Háború Ukrajnában

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



#106 március 10, 2022, 09:14:20, Admin
@hillandkimi

Megkérlek, ne legyen ez egy linkfarm. Köszi. Helyette inkább saját véleményünket fejtsük ki.

Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 20:30:26

Erről meg ennyit: 5G, zöld emberek, konspirációs elméletek bláblá....volt nekünk már itt egy Lajosunk. Nem kell még egy.  :D


Elővettem újból A háború művészete c. könyvet Szun-cétól. Mindössze 140 oldal, körülbelül 2500 éve íródott, de olyan mondatok vannak benne, mint:
"Soha egyetlen országnak sem vált még hasznára a hosszan elnyúló háború".
"A hadsereg jelenléte az áruk drágulását eredményezi. Ha viszont drágulnak az árak, a nép javai megint csak kiapadnak. Ha pedig javaik megcsappannak, a népre roppant terheként szakad a hadisarc."
"A legkevésbé jó hadsereg, amelyik az ellenség városfalainak ostromába kezd."

A könyvvel viszonylag gyorsan lehet haladni, szerintem már sokan olvasták, de abban biztos vagyok, hogy Putyin nincsen köztük. Ha valaha olvasta volna, akkor tudná, hogy szinte csak hibákat követett el. Olyan hibákat, amiket amatőr vezetők szoktak, akiknek tudását még egy postai csekk feladása is meghaladja. A könyv leírja a megfelelő hadviselést, ami garantáltan sikerre vezet, na ennek Putyin a szöges ellentétét csinálta.  ;D

Ma Buda Péter 20:00 a fridi csatornán. Kíváncsian várom, a múltkori is jó adás volt.


Nem könnyű az olyan országoknak nemzetállamot építeni amelyek területén jelentős kisebbség él. (pláne ha egy erős agresszív anyaországgal is szembe kell nézniük)

Idézetet írta: Alk Dátum március 11, 2022, 18:52:45Gődénynek összejött a szintlépés, s már tényleg fullba nyomja a kretént.

https://444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-meg

Jönnek a választások, újra fel lehet vasalni a kampánypénzt? A múltkor is ez volt, nem?

Most már tudom honnan jön az iszik, mint a Gödény mondás  :redchug:  :redchug:

Idézetet írta: sleve Dátum március 11, 2022, 21:14:27Nem könnyű az olyan országoknak nemzetállamot építeni amelyek területén jelentős kisebbség él. (pláne ha egy erős agresszív anyaországgal is szembe kell nézniük)

Így van, nálunk is sok a cigány.

Idézetet írta: curpy82 Dátum március 11, 2022, 23:53:51Így van, nálunk is sok a cigány.

És ezzel mi a gond? Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)

Idézetet írta: Milán Dátum március 12, 2022, 09:09:27Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)

Erről eszembe jut egy történet: édesapám súlyos betegséggel küzdött (sclerosis multiplex), akkoriban már jó ideje nem vezetett (betegséből kifolyólag), így olykor busszal közlekedett, ha szeretett volna magában járkálni a városban. A sclerosis rosszabb hulláma kezdődött épp egy ilyen alkalommal, így eléggé bizonytalanná vált a járása, elszédült és majdnem beszédült a busz alá. Magánál volt, de nem tudta koordinálni a mozgását. Nehezen tudott felállni, mindenki nézte, senki sem segített, kivétel egyetlen embert. Egy cigány ember odament hozzá, hogy gyere testvérem, én is szoktam így lenni (azt hitte, hogy részeg), felsegítette, leültette a padra, kicsit várt, majd következő busszal elment. Mikor elmesélte édesapám a történetét (ekkor még tinédzser voltam), onnantól kezdtem segíteni én is rendszerint ilyen helyzetben, mert tényleg nem tudhatjuk: részeg vagy beteg az illető. Ha részeg és rosszabb formájában van, maximum kapsz egy pofont, hogy hagyjad őt, de legalább segítettél. Az a roma férfi nem teketóriázott, segített, mindenkinek így kéne. Ahogyan írod, ők is ugyanolyan emberek, mint mindenki más, ha normális viszonyulsz hozzájuk, ők is hozzád. Én ezt tapasztaltam életem során.

Idézetet írta: Milán Dátum március 12, 2022, 09:09:27És ezzel mi a gond? Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)

Lehet igazad van, de mondanék egy sztorit ami szerdán volt a városban. Két cigány beszélget:
Azt mondja a nő:
Hogy lehet az, hogy engem meg anyámat is egyszerre hívta valami Hörcsik a választással kapcsolatban?
Mondja neki a csávó: Te hülye! Az egy géphang volt, nem ő volt az!
Nő: Ja, azt nem tudtam. Amúgy meg ki az a Hörcsik, mert én azt se tudom.
Válasz: Arra kell majd szavazni a választáskor.
Nő: Jó, akkor arra szavazok.
Itt csak 30%-os Ricsinek nevezik! Az ő szavazata ugyanannyit ér, mint az enyém. Fasza

A külső jegyeinkben hasonlóak lehetünk, de az értékrend és a szocializáció terén nagy különbség van. Minden népcsoportban vannak okosak és hülyék, rendes emberek és mocskos szemetek, de valahogy a problémás cigányok jobban szembetűnnek és érzékenyebben reagálunk rájuk.
Naponta tapasztalom ezt, mert sokan járnak abba az iskolaépületbe, ahol (is) tanítok és napi/heti kapcsolatban vagyok a szülőkkel is.
És igen, én is el tudom veszíteni a türelmemet, mert bármikor simán a szemembe hazudik egy 7-8 éves gyerek, mert évek óta tetvesen és büdösen küldi iskolába a szülő a kölykét és évek alatt sem tudja/akarja megtanulni a gyerek az angolwécé használatát.
A hozzáállásod egy népcsoporthoz csak a velük kapcsolatos tapasztalataidtól függ és ezekből lesznek az előitéletek.

Tudom, nem linkhalmaz az oldal, de ezt érdemes megnézni.

https://twitter.com/TheStudyofWar/status/1502422403393237002?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502422403393237002%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2F24.hu%2Fkulfold%2F2022%2F03%2F12%2Forosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-percrol-percre-2%2F

Ha 16 nap alatt ennyit haladtak az oroszok (és az elfoglalt területekben már eleve benne van a Krim, Luhanszk és Donyeck) , akkor ez a háború nagyon sokáig fog tartani.

Igazából ez még csak egy "háborúcska"-szerencsére. Akkor válna ez komollyá, ha a teljes légtérben elkezdenének "mókolni" az oroszok. Reméljük ez nem következik be.