csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 15:40:44
Watford - Birmingham

Tipp: Watford  :great:
Odds: 1.40
Fogadóiroda: bet365


Ezen mérkőzés esetében is nagyon hasonlóak a körülmények, mint a Bournemouth - Sheffield Wednesday találkozónál. Azaz, adott egy motivált hazai együttes, amelyik az élvonalba való egyenes ági feljutásért hajt, valamint egy motiválatlannak tűnő vendégcsapat, amelyiknek sem a feljutásért, sem pedig a kiesés elkerüléséért nem kell görcsölnie.

Jelenleg a 3. helyen áll a Watford, ez pedig - ugyebár - nem közvetlen feljutást jelent a PL-be, hanem csak a rájátszásban való részvételt. Ugyan már csak három forduló van hátra a Championshipből, még semmi sincs veszve a hazai gárda számára, hiszen mindössze egyetlen pontocskával van lemaradva a második helyezett Bournemouth mögött. Mivel az üldözött rivális vállán van a teher, a Watford számára nem maradt más, mint megnyerni ezt a három bajnokit és bíznia abban, hogy botlani fog a Bournemouth.

Az előbbiek alapján elvileg nem kellene gondot jelentenie a Birmingham elleni találkozónak és simán győznie kéne a hazai együttesnek. Még az is a Watford malmára hajtja a vizet, hogy teljes a csapat. A rivális Bournemouth-hoz hasonlóan jó formában levő hazai együttesben nincs szükség az előző találkozókon győztes csapat összetételének változtatására. Maximum annyi lehet a változás, hogy az egyik gólgyáros csatár helyett egy másik szerepelhet (Matej Vydra helyett Odion Ighalo). Ha lesz ilyen váltás, akkor eléggé egyértelmű, hogy az nem a Birmingham javára válhat. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a piros lapos Paul Robinson hiányzása miatt egy meghatározó hátvédet kénytelenek nélkülözni a vendégek.

Nagyon röviden összefoglalva: abszolút minden jel a hazaiak győzelmére mutat, így erre fogadok.


1-0

#8821 április 18, 2015, 20:26:13, csabax
Chelsea - Manchester United

Tipp: 1,5 gól felett  :noway:
Odds: 1.33
Fogadóiroda: bet365


Egymás ellen meccsel a mester (Van Gaal) és tanítványa (Mourinho). Mint ismeretes, mintegy két évtizeddel ezelőtt mindkét edző a Barcelona kispadján ült, most pedig egymás ellen játszik rangadót a két tréner aktuális csapata. A hazai gárda listavezető (és minden bizonnyal angol bajnok lesz), a 3. helyen álló vendégcsapat meg azért hajthat, hogy kiharcolja az egyenes ágon való BL-szereplést.

Gólokra fogok fogadni, ugyanis ezen a meccsen szerintem mindkét fél számára kecsegtető esélyek lesznek a gólszerzésre. A hazaiaknak főleg azért, mert az amúgy is hátul gólképes ManUnitedből öt olyan focista fog hiányozni, akik hasznosak lehetnének a hátsó alakzatban: Blind, Carrick, Rojo, Phil Jones és Jonny Evans. Bár várhatóan sem Diego Costa, sem pedig Loic Remy nem fog játszani a fővárosiaknál, van annyira jó a Chelsea, hogy még így is 1-2-3 gólt szerezzen a ManUnited ellen.

A vendégeknél viszont ott lesz Rooney, Di Maria és valószínűleg Van Persie is, s ugyebár egyiküktől sem áll távol a gólszerzés. Az eddig mellőzött Falcao is ott van a csapatban. Ugyan most nem tűnik esélyesnek a dolog, de akár még az is előfordulhat, hogy - amolyan titkos fegyver gyanánt - előszedi őt a holland mester. Ki tudja, talán még jól sül el a dolog...

Az viszont bizonyos számomra, hogy legalább két gól lesz a rangadón. Lejtmenetben van a Chelsea, s Mourinho edző számára most már sürgető az ezen való javítás. Gólok tekintetében pedig nem csak azt lehet elmondani a vendégcsapatról, hogy hézagos hátul, hanem azt is, hogy nagyon összeállt a manchesteri gárda. Annyira, hogy még a fővárosi győzelme sem zárható ki. Lesz tehát miért hajtaniuk a hazaiaknak.


Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 14:43:10
Bob Bryan és Mike Bryan    Bryan/ Bryan v Matkowski/ Zimonjic (Megnyeri a mérkőzést)    18/04/2015    Egyik sem    1.25  :great:
2-0

#8823 április 18, 2015, 20:48:43, csabax
Monaco - Rennes

Tipp: Gólt szerez a Monaco  :great:
Odds: 1.20
Fogadóiroda: bet365


Nagyon jó bajnoki hajrá esetén elvileg még az egyenes ági BL-helyezés megszerzésére is van esélye a hazai együttesnek, ám a realitás az, hogy nem előre-, hanem inkább hátrafelé kell tekingetnie és őriznie a jelenlegi 3. helyet. Már csak azért is, mert nemcsak ez tűnik valóságosabbak, hanem azért is, mert a 3. hely BL-selejtezőre jogosít fel, a 4. hely viszont csak EL-szereplést jelent. Érdemes hajtani a 3. helyért, hiszen a BL-ben nagyságrendekkel több pénzt lehet gyűjteni, mint az EL-ben.

Mivel a listavezető Lyon a Monaco egyik riválisát, az egyelőre 2 ponttal mögötte levő Saint-Etienne csapatát fogadja hazai pályán, jó esély van az apócska előny növelésére. Ehhez viszont győznie kell a Rennes ellen a Monacónak. Bár Toulalan, Kondogbia és Lacina Traore személyében három fontos játékos fog hiányozni a hercegségbeli együttesből, a csatár Berbatov, valamint Joao Moutinho, Ferreira-Carrasco, Bernardo Silva és Matheus Carvalho jelenléte magabiztossággal töltheti el a csapattársakat. Ennyi talán elegendő is lehet egy hazai gólszerzésre a középmezőnybeli Rennes ellen.

A vendégeknek nincs miért hajtaniuk. Maximum talán azért, hogy megmutassák a Monaco játékosainak, hogy nem csak otthon, hanem olykor idegenben is tudnak jól játszani. Mindössze két kevésbé fontosnak nevezhető focista, Hosiner és Lenjani fog hiányozni az amúgy nem rossz vendégcsapatból. Ezért is tippelek csak arra, hogy gólt fog szerezni hazai pályán a Monaco.

Nem bizakodom túlzottan, hiszen francia fociról van szó, s a francia klubfocit sem igazán szeretem, ám annyira azért motiváltnak kell(ene) lennie a BL-re hajtó otthoni csapatnak, hogy gólt szerezzen hazai környezetben.


Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 16:02:20
Reading - Arsenal

Tipp: 1,5 gól felett  :great:
Odds: 1.18
Fogadóiroda: bet365


Nagy siker a másodosztály kiesőjelöltjei között tanyázó Reading számára, hogy az angol élvonal egyik élcsapatát fogadhatja az FA Kupa elődöntőjében. Bár a Championship mezőnyének alsó felében van a hazai együttes, szinte semmi esély sincs arra, hogy búcsúzzon a másodosztálytól.

Bár nem nevezhető jónak Reading a formája, abban biztosnak lehet lenni, hogy a játékosok nem fogják félvállról venni a kupaelődöntőt. Sőt, inkább azzal kell számolni, hogy a másodosztálybeli szereplésben csak a tagságbiztosításáig volt érdekelt a Reading, s az FA Kupában való szereplés jelenti a prioritást.

Steve Clarke, a hazaiak skót menedzsere több játékosát is pihentette a hét eleji bajnokin. Nyilván nem véletlenül, hanem már a kupaelődöntőre gondolva tette ezt. Emellett több másik játékosa is örülhetett a szünetnek. Nyilván nem volt véletlen a pihentetés, hiszen most a hazai tréner elmondhatja, hogy nincs hiányzója és mindegyik focistájára számíthat az Arsenal elleni mérkőzésen. Egyedül Pogrebnyak bajlódik kisebb sérüléssel, de nagy a valószínűsége, hogy ő is teljesen felépül a londoniak elleni meccs kezdéséig.

