csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Élő:

Inter v Sampdoria / DRAW NO BET   Inter   Back   2.44  :great:

#2881 november 01, 2012, 19:53:20, csabax
Mjällby AIF - IF Elfsborg

Tipp: IF Elfsborg
Odds: 1.86
Fogadóiroda: Pinnacle
Tét: 10


Két forduló van hátra a svéd élvonalbeli pontvadászatból és még két együttes reménykedhet a bajnoki aranyéremben: az éllovas Malmö FF, valamint a 2. helyezett Elfsborg. Mindkét csapatnak 55-55 pontja van és mindkét csapatnak +18 a gólaránya. Elméletileg az 53 ponttal a 3. helyen álló Häcken is bajnok lehet, de ehhez az első két helyen állóknak nagyot kellene buktázniuk a hátralévő fordulókban. Ha bajnoki címet akar szerezni, akkor a Mjällby elleni mérkőzésen csak egy eredmény elfogadható az Elfsborg számára: a győzelem. Szerencsés a vendégek számára, hogy a hazai csapat már biztosította bentmaradását az első osztályban. A Mjällby ,,csont nélkül" élvonalbeli maradt, s csak abban az esetben játszik osztályozót, ha a Syrianska győz a hátralévő mérkőzésén, a Sundsvall pedig kétszer nyer és eltünteti 6 gólos gólaránybeli hátrányát. Szóval kevés az esély arra, hogy a Mjällby osztályozón szerepeljen. A hazaiak biztosak lehetnek a bentmaradásban, a vendégeknek pedig csak a győzelem jó eredmény a bajnoki remények életben tartására. Ilyen fontos mérkőzésen számomra nem jelent túl sokat az az adat, hogy ebben az idényben a Mjällby 5 alkalommal vesztett hazai pályán és az Elfsborg 5 meccset nyert idegenben. A két csapat utóbbi időben mutatott formája sem mutat nagy különbséget: legutóbbi öt mérkőzéséből a Mjällby kettőt, az Elfsborg pedig hármat nyert meg. Mondjuk, az némileg árulkodó jel, hogy a hazai csapat legutóbbi három meccséből egyet sem nyert meg. A vendégcsapatnak ugyan nem túl biztató az idegenbeli mérlege (5-2-7), de pazarolnia már nem lehet: számára túl fontos ez a három pont. A Gefle elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen az Elfsborg mindkét gólszerzőjét eltaláltam. Remélem, hogy Nilsson és Svensson ezúttal is eredményes lesz, de az se bánt majd, ha Ishizaki vagy Elm szállítja majd a vendégek győzelmét.

Eredmény: 2-3.

#2882 november 01, 2012, 22:06:30, csabax
Malmö - Örebro SK

Tipp: Malmö 2,5 gól fölött
Odds: 1.80
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Bajnoki címre hajt a Malmö, ám mivel nemcsak pontszáma (55), hanem gólaránya (+18) is azonos a rivális Elfsborgéval, az aranyesélyes csapatnak nincs más lehetősége, mint utolsó hazai mérkőzésén gólarányt javítani. Ha ez sikerült, akkor bízhat abban, hogy a vetélytárs pontot vagy pontokat herdál el. Vagy esetleg rosszabb lesz a gólaránya a pontvadászat végén. Minden bizonnyal a listavezetőnek ma nem egygólos győzelmet kell aratnia. Pontvesztés esetén pedig nyilván elbúcsúzhat a bajnoki álmoktól. Könnyű helyzetben van a Malmö, mert ma este az utolsó előtti helyen álló, már kiesett Örebro lesz a vendége. Tehát egy élvonaltól búcsúzó, teljesen motiválatlan csapat ellen kell gólarányt javítania a hazai pályán játszó listavezetőnek. A malmői csapatnak azért is lehet fontos több gólt szereznie az Örebro ellen, mert az utolsó fordulóban AIK-Malmö FF mérkőzés lesz, s a fővárosi gárda számára még elérhető az Európa Ligában való indulást jelentő helyezés. Úgy tűnik, hogy a Malmö számára egy könnyű és egy nehéz mérkőzés van hátra a svéd bajnokságból. Az Örebro nincs jó formában, legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg és nyilván a kiesés miatt nincsenek túl jó kedvben a játékosai. A Malmö 10-3-1-es hazai mutatója ellenében az Örebro 2-5-7-et bír felmutatni. A fogadó fél gólaránya hazai pályán +20, míg a vendégeké idegenben -10. Figueiredo, Hamad és társaik számára adott a feladat: gólokat kell szerezniük. Fognak is. Nemcsak a felsorolt két játékos, de talán Larsson is.

