csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Ajánlom a magyar focicsapatok vezetőinek figyelmébe. Egyáltalán nem drága mobilalkalmazásról van szó. Gondolom, ez kifizethető a magyar labdarúgásba pumpált néhány milliárd forintból.

Mobilizing The 12th Man - Case Study

#4501 július 27, 2013, 19:45:51, csabax
Dnipro - Zorija Lugansk

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.91
Fogadóiroda: Pinnacle
Tét: 10


Douglas hiányzik a hazai csapatból, valamint Hudzik, Ferencsak, Olijnik és Santini a vendégektől. A hazaiak számára fontos a három pont megszerzése, a Zorija játékosai viszont nagyon fognak örülni, ha pontot szereznek, ám akkor sem esnek kétségbe, ha vereséget szenvednek. Nem ezt a mérkőzést kell megnyerniük. Nyilván jól jönne a pontszerzés (az mindig jól jön), de nem lesz tragédia, ha nulla ponttal zárják a dnyepropetrovszki kirándulást.

Ukrajnában még nagyon a bajnokság elején vannak a csapatok, egészen pontosan a 3. fordulónál tartanak, így tehát most még tényként írható le: két veretlen gárda találkozik egymással. Néhány hét múlva ez nyilván nem lesz aktuális: eléggé valószínű, hogy a luhanszki csapat nemsokára elkezdi gyűjtögetni a vereségeket (szerintem már ebben a fordulóban), a Dnipro pedig csak később mérkőzik meg az ukrán bajnokság ,,nagyágyúival" (pl. a Sahtar ellen augusztus végén lép pályára).

A hazai együttes eddig mindkét meccsét megnyerte, méghozzá úgy gólt sem kapott, viszont 5-öt szerzett. Jelenleg azért nem listavezető, s csak azért 2. helyezett az ukrán élvonalban, mert harkivi riválisa tegnap játszotta le 3. fordulóbeli mérkőzését (a Metaliszt mindhárom bajnokiját megnyerte). A Zorija sem kapott még gólt ebben a bajnoki idényben. Az első fordulóban 0-0-ás döntetlent játszott idegenben, majd 2-0-ra győzött otthon. Mivel az eddigi fordulók alapján nem vonhatok le számomra fontos következtetéseket a két csapatról, kénytelen vagyok az utóbbi évek tapasztalataira hagyatkozni.

A Dnipro az ukrán focibajnokság egyik élcsapata. Közvetlenül a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev mögött van a helye. Edzője, a spanyol Juande Ramos azon dolgozik, hogy a közeljövőben velük egy szintre kerüljön a csapat. Megfelelő a keret, tapasztaltak a játékosok (nyilván nem mindegyik, de a többség igen), az anyagiak pedig adottak. A Zorija középcsapat, eddig is az volt, s ha most hirtelenjében nem táltosodik meg, akkor az is marad. A nyár folyamán azért nem került az újságok címlapjára az új igazolásaival, mert. A bajnokság második felében valószínűleg örvendezni fognak a vezetők, ha ezúttal is a középmezőnyben lesz, s nem a kiesés ellen fog küzdeni. A Dnipro elleni meccsen hiányozni fog a csapatból Santini, aki az első számú kapus. Ez nagy érvágás. (Valószínűleg a 35 éves Posztranszkij fogja helyettesíteni.)

Gólokra fogadok, ugyanis a hazai csapattól legalább 2-3 gólt remélek a Zorija elleni mérkőzésen. Természetesen nagyon nem bánnám, ha a vendégcsapat is szerezne egy gólt. Biztos, ami zicher.

Tipp: 2,5 gól fölött.


#4502 július 28, 2013, 18:38:37, csabax
Krylya Sovetov Samara - Anzsi Mahacskala

Tipp: Anzsi Mahacskala 1,5 gól fölött
Odds: 1.83
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mindkét csapat rosszul kezdte a bajnokságot: a Krylya Sovetov két vereséggel indított (1-2 a Szpartak Moszkva, majd szintén 1-2 a CSZKA Moszkva ellen), míg az Anzsi 2-2-es hazai döntetlennel kezdett a Lokomotiv Moszkva ellen, utána pedig 2-1-re kapott ki a Dinamo Moszkva vendégeként. A két bukta tetőzéseképpen lemondott az Anzsi edzője, a holland Guus Hiddink. Utódja szintén holland tréner, René Meulensteen.