A vendégek trénere sem panaszkodhat, hiszen csak Oxlade-Chamberlain játékára nem számíthat. Nagyon valószínű, hogy a kapuban váltás lesz, s a remeklő David Ospina helyett Wojciech Szczesny kap lehetőséget a bizonyításra. Ezen felül várhatóan a pillanatnyi legjobbjait fogja pályára küldeni Arsene Wenger. Ez már csak azért is így várható, mert ez a meccs már nem csak egy a sok közül, hanem az FA Kupa elődöntője, és - mint ismeretes - ennek a focisorozatnak nagy rangja van Angliában.

Nem fogadok a fővárosiakra, mert bár sokkal jobbak ellenfelüknél, ennek semmi jelentősége nincs az FA Kupában. Jobb híján a gólokra megyek. Azért nem fogadok több gólra, mert ugyan benne van a pakliban a hazaiak gólszerzése, de sajnos az is, hogy nem lő gólt a Reading, s ebben az esetben meg fog elégedni két szerzett góllal az Arsenal. Alacsony az odds, de hát ez van, ezúttal ezt kell elfogadni.


54. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 16:01:44
Deportivo La Coruna - Atletico Madrid

Tipp: Atletico Madrid  :great:
Odds: 1.80
Fogadóiroda: bet365


Szükségük van a pontokra a Matracosoknak. Leginkább azért, mert nyomukban lohol a Valencia, amelyiket mindössze egyetlen pontocska választ el az Atletico által birtokolt 3. helytől. Ez a helyezés pedig adott esetben akár létfontosságú is lehet, ugyanis a 3. hely egyenes ági BL-szereplést jelent, míg a 4. helyezés csak a BL- selejtező lehetőségét. És mivel ebben a fordulóban a listavezető Barcelona otthonában vendégszerepel a Valencia, jó esély nyílhat az Atletico számára, hogy növelje az előnyét a riválisával szemben. Ehhez nem kell mást tennie, mint győznie a Riazorban.

Ez a dolog (mármint a győzelem megszerzése) még véletlenül sem tűnik lehetetlen küldetésnek, hiszen a kiesőjelölt Deportivo La Coruna már eddig is sok pontot hullajtott el  hazai környezetben. Ráadásul az is van, hogy nagyon pocsék formában van a hazai csapat (talán az a jobb megfogalmazás, hogy formán kívül van), elbukta az utóbbi 9 mérkőzését és legutóbb február elején sikerült győzelmet aratnia a spanyol bajnokságban.

Celso Borges, Cezary Wilk marad ki a hazai együttesből, míg a fővárosiak a piros lapos Gabi, Mario Suarez és Mandzukic játékára nem számíthatnak. Ott lesz viszont a vendégcsapatban a kiváló formában levő Oblak kapus, Arda Turan és Koke mellett várhatóan Tiago és Raul Garcia fog robotolni a pálya közepén, elöl pedig Torres és Griezmann ijesztgetheti a Depor védőit. Azt is muszáj megjegyezni, hogy egészen kiváló a vendégcsapat védelme és ismét hangsúlyozni, hogy Oblak szenzációs formában van.

Lényegesen jobb az Atletico, mint a Deportivo, s bár mindkét gárda számára van motiváció, jelentősnek tartom a két csapat közötti különbséget. Az ellenfelénél erősebb vendégcsapatnak szüksége van a pontokra, így azt vélem, hogy nem érdemes mást tippelnem, mint az Atletico győzelmét.


1-2

Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 15:19:27
FC Barcelona    FC Barcelona v RK Zagreb (Győztes)    18/04/2015    Egyik sem    1.030     :great:
Felett 0.5    Wigan v Brighton (További összesített gólok)    18/04/2015    Egyik sem    1.083     :great:
Felett 0.5    Crawley Town v Notts County (További összesített gólok)    18/04/2015    Egyik sem    1.062     :great:


Nyereményszorzó 1,19
43-21
26. perc: 1-0
14. perc: 1-0

Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 18:56:05
Monaco - Rennes

Tipp: Gólt szerez a Monaco  :great:
Odds: 1.20
Fogadóiroda: bet365


Nagyon jó bajnoki hajrá esetén elvileg még az egyenes ági BL-helyezés megszerzésére is van esélye a hazai együttesnek, ám a realitás az, hogy nem előre-, hanem inkább hátrafelé kell tekingetnie és őriznie a jelenlegi 3. helyet. Már csak azért is, mert nemcsak ez tűnik valóságosabbak, hanem azért is, mert a 3. hely BL-selejtezőre jogosít fel, a 4. hely viszont csak EL-szereplést jelent. Érdemes hajtani a 3. helyért, hiszen a BL-ben nagyságrendekkel több pénzt lehet gyűjteni, mint az EL-ben.

