hajtó csapatok közül  eggyel kevesebb mérkőzése van. Így még reális esélye van a bajnoki címre, de ha a bajnokságban az eslő hely nem is jönne össze nekik akkor is a bajnokok ligája indulás megszerzése fontos számukra. A formájuk kiváló, utolsó 6 mérkőzésükből 5 győzelem, 1 döntetlen. A mai mérkőzésre a motiváció adott, szerintem ma is begyűjtenek egy győzelmet.
A Schalke úgy néz ki a bajnokság végére belefutott egy hullámvölgybe, úgy gondolom a mai mérkőzésen még nem jön össze a kilábalás.

Eredmény: 1-2
5,60 pont


Idézetet írta: Andor11 Dátum május 13, 2009, 18:49:19
Schalke 04 - Stuttgart

Tipp: 2
Odds: 3.12
Fogadóiroda: Pinnacle Sports


Keress másik irodát, Pinnacle Sports nincs a gurus irodák között.

#26 május 14, 2009, 11:22:52, Milan
Bielefeld - Hoffenheim

Tipp: Over 2.5 goals
Odds: 1.75
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]

A Bielefeld csapatának kell a győzelem, hiszem a kiesés ellen küzdenek. Utolsó három mérkőzésük döntetlen lett, de ebből kettő mérkőzés is 2:2-s eredményt hozott, szerintem ma is valami hasonló lesz, de mondjuk még a győzelem is összejöhet nekik, viszonyt mindenkép 2töl több gólt várok.
A Hoffenheim talán kezdi összeszedni magát, a hétvégén győztek, így ma már kevesebb teherrel léphetnek pályára.  Legalább egy gólt tőlük is várok. A védelmük pedig nem bevehetetlen, ezt az utóbbi mérkőzéseik is bizonyítják.
Valószínüleg jó mérkőzés lesz, gólokkal.


Eredmény: 0-2
-1 pont