Egyik csapat sem lehet boldog, hiszen mindkettő az alsóházban foglal helyet, ráadásul a hazai csapat kieső helyen van. Korai még temetni a csapatot, de nagyon valószínű, hogy a kiesés elkerülése lesz a fő feladata ebben a bajnokságban. Hiányzók: Martins és Eliszejev, illetve Zsirkov és Eshchenko. A vendégeknél a csatár Lacina Traoré és a szintén támadó Kokorin játéka kétséges.

A hazaiak defenzív focit fognak játszani, legalábbis én ezt várom tőlük. Megerősít ebben a tervezett hadrend is. Akárhány weblapot néztem meg a meccs kapcsán, mindenhol 1-4-5-1 a Krylya Sovetov várható felállása. Nagyon úgy tűnik, hogy kontrákra rendezkedik be a hazai csapat, hátha az egy szem csatár, Caballero, meg tudja majd lepni a vendégek védelmét. Ha nem ő lesz a meglepetésember, akkor Makszimov lehet az.

A mahacskalai csapatból hiányoznak a szélekről (Zsirkov és Eshchenko), így várhatóan Tagirbekov és Gadzhibekov kap helyet a kezdőcsapatban. Ők fognak fel-alá rohangálni. Willian megmutathatja, hogy milyen az, amikor jól játszik, de Jucilei, Boussoufa , Eto'o, Gyeniszov, Satov vagy akár Lassana Diarra is szerezhet egy-egy gólt.

Azt várom, hogy az új edző miatt is hajtani fognak a vendégjátékosok. Amúgy is hajtaniuk kell, hiszen túl sok pénzt fektettek be a csapatba, s nem szégyenkezhet az alsóházban, hanem el kell indulnia felfelé a tabellán. Oda, ahová való. Hiddink lerakta az alapokat, Meulensteen pedig sikerre viheti a munkáját. Holland edzők révén lehet oroszországi topcsapat az Anzsi.

Vendéggyőzelemre tippelek, de abban is bízom, hogy egy gólnál többet szerez az Anzsi. Bizonyítani kell az új edzőnek, s amúgy is, nagyon kell a csapatnak a győzelem. Nem engedheti meg magának, hogy túl nagy hátrányba kerüljön.

Tipp: Anzsi Mahacskala 1,5 gól fölött.

(Megjegyzés: eredeti tippem az Anzsi Mahacskala győzelem.)


1-1.

#4503 július 28, 2013, 18:37:54, csabax
BSC Young Boys - FC Thun

Tipp: Young Boys 1,5 gól fölött
Odds: 1.72
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Afum, Doubai, Gajic és Simpson fog hiányozni a hazaiaknál, míg Bättig, Bigler, Ferreira, Krstic, Schindelholz, Siegfried és Zuffi a vendégeknél. Hosszú a lista, de egyikük sem tartozik a meghatározó játékosok közé, sőt jobbára inkább cserék, szóval egyik csapat vezetése sem panaszkodhat nagyon a sok hiányzó miatt. Abból a szempontból lehet aktualitása a dolognak, hogy az edzőknek jól meg kell gondolniuk, kiket ültetnek le a kispadra. Ez főleg a vendégeknél okozhat problémát, ugyanis a Thun kerete karcsúbb lett ezen a nyáron, s bizony nincs sok választási lehetőség.

A házigazda berni csapat jól kezdte az idényt, mindkét bajnokiját megnyerte (2-0 a Sion, valamint 3-1 a Lausanne ellen), s mivel a bajnoki rajt előtti felkészülési meccset is megnyerte, ebben a hónapban (és ebben a szezonban) immár zsinórban három győzelemnél tart. Nem rossz kezdés. Úgy tűnik, hogy az igazolások jól sikerültek, s már az idény elején is eredményesen játszik a csapat. A két bajnoki utáni 5-1-es gólarány nagyon jónak mondható, s nem az a benyomása az embernek, hogy gond lenne a Young Boys támadójátékával. Tavaly is nagyon eredményes volt hazai pályán a berni együttes, s vélhetően ebben az idényben sem lesz ez másképpen.

A Thun csapatáról sem lehet azt mondani, hogy rosszul kezdte ezt az idényt. A bajnoki rajton ugyan vereséget szenvedett Zürichben (3-2), de a következő fordulóban 3-2-re nyert a St. Gallen ellen. Szintén pozitívumként említhető, hogy dupla győzelemmel jutott tovább az Európa Liga-selejtezőjéből,  a grúz FC Chikura gárdáját ejtette ki. Nem tartom kizártnak, hogy a nemzetközi kupaszereplés lehet a Thun veszte a Young Boys elleni összecsapáson. Idény eleje van, nem lehet a fáradtságra hivatkozni (maximum a hőségre, de ezt nem érdemes kifogásolni, hiszen az ellenfélnél is ugyanakkora a hőség), de talán arra már igen, hogy többet utazott a Thun, s az EL miatt két dologra kell koncentrálnia.