Mivel a listavezető Lyon a Monaco egyik riválisát, az egyelőre 2 ponttal mögötte levő Saint-Etienne csapatát fogadja hazai pályán, jó esély van az apócska előny növelésére. Ehhez viszont győznie kell a Rennes ellen a Monacónak. Bár Toulalan, Kondogbia és Lacina Traore személyében három fontos játékos fog hiányozni a hercegségbeli együttesből, a csatár Berbatov, valamint Joao Moutinho, Ferreira-Carrasco, Bernardo Silva és Matheus Carvalho jelenléte magabiztossággal töltheti el a csapattársakat. Ennyi talán elegendő is lehet egy hazai gólszerzésre a középmezőnybeli Rennes ellen.

A vendégeknek nincs miért hajtaniuk. Maximum talán azért, hogy megmutassák a Monaco játékosainak, hogy nem csak otthon, hanem olykor idegenben is tudnak jól játszani. Mindössze két kevésbé fontosnak nevezhető focista, Hosiner és Lenjani fog hiányozni az amúgy nem rossz vendégcsapatból. Ezért is tippelek csak arra, hogy gólt fog szerezni hazai pályán a Monaco.

Nem bizakodom túlzottan, hiszen francia fociról van szó, s a francia klubfocit sem igazán szeretem, ám annyira azért motiváltnak kell(ene) lennie a BL-re hajtó otthoni csapatnak, hogy gólt szerezzen hazai környezetben.


28. perc: 1-0

#8828 április 20, 2015, 14:09:52, csabax
Daniel Martin    Amstel Gold Race 2015 - Verseny győztese - Wouter Poels v Daniel Martin (Párosítás)    19/04/2015    Egyik sem    1.44  :great:

Olympique Lyon - Saint-Etienne: Fehérgallérosok kontra bányászok

Ez a párharc a francia futball egyik legrangosabb mérkőzése. Több nevén is szokás említeni a rangadót (leginkább a Rhone-Alpes régió derbijeként), de egyre inkább már csak az egyszerű ,,a derbi" elnevezés használatos. Már csak azért is, mert olykor - tévesen - ,,Derby du Rhone" néven emlegetik az összecsapást. Ez hibás, mert ugyan tényleg közel van egymáshoz a két város (mindössze 60 kilométer a távolság), nem lehet szó a Rhone derbijéről, hiszen míg Lyon város a Rhone folyó partján fekszik, addig a közeli Saint-Etienne egy másik megyében, a Franciaország másik nevezetes folyójáról, a Loire-ról elnevezettben található, és semmi köze nincs a Rhone-hoz.

Kereskedők az iparosok ellen

Mivel egyik városban sincs a csapatokhoz mérhető ellenfél, mindkét helyen azt tették, amit ilyen helyzetben - bárhol a világon - cselekedni szokás, azaz a szomszédot nevezték ki riválisnak és jelölték meg a gyűlölet tárgyának. Tehát valódi helyi ellenfelek híján ezúttal a gazdag kereskedőváros (Lyon) és a főleg a szénbányászatáról híres iparváros (Saint-Etienne) focicsapatai és az együttesek szurkolói között alakult ki rivalizálás. Úgy is lehet mondani, hogy a lyoniak a ,,fehérgallérosok", a Saint-Etienne pedig a munkásosztály és a fizikai munkát végzők csapata.

