csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#23325 május 08, 2019, 15:45:30, csabax
Getafe - Girona FC 1  :great:

A szenegáli Amath Ndiaye, a portugál Vitorino Antunes és Markel Bergara, illetve az eltiltott Marc Muniesa, a brazil Douglas Luiz, Aday Benitez és Carles Planas fognak hiányozni a csapatokból. Bár mindkét csapatból lesz egy-két meghatározóbbnak tűnő kimaradó, nekem mégis úgy tűnik, hogy ebből a dologból a hazai gárda "jöhet ki" kissé jobban. A házigazda alakulatnál leginkább a balhátvéd Antunes hiányzása okozhat majd némi gondot, ám remélhetően Leandro Cabrera vagy Mathias Olivera pótolni bírja majd őt. Én azt tippelem, hogy elsősorban Cabrera lehet majd az a focista, aki cseréből kezdőjátékossá fog előlépni. A vendégeknél Marc Muniesa és Douglas Luiz hiányzása is problémákat okozhat.

Ám természetesen messze-messze fontosabb és kimagaslóan azon van a hangsúly, hogy a Girona FC elleni hazai győzelem még a jelenleginél is közelebb hozhatja a Madrid egyik külvárosának számító Getafe történetének legnagyobb sikerét. Eddig mindössze annyi eredményesebb szereplés volt a Getafe CF történetében, hogy kétszer ezüstérmes lett a Spanyol Kupában és van egy UEFA Kupa-szereplése is, ám jelenleg az van, hogy ebben a bajnokságban pillanatnyilag 4. helyezett a csapat és ha a spanyol élvonalbeli bajnokságból hátralevő három fordulóban tartani tudja ezt a helyezést a Getafe CF, akkor hangzatos sikert elérve ősztől majd a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Mivel a rivális FC Sevilla ebben a fordulóban megtette azt a szívességet a fővárosiaknak, hogy otthon bukott a Leganes ellenében (Sevilla - Leganes 0-3), ezen a Getafe CF - Girona FC mérkőzésen már arról szólhat a történet, hogy a jelenleg egyaránt 55-55 pontos Getafe CF és FC Sevilla között a forduló után akár 3 pontos is lehet a különbség. És bizony ez az akár 3 pont különbség pedig azt jelentheti majd nemsokára, hogy története során először BL-szereplő lehet a Getafe CF.

Ez a dolog bizonyára óriási motivációt jelent a hazai csapat játékosai számára. És abban is teljesen biztos vagyok, hogy a Getafe szurkolói számára is nagyon különleges lesz ez a Girona FC elleni találkozó, s ennek megfelelően zsúfolásig teltházas lesz a Coliseum Alfonso Perez stadion.

A 17. helyezett vendégcsapat éppen azon ügyködik, hogy meneküljön a kiesés elöl, ám pechjére jobbára semmi esélye sem lehet - szerintem - a története legnagyobb sikerére készülő Getafe CF otthonában. Ha ezt a meccset nem nyeri meg simán a Getafe, akkor ott tényleg mindenki megérdemli, hogy ezután is csak a tévében nézze a BL-meccseket.

Tipp: győz a Getafe CF.

#23326 május 05, 2019, 22:22:05, csabax
Arsenal - Brighton & Hove Albion 1  :noway:

Ugyan tényleg nehéz helyzetben van a 17. helyen levő és a kiesés elöl menekülni próbáló vendégcsapat, s annak is tudatában vagyok, hogy kabaréba illik mindaz, amit művel a két BL-indulási helyezésért "küzdő" négy élcsapat, ám úgy vagyok ezzel az egész hóbelevanccal, hogy ezúttal a hazai pályán szereplő élcsapatnak szavazok bizalmat. Vagyis: arra tippelek, hogy győzni fog az otthon játszó Arsenal.

Tudom én nagyon jól, hogy az Arsenalnál adott esetben majd hiábavalónak bizonyulhat az angol bajnokság végén ez az újabb hazai győzelem, ám azt is tudom, hogy ha a londoni csapat nem nyer most a Brighton ellen, akkor szinte biztosan nem fogja a legjobb 4 között zárni az élvonalbeli küzdelmeket. Persze, tisztában vagyok én azzal is, hogy még most sincs a Top 4-ben a 66 ponttal 5. helyezett Arsenal, ám abban is teljesen biztos vagyok, hogy mindenképpen győznie muszáj, ha még akar reménykedni.

