csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#24000 augusztus 03, 2019, 12:09:44, csabax
Argentína - Kuba, 33.5 felett a hazai csapat  :noway:

#24001 augusztus 09, 2019, 20:32:06, csabax
Peninsula Power - Redlands United, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24002 augusztus 03, 2019, 12:37:21, csabax
Eastern Suburbs - Olympic FC Brisbane, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :noway:

#24003 augusztus 09, 2019, 21:04:20, csabax
Hannover - Jahn Regensburg, szerez gólt a vendégcsapat   :great:

#24004 augusztus 03, 2019, 17:42:01, csabax
FC Botosani - Gaz Metan Medias DNB 1

Hazai győzelemre tippelek, ám a biztonság kedvéért kizárom a döntetlent. Azaz DNB 1 a tipp, mert az a helyzet, hogy nem csak házigazda együttes kezdte jól a román élvonalbeli bajnokságot, hanem a vendég medgyesi csapat is. Egyelőre az van, hogy az FC Botosani 7 ponttal rendelkezik, miközben pedig a Gaz Metan Medias 5 ponttal rendelkezik. Az is van, hogy három forduló után még mindkét alakulat veretlen, de a hazaiak úgy 3. helyezettek, hogy kétszer győztek és egyszer döntetlent játszottak, míg pedig a vendégek csak egyszer nyertek és kétszer döntetleneztek (6. hely). Gólarány tekintetében is egy picit jobban áll a hazai csapat, 8-3 versus 5-3, de sem ez és sem pedig az előzőek tényleg nem jelentenek abszolút semmit sem, hiszen még alig kezdődött el a bajnoki szezon és még nagyon-nagyon sok idő van hátra jövő májusig.

Szerintem amolyan közel egyenlő erők küzdelméről van szó az FC Botosani - Gaz Metan Medias mérkőzés esetében, ezért jobbára csak a megérzésre hagyatkozhatom. És bizony nekem most éppen az a véleményem, hogy nyerni fog az FC Botosani, leginkább a hazai pálya előnye és a saját szurkolók előtti játszás lehetősége miatt. Tudom, hogy ez nem igazán jelentős érv, nem számít annak, ám az a helyzet, hogy én most eképpen vélekedek.

Az is igaz, hogy eléggé nagy a lehetősége annak, hogy ikszelni fog ez a két egymás ellen játszó csapat, de mivel én nem igazán szeretek fogadni a döntetlenekre, azt teszem, hogy olyasmire tippelek, amivel döntetlen esetén visszakapom a tétet. Ezért lesz a választásom a DNB, vagyis "döntetlen esetén a tét visszajár" nevezetű dolog.

Így a bajnokság kezdetén még tényleg és egyelőre csak a sötétségben való tapogatózás van. Annyit azért már lehet tudni a fogadkozásokból, hogy az FC Botosani stábja és játékosai mernek nagyot gondolni és megcélozzák az egyik dobogós helyezést, míg pedig a Gaz Metan Medias várhatóan amolyan stabil középcsapat lesz.

Tipp: DNB 1.


1-1. Tét vissza.

#24005 augusztus 09, 2019, 22:06:12, csabax
Odds Ballklubb - Lilleström 1  :great:

Féltávnál vagyunk a norvég élvonalbeli bajnokságban, s a házigazda skieni csapat, az Odds Ballklubb vagy Odd Grenland neveken is ismert klub (melynek pontos neve: Odd Grenland Ballklubb) már most a dobogó harmadik fokán található. Mérlege: 15 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 22-17-es gólarány, 29 pont. Pontazonosságban van a szintén 29 ponttal 2. helyezett Bodo/Glimt csapatával és mindössze 4 pont választja el a 33 ponttal listavezető Molde együttesétől.