Kétség sem fér ahhoz, hogy a franciák egyik legrangosabb focimeccséről van szó, hiszen a Saint-Etienne nem más, mint Franciaország legeredményesebb focicsapata (10-szeres bajnok, 6-szoros kupagyőztes, Ligakupa-győztes, stb), mely mintegy negyedszázadon keresztül - az 1950-es évek végétől az 1980-as évek elejéig - volt a francia foci ékköve, míg Lyon együttesében a 2000-es évek első évtizedének első számú francia sikercsapatát tisztelhetjük. Természetesen az Olympique Lyon is bajnokcsapat, 2001-től 2008-ig zsinórban 7 alkalommal nyerte meg a Ligue 1-et, emellett 5-szörös kupagyőztes, UEFA Intertoto Kupa-győztes és gyakori résztvevője a Bajnokok Ligája küzdelmeinek.

Platini és a többiek

Az idők során rengeteg kiváló focista játszott a csapatokban. Íme néhányan közülük (természetesen korántsem teljes a felsorolás): Tigana, Lacombe, Domenech, Coupet, Amoros, Aime Jacquet, Govou, Juninho Pernambucano, Källström, Djorkaeff, Giuly, Bastos, Gourcuff, Toulalan, Wiltord, Malouda, Essien, Abidal, Lisandro Lopez, Gomis, Benzema és Remy (mind Lyon), illetve Michel Platini, Rocheteau, Battiston, Janvion, Laurent Blanc, Bereta, Aime Jacquet, Santini, Johnny Rep, Roger Milla,  Brandao, Matuidi, Gomis és Pierre-Emerick Aubameyang (mind Saint-Etienne). Kétségtelen, hogy az említett labdarúgók közül is kiemelkedik Michel Platini (az UEFA jelenlegi elnöke), akinek a minden idők legjobb focistáinak listáján is a Top 50-ben van a helye. (Zárójelben még azt is érdemes megjegyezni, hogy az előbbiekben felsoroltak közül ketten, Platini és Tigana, valamint Giresse és Fernandez alkották az 1980-as években mindenki által csodált legendás középpályás sort, a ,,mágikus négyest" a francia válogatottban.)

Bármi előfordulhat

Az Olympique Lyon és a Saint-Etienne közötti párharcok mérlege majdnem egyenlőséget mutat, s a mérleg nyelve egyelőre csak nagyon kevéssel billen az utóbbi csapat felé. Bár sokszor győznek az otthon játszó csapatok, mégsem lehet kijelenteni, hogy általában a hazaiak nyerik a párharcokat, hiszen az idegenbeli győzelmekre sem lehet panasz. Ha léteznek olyan találkozók, amelyekre nem elcsépeltek a ,,háromesélyes meccs" vagy a ,,bármi előfordulhat" és az ezekhez hasonlatos kifejezések, akkor ezek nagyon illenek az Olympique Lyon - Saint-Etienne összecsapásokra.

Fogadás szempontjából talán inkább a büntetőlapokra lehet építeni, hiszen egyértelmű, hogy nem barátságosak egymással a felek. Sőt, olykor nagyon is tapintható a gyűlölet. Igaz, ez elsősorban a két csapat szurkolótáborára jellemző és egyre inkább kérdéses, hogy a pályán levő focisták számára mit jelent ez a rivalizálás.

Internazionale - AC Milan: Olasz titánok összecsapása

Világviszonylatban is kevés azon párharcok száma, melyek felérnek a milánói gigászok focirangadójához. A milánói városi rangadó, azaz a Derby della Madonnina nem csak két nagyon eredményes klub összecsapása, hanem az olasz foci és a világ labdarúgásának egyik ünnepe is. A rangadó Milánó egyik látványossága, a dóm tetején található és Madonninaként ismert Szűz Mária-szoborról kapta a nevét.

Nemcsak az észak-olaszországi város, a közös stadion és az elképesztő eredményesség (mindkét klub többszörösen megnyert minden fontos trófeát Olaszországban, de a nemzetközi mezőnyben is a legjobbak között a helye) köti egymáshoz az AC Milant és az Intert, hanem a megalakulás óta több minden más is. Például az, hogy az 1899-ben angolok által alapított Milanból 1908-ban kiváltak néhányan - elsősorban külföldi játékosok - és megalapították az Internazionale nevű focicsapatot. Manapság ez (mármint a külföldiek szerepeltetése egy csapatban) már annyira közhelyes, hogy jóformán már szóra sem érdemes, de a történeti hűség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy az Inter már a kezdés pillanatában nemzetközivé vált.