Ha nem akar reménykedni, akkor bukhat otthon 1-3 pontot, mert hiszen azért még továbbra is ott van neki lehetőségként, hogy megnyerje az Európa Ligát és annak a győzelemnek köszönhetően legyen ősztől Bajnokok Ligája-szereplő. Így is lehet és adott esetben akár ez is megoldás lehet a BL-indulásra, ám én úgy vagyok ezzel, hogy nem életbiztosítás kizárólag csak az EL-serleg megnyerésében bízni, miközben itt van lehetőségként a Brighton elleni hazai győzelem megszerzése.

Mindkét oldalon bőven lesznek hiányzók: Aaron Ramsey, Danny Welbeck, Hector Bellerin, Ainsley Maitland-Niles és Rob Holding a hazaiaktól, míg a holland Davy Pröpper a vendégcsapatból. Mint látható, főleg a hazaiaknál lesznek kimaradók. Sőt, a londoniaknál még az is előfordulhat, hogy a csapatkapitány Laurent Koscielny nem fog játszani, hanem jól megérdemelt pihenését tölti majd, s az szinte biztosra vehető, hogy a kölcsönbe érkezett Denis Suarez szokás szerint egyetlen percet sem fog játszani. Ezért - szerintem - nem kell majd csodálkozni azon, ha olyan játékosok tűnnek fel a pályán vagy az Arsenal keretében, mint a svájci Stephan Lichtsteiner vagy éppen az angol Carl Jenkinson.

Várható, hogy a kiesés elöl menekülő vendégcsapat meg fogja nehezíteni a hazaiak életét, ám még így is azon a véleményen vagyok, hogy ennek a meccsnek csakis és kizárólag hazai győzelemmel kell végződnie.


1-1
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#23327 május 09, 2019, 09:17:29, csabax
Chelsea - Watford 1  :great:

Azt lehet mondani, hogy kimaradók terén nincsen semmi újdonság a hazaiaknál, hiszen Callum Hudson-Odoi, a német Antonio Rüdiger és a walesi Ethan Ampadu már egyetlen meccsen sem lépnek pályára ebben a szezonban. A vendég watfordiaknál Tom Cleverley szerepeltetése egyelőre még kétséges, de az viszont eléggé tutinak tűnik, hogy sem az osztrák Sebastian Prödl, sem pedig a portugál Domingos Quina nem fognak játszani a londoniak elleni mérkőzésen. Bár lehet mondani azt is, hogy egyikőjük hiányzása sem okozhat problémákat a Watfordnál. Tudnak azok eredményesek lenni az előbbiekben említett focisták nélkül is.

Tudatában vagyok én annak, hogy az angol élvonalbeli bajnokságnál, mintha az 1-2. helyezett csapatokon kívül senki sem akarna szerepelni a Bajnokok Ligája következő szezonjában, s bár egy ideje négy csapat "küzd" a még kiadó két BL-helyért, futószalagon érkeznek a meglepőnek nevezhető eredmények. A legfrissebb példa az, hogy a 3. helyezett Tottenham Hotspur immár zsinórban a második vereségét szenvedte el szombaton, s ezzel az újabb buktával némileg veszélybe került a Top 4-ben való helye és a BL-szereplése. Ám a szintén londoni Chelsea ezen másik londoni riválisának (Tottenham) bukása után az is nyilvánvalóvá vált, hogy amennyiben hazai győzelemmel fog zárulni a Chelsea - Watford találkozó, akkor az olasz Maurizio Sarri menedzser labdarúgói BL-résztvevők lesznek a következő idényben.

Szerintem simán van esély erre a hazai győzelemre, mert bár ugyan az EL-szereplés miatt némileg fáradtak lehetnek a Chelsea játékosai, azért nálam sokkal többet jelent az, hogy nemsokára az angol kupadöntőben fognak játszani a Watford focistái. És mivel a Watford nagyon ritkán jár ennyire "magas" szinten, bizony előfordulhat az is, hogy az FA Kupa döntőjének közelsége miatt a megszokottnál kevésbé lesznek "harapósak" a watfordi játékosok. Leginkább azért lehet ez így, mert várhatóan egyikőjük sem fogja megkockáztatni azt, hogy egy sérülés miatt ne szerepelhessen az FA Kupa döntőjében.

Nem várok én nagy iramot és élvezetes meccset ezen Chelsea-Watfordon, hiszen az egyik csapat játékosai tényleg fáradtak lehetnek valamennyire, míg a másik csapat játékosai valószínűleg kímélni fogják magukat és nem fognak úgy játszani, mint ahogyan tudnak, hanem mindössze csak annyit várok ettől a meccstől, hogy legalább 1 góllal nyerjen a hazai csapat.