Eredmény: 1-1. Elszállt a Malmö. Megérdemli.

#2883 november 01, 2012, 22:06:45, csabax
Élő 0-0-nál. Mire bemásoltam ide, gólt szereztek a vendégek:

Mjallby v Elfsborg / Match Odds   Elfsborg   Back   2.04  :great:

Gólszerző: Nilsson.  :)
26. perc: 0-2. A második gólt Svensson szerezte. Gólszerzőkre is kellett volna fogadnom.
A két gólpasszt Ishizaki és Elm adta.

#2884 november 02, 2012, 20:49:05, csabax
TSV Hartberg - SV Scholz Grödig

Tipp: SV Scholz Grödig hendikep -1
Odds: 3.20
Fogadóiroda: bet365
Tét: 6


Ha péntek, akkor osztrák másodosztály. No és persze holland másodosztály, de most maradjunk a sógoroknál. A vendégcsapat nagyon jó formában van: utóbbi öt mérkőzésén veretlen, ráadásul az utóbbi négy összecsapást zsinórban megnyerte. Nem csoda, hogy megelőzte a St. Pölten együttesét és immár második a tabellán, mindössze három ponttal lemaradva a 33 ponttal listavezető Austria Lustenau csapatától. A bajnokság elején úgy tűnt, hogy Austria Lustenau a legfőbb esélyes a feljutásra és valószínűleg arról szól majd a másodosztály, hogy a csapat mennyire veri el a többieket. Aztán - mint kiderült átmenetileg - a St. Pölten kihívóvá lépett elő, ám néhány bukta révén 7 pontos hátrányt szedett össze a csapat. Jelenleg a Grödig a kihívó és az Austria Lustenau mellett az élvonalba való feljutásra esélyes együttes. A házigazda Hartberg nincs jónak nevezhető formában. Utóbbi öt meccséből négyet elvesztett, s csak egyszer bírt nyerni, méghozzá a tabellán mögötte lévő Kapfenberg otthonában. Nem lesz ez könnyű meccs a vendégeknek, de arra számítok, hogy vérszemet kaptak az utóbbi mérkőzéseken és folytatják a jó sorozatot. Remélem, hogy Salamon, Leo Santos vagy Jukics betalál a hazaiak kapujába és összejön a hendikepes vendéggyőzelem. Már csak azért is, mert a Hartberg eddig mindössze kétszer bírt nyerni otthon, míg a Grödig nagyon jól szerepel - konkrétan veretlen - idegenben. Egészen pontosan: az eddigi 7 idegenbeli mérkőzéséből a Grödig 5 meccset győzelemmel, kettőt pedig döntetlennel zárt.

Eredmény: 3-0.

