Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Remco 1,72; akkor ez hatalmas ajándék ???

#1726 február 20, 2023, 22:11:50, Pozzato
Idézetet írta: Latzka Dátum február 20, 2023, 20:30:51Remco 1,72; akkor ez hatalmas ajándék ???

Ez a megdöbbentően magas kategória, szinte már irreális. A csapatidőfutamon vagy nagyon gyenge kronót várnak a QS-től, vagy tudnak valamit Remcóról, amit mi nem (sérült stb.). A jelenlegi helyzet alapján csak Bilbao veszélyes rá, Plapp esetében nem várnék kiemelkedőt hegyen, de az benne van, hogy Plapp és az Ineos ad Remcónak 20-30 mp-et, amit Plapp megpróbál menedzselni a Jebel Jais és a Jebel Hafet emelkedőkön. Ezek azonban nem ilyen 4-7 km-es 6-8%-os meredekek, hanem összesen 30 km hegymenet...

És az egész amúgy azért is furcsa, mert a QS-t adják a legnagyobb favoritnak a kronóra, tehát, akkor mégis hol tudna hozni Plapp a belgán? A hegyen, ahol lényegesen rosszabb nála? Őszintén ez egy eléggé rosszul megtervezett fogadási ajánlat az irodától. Logikai bukfenc van benne. Időfutam szorzói is furák, mert a Tarling és Plapp vezette Ineos szerintem erősebb, mint a QS.

A csapatidőfutam a wattszörnyeknek segít, nem technikás, így például Tarling, aki óriási wattleadásra képes, simán húzhatja olyan tempóban az Ineost, mint Evenepoel a QS-t. Ami a QS előnye:
- Evenepoel wattszörny, Cerny jó kronós
- Merlier és Van Lerberghe ilyen rövidebb távon képes tartani a tempót, sőt, rövidebb időre beállni nagy watt leadásával még vezetni is képesek
- Schmid alapjáraton egy nagyobb srác, ahogyan Serry is, ők adnak szélárnyékot, nem rossz kronósok

A QS előnye egyben hátránya is, Evenepoel már szakított szét csapatkronón sort, mert akkora tempót ment. A többiek messze elmaradnak tőle, ha csak kicsit rákapcsol, akkor ők szenvedni fognak. Az Ineos előnye, hogy van három jó kronósok, illetve két pályaversenyzőjük, közülük az egyik Viviani, aki ilyen csapatkronókon nem elveszett.

Na mindegy, bőséges a kínálat, vannak benne jó párosítások a csapatkronóra, lehet fogadni.  :beerchug:

Az Unibetnél viszonylag gyorsan "kapcsoltak". Nyilván nem akarnak hatalmasat bukni. Ott már csak 1.45.

Idézetet írta: csabax Dátum február 20, 2023, 22:06:42Az Unibetnél viszonylag gyorsan "kapcsoltak". Nyilván nem akarnak hatalmasat bukni. Ott már csak 1.45.

Igen, közben a bet365 is viszi lejjebb a szorzókat, 1.61 Evenepoel, illetve közelít egymáshoz a holnapi kronón a QS és az Ineos szorzója is.

Profizmus Norvégiában

Az Uno-X az egyik legtudatosabb csapat a bringás mezőnyben, képzik a fiatal tehetségeket, rutinos rókákat igazolnak, hogy segítsenek a fejlesztésben, de még sikereket is elérjenek, ezzel lendítve előbbre a csapat szekerét. Írtam korábban a sprintervonatukról és a Wærenskjold - Kristoff párosról. Annyira komolyan vesznek minden sprintet, hogy Portugáliában Kristoff egy specialiás bukóban versenyzett.