#23328 május 09, 2019, 17:15:53, csabax
AC Milan - Bologna 1  :great:

Néhány egyéb másik olasz csapathoz hasonlóan a házigazda AC Milan terveiben is előkelő helyen szerepel(t) a Bajnokok Ligájában való részvétel. Sokáig úgy tűnt, hogy jobbára rendben mennek a dolgok és végül sikerül majd a milánóiaknak a Top 4 utolsó helyén zárni, s az a 4. helyezés BL-indulást jelenthet Gennaro Gattuso edző együttesének. Ám egyelőre mégis kénytelen vagyok azt konstatálni, hogy jelenleg bizony jogos az a feltételes mód és tényleg csak "úgy tűnt, hogy jobbára rendben mennek a dolgok". Ugyanis pillanatnyilag már csak 7. helyezett az 56 pontos AC Milan, s nemhogy a BL-ben való szereplési lehetőség "szállt el" átmenetileg, de még Európa Ligás vagy akár EL-selejtezős helyen sincsen már a milánói csapat. Mindössze annyi szükségeltetett ehhez, hogy az olasz élvonalbeli bajnokság utóbbi 7 fordulójában csakis egyszer bírjon győzni az AC Milan, s a többi meccseken 2 döntetlent és 4 vereséget gyűjtsön be, és máris úgy tántorgott lefelé a tabellán, mint ahogyan részeg ember tántorog hazafelé a kocsmából.

Mivel már csak négy találkozója van hátra ebből a bajnoki szezonból, az AC Milan - elvileg - nem engedhet meg magának több lazsálást. Persze, csakis akkor, ha még továbbra is a BL-ben való részvétel a célja. És, ismétlem megint, egyelőre csakis a meccs előtti "elvileggel" van ez így. Ám, persze, nemsokára majd azt is tudni lehet, hogy mi a helyzet a gyakorlatban. Az viszont mindenképpen az AC Milan szerencséjét jelentheti, hogy a Lazio - Atalanta meccsen két rivális éppen egymás ellen játszik ebben a fordulóban. Sőt, éppen az a 4. helyen levő Atalanta szerepel majd idegenben, amelyiknek vereséget kellene szenvednie ahhoz, hogy az AC Milan az esetleges hazai győzelme révén ismét holtversenyben lehessen vele és továbbra is reménykedhessen a BL-indulást jelentő 4. helyezés megszerzésében.

Ezzel már meg is van az ok, hogy miért tippelek a hazaiak győzelmére. Az ugyanis eléggé egyértelmű, hogy az AC Milan csakis és kizárólag az újabb hazai győzelem révén reménykedhet továbbra is a BL-szereplésben. Ismétlem: a Bologna elleni találkozón csakis és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény az AC Milan számára. Ha nem nyer a milánói gárda, akkor alighanem ennek a szezonnak a végén is búcsút inthet a Bajnokok Ligájának.

Alessio Romagnoli, Giacomo Bonaventura, Andrea Conti és Davide Calabria, illetve Roberto Soriano, Ibrahima Mbaye és Federico Mattiello fognak hiányozni a csapatokból. Hazai oldalon bőven van motiváció, s már annyira a bajnokság vége felé járunk, hogy nem látom értelmét ezen túlmenően is indokolni az AC Milan hazai győzelmére adott tippemet. Mivel jelenleg nincsen jónak nevezhető formában a hazai csapat, viszont muszáj győznie, csak annyit várok és remélek, hogy a Bologna ellen kínkeservesen és nyögvenyelősen 1 góllal jobbnak bizonyuljon az AC Milan.

Tipp: győz az AC Milan.

Idézetet írta: csabax Dátum május 03, 2019, 15:30:21
Mainz - RB Leipzig, szerez gólt a hazai csapat  :great:

Nem azért, mintha számítana bármit is, mert hiszen már tényleg semmit sem számít, ám azért a történeti hűség kedvéért Messi szép gólja mellett az alábbiról sem érdemes megfeledkezni.
(Félreértés ne essen: szerintem Sergio Ramos egy alattomos csávó, viszont Ivan Rakitic esetében - szerintem - egyáltalán nem ilyesmiről szól a dolog, és nem igazán bírom elképzelni róla, hogy szándékosan okozta volna a sérülést.)

