Gorriaran naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#270 január 15, 2019, 10:08:35, Gorriaran
Australian Open
1.nap

Amennyire időm engedi fogok készíteni itt a naplóban egy rövid beharangozót, kiválasztva néhány meccset az adott napról.

ATP

1. Eubanks - Basilashvili  1-3

Basilashvili berobbant tavaly a TOP-20-ba és idén is hasonlóan folytatta. Djoko ellen nagyon jól játszott, kis híján meglepte a szerbet. Eubanks nagy adogató, ami kemény pályán nagy előny, de a grúz várhatóan felőrli majd. Egy szettet megfoghat tie-breakben az amerikai, de Basilashvili 1,30 körüli oddsa tartogat még értéket magában.

Tipp: Basilashvili nyer  (1,30)   :great:

2. Kecmanovic - Verdasco  0-3

Nagy tehetség a szerb, de a minden hájjal megkent Verda kemény dió lesz még neki az első körben. Sokáig gondolkodtam, itt hogy 3,5 set over vagy Verda win, de maradok a spanyol mellett: rutinból be kell ezt húznia.

Tipp: Verdasco nyer (1,50)   :great:


3. Ito - Evans  0-3

"Kokós Evans" kezdi visszanyerni a formáját, a selejtezőben talán ő mutatta a legmeggyőzőbb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt. A japán pályafutása már lefelé ívelőben, így a motivációját újra megtaláló brit ellen csak fellángolásai lesznek. Sima Evans wint érzek itt.

Tipp: Evans nyer (1,34)   :great:

4. Seppi - Johnson   3-1

Seppi már sokadvirágzását éli, újra jó formában az olasz és egyik kedvenc versenyén meglepetés lenne, ha nem élné túl az első kört. Még akkor is, ha komoly játékossal került szembe, Johnson előrébb rangsololt az olasznál és szívós ellenfél. De pocsék formában, utoljára még augusztusban nyer meccset. Abszolút value a Seppi win, de azért a biztonság kedvéért megtámogatom egy szettel.

Tipp: Seppi +1,5 szett  (1,44)
   :great:

5. Bautista-Agut - Murray

Murray már lassan két évi küszködik komoly csipősérülésével, és a hétközben történt bejelentése, miszerint maximum Wimbledonig folytatja, de az is lehet, hogy az AO az utolsó tornája alaposan megváltoztatta az erőviszonyokat, legalábbis a bukik és a fogadók szerint. Én elhiszem, hogy komoly fájdalma van Murraynek, de egy szettre jó lesz Bautista ellen, ha nem akkor valószínüleg push lesz a fogadás.

Tipp: 3,5 szett fölött (1,85)
   :great:


Szoros, legalább 4 szettes meccsre van kilátás:

Garcia-Lopez - Haase   3,5 szett fölött  (1,57)   :noway:
Tsitsipas - Berrettini  3,5 szett fölött  (1,68)   :great:
Edmund - Berdych  3,5 szett fölött  (1,49)   :noway:
Rublev - McDonald 3,5 szett fölött  (1,63)   :great:
Ebden - Struff   3,5 szett fölött  (1,55)   :great:

Norrie - Fritz  3,5 szett fölött  (1,52)   :noway:

#271 január 14, 2019, 13:38:06, Gorriaran
Australian Open
1.nap

WTA

1. Görges - Collins  1-2

Collins nem veszélytelen ellenfél, de Julia most nagyon megy, és van azon az önbizalom-szinten, hogy magabiztosan megoldja az első kört. Nem lesz egyszerű, de mivel fejben is erősebb a német, így a szoros szettek végén ő örülhet majd.

Tipp: Görges nyer (1,28)
   :noway:

2. Vondrousova - Rodina  2-0

Vondrousova is óriási tehetség, hatalmas első adogatással. Az egyetlen kérdés, a jelenlegi formája, mert idén még nem játszott tét meccset. Rodina kellemetlen stílusban játszik, de az is benne van, hogy a cseh simán leüti a pályáról. A rutin szól még az orosz mellett, de már most jobb játékos Marketa. Itt is biztosabb egy +1,5-ös hendi Vondrou irányába, de mégis úgy érzem, hogy bevállalható a sima win.

Tipp: Vondrousova nyer (1,55)   :great:

3. Sakkari - Ostapenko  24 játék

Ez talán a legérdekesebb párosítás a nőknél az első körben. Játéktudás alapján Ostapenkonak kellene nyernie 3 szettben, de a jelenlegi forma alapján sima Sakkari. A lett eddig idén szettet sem nyert, mégis úgy érzem, hogy felszívja magát, az esélyesség terhe ugyanis inkább a görög vállát nyomja majd. A 20 játék fölött opció vállalhatónak tűnik, egy szoros szett is elég lenne hozzá szinte.