Én úgy tudom, hogy az Odds Ballklubb játékosai dobogósok akarnak lenni, s ennek tudatában ez a Lilleström elleni otthoni találkozó is pontosan jó lehet arra, hogy újabb 3 pontot gyűjtsenek be az illetékesek. Ez főleg azért is lehet fontos a házigazda skieni csapatnak, mert mind a két vetélytárs idegenben fog szerepelni ebben a fordulóban (Viking - Molde és Strömsgodset - Bodo/Glimt), s abban az esetben ha botlani fognak azok a vetélytársak és győzni bír az Odd Grenland, akkor fel lehet(ne) lépni a dobogó második fokára és "lőtávolságon" belülre lehet(ne) megközelíteni az éllovas együttest. Szóval ezen az Odds Ballklubb - Lilleström mérkőzésen nagyon határozottak és figyelmesek lehetnek majd a hazai csapat játékosai.

A vendég Lilleström 10. helyezett a 15 mérkőzésen szerzett 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 7 vereséggel, 18-24-es gólaránnyal és 18 ponttal. Ugyan jelenleg csak közepesnek mondható formában van a csapat, de még ez a forma még így is picivel jobb, mint a hazaiaké. Viszont az is van, hogy az Odds Ballklubb eddig egészen parádésan teljesített hazai környezetben, s nem csak veretlen, hanem a 8 hazai meccsen 7-szer győzni tudott és mindössze egyetlen 1 alkalommal játszott döntetlent. Gólaránya pedig 16-7, vagyis az otthoni találkozókon kapott góloknál még továbbra is 1 gól alatt van az átlaga. Ezzel szemben a Lilleström csak egyszer bírt győzni idegenben és jobbára kikapni utazik el az idegenbeli meccsekre. Remélem, hogy ez most is így lesz.

Tipp: győz az Odds Ballklubb.

#24006 augusztus 09, 2019, 23:06:10, csabax
Celtic - St. Johnstone 1  :great:

#24007 augusztus 03, 2019, 21:18:21, csabax
Borussia Dortmund - Bayern München, 1.5 gól felett az 1. félidőben  :noway:

#24008 augusztus 10, 2019, 10:36:02, csabax
Rijeka - Slaven Belupo 1  :great:

#24009 augusztus 10, 2019, 11:55:12, csabax
Paraguay - Jamaika 1  :great:

#24010 augusztus 04, 2019, 13:27:56, csabax
Wacker Innsbruck - Dornbirn, 3.5 gól felett  :noway:

#24011 augusztus 10, 2019, 12:42:12, csabax
Austria Klagenfurt - FC Liefering, 3.5 gól felett  :great:

#24012 augusztus 10, 2019, 13:23:19, csabax
MOL Vidi FC - Kaposvári Rákóczi FC, 2.5 gól felett  :great:

#24013 augusztus 10, 2019, 14:37:01, csabax
Liverpool - Manchester City, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Megpróbálom kihasználni azt a dolgot, hogy még annyira a szezon kezdetén vannak a csapatok, hogy nagyon, plusz mindkét gárdánál az érintett fontosabb játékosok közül többen még nincsenek jelen vagy éppen csak az elmúlt napokban tértek vissza, és még nem annyira megfelelően hangolódtak rá a munkára. Még annyira az újabb szezon legelején vagyunk, hogy vélhetően egyelőre még az angol élvonalbeli bajnokság "nagyobb" együtteseinél sem bír még mindegyik focista már most pontosabban koncentrálni. És valószínűleg itt-ott-amott még többen is csak felkészülési fázisban vannak. Annyira az új labdarúgó idény elején vannak Angliában, hogy a bajnokság még el sem kezdődött és tulajdonképpen ez a Liverpool - Manchester City FA Community Shield-találkozó lesz majd az új szezon rajtját jelző mérkőzés. Úgy vélem, hogy most ki lehetne használni azt a lehetőséget, hogy az egymás ellen játszó csapatok közül még egyik alakulatnál sincsenek még annyira a helyzet magaslatán, mint ahol majd 1-2-3 hónap múlva lesznek a játékosok.

