Háború Ukrajnában

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#180 december 01, 2023, 21:09:29, TiB
Nem olvastam a cikket, de Orbánék egyértelműen békepártiak és rámutattak, hogy az ukránok keresték a bajt.

Amúgy a valid és hiteles infók itt vannak, minden más buzi libsik műve: https://www.origo.hu/index.html

Idézetet írta: LosGabos Dátum december 01, 2023, 18:16:46Szerintem korrekt elemzés.

https://24.hu/kulfold/2023/11/30/orosz-ukran-haboru-ellentamadas-kudarc-avgyijivka-fekete-tenger-robotine-velika-novoszilka-volodimir-zelenszkij-zaporizzsja-kelet-ukrajna/
Szerintem is korrekt elemzés. Bár már jó ideje csakis nagyon keveset számít az, ami a harctéren történik, és sokkal-sokkal többet számítanak a háttérbeli dolgok.

Az egyértelmű, hogy az USA érdeke az, hogy Oroszország minél többet gyengüljön. Ám az igaz, hogy Ukrajna annyira nagy ország, hogy könnyedén lehet majd Németország, Franciaország és Nagy-Britannia európai vetélytársa. Ezért nekik (azoknak az országoknak) az az érdekük, hogy annyira nagyon meggyengüljön Ukrajna, hogy legalább 1-2 évtizeden át tartson az újjáépítés, s annyira nagyon eladósodjon, hogy az újjáépítést követőn még további 40-50-60 éven át fizesse vissza a mostani segítséget. Vagyis a gazdaságilag már most is kimagasló nyugat-európai országok érdeke az, hogy a következő legalább 60-70 évben Ukrajna roppant gyenge legyen és gazdaságilag semmit ne "számítson" az ő pályájukon.

Ezért aztán, mivel egybeesnek az érdekek, éppen csakis annyira segítik most Ukrajnát fegyverekkel és egyéb harci eszközökkel, hogy Ukrajna legyen képes az ellenállásra, de ne győzzön hamar, hanem ellenkezőleg, sokáig folytatódjon a háború és tovább gyengítsék egymást a harcoló felek.

Szerintem jó ideje elsősorban nem a harctéren zajló eseményeket kell nézni, hanem azt, hogy mit nem adnak az ukránoknak.
Hiszen azok birtokában az ukránok gyorsan véget vetnének a háborúnak. És bizony az ilyesmi se nem az USA érdeke, se nem a nyugat-európaiak érdeke.

Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna az oroszok élelem- és fegyverszállító útvonalait, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna az oroszok által pihenésre és gyülekezésre használt katonai bázisok nagy részét, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna a kercsi hidat, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Satöbbi.

De mivel nem adtak "olyasmiket", mostanság lehet olvasni azt, hogy "az ukrán ellentámadás sikertelen", "nem voltak adottak a feltételei annak, hogy az ukránok stratégiai áttörést érjenek el", "a Szurovikin-vonal lépcsőzetes védelmi állásokból, harckocsiárkokból, aknamezőkből, sárkányfogakból (két vonalban telepített, piramisalakú betonszerkezet, amely harckocsiakadályként funkcionál), illetve lövészárokrendszerekből áll, melyek az 1000 kilométeres frontszakasz csaknem egészét lefedik."

Közben pedig nem esik szó arról, például, hogy a Szurovikin védelmi vonal létre sem jöhetett volna, ha az ukránok időben kapnak nagy hatótávolságú bombákat (HIMARS, stb.), amelyekkel még a Szurovikin védelmi vonal építése előtt "szétlőhetik" az építőket és az építésre használt felszerelést.