#2885 november 02, 2012, 20:48:35, csabax
FC Blau Weiss Linz - SV Horn

Tipp: SV Horn
Odds: 2.75
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Tizennégy eddigi bajnoki mérkőzéséből hét alkalommal játszott otthon a BW Linz, de győzni még nem bírt: egy döntetlen és hat vereség a hazai mérlege. Egyetlen győzelmét idegenben szerezte a linzi csapat, amikor - öt fordulóval korábban - nyerni tudott a Hartberg otthonában. Szóval adott egy gárda, amelyik hazai pályán pontot szerezni is alig tud, míg a vendégek eddig háromszor nyerni tudtak idegenben. A Horn hazai és idegenbeli mérlege teljesen egyforma, 3-1-3, mindössze annyi a különbség, hogy hazai pályán több gólt kap a Horn. Nem baj, mert ezúttal idegenben játszik. A vendéglátó csapat a tabella utolsó helyén áll, otthon nyeretlen, s az egy szem győzelme mellett öt döntetlent és nyolc vereséget bír felmutatni. A vendégek a mezőny közepén, vagyis az 5. helyen állnak 6-2-6-os mutatóval. Mindkét csapat gólaránya negatív: -16 a hazaiaké, -5 a vendégeké. Egymás ellen legutóbb Horn otthonában augusztusban játszottak 1-1-es döntetlent. Remélem, hogy folytatódik a hazaiak rossz sorozata és a vendégek nyerni fognak Linzben. Jó lenne, Gotal, Zulechner, Milosevic és Wojtanowicz közül valamelyik vendégjátékos megtalálná a hazaiak kapujába vezető utat.

Eredmény: 3-0.

Rohadék Telenor! Csődöljön be a mobilinternetjével együtt!  >:(

#2887 november 02, 2012, 20:48:00, csabax
FC Oss - BV Veendam

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.53
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Négy évvel ezelőtt játszott egy kétgólos mérkőzést egymással a két csapat, de ezen a találkozón kívül mindegyik összecsapásukon három vagy annál is több gól született. Idén 3 gólos, előtte 8 gólos, azelőtt pedig egy 5 gólos összecsapást nyomtak egymás ellen. A két csapatnak nem csak egymás ellen, hanem mások ellen is gólban gazdag mérkőzéseik vannak. Mondjuk ez nem csak kettejükre igaz, hanem a holland másodosztályra is. Sőt, igazából gólgazdag mérkőzések jellemzők a holland labdarúgásra. A másodosztály 11. fordulójában a 9. helyezett látogat a 17. helyen lévő csapat, vagyis az utolsó előtti otthonába. A Veendam 4-1-5, az FC Oss pedig 2-2-6-os mérleggel rendelkezik. Átlagban 3.3, illetve 2.7 gólt láthatnak a nézők a meccseiken. A vendégek kétszer nyertek idegenben, a hazaiak egyszer otthon. Nagyon remélem, hogy a két csapat megtartja jó szokását és a hagyományőrzés jegyében játszik majd egymással. Főleg a vendégek részéről várok gólokat, mert az amúgy is gyenge hazai csapat védelméből a hírek szerint majdnem minden fontos játékos hiányzik. A hazai gárda nagyon gyenge idényt fut, így nem tartom kizártnak, hogy három vendéggól is lesz a mérkőzésen. Persze, egyáltalán nem lesz baj, ha a hazaiak is betalálnak.

#2888 november 03, 2012, 18:09:49, csabax
Tottenham - Wigan

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.80
Fogadóiroda: Sportingbet
Tét: 10


Hiányzók vannak bőven, főleg a hazaiaknál: Dembele, Assou-Ekotto, Kaboul, Parker, Adebayor és Livermore, illetve Alcaraz, Crusat és Miyaichi minden bizonnyal az oldalvonalon túlról szemléli majd a társak produkcióját. Adebayor esetében ugyan elképzelhető, hogy pályára léphet, de annak nagyobb az esélye, hogy Defoe játszik elöl. Dembele hiánya érintheti érzékenyen a hazaiakat, de nincs választásuk, nélküle is illene győzniük a Wigan ellen. A vendégek trénere, Roberto Martinez hétközben a büntetők utáni búcsúval végződött Bradford elleni mérkőzésen pihentette alapjátékosai többségét, így valószínűleg friss lesz a csapata. Hogy ez mire lesz elég, az majd a pályán derül ki. Ezen az összecsapáson az angol élvonal 4. helyezettje fogadja a 15. helyezettet. A két csapat mérlege: 5-2-2, illetve 2-2-5. Ebben az idényben a Spurs egyszer kapott ki otthon, a Wigan pedig egyszer nyert idegenben. Gólgazdag meccseket szoktak játszani egymás ellen, három évvel ezelőtt 9-1-es meccsük is volt. Remélem, ezúttal lesz 4 gól.