A vendégcsapat már az első két fordulóban bebizonyította, hogy tud gólokat szerezni, de azt is, hogy gólokat is tud kapni (5-5 a gólaránya). Volt egy hosszú utazása Grúziába, s az Európa Liga miatt nem csak a honi bajnokságra kell figyelnie. Remélem, hogy a Young Boys pihentebb, s mivel ,,hosszabb" a kispadja, talán jobban is tud gazdálkodni a játékosokkal. Hazai pályán legalább két gólt illik szereznie az EL-re is koncentráló Thun ellen.

Tipp: Young Boys 1,5 gól fölött.


3-2.

#4504 július 28, 2013, 22:48:58, csabax
RNK Split - HNK Hajduk Split

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.80
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Még mielőtt valaki összetévesztené a szezont a fazonnal: városi rangadóról van szó, de nem a Poljud lesz a helyszín. Jól tudja, aki úgy tudja, hogy a Poljud stadion  Splitben van, ám a messze földön nevezetes helyszínen a Hajduk rendezi otthoni mérkőzéseit. A Hajduk ezúttal idegenben játszik, s a kisebbik spliti csapatnak is van saját pályája. Kicsi a csapat és kicsi a stadion, de előfordult már, hogy a kis testvér legyőzte a nagy testvért. Például idén tavasszal, az előző idényben. Az utóbbi időben kiegyenlített a párharc: az RNK tavaszi győzelme (2-1) előtt két meccset nyert a Hajduk, előtte pedig kétszer is döntetlent játszottak egymással a csapatok.

Most az a helyzet állt elő, hogy a bajnokság elején játszanak városi derbit. Az eddigi két fordulóban mindkét csapat győzött egyszer-egyszer, s játszott egy-egy döntetlent. Vagyis - mint a bajnokságok elején oly sok együttes esetében - azt lehet mondani, hogy veretlen csapatok mérkőznek meg egymással. Mindkét gárdának 4 pontja van, de jobb gólaránya miatt a Hajduk van előrébb rangsorolva: a hazaiaknál 3-2, a vendégeknél pedig 6-2 a gólarány.

Városi rangadóról lévén szó, fölösleges formáról elmélkedni. Ezúttal amúgy sem kell, hiszen nagyon elején jár még a bajnokság. Maradjunk inkább annál a verziónál, hogy Horvátország második legnagyobb városának két focicsapata mérkőzik meg egymással. Itt nincs szó Split-Zágráb ellentétről, ez nem egy Hajduk Split-Dinamo Zagreb mérkőzés, de említésre így is méltó. Azért is, mert az RNK Split nem teljesít rosszul azóta, amióta 2010-ben felkerült az első osztályba. Annyira nem, hogy dobogós is volt már, érmet nyert és nemzetközi kupában játszott.

Most azonban az a helyzet, hogy a hazaiaknál lesz néhány fontos hiányzó. Elsőre Rebic említhető, aki fiatal kora ellenére az együttes egyik nagyon játékosa. Egy másik támadó, Baraban sem játszik, akárcsak Vitaic és Erceg. Utóbbinál valószínű, hogy helyet kap a kispadon, de a kezdőbe nem fogja nevezni Mrsic edző.

A nagy rivális zágrábi Dinamo hegemóniája óta a horvát bajnokság trónjáról letaszított Hajduk Split számára ebben az idényben sem lehet más a cél, mint ami az utóbbi években volt: visszaszerezni az első számú horvát focicsapatnak járó címet. Igor Tudor személyében fiatal és ambiciózus edzője van, míg a pályán Susic, Pasalic, Kis, Kouassi, Mujan, Bencun és társai színt tudnak vinni a játékba.

Gólokban gondolkozom, mert városi rangadóról van szó, s ilyenkor nem érdemes észérvekkel foglalkozni. Ráadásul a Hajduk miatt nem is akarok ilyesmivel foglalkozni.  Split az egyik kedvenc városom, s amikor még Jugoszláviának hívták déli szomszédunkat, nagyon gyakran szurkoltam a Hajduk sikeréért. Úgy vélem, hogy jobban teszem, ha maradok a legkézenfekvőbb tippnél: mindkét csapat szerez gólt.