Küzdősportokban is tiltott ollódobással okozott sérülést a barcás
"Hogy mi lett volna a végeredmény, ha Keita végig a pályán marad, az a puszta fantáziálgatás kategóriájába tartozik, az viszont tény, hogy a tavalyi BL-döntőt követően ismét egy fontos játékosát veszítette el a Liverpool a szezon legfontosabb meccsén, egy bíró által könnyen vett szabálytalanság miatt.
... A jelenetet megmutattuk Tóth Gergelynek, az Index házi küzdősport-szakértőjének, aki annak idején Sergio Ramos Szalah elleni akciójának elemzésében is segítségünkre volt. Rögvest elszörnyülködve kérdezte, hogy ez miért nem ért azonnal kiállítást.
... az oktatóvideó címe nem véletlenül a ,,Legveszélyesebb dobás", mivel a dobás életszerű kivitelezése során a megdobott fél térdében nagy eséllyel szakadnak el a szalagok (ahogy ezt Jamasita Jasuhiro japán világbajnok precedensnek számító esete is mutatja), ráadásul az esés irányát is úgy módosítja a dobás, hogy a szokásosnál nagyobb veszélynek van kitéve a koponya érzékenyebb hátsó felülete. Ezért az ilyen ollózó leviteleket a cselgáncsban, a földharc-specialista brazil jiu-jitsuban és az egyetemi birkózásban is szigorúan tiltják."

https://index.hu/sport/futball/2019/bl/2019/05/02/barcelona_liverpool_rakitic_naby_keita_szabalytalansag_kuzdosport_serules/?fbclid=IwAR2TB_S_UVrGpa7mwtbtjxEj37L6o1qVa2XnFVR8ms08RLY6vzER9q_LhNU
43. perc: 1-2


#23331 május 10, 2019, 18:43:34, csabax
Barty A. (Aus) - Collins D. R. (Usa) 1  :great:

#23332 május 11, 2019, 00:24:35, csabax
Manchester City - Leicester 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum május 04, 2019, 14:17:31
Monchengladbach - Hoffenheim, 1.5 gól felett  :great:

A csapat, amit csak a halál tudott legyőzni
"A supergai tragédia után az olasz futball, ha nem is könnyen, de talpra állt, a Torino azonban elvesztette nagycsapat státuszát"
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2019/05/04/grande-torino-tragedia-70-eves-evfordulo-repulobaleset-superga-olasz-foci-egri-erbstein-erno/
72. perc: 1-1



#23336 május 08, 2019, 08:46:32, csabax
SIKERÜLT!!!!!!!
A LEHETETLEN LEHETSÉGES!!!!!


Idézetet írta: csabax Dátum május 05, 2019, 12:08:20
Getafe - Girona FC 1  :great:

A szenegáli Amath Ndiaye, a portugál Vitorino Antunes és Markel Bergara, illetve az eltiltott Marc Muniesa, a brazil Douglas Luiz, Aday Benitez és Carles Planas fognak hiányozni a csapatokból. Bár mindkét csapatból lesz egy-két meghatározóbbnak tűnő kimaradó, nekem mégis úgy tűnik, hogy ebből a dologból a hazai gárda "jöhet ki" kissé jobban. A házigazda alakulatnál leginkább a balhátvéd Antunes hiányzása okozhat majd némi gondot, ám remélhetően Leandro Cabrera vagy Mathias Olivera pótolni bírja majd őt. Én azt tippelem, hogy elsősorban Cabrera lehet majd az a focista, aki cseréből kezdőjátékossá fog előlépni. A vendégeknél Marc Muniesa és Douglas Luiz hiányzása is problémákat okozhat.

Ám természetesen messze-messze fontosabb és kimagaslóan azon van a hangsúly, hogy a Girona FC elleni hazai győzelem még a jelenleginél is közelebb hozhatja a Madrid egyik külvárosának számító Getafe történetének legnagyobb sikerét. Eddig mindössze annyi eredményesebb szereplés volt a Getafe CF történetében, hogy kétszer ezüstérmes lett a Spanyol Kupában és van egy UEFA Kupa-szereplése is, ám jelenleg az van, hogy ebben a bajnokságban pillanatnyilag 4. helyezett a csapat és ha a spanyol élvonalbeli bajnokságból hátralevő három fordulóban tartani tudja ezt a helyezést a Getafe CF, akkor hangzatos sikert elérve ősztől majd a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Mivel a rivális FC Sevilla ebben a fordulóban megtette azt a szívességet a fővárosiaknak, hogy otthon bukott a Leganes ellenében (Sevilla - Leganes 0-3), ezen a Getafe CF - Girona FC mérkőzésen már arról szólhat a történet, hogy a jelenleg egyaránt 55-55 pontos Getafe CF és FC Sevilla között a forduló után akár 3 pontos is lehet a különbség. És bizony ez az akár 3 pont különbség pedig azt jelentheti majd nemsokára, hogy története során először BL-szereplő lehet a Getafe CF.