Stadion is őrzi Giuseppe Meazza emlékét

Mindkét együttes számára hazai pálya a helyszín, ugyanis az AC Milan és az Inter is a labdarúgás egyik katedrálisaként számon tartott San Siro stadionban rendezi az otthoni mérkőzéseit. San Siro már csak a beceneve vagy a második neve a stadionnak, ugyanis hivatalosan Giuseppe Meazza, egy legendás focista a világhírű létesítmény névadója. A Milánóban született és kétszeres világbajnok (második aranyérmét 1938-ban, a Magyarország elleni döntőben nyerte) Giuseppe Meazza az olasz foci egyik legnagyobb alakja. Ezen rangadó kapcsán annyit mindenképpen érdemes tudni róla, hogy pályafutása során ugyan mindkét csapatban szerepelt, de igazából az Inter legendás focistájáról van szó. A zseniális csatár nagyságát jelzi, hogy amikor az 1979-ben bekövetkezett halálakor azt kérvényezte az Inter, hogy Giuseppe Meazzára kereszteljék át a San Siro stadiont, a társbérlő AC Milan vezetősége gondolkodás nélkül és azonnali hatállyal beleegyezett a névváltoztatásba.

Régebben el lehetett mondani a milánói városi rangadóról, hogy az Inter-szurkolók jellemzően a tehetősek (arisztokraták, gazdagok, tőkések, burzsujok) közül kerültek ki, míg a munkásosztály és a szakszervezetek tagjai jelentették az AC Milan fő szurkolói bázisát. Ugyan már jó ideje értelmét vesztette mindez, hiszen például a közelmúltban Olaszország konzervatív miniszterelnöke, Silvio Berlusconi volt az AC Milan tulajdonosa, míg Massimo Moratti révén egy balközép beállítottságú üzletember volt az Inter vezetője. Jelenleg érdemesebbnek tűnik annál maradni, hogy mindkét együttes nagyon eredményes, s az AC Milan beceneve a Rossoneri (vörös-feketék), az Interé pedig a Nerazzurri (fekete-kékek).

Felejthetetlen focisták játszottak a csapatokban

Mivel felsorolni is hosszadalmas lenne a neves labdarúgókat, akik az évtizedek során játszottak a két csapatban, ezért talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a jelentős olasz focisták többsége viselte valamelyik együttes mezét. Vagy mindkettőjét. Azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az 1960-as évek elején Helenio Herrera edző volt a ,,catenaccio" legnevesebb népszerűsítője, s az általa irányított Grande Inter végigverte a világot.

A hétszeres BL-győztes AC Milanban a világ klubfocija élmezőnyének egyik legnevesebb tagját lehet tisztelni. Annyira eredményes a gárda, hogy amikor szóba kerül a világfoci Top 3 csapata, akkor jóformán már csak az van a focirajongókra bízva, hogy a Real Madrid és az AC Milan mögött melyik számukra szimpatikusabb együttest nevezik meg harmadiknak. Több fénykora is volt a Milannak, de ezek közül minden bizonnyal a legjelentősebb az 1980-as évek második felének és az 1990-es évek első felének csapata. Abban az időszakban az Arrigo Sacchi és Fabio Capello edzők által irányított AC Milan, s a ,,holland tulipánok" (Marco van Basten, Ruud Gullit és Frank Rijkaard) mellett olyan felejthetetlen focisták játszottak, mint Franco Baresi, Paolo Maldini, Roberto Donadoni, Alessandro Costacurta, Carlo Ancelotti és társaik. Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy azt a csodálatos AC Milant kizárólag csak Pep Guardiola edző verhetetlennek tűnő Barcelonája tudta megközelíteni néhány évvel ezelőtt. Fontos hangsúlyozni: ez a nemrégiben sokak által csodált és világverő FC Barcelona utolérni nem, hanem csak megközelíteni tudta azt az AC Milant, amelyik nagyon sok focirajongó számára a világ valaha volt legjobb klubcsapata.