0-3.

#4505 július 29, 2013, 09:27:11, csabax
USA - Panama

Tipp: USA -1 hendikep
Odds: 2.20
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Veretlenül jutott be a döntőbe a két csapat. A házigazda mérlege nem meglepetés számomra, hiszen már a torna előtt is azt tippeltem, hogy az USA lesz az Arany Kupa győztese. Panama döntőbeli szereplése némileg meglepetés számomra, hiszen Mexikót vártam az amerikaiak mellé, de azt kell mondanom, hogy a közép-amerikaiak számára egyáltalán nem érdemtelen az aranyharc. Amelyik válogatott kétszer győzi le Mexikót, az megérdemli, hogy döntőben szerepeljen. Panama előbb a csoportkörben, majd az elődöntőben is legyőzte Mexikót, mindkétszer 2-1-re.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány legjobbjait nevezte a tornára, s már az Arany Kupa kezdete előtt egyértelmű volt a cél: meg kell nyerni a trófeát. Hazai pályán játszik a válogatott, ráadásul kimondottam jó is a csapat, így tehát az arany felé vezető úton nem szabad hibáznia. Így is tett az USA válogatottja: csoportjából első helyezettként és 11-2-es gólkülönbséggel jutott tovább, majd a kiesés szakaszban is nagyarányú győzelmeket aratott. Donovan, Wondolowski, Holden, Johnson és társaik készülődhetnek a végső összecsapásra.

Panama válogatottjának szintén van miért küzdenie. Ha győztesen hagyja el a pályát, akkor az első közép-amerikai csapat lesz, amelyik Arany Kupát tud nyerni. A csapat szövetségi kapitánya, az egykori kiváló focista Dely Valdes is tudatában van annak, hogy a torna legjobb csapata ellen játszanak a tanítványai. Legalábbis ő ezt nyilatkozta. Azt is mondta, hogy évek óta nagyon jó a panamai védelem (ezt a tornán is bizonyította - a szerk.), nagyon bízik csapatában és ha már eljutottak a kapuig, akkor megpróbálnak belépni.

Nem kételkedem szavaiban, s biztos vagyok abban, hogy Panama nem fogja olcsón adni a bőrét. Nem tudok jelentős hiányzókról, mindkét válogatott a legjobbjaival száll harcba a trófeáért. Parázs mérkőzést rendeznek a Soldier Field gyepén, az hétszentség. Mivel nagyon erős az amerikai csapat, ráadásul házigazdaként készül elhódítani a serleget, azt tippelem, hogy kemény panamai védelem ide vagy oda, ez a Klinsi-csapat sokszor fel fogja törni a reteszt. Egyértelmű, azaz hendikepes USA-győzelmet várok.

Tipp: USA -1 hendikep győzelem.


1-0.

Elképzelhető, hogy nem lesz a sportnapilap címlapján, mert az fontosabbnak tartja a hírközlést a viccbajnokság valamelyik mérkőzéséről, de már csak emiatt is jegyezzük meg: van Európa-bajnok magyar labdarúgó! Éspedig Marozsán Dzsenifer.


#4507 július 31, 2013, 16:31:02, csabax
PSV Eindhoven - Zulte-Waregem

Tipp: PSV Eindhoven 2,5 gól fölött
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mint bálás ruhát a boltnyitáskor, úgy szétkapták a holland csapatot. Lens a Dinamo Kijevhez, Mertens a Napolihoz, Pieters a Stoke Cityhez igazolt, de a legnagyobb veszteség minden bizonnyal Kevin Strootman távozása az Örök Városba. Még nincs vége az eindhoveni veszteséglistának: van Bommel abbahagyta pályafutását (akik az utóbbi néhány évben figyeltek fel rá, most elmondhatják, és igazuk van, hogy egy mészárossal kevesebb rohangál a focipályákon, de akik korábban is figyelemmel követték teljesítményét, azok tudják, hogy egy nagyon jó labdarúgó akasztotta szögre a focicsukát), Engelaar és Bouma szabadon igazolható, s még nem tudni, hol lesz a következő  állomásuk, Waterman pedig - ha jók az információm - Törökországba igazolt.

Új edzője is van a csapatnak: az egykori kiváló focista, Phillip Cocu a tréner. Ő az, akinek Dick Advocaat átadta a stafétabotot. (Igen, az az Advocaat, aki a 2000-es  évek második felében összerakta az európai focitársadalom által méltán csodált szentpétervári Zenitet. Azt a csapatot, amelyik lábtörlőnek használta a Bayern Münchent.)