Az aero sisakot korábban időfutamoknál használták, de már évek óta nem gyártják. A norvégok beszereztek belőle, felszerelték a kiegészítőket hozzá, így teljesen áramvonalassá téve azt. Egy kronós és egy szimpla országúti sisak között óriási a differencia, ami ilyen szoros sprintnél is sokat segíthet. Kristoff már nem a leggyorsabb, az egyszer biztos, viszont tényleg mindent megpróbálnak a norvégok, hogy jó eredményeket érjenek el. Eddig működik.

https://www.cyclingnews.com/news/alexander-kristoff-wears-modified-time-trial-helmet-in-road-races/

Quick Step behúzta az időfutamot (tévedtem, elég volt szimplán csak Evenepoel ereje), Adam Yates hátránya már 1:09, ami szerintem eléggé sok, itt tényleg csak Pello Bilbao lehet veszélyes, illetve Plapp akkor, ha megtanult hegyre menni pár hét alatt. Bilbao amúgy jól kezdte a szezont, mindenhol top3-ban volt, érezhetően nagyon stabil most, de azért vele inkább csak biztosítanék. Teszem azt 10 egység belgára (ha még 1.60 körüli rá a szorzó), illetve 2 egység 6.00 körüli szorzón a spanyolra. Ez a win-win szituáció. Mondjuk most már abszolút logikátlan lenne egy 1.60 körüli Evenepoel szorzó (eddig is az volt), valószínűleg leviszik 1.30 környékére (esetleg az Unibet 1.45-ös szintjére). Mondjuk a kerékpársport attól szép, hogy a Quick Step is összeomolhat egyetlen szakaszon, mint ahogyan az elsőn az Ineos és az UAE.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 21, 2023, 15:22:25Quick Step behúzta az időfutamot (tévedtem, elég volt szimplán csak Evenepoel ereje), Adam Yates hátránya már 1:09, ami szerintem eléggé sok, itt tényleg csak Pello Bilbao lehet veszélyes, illetve Plapp akkor, ha megtanult hegyre menni pár hét alatt. Bilbao amúgy jól kezdte a szezont, mindenhol top3-ban volt, érezhetően nagyon stabil most, de azért vele inkább csak biztosítanék. Teszem azt 10 egység belgára (ha még 1.60 körüli rá a szorzó), illetve 2 egység 6.00 körüli szorzón a spanyolra. Ez a win-win szituáció. Mondjuk most már abszolút logikátlan lenne egy 1.60 körüli Evenepoel szorzó (eddig is az volt), valószínűleg leviszik 1.30 környékére (esetleg az Unibet 1.45-ös szintjére). Mondjuk a kerékpársport attól szép, hogy a Quick Step is összeomolhat egyetlen szakaszon, mint ahogyan az elsőn az Ineos és az UAE.
- Az Unibeten már semmilyen - ezzel kapcsolatos - ajánlat sincsen.
- Szép a kerékpársport, de a Quick Step nem fog összeomlani egyetlen szakaszon. Szerintem.  ;)

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2023, 16:41:49- Az Unibeten már semmilyen - ezzel kapcsolatos - ajánlat sincsen.
- Szép a kerékpársport, de a Quick Step nem fog összeomlani egyetlen szakaszon. Szerintem.  ;)

Vannak dolgok, amiket nem értek, ilyen a bet365 kínálata:
Tegnap a szorzó 1.61-nél állt meg, Evenepoelék megnyerték az etapot, Adam Yates sokat kapott (többiekhez képest). Bilbao és Plapp a legveszélyesebb. A 3. hegyi etapra viszont mi történik a szorzókkal?

Látva mindezt, emelkedik Evenepoel szorzója 1.66, miközben ő a legnagyobb favorit a szakaszgyőzelemre, illetve Yates, aki már 1 perc feletti hátránnyal rendelkezik. Plapp majd négyszeres szorzóval rendelkezik a belgához képest, míg Bilbao majdnem duplázóval.

Nem igazán logikus ez az egész, az már egyszer biztos. Miközben a Unibet visszarakta a határt és megemelte 1.65-re Evenepoel összetett győzelmét.  ;D És miután Evenepoel és Yates egyforma favorit a szakaszgyőzelemre, head to head piacon bekínálják underdogként Evenepoelt épp Yates ellenében.