#2889 november 04, 2012, 17:12:45, csabax
SSC Napoli - Torino

Tipp: Napoli hendikep -1
Odds: 2.62
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Az olasz élvonal harmadik helyezettje fogadja a tizennegyediket. Egyik csapat sincs jó formában: a Napoli legutóbbi három meccsén kétszer szenvedett vereséget, míg a Torino utóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg. A nápolyiak nagyon magabiztosak hazai környezetben: eddig mind az öt hazai meccsüket megnyerték, még csak döntetlent sem játszottak. A Torino - némileg meglepő módon - veretlen idegenben: egy győzelem és négy döntetlen a mérlege. Minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer, remélem, hogy az övéké Nápolyban fog véget érni. A hazaiaknál a két oldalon valószínűleg Aronica és Campagnaro, középen pedig Cannavaro lesz a védelemben, míg elöl - bár Cavani elméletileg felépülhet a mérkőzésig - Insigne és Pandev kezd majd. A vendégeknél Ogbonna készen áll a visszatérésre, de az sem lenne meglepő, ha a kispadon csücsülés jutna számára. Cerci, Stevanovic és Santana verseng két helyért, elöl pedig Bianchi helye biztosnak mondható. Ha őt semlegesítik a nápolyiak, akkor sok problémától óvhatják meg magukat. A hazaiaknál Zuniga játéka kérdéses, valamint az sem biztos, hogy Cavani pályára lép-e majd. A túloldalon Suciu fog hiányozni, Ogbonna szerepeltetése pedig egyáltalán nem biztos. Mozgalmas meccsre számítok: a Torino jó a széleken, de a Napoli is az. A hazaiak nyolc mérkőzés óta veretlenek Nápolyban, a vendégek pedig mostanában nem szoktak kikapni idegenben. Nagyon úgy tűnik, hogy egy gól dönt majd, én viszont abban reménykedem, hogy megszakad a Torino idegenbeli jó sorozata, a Napoli pedig végre tudása legjavát nyújtva fog játszani és hendikepes győzelmet arat.

#2890 november 04, 2012, 21:04:37, csabax
FC Liverpool - Newcastle United

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.90
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


Ünnep lesz hazai oldalon, a Newcastle elleni találkozó lesz Gerrard 600. fellépése az FC Liverpool mezében. Elvileg minden a vörösök csapatkapitányának ünnepléséről fog szólni. Nagyon röviden Gerrardról: 1998-ban mutatkozott be a Poolban, 23 éves kora óta csapatkapitány, nyert Bajnokok Ligáját, UEFA Kupát, FA Kupát, Ligakupát és minden bizonnyal - Dalglish mellett - az FC Liverpool valaha volt legjobb játékosa. Vissza a mérkőzésre! A hazaiaktól Lucas Leiva, Borini és Kelly, a vendégektől pedig Elliot, Gosling, Tioté, Taylor és Vucskics fog hiányozni. Flanagan és Glen Johnson, illetve Demba Ba játéka bizonytalan. Glen Johnson múlt héten kihagyta a Merseyside derbit, de elképzelhető, hogy a Newcastle elleni mérkőzésen már játszani fog. A vörösök középső sora egyre biztosabbnak látszik: a Gerrard, Allen, Sahin trió kezd összeszokni és a jó együttműködésből akár még szép dolgok is kisülhetnek. A vendégeknél 50% esély van Demba Ba pályára lépésére, de biztosak lehetünk abban, hogy ha lesz rá mód, akkor a légiós kezdőként lép majd pályára. Ha mégis kénytelen lesz kispadon ücsörögni, akkor Papiss Demba Cissé kap majd fontos feladatokat. (Zárójelben megjegyzem: a Cissé név ismerősen cseng Liverpoolban: Djibril Cissé játszott vörös mezben, kedvenc volt Liverpoolban.) A két csapat egymás elleni mérkőzésein nyomasztó a Pool fölénye, méghozzá annyira, hogy a Liverpool a Newcastle mumusának számít. Például a Newcastle simán elbukta legutóbbi hét meccsét az Anfielden. Az utóbbi időben általában három gólt szokott rúgni a newcastlei csapatnak a Pool, de négy évvel ezelőtt 5 gólt rúgott. Hazai szempontból mostanság már nem ennyire kedvező a kép. A tabella 13. helyezettje fogadja a 10. helyen állót. Mostanság a Pool alig tud nyerni otthon, a vendégcsapat pedig képtelen nyerni idegenben. Mindkét csapatban vannak gólerős játékosok, mindkét csapat védelme nagyon sebezhető, így aztán sok gólra számítok. No meg arra, hogy a hazaiak gólzáporos győzelemmel fogják megünnepelni Gerrard jubileumi mérkőzését.