Ez a dolog bizonyára óriási motivációt jelent a hazai csapat játékosai számára. És abban is teljesen biztos vagyok, hogy a Getafe szurkolói számára is nagyon különleges lesz ez a Girona FC elleni találkozó, s ennek megfelelően zsúfolásig teltházas lesz a Coliseum Alfonso Perez stadion.

A 17. helyezett vendégcsapat éppen azon ügyködik, hogy meneküljön a kiesés elöl, ám pechjére jobbára semmi esélye sem lehet - szerintem - a története legnagyobb sikerére készülő Getafe CF otthonában. Ha ezt a meccset nem nyeri meg simán a Getafe, akkor ott tényleg mindenki megérdemli, hogy ezután is csak a tévében nézze a BL-meccseket.

Tipp: győz a Getafe CF.

2-0

#23338 május 12, 2019, 15:53:38, csabax
Ajax - Tottenham, 1.5 gól felett  :great:

,,ÜVÖLTÜNK, SÍRUNK, UGRÁLUNK, EGYMÁS NYAKÁBA BORULUNK" – CSEPELYI ADRIENN ÓDÁJA A LIVERPOOL-MECCSRŐL
"A különbségeink a fontos pillanatokban egyáltalán nem számítanak.
Érted már? Hát ezért szeretem annyira nagyon a focit. Mert néha – nem mindig, de azért a való világnál sokkal gyakrabban – olyan, mintha az élet igazságos lenne."

https://wmn.hu/wmn-life/50714-uvoltunk-sirunk-ugralunk-egymas-nyakaba-borulunk--csepelyi-adrienn-odaja-a-liverpool-meccsrol?fbclid=IwAR0Zypx2SSfjxGpPirNKuG3otrasa1oJfjuLuoNk5-n1a7BvlNIG8k56jko

Idézetet írta: csabax Dátum május 05, 2019, 14:54:42
Chelsea - Watford 1  :great:

Azt lehet mondani, hogy kimaradók terén nincsen semmi újdonság a hazaiaknál, hiszen Callum Hudson-Odoi, a német Antonio Rüdiger és a walesi Ethan Ampadu már egyetlen meccsen sem lépnek pályára ebben a szezonban. A vendég watfordiaknál Tom Cleverley szerepeltetése egyelőre még kétséges, de az viszont eléggé tutinak tűnik, hogy sem az osztrák Sebastian Prödl, sem pedig a portugál Domingos Quina nem fognak játszani a londoniak elleni mérkőzésen. Bár lehet mondani azt is, hogy egyikőjük hiányzása sem okozhat problémákat a Watfordnál. Tudnak azok eredményesek lenni az előbbiekben említett focisták nélkül is.

Tudatában vagyok én annak, hogy az angol élvonalbeli bajnokságnál, mintha az 1-2. helyezett csapatokon kívül senki sem akarna szerepelni a Bajnokok Ligája következő szezonjában, s bár egy ideje négy csapat "küzd" a még kiadó két BL-helyért, futószalagon érkeznek a meglepőnek nevezhető eredmények. A legfrissebb példa az, hogy a 3. helyezett Tottenham Hotspur immár zsinórban a második vereségét szenvedte el szombaton, s ezzel az újabb buktával némileg veszélybe került a Top 4-ben való helye és a BL-szereplése. Ám a szintén londoni Chelsea ezen másik londoni riválisának (Tottenham) bukása után az is nyilvánvalóvá vált, hogy amennyiben hazai győzelemmel fog zárulni a Chelsea - Watford találkozó, akkor az olasz Maurizio Sarri menedzser labdarúgói BL-résztvevők lesznek a következő idényben.

Szerintem simán van esély erre a hazai győzelemre, mert bár ugyan az EL-szereplés miatt némileg fáradtak lehetnek a Chelsea játékosai, azért nálam sokkal többet jelent az, hogy nemsokára az angol kupadöntőben fognak játszani a Watford focistái. És mivel a Watford nagyon ritkán jár ennyire "magas" szinten, bizony előfordulhat az is, hogy az FA Kupa döntőjének közelsége miatt a megszokottnál kevésbé lesznek "harapósak" a watfordi játékosok. Leginkább azért lehet ez így, mert várhatóan egyikőjük sem fogja megkockáztatni azt, hogy egy sérülés miatt ne szerepelhessen az FA Kupa döntőjében.

Nem várok én nagy iramot és élvezetes meccset ezen Chelsea-Watfordon, hiszen az egyik csapat játékosai tényleg fáradtak lehetnek valamennyire, míg a másik csapat játékosai valószínűleg kímélni fogják magukat és nem fognak úgy játszani, mint ahogyan tudnak, hanem mindössze csak annyit várok ettől a meccstől, hogy legalább 1 góllal nyerjen a hazai csapat.

3-0