Érkező is van. Kevés ugyan, de van. A legnagyobb fogás egyértelműen az Alkmaar támadó középpályása, Adam Maher. Nagy a gyanúm, hogy a jövőben sokat hallunk még a marokkói ősökkel rendelkező focistáról. Bruma is visszatért Hollandiába. Nem fért be a Chelsea-be, így az egykori Feyenoord-játékos ezentúl a riválisnál fog focizni.  Schaars is visszatért Hollandiába. Ő az Alkmaartól igazolt Portugáliába, idéntől viszont egykori csapata ellenfeleként lép majd pályára. Érkezett még az a koreai csávó is, Park, akit még a ManUnitedben ismertek meg a focibarátok, s aki az utóbbi idényt a londoni parkcsőszöknél játszotta végig, mérsékelt sikerrel.

A belga csapat egyáltalán nem rossz. Ezt be is bizonyította tavaly. Igaz, hogy mindezt a belga bajnokságban tette, belga csapatok ellen (most viszont egy holland topcsapat ellen kell játszania), de a saját szintjén megbízhatóan tudja hozni az elvárt szintet. Az előző idényben jól teljesített a csapat, ezüstérmes lett, jutalomképpen pedig a BL-selejtezőben mérheti le, hogy Európában mennyit ér a belga bajnoki ezüstérem. Együtt maradt a tavalyi sikercsapat (jöttek néhányan, de csakis szabadon igazolható labdarúgók, vagy fiatalok kerültek fel a felnőtt csapatba) és lendületben van a gárda, s úgy vélem, hogy nem lesz könnyű dolga a PSV-nek.

A hollandoknál nem történt más, mint ami az utóbbi egy-két évtized mindegyik nyarán. Elvitték a legjobbakat, s új játékosokat kell beépíteni a helyükre, de ez a németalföldi topcsapatoknál olyan rutinfeladat, mint a sörivás a cseheknél. Erre nem foghatja a Waregem elleni esetleges rossz teljesítményt a PSV Eindhoven. Az eddigi felkészülési meccsek alapján nem tűnik zavartnak a holland csapat: 4 mérkőzés, három győzelem, egy döntetlen, nulla vereség, 11-3-as gólarány, három meccsen nem kapott gólt a PSV, s egy mérkőzés híján mindig szerzett legalább három gólt.

A belgák elleni meccsen az eddigiekhez hasonló teljesítményt várok az Eindhoventől. Vagyis két gólnál többet. Már csak azért is, mert a továbbjutást nem érdemes a visszavágóra halogatni. Hazai pályán vérszemet kaphat a Waregem. Már az első meccsen, még Eindhovenben el kell intézni őket. Mivel a holland foci nagy szurkolója vagyok, egyértelmű, hogy melyik csapat sikeréért szorítok. A tippem nem csak a PSV-győzelem, hanem az is, hogy két gólnál többet szerez a holland csapat.

Tipp: PSV Eindhoven 2,5 gól fölött.


2-0. A holland csapat huszonegynéhány kapura lövése közül egy még bemehetett volna.  :)

#4508 július 30, 2013, 23:24:02, csabax
Dinamo Zágráb - Sheriff Tiraspol

Tipp: Dinamo Zágráb -2 gól hendikep
Odds: 4.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 3


Két jelentős hiányzó van a hazaiaknál: az argentin védő, Ibanez, valamint a középpályás Sammir. Főleg az utóbbi játékos távolmaradása jelenthet gondot, hiszen Sammir a horvátok egyik legértékesebb játékosa. (Bevallom, azt hittem, hogy ezen a nyáron külföldre igazol, s bizony csóváltam a fejem, amikor bebizonyosodott, hogy ebben az idényben is a horvát bajnokcsapatot fogja erősíteni.) Nyilván nem tesz jót a csapatnak az ő hiánya, de nem hiszem, hogy túlzottan aggódni kellene: ha nincs Sammir, akkor van Cop. Ha nincs csöbör, akkor van vödör. Secko jedno! - mondhatná a művelt francia, ha tudna beszélni idegen nyelvet.