#2891 november 04, 2012, 22:30:53, csabax
AS Roma - Palermo

Tipp: 4,5 gól fölött
Odds: 2.95
Fogadóiroda: bwin
Tét: 10


Gólok miatt nem panaszkodhatnak a Roma szurkolói. Legalábbis amiatt nem, hogy átlagban 4.1 gól esik kedvenceik mérkőzésein. Amiatt már kesereghetnek, hogy a Roma kétgólos vezetésről is vereséget bír szenvedni, de ez tényleg legyen a farkasok drukkereinek szocproblémája. Az a lényeg, hogy az AS Roma meccsein esnek a gólok. A vendég Palermo is két gólnál nagyobb meccsenkénti átlaggal rendelkezik, szóval nem fukar csapatok randevúznak ma este az olasz fővárosban. A hazai keret egy fő híján teljes: Lobont hiányzik majd, de akkor sem valószínű, hogy kezdett volna, ha egészséges lenne, Stekelenburg esélye nagyobb a kezdésre. A vendégeknél Donati, Milanovic és Abel Hernandez szerepel a hiányzók listáján. A hazai csapatban valószínűleg ismét Bradley játszhat majd közepén és mivel Balzaretti újra rendelkezésre áll, talán játszhat egykori csapata ellen. Nagy eséllyel a Totti, Osvaldo, Lamela csatársor fog rohamozni. A vendégeknél az tudható, hogy Donati nem utazik Rómába, von Bergen fog játszani helyette. Annyi is, hogy Miccoli mellett/mögött Ilicic és Brienza (vagy Giorgi) lesz felelős a támadásokért. Az egymás elleni mérkőzéseken kissé a rómaiaknak kedvez a mérleg, de az az adat is hazai győzelmet vetít előre, miszerint utóbbi hét mérkőzésükön öt alkalommal HT/FT-győzelmet aratott a Roma. Talán erre kellene fogadnom, de mégis a gólokra voksolok, négy gólnál többet várok az összecsapáson.

#2892 november 04, 2012, 23:23:09, csabax
FC Sevilla - Levante

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.95
Fogadóiroda: Expekt
Tét: 10