Vélhetően a nemrégiben még az afrikai kontinensbajnokság döntőben szereplő és az ottani vereség következtében ezüstérmet szerző szenegáli Sadio Mane és a sérült Nathaniel Clyne nem fognak játszani a "vörösöknél", valamint a friss afrikai kontinensbajnok algériai Riyad Mahrez és a sérült francia Benjamin Mendy nem fognak pályára lépni a "világoskékeknél". Utóbbiaknál még az is előfordulhat, hogy a jó formájától még egyelőre távol levő francia Aymeric Laporte sem fog szerepelni.

Amennyiben Laporte tényleg nem fog játszani a ManCity védelmében, s ott az Otamendi-Stones páros lesz majd a hátvédsor közepén, akkor kedvenc focicsapatomnak, vagyis az FC Liverpoolnak még inkább több esélye lehet a gólszerzésre. A gólgyártásra szakosodott vendégcsapatot amúgy is képesnek tartom a gólszerzésre, de talán most, ez a még nem teljes FC Liverpool ellen a Manchester City még esélyesebbnek tűnik a gólszerzésre.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

#24014 augusztus 10, 2019, 15:59:32, csabax
Royal Antwerp FC - Waasland-Beveren 1  :great:

Jót tenne egy újabb győzelem a hazaiaknak. És ezt elsősorban nem azért mondom, de persze, azért is, mert a Royal Antwerp FC edzőjét mérhetetlenül nagyon-nagyon tisztelem és becsülöm, hanem azért is, mert a nemrég kezdődött belga élvonalbeli bajnokságban az antwerpeni csapat már a 3. helyen van és ismét megpróbálja megszerezni a bajnoki címet. És kicsoda a Royal Antwerp FC edzője? Hát bizony a Marosvásárhelyen született egykoron kiváló focista és jelenleg kiváló edző Bölöni László. Az a tréner, akinek köszönheti a futballvilág az angol bajnok, spanyol bajnok, olasz bajnok, sokszoros Bajnokok Ligája-győztes, valamint Aranycipő- és Aranylabda-győztes, Puskás Ferenc-díjas és Di Stefano-díjas Európa-bajnok Cristiano Ronaldo nevű portugál labdarúgót.

Abban pedig a legteljesebb mértékben bizonyos vagyok, hogy a francia AS Nancy (Ligue 2-bajnoki cím és feljutás), a portugál Sporting CP (bajnoki cím, kupa- és szuperkupa-győzelem, valamint két bajnoki bronzérem), az egyesült emirátusokbeli Al Jazira (Gulf Club Champions Cup-bajnok, vagyis az Arab-félsziget Bajnokok Ligájának győztese) és a belga Standard Liege (belga bajnok és kétszeres szuperkupa-győztes) után az újabb belga bajnoki aranyérem megszerzése Bölöni László célja. Jelenleg ott tart a dolog, hogy a korábban négyszeres belga bajnok antwerpeni csapat a két évvel ezelőtti élvonalba való visszajutása után előbb gyorsan stabil középcsapattá vált, mégpedig olyanná, ahol ettől az idény kezdődően már a dobogós helyezés és/vagy a bajnoki cím megszerzése a célkitűzés. Bölöni László edzői munkája vitathatatlanul előrelépést jelent a Royal Antwerp FC számára, s így jobbára már csakis azon fog múlni a dolog, hogy a játékosok mennyire tudnak összpontosítani, valamint mennyire bírják majd a sorozatterhelést és a stresszt.

Az előző fordulóban a Royal Antwerp FC idegenben győzött nagyon, míg pedig a Waasland-Beveren otthon kapott ki nagyon. Elvileg ennek a mérkőzésnek egy könnyed hazai sikerrel kellene véget érnie. Nagyon remélem, hogy a Royal Antwerp FC focistái közül a kongói Dieumerci Mbokani és társaik sokat tesznek majd azért, hogy ez így is legyen.

Tipp: győz a Royal Antwerp FC.