Nem csak Sammir hiányzik a horvát csapatból, hanem például Kelava kapus is. Igaz, ő igazoltan hiányzik, ugyanis eladták Olaszországba. Úgy tűnik, hogy, hogy az Udinese vezérkara számára nagyon kecsegtető a délszláv vonal: Handanovics bevált és sok pénz hozott az eladása, így nem meglepő, hogy a szlovén távozásával újabb délszláv kapust igazolt az olasz csapat. Szóval Kelava sincs, akárcsak Jedvaj és Vrsaljko. Ők ketten szintén Olaszországba igazoltak, mégpedig a Rómához, illetve a Genoához.

Mi a helyzet a horvát bajnokcsapat háza táján? Semmi különös. Továbbra is a jól bevált recept szerint működik minden: a zágrábi együttes begyűjti a tehetséges horvát  fiatalokat, ,,feltuningolja" és megmutatja őket a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésein, majd várja a pénzes kuncsaftokat. Fontos tehát a Dinamónak, hogy idén is eljusson a BL csoportköréig, s ebben a fordulóban a moldáv Sheriff próbálja az útját állni. A horvátok tavaly úgy elverték a moldávokat, mint szódás a lovát, s valószínűleg idén sem osztanak nekik lapot. Túl sok pénz forog kockán. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a zágrábiak számára nagyon fontos a BL-csoportkörbe jutás.

Mi is az a Sheriff? Mármint azon kívül, hogy focicsapat? A helyi főmufti játékszere. Úgy látom, hogy mostanában a brazil focisták a trendik arrafelé (kb. úgy, mint a Videotonnál az ibériaiak): Cadu, Fernando, Ricardinho. És milyen játékerőt képvisel a tiraszpoli csapat? Mint nevéből is kiderül, saját országában seriff, Moldávia határain kívül pedig nyuszi. Néha ugyan külföldön is megrángat egy-egy bajuszt, de az esetek többségében kiosztanak neki néhány kokit és sallert, s miután helyére tették, csendben kussol.

Ezúttal is arra tippelek, hogy a horvátok motiváltak lesznek (nagyon fontos céljuk a BL alapszakasza), a moldávok pedig nem most fognak bajszot ráncigálni, hanem birkaként menetelnek a vágóhídra.

Tipp: Dinamo Zágráb -2 gól hendikep.


1-0. A horvátok nyerhettek volna 6-7 góllal is, de inkább saját maguknak nehezítették meg a meccset.

Idézetet írta: csabax Dátum július 28, 2013, 19:54:58
Elképzelhető, hogy nem lesz a sportnapilap címlapján, mert az fontosabbnak tartja a hírközlést a viccbajnokság valamelyik mérkőzéséről, de már csak emiatt is jegyezzük meg: van Európa-bajnok magyar labdarúgó! Éspedig Marozsán Dzsenifer.

Mélyen nem akarok ebbe belemenni, de nálam magyar Európa-bajnok csapatsportágban csak akkor van, ha Magyarország nyer, mint nemzet. Lehet ő egy szimpi csaj, mint ha azt mondták volna, hogy a stoplisán ott a magyar zászló, de hát mégis csak a németekért küzd a pályán...

Idézetet írta: Latzka Dátum július 30, 2013, 18:47:29
Mélyen nem akarok ebbe belemenni, de nálam magyar Európa-bajnok csapatsportágban csak akkor van, ha Magyarország nyer, mint nemzet. Lehet ő egy szimpi csaj, mint ha azt mondták volna, hogy a stoplisán ott a magyar zászló, de hát mégis csak a németekért küzd a pályán...

Nyilván mindenkinek szíve joga azt gondolni, amit óhajt. Tény és való, hogy Marozsán Dzsenifer német állampolgár és Németország válogatottjának tagjaként lett Európa-bajnok. Ezen a fórumon is vannak olyan tagok, akik román, szlovák vagy szerb állampolgárok, de mindannyian - akárcsak Marozsán Dzsenifer - magyarok.  :)

#4511 augusztus 01, 2013, 13:03:44, csabax
Red Bull Salzburg - Fenerbahce

Tipp: Red Bull Salzburg
Odds: 2.25
Fogadóiroda: Sportingbet
Tét: 10


Janicsárok küzdenek ma este Ausztriában, vagyis pontosabban: a janicsárok utódai küzdenek meg a labancokkal. Nyilván ezt így teljesen nem igaz, hiszen például a török csapatot erősítő Dirk Kuyt vagy az osztrák együttes kapuját védő Gulácsi Péter ennek hallatán valószínűleg nem repesne az örömtől, ám ha nagyon szükséges, akkor van mentségem. Azt szajkózom majd ezerrel, hogy mindezt a kormányszóvivő mondta, aki ugyebár soha, de tényleg soha, becsszó soha nem hazudik. Amúgy tényleg jó lesz Gulácsit látni a kapuban. Jól tette, hogy eligazolt Liverpoolból, hiszen nem azért szerződött Angliába, hogy a cserekapus cseréje legyen.