Hazai győzelem esetén helyet cserél a tabellán a két csapat. A vendég Levante jelenleg a 6., míg a hazai együttes a 8. helyen áll. Két pont választja el egymástól a feleket (16, illetve 14), s némi meglepetésre az előrébb rangsorolt vendégcsapat gólkülönbsége negatív (12-14). Az egyik oldalon Perotti és Trochowski, a másikon pedig Dudka sérült, ők minden bizonnyal a nézőtérről tekintik meg a mérkőzést. A hazaiaknál simán elképzelhető egy Palop - Navarro, Spahic, Botía, Cicinho, Maduro, Medel, Moral, Rakitic, Navas, Negredo összeállítás, s ez nem jósol sok jót a kissé nehézkes vendégcsapatnak. Az előző fordulóban a Sevilla kiábrándítóan szerepelt a Zaragoza ellen, 2-1-es vereség lett a kaland vége, majd kupameccsen javított a csapat (3-1-es győzelem az Espanyol ellen) és legutóbbi mérkőzésein legalább 3-4 gólt láthattak a nézők. A Levante négyszer győzött az utóbbi öt mérkőzésen, igaz, az az egy vereség kupabúcsút jelentett a harmadosztályú Melilla ellenében. Juan Ignacio Martinez csapata jól kezdte az idény, majd picit megtorpant, de mostanában ismét elfogadhatóan teljesít. Obafemi Martins megtalálta góllövő cipőjét, már négy gólnál jár, de gondot jelenthet a későbbiekben, hogy jobbára csak ő képes betalálni a vendégeknél. Sevillában is elég lesz őt kikapcsolni és máris gyengébb lesz a Levante. Az egymás elleni csatákból mostanában a Sevilla kerül ki győztesen és most is hazai győzelmet várok a legalább négy gól hozó összecsapáson.

#2893 november 04, 2012, 22:25:02, csabax
Steaua Bukarest - Dinamo Bukarest

Tipp: Steaua hendikep -1
Odds: 2.60
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nagy rangadót rendeznek ma Romániában. Annyira jeles derbit, hogy ennél nagyobbat nem is lehet látni. Olyan ez a mérkőzés, mint amilyen a Honvéd-Újpesti Dózsa volt régebben Magyarországon. Steaua lesz a házigazda, de a pálya semleges, ugyanis a Nemzeti Stadionban rendezik az összecsapást. Ma este a román élvonal éllovasa fogadja a 7. helyezettet. A Steaua 10-2-1-es mutatóval, valamint 28-10-es gólaránnyal és 32 ponttal rendelkezik. A vendégcsapat 10 ponttal kevesebbet gyűjtött össze: 6 győzelme, 4 döntetlenje és 3 veresége 21-14-es gólarányra elegendő. A vendéglátó katonacsapat hat évvel ezelőtt volt legutóbb bajnok, s azon munkálkodik, hogy ennek az idénynek a végén ismét a Steaua legyen Románia bajnoka. Van rá esélye, hiszen nemcsak - romániai szinten - erős a kerete, hanem jó formában is van. Az alapcsapat nagy része, többek között Tatarusanu, Georgievski, Chiriches, Latovlevici, Pintilii, Bourceanu és Rusescu rápihent a Dinamo elleni mérkőzésre, míg Chipciu, Tanase és Nikolic szintén a fontos találkozóra való rápihenés jegyében csak csere volt a Concordia elleni kupameccsen. Pihenés volt, s ez újabb adalék ahhoz, hogy Reghecampf edző csapata megfelelően szerepeljen a számára fontos mérkőzésen. Ha nyer a Steaua, nagy lépést tesz a bajnoki cím felé. Egy győzelemmel a Dinamo csökkentené hátrányát és harcban maradna a bajnoki címért. Ez nem rossz motiváció. Idézhetném az idei statisztikákat, miszerint a Steaua minden hazai mérkőzését megnyerte és a Dinamo csak egyszer kapott ki idegenben, de egyrészt semlegesnek tekinthető a helyszín, másrészt pedig egy ilyen rangadón semmit sem jelentenek a számok. Az egymás elleni utolsó három mérkőzést a Steaua nyerte. Az újabb győzelmét várom ezúttal, valamint azt, hogy egy sokgólos mérkőzésen hendikepes győzelemmel menjen tovább a bajnoki cím felé vezető úton.

#2894 november 04, 2012, 22:24:50, csabax
Élő 0-1-nél:

Steaua Bucharest v Dinamo Bucharest / DRAW NO BET   Steaua Bucharest   Back   3.6  :great: