Giro d'Italia 2021 (Kibeszélő és tippjáték)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ha nem gond, holnap este lenne két szakasz összesítve, elnézést.

Giro 14. szakasz

1. Bernal
2. Buchmann
3. Vlasov
4. Caruso
5. Carthy

egy tipp a holnapi 14. szakaszra

Bernal 1-3. helyen végez 2.20 tpro

Nem nagyon értem ezt, 3.00 körül van a szakaszgyőzelme Bernalnak, ezek után ez az odds a top3-ra több mint korrekt.
Sok újat nehéz mondani a Zoncolanról és Bernalról is. A Zoncolan egy kegyetlen hegy, 8.5%os átlagban, az utolsó 4 km pedig 13%.
Nem tudom ha a jelenlegi formákat nézem ki verhetné meg, ha nincs defektje, bukása, eléhezése akkor a legnagyobb favorit holnap a győzelemre, a top3-ra meg végképp.
Lehet ugye szökés, de ebben a mezőnyben nehéz olyat találni aki itt egy szökést végi tud vinni a Zoncolanon és elég rosszul is áll hozzá összetettben, hogy elengedjék.
Persze azt is lehet mondani, hogy Bernal esetleg "defenzív" lesz holnap, csak arra figyel hogy senkitől ne kapjon időt, az Ineos meg nem megy majd a szökés után, de én azért ezt hibás taktikának tartanám. Tény hogy van egy elég szép előnye, főleg Evenepoellal szemben, de vannak azért ott mások is és bármikor lehet rossz napja, defektje, akármi, Bernalnak is.
Ő most erős, most kellene ütni a vasat amíg meleg és még nagyobb előnyre szert tenni összetettben, erre pedig nem sok alkalmasabb hely van mint a Zoncolan. Szóval az Ineosnak szerintem rákellene menni erre a szakaszra és nem elengedni szökést.

14.szakasz

1.Bernal, Egan
2.Vlasov, Aleksandr
3.Evenepoel, Remco
4.Buchmann, Emanuel
5.Carthy, Hugh

14.szakasz

1. Bernal
2. Yates
3. Vlasov
4. Ciccone
5. Hindley

14.szakasz

1. Egan Bernal
2. Simon Yates
3. Alexander Vlasov
4. Hugh Carty
5. Giulio Ciccone

14. szakasz

1. Bernal
2. Vlasov
3. Carthy
4. Buchmann
5. Yates

14. szakasz

1. Bernal
2. S. Yates
3. Carthy
4. Vlasov
5. Formolo

14.

1. E Bernal
2. S Yates
3. R Evenepoel
4. H Carty
5. A Vlasov

14. szakasz

1. Bernal, Egan
2. Carthy, Hugh
3. Yates, Simon
4. Vlasov, Aleksandr
5. Evenepoel, Remco

Bernal olyan lehet, mint tegnap Nizzolo, hogy lehet a top3-as szorzó ajándék rá, de még a győzelmére kínált odds is, mert simán be fogja húzni, szóval ennek elvileg simán jönnie kéne @firgabácsi , én is tettem.  :ok:

Kicsit elfelejtettem, hogy ma Zoncolan van, amúgy sem vagyok csúcsformában, de azért néztem valami nagyobb szorzós tippet is mellé, hogy legyen egy kis "izgalom". Buchmann top3-ra tettem 4.50-ért (mondjuk inkább Carthy tipp kellett volna...), gyakorlatilag az elmúlt egy nap interjúja alapján nem fogadnék rá, de egy megérzés ez. Azt mondta, fel sem térképezték a hegyet, még edzésen sem ment rajta végig, nemhogy versenyen.  ;D Azt mondta, hogy szerinte nem előny, ha valaki ismeri az emelkedőt, ide erő kell, nem ismeret. Aztán megnyugodtam, mert Bernal is ugyanezt nyilatkozta, hogy ő sem ismeri.

Ami nekem Buchmann jó szereplése mellett szól: Montalcino és a murvás etap. Azt mondta két nappal ezelőtt, hogy a Giróra úgy érkezett, hogy rendkívül frissnek érezte magát, mindezt azért, mert kevés versenykilométer volt benne. A prológon azonban rádöbbent, hogy túlságosan keveset versenyzett, ez pedig az első pár napon visszaütött. Aztán a második hét elején kezdte úgy érezni, megérkezett a forma, Montalcinóban már rendkívül jó állapotban volt, sérülése a múlté. Azon az etapon második volt Bernal mögött az esélyesek közül.

Volt egy elemzés a mai etapon a Rouleur oldalán, ahol a második legnagyobb esélyesnek tekintették a szakaszgyőzelemre Bernal mögött, ott ez volt az indok: ő a leginkább alkalmas a Zoncolan meredekségéhez. Ez tényleg így van, amikor prime formában volt, akkor a Tour de France emelkedőin ő bírta leginkább a tempót. Kis aprót megért, aztán be fog jönni 4. helyen.  ;D

Carthy-t és Buchmannt pont nem akartam tegnap már írni mint opciókat de pont így gondolom én is.
Buchmann egyértelműen feljövőben van, persze ez a Zoncolan, ez durva hegy, mint az Angliru kb., na jó, annyira nem.
A jó ég tudja hogy kinek jön ma a kalapácsos ember ahogy Sipi mondogatta anno. Ráadásul könnyen lehet ronda idő, eső fent a hegyen az előrejelzések szerint, akkor meg aztán tényleg brutál lesz.
Még Cicconén gindolkoztam, az első héten látottak alapján simán lehetne top3-as, de visszaesett, ráadásul jellemző rá az ingadozó forma.
Nem tudom ma mit csinál, hogy nagyon izgatja ez a mai hegy az nem kérdés, mindig is a Girón akart nagyot dobni, ezeken a legendás hegyeken, de tartok tőle nincs meg a forma, bár lehet a Montalcino szakaszt direkt elengedte a végén. Ma kiderül.

14.szakasz

1.Bernal
2.Vlasov
3.Ciccone
4.Carthy
5.Evenepoel

Úgy tűnik, ketten ma komolyan gondolták a szökést: Bennett és Mollema. Lehet, ez egy terv a két csapatnál (Foss és Ciccone miatt), de az is lehet, szökésből akarnak nyerni. Csapattársaik, Affini és Mosca vihetik a Zoncolan aljáig a tempót, így a síkon sem lesznek gondban (7-10 percet tartaniuk kéne), majd utána az emelkedőn Mollema és Bennett lehet a főszereplő. Ha beérik őket, akkor a két versenyző segíthet a top10-ben lévő fiatalabb csapattársaknak. Az elgondolás nem volt rossz a Jumbo-Visma és a Trek részéről.

Lejtmenet kapcsán ez de jó duma volt: Ilyenkor ketten ültök a bicón, te és a majré ;D