Kicsit edzett Pidcock, gyakorolta a lejtmenetet



Valter Atival egy rövid interjú, de vannak benne kis érdekességek:

https://www.nemzetisport.hu/kerekpar/valter-attila-a-vuelta-indulas-egyertelmu-celom-2942101?utm_medium=Social&utm_campaign=nso&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1t_ABAl7gcCojqmOl2Mda5qKKWp-YRHM9NoiDmU8oO9Oi77AHRYGr_jMs#Echobox=1677143854

Bár jó sokára lesz, de remélem majd egyszer lesz egy életrajzi könyve, ahol sokkal több mindent elmesélhet majd, amiket most még nem lehet :)

Omloop Het Nieuwsblad

Megkezdődik a szezon érdemi európai része is. Fura tippet hoztam, aminek apropójáról még a holland sajtóban is szó volt. Szóval, csapjunk a közepében, Bauke Mollema pavés egynaposon indul. Ez körülbelül olyan, mintha Armstrong vagy Ullrich azt mondta volna, elég a Tour de France-ból, irány a Paris - Roubaix. Maradjunk annyiban, Mollema nagyon rég versenyzett ilyen körülmények között. Tudtommal 15-16 éve, akkor is kényszerből (fiatal volt, csapata nevezte), viszont fejébe vette, hogy 1-2 éven belül megpróbálkozik poénból a Flandriával. Tisztában van vele, hogy alkata és adottsága nincs meg hozzá, de szeretné egyszer befejezni. Nem a vezére a csapatának, mert az Stuyven, Mollema itt segítő lesz, olyan 5-6. opció.

Az ellenfelének azt a Matteo Jorgensont adták az irodák, aki ugyan papíron összetett menő (mint Mollema), viszont már ifiként indult pavés versenyeken, amiről nem mondott le a profiként sem, indult a legendás őszi saras Roubaix-n (célba is ért), kipróbálta már magát több ilyen szeles, macskaköves egynaposon. Van rutinja, ráadásul szerintem téveszmék vannak róla, mert papíron tényleg összetett menő, de igazából all-round versenyző. Garcia Cortina mellett ő lesz a Movistar vezére, ezért is kissé fura, hogy mindössze 1.61-es szorzót adnak arra, hogy előrébb végez, mint Mollema.

Az első opció, hogy valamit tudnak az irodák, hogy ilyen magas szorzót adtak neki. Második opció, hogy vakon belecsaptak a lecsóba, kiválasztottak két oudsidert (szoktak ilyet), aztán belőttek találomra egy szorzót, mert ezt a párosítást a homály miatt úgyis alig fogadják meg. Ha Jorgenson nem bukik, akkor ennek a tippnek simán kéne jönnie, ráadásul Jorgenson pár hete Ománban nyert 2.HC-s versenyt, kiváló formában van.

Tipp: Jorgenson előrébb végez, mint Mollema 1.61-ért

Vinge 1., Ati 3. a Gran Camiño 3. szakaszán  :great:

Van Baarle pedig szépen megnyerte az Omloopot; bitang erős ez a Jumbo :topbet_125:

Már most várom, hogy mi lesz a Pogi vs. Jumbo (Vinge) csatában a TdF-n :)

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 24, 2023, 23:58:45Omloop Het Nieuwsblad

Tipp: Jorgenson előrébb végez, mint Mollema 1.61-ért

Jorgenson 18. hely
Mollema 73. hely

Idézetet írta: Latzka Dátum február 25, 2023, 17:10:55Vinge 1., Ati 3. a Gran Camiño 3. szakaszán  :great:

Van Baarle pedig szépen megnyerte az Omloopot; bitang erős ez a Jumbo :topbet_125:

Már most várom, hogy mi lesz a Pogi vs. Jumbo (Vinge) csatában a TdF-n :)

Ha ilyen jó segítő lesz Ati (aminek örülök, mert megállja eddig a helyét a világ legjobb csapatában), akkor simán lehet egy Kuss-féle kiemelt hegyimenő a csapatban, aki mondjuk a sztárokért dolgozik. A Vueltára egy igazán bivaly csapatot rakott össze a Jumbo-Visma, Roglic, Foss vagy Kelderman mehet majd a győzelemért, bár van egy sanda gyanúm, hogy Mas, Carapaz, Ayuso és Rodriguez se a második helyért mennek. Lehet még Evenepoel vagy Bernal is bepróbál majd egy második GT-t, Arensmanról nem is beszélve. Szóval kellenek oda az olyan segítők, mint Ati.