Jeleskednek a bucira verésben

Nagyon kiegyenlített a két milánói klub egymás elleni mérlege. Már elmúltak azok az idők, amikor Inzaghi miatt a lesek számára, vagy Van Basten és Sevcsenko miatt a gólszerzőkre lett volna érdemes fogadni. Még csak azt sem lehet mondani, hogy általában a hazai csapat győzedelmeskedik, ugyanis nem nevezhető ritkának az idegenbeli győzelem. Annyi azért megfigyelhető, hogy amikor jobb korszakában van valamelyik együttes, akkor az esetek többségében legyőzi városi riválisát. Olyankor pedig, amikor nagy a formabeli különbség, akkor egyik csapat sem rest bucira verni a másikat. A büntetőlapokkal is mellé lehet trafálni, hiszen inkább a jó hangulat, mintsem a durvaság jellemzi a milánói városi rangadókat. Természetesen zrikálják egymást a szurkolótáborok, de ez főleg különböző feliratok és bannerek segítségével teszik, s gyakran humoros formában teszik. Gyakran a fáklyák is hozzájárulnak a látványhoz. Az Inter-Milan párharc tényleg a foci egyik ünnepe. Amikor mindkét gárda hullámvölgy van, mint e sorok írásakor, a 2015-ös év tavaszán, akkor ideális választás lehet a sportfogadók számára, ha arra tippelnek, hogy mindkét csapat szerez gólt.


#8831 április 19, 2015, 14:28:03, csabax
Feyenoord    Feyenoord v Go Ahead Eagles (Játékidő eredménye)    19/04/2015    Egyik sem    1.14  :noway:

Szólhattak volna a rotterdamiak, hogy szükségük van bundára. Barmok!  :(

Idézetet írta: csabax Dátum április 18, 2015, 13:30:04
Daniel Munoz-De La Nava    Daniel Munoz-De La Nava v Jaume Munar (Megnyeri a mérkőzést)    18/04/2015    Egyik sem    1.11    
Adrian Ungur    Luca George Tatomir v Adrian Ungur (Megnyeri a mérkőzést)    18/04/2015    Egyik sem    1.071     :great:

Nyereményszorzó 1,19

Érvénytelenített
1-2

#8833 április 19, 2015, 17:34:55, csabax
APOEL - Ermis

Tipp: APOEL  :great:
Odds: 1.28
Fogadóiroda: bet365


Bajnoki címért hajt a jelenleg 2. helyezett APOEL, ám iparkodnia kell, mert a listavezető Apollon, valamint a fővárosi gárda mögött állók (Omonia, AEK, Anorthosis) is az  aranyéremre gyúrnak. A bajnokság élcsoportjából egyedül csak az Ermis szállt ki a bajnoki címért folyó csatából. Számára már teljesen mindegy, hogyan alakulnak a dolgok a bajnokság hátralevő részében.

Ez a hazai gárdának jelenthet előnyt az egymás elleni összecsapáson. Amúgy is sokkal jobb az APOEL, mint az ellenfele, de ráadásul most még az is van, hogy a vendégcsapatnak nem kell összetörnie magát, mert a győzelemmel sem megy semmire. Cserébe viszont a hazai csapatnak égetően szüksége van a három pontra. Természetesen mindez nagyon fontos momentum lehet a bajnoki versenyfutásban, de az sem mellékes dolog, hogy amennyiben győzni tud az Ermis ellen az APOEL, akkor átveszi az 1. helyet a ciprusi élvonalban. Ez eléggé jó motivációs tényező.

Két meccsel ezelőtt az Omoniát küldte haza sima 3-0-ás győzelemmel az APOEL, az előző találkozón pedig 6-1-re győzött a Doxa otthonában. Az Ermis három vereség után látogat a fővárosba, s nem jó ómen, hogy mindössze 2 gólt szerzett és 8-at kapott ezeken a meccseken.

Nagyon remélem, hogy Djebbour, Nuno Morais, Joao Guilherme és társaik gondoskodni fognak arról, hogy újabb vereséget szenvedjen az Ermis.


#8834 április 19, 2015, 20:22:13, csabax
Újpest FC    Újpest FC v Lombard Pápa (Játékidő eredménye)    19/04/2015    Egyik sem    1.30     :great:
Man City    Man City v West Ham (Játékidő eredménye)    19/04/2015    Egyik sem    1.28     :great:
Apoel Nicosia    Apoel Nicosia v Ermis Aradippou (Játékidő eredménye)    19/04/2015    Egyik sem    1.28     :great:

Nyereményszorzó 2,15