A hazai gárda nagyon jól kezdte ezt az idényt. Eddig öt mérkőzése volt, s mind az ötöt megnyerte: az első két meccs barátságos találkozó volt (3-0 és 3-1), következett egy 9-0-ás osztrák kupasiker, majd az osztrák bajnokság első két fordulójában egyaránt 5-1-re diadalmaskodott. Utóbbi mérkőzésén az osztrák bajnokon gázolt át. Mondhatni, hogy együtt maradt az előző idényben ezüstérmet szerző csapat, érkezett egy tehetséges kapus, fiatal a gárda, lendületben van, szóval minden esély megvan arra, hogy bajnoki címet ünnepelhessen a szezon végén. Kampl, Soriano, Andre Ramalho, Hinteregger, Jantscher, Gulácsi és társaik joggal reménykedhetnek egy nagyon jó idényben. Úgy tűnik, hogy Mozart szülővárosában minden adott a sikerhez. Már csak az a kérdés, hogy az osztrák bajnokság színvonalához szokott Red Bull Salzburg mire képes a nemzetközi porondon?

Az első kemény falat a legnépszerűbb török focicsapat, a Fenerbahce lesz. Az a csapat, ahol nem a fiatalság dominál, hanem a tapasztalat: a kapus Volkan Demirel nem mostanában mászott le a falvédőről, de Korkmaz, Mehmet Topal, Raul Meireles, Sow, Kuyt és Webo sem vádolható azzal, hogy tejfelesszájú lenne.

Ausztriában már elkezdődött a bajnokság, Törökországban még nem. Az osztrák csapat játékban van, török ellenféle még nem. A Fenerbahce egy edzőmeccset játszott eddig, ám azt is 2-0-ra elbukta otthon, méghozzá nem is akárki, hanem minden idők legfiatalabb PSV Eindhovenje ellen. Adok egy esélyt a salzburgiaknak, hiszen minden jel arra utal, hogy most le tudják győzni a náluk magasabban jegyzett ellenfelet. Hátha. Szurkolok nekik. És Gulácsinak.

Tipp: Red Bull Salzburg.


1-1. A vendégek a 90+5. percben egyenlítettek büntetőből.  >:(

Hülye bíró! "A 94. percben Sow vitte fel a labdát a jobb szélen, beadásával eltalálta Ulmer amúgy leszorított kezét, mire a portugál játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Baroni vállalta el, a brazil középpályás Gulácsi Péter mellett a bal alsó sarokba helyezett (1-1)."

#4512 július 31, 2013, 22:40:37, csabax
Celtic - IF Elfsborg

Tipp: Celtic -1 hendikep
Odds: 2.60
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Ilyenkor nyilván a skótok is nyaralnak, legalábbis azok, akik nem sajnálják ilyesmire elherdálni a pénzüket, de a nyár ellenére úgy vélem, hogy nem 5-10 ezer drukker látogat ki a Celtic Parkba, hanem sokkal többen. Úgy 30-40-50 ezren. Már csak amiatt is, mert az egyetlen épkézláb skót focicsapat BL-selejtezőt játszik.

Celtic-továbbjutás várható. Nem csak azért, mert a kiesés meglepetés lenne, hanem főleg azért, mert a skót csapat számára nagyon fontos a Bajnokok Ligája. Sok pénzt lehet nyerni a sorozatban, ráadásul a többi skót csapat nem éri el a Celtic szintjét. A glasgowi gárda még egy jót se tud focizni a skót bajnokságban, amelyik körülbelül olyan, mint ha a magyar viccbajnokságból kivennénk 14 csapatot, s a Mezőkövesd bajnoki címért játszhatna a Kaposvárral.

Laza volt ugyan az átigazolási szezon a skótoknál, de a jelentősebb mozgásoknál említésre érdemes, hogy eligazolt Wanyama (Southampton) és Hooper (Norwich), valamint érkezett Boerrigter (Ajax) és van Dijk (Gröningen). A többség maradt, tehát például Forster, Izaguirre, Lustig, Commons, Ambrose, Samaras és Stokes is. BL-kompatíbilis volt eddig is a Celtic, s úgy tűnik, hogy ezután is az marad. Az előző selejtezőkörben a skót csapat kapott gól nélkül búcsúztatta az északír bajnok Cliftonville együttesét.

A svédeknél javában zajlik a bajnokság, s az Elsborgról azt lehet mondani, hogy szerepelt már jobban is. Mostanában igencsak döcög a szekér, s csak ötödik a csapat.  Utóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt, s ha nem lenne a Daugava elleni BL-siker, akkor ki lehetne jelenteni, hogy buktával zárja a júliust az Elfsborg. Ki szerez gólt a Celtic ellen? Claesson, Hult, esetleg Rohden? Szerintem egyikük sem.

Nem nehéz tippelni erre a meccsre, mert a Celtic egyértelmű jobb csapat. Ha csúcsformában játszana a svéd bajnok, akkor sem érhetné el a skót csapat szintjét.  Mindössze az kérdéses, hogy milyen napot fog ki a Celtic. Ha annyira béna lesz, mint kedden a Dinamo Zágráb volt, akkor a győzelemért is nagyon meg kell küzdenie. Abban reménykedek, hogy a skótok nem lesznek annyira alamuszik, mint a horvátok voltak és egy gólnál nagyobb különbségű győzelemmel biztosítják be maguknak az izgalommentes visszavágót.

Tipp: Celtic -1 gól hendikep.


1-0.

#4513 augusztus 01, 2013, 22:34:23, csabax
Skoda Xanthi - Standard Liege

Tipp: Standard Liege 1,5 gól fölött
Odds: 2.10
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Annyi köze van a görög csapatnak az Európa Ligához, mint nekem az agysebészethez. Azért játszhat nemzetközi kupameccset a Xanthi, mert a görög szövetség nem adott európai licencet a hatalmas összegű tartozást felhalmozó athéni Panathinaikosznak. Így történhetett meg, hogy az előző idényben a görög bajnokság 7. helyén végző Skoda Xanthi akarva-akaratlanul az Európa Liga selejtezőjében találta magát. Él is az ölébe pottyant lehetőséggel, s részt vesz a nemzetközi kupasorozatban, hiszen korántsem biztos, hogy saját erőből is képes volna megszerezni az európai indulási jogot. Legfőképpen azért nem, mert Görögországban is csak középcsapatnak számít.

Annyira középcsapat, hogy az előző bajnokságban például csak öt alkalommal nyert hazai pályán, s az öt döntetlen mellett öt vereséget is begyűjtött. Idegenben hajszálra pontosan a hazaihoz hasonló volt a mérlege. Kijelenthető, hogy a nem túl acélos görög focibajnokságban sem képvisel kiemelkedő játékerőt a Xanthi. Nézem a keretet, de a játékosok neve láttán sem dobok egy hátast. Bármennyire is erőltetem meg a memóriámat, nem jutok semennyire, mert Baxevanidis, Komesidis, Vallas vagy Mandalos neve nem cseng ismerősen, talán csak a nyáron érkezett Julian de Guzmané. Ő - ha nem tévedek - régebben Spanyolországban is játszott, a Deportivo La Corunában.

A görögöknél még nem kezdődött el a bajnokság, de a belgáknál már igen. Tehát a Standard már játékban van. Olyannyira, hogy utóbbi négy júliusi meccsét megnyerte (azaz nem csak a belga bajnokikról van szó). Az Európa Liga selejtezőjének előző körében az izlandi KR Reykjavikot búcsúztatta el kettős győzelemmel. A belga bajnokságot idegenbeli sikerrel kezdte, s jelenleg dobogós a csapat. Egyik legjobb játékosa, Igor de Camargo a német Bundesligából lehet ismerős sokak számára (sokáig a Borussia Mönchengladbachban, legutóbb pedig a Hoffenheimben játszott). Van még néhány tehetséges focista a keretben, nem csak de Camargo miatt tűnik nekem úgy, hogy a tavalyinál is erősebb ez a Standard.

Belga továbbjutást várok, s abban reménykedek, hogy a Standard már az idegenbeli meccsen jelzi a görögöknek, hogy meddig ér a takarójuk. Arra mindenképpen képesnek tartom a belga csapatot, hogy egy gólnál többet szerezzen a Xanthi otthonában.

Tipp: Standard Liege 1,5 gól fölött.


1-2.

#4514 augusztus 02, 2013, 22:46:48, csabax
Ajax - Roda JC Hány gólt szereznek? Több mint 2,5 1.30   :great:
FC Levadia Tallinn - Tallinna Infonet FC Levadia Tallinn 1.15   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.50