Tipp: 20 játék fölött  (1,66)   :great:

4. Bencic - Siniakova  27 játék

Nagyon hasonlóan érzek, mint az előző meccsen. Hosszú, akár 3 szettes kiélezett meccs, hasonló képességű játékosok. Itt inkább Bencic felé húznék, de nem győzött meg a Hopmanon és Siniakovának azért elég kiegyensúlyozott játéka van. Itt is 20 játékot várok legalább.

Tipp: 20 játék fölött (1,60)   :great:

5. Putintseva - Strycova  2-0

Putintseva nagy küzdő és jó formában is van. Szerintem Strycovának nagyon nem fog feküdni a stílus, és hamar kezdheti majd a hisztijét a cseh. Egy szettre mindenképp jó lehet Putintseva, de nálam a meccs végkimenetele szempontjából is ő lenne a favorit.

Tipp: Putintseva +1,5 szett (1,41)   :great:

6. Kalinskaya - Sabalenka  0-2

A végére pedig talán a legbiztosabb tipp. Sabalenka ott folytatta eddig, ahol tavaly abbahagyta. Nagy meglepetés lenne, ha már itt elbúcsúznánk tőle. De Kalinskaya nem az ő szintje, hacsak nem fog ki valami irtózatosan rossz napot, akkor sima két szettben megy tovább a fehérorosz.

Tipp: Sabalenka nyer (1,17)   :great:


Borgnak, a privát üzenetre itt válaszolnék:
(bet365 teniszgyűjtős tippek, oddstól függetlenül a legbiztosabbnak tűnő tippek)

Anderson (1,08)   :great:
Nadal (1,05)   :great:
Khachanov (1,11)   :great:
De Minaur (1,06)   :great:
Federer (1,03)   :great:  
Sabalenka (1,16)   :great:
Kerber (1,07)   :great:
Barty (1,10)   :great:

#272 január 14, 2019, 15:52:32, Gorriaran
Challenger - Koblenz
/fedettpálya/


Karlovskiy - Hernandez-Fernandez

Tipp: Karlovskiy   :noway:
Odds: 1,55
Kezdés: 12:30


Kisebb torna Németországban az Australian Open árnyékában, de nekem úgy tűnik, hogy nagy értékre bukkantam. Fedettpályán rendezik a tornát, ami a 24 éves orosz egyik kedvenc borítása. 8 kisebb tornagyőzelemmel rendelkezik, ebből 2-t szerzett fedettpályán és volt mellette még 3 döntője. Nagy adogatás mellett abszolút erénye a gyorsasága, fürgesége és a pontok gyors befejezése. Vannak hiányosságok, ami miatt nincs a TOP-100 közelében, de egy salakos és abszolút lassan játszó Hernandez nem szabad, hogy akadály legyen számára. Karlovskiynak egyébként az első meccse lesz idén, míg riválisa Amerikában már lejátszotta az idénynyitóját, Torpegaard egy sima 6-3 6-0-val mosta le a dominikai Hernandezt. Mindössze 10 meccse van ilyen borításon, nem meglepő módon csak 2 győzelem. Nem sok keresnivalója van ilyen körülmények között, teljesen idegen számára a fedettpálya.

Itt az oddsot nagyon mellélőtték a bukik, szerintem az idei év eddigi ajándéka lesz ez. Már elkezdett esni az odds az oroszra,de 1,55 még mindig hatalmas gift. Ide nagy téttel beszállok majd, de mivel 6500 a max tét meccs előtt nekem 1xbeten, így megvárom míg felveszik az élő kínálatba. Itt a reális odds 1,20 körül lenne Karlovskiyra, ez a magasabb odds valószínű annak szól, hogy első meccse lesz idén az orosznak. Nem szoktam tippeket ajánlani fogadásra, de itt bátran oda lehet rakni a nagy tétet. Nálam az a terv, hogy 500 000 megy fel Karlovskiyra és a nyereményből játszogatok az Australian Openen.
Egyszerűen akkora a különbség a két játékos tudása között ilyen borításon, mintha egy amatőr játszana profi ellen. Sima Karlovskiy győzelemnek kell itt jönnie.

#273 január 15, 2019, 10:37:04, Gorriaran
Karlovskiy - Hernandez

Tipp: Karlovskiy   :noway:

Odds: 1,62
Tét: 160 000


1,52-ön ment 27 000 meccs kezdésnél, akkor annyit engedett.

* Nagyon benéztem ezt a meccset. Karlovskiy nagyon gyengén játszott végig. Hernandez meg a múlt heti 0 teljesítménye után produkált egy átlagost és ez is elég volt   :bash:

Most akkor végül mennyit raktál fel Karlovskiy-ra? Most ez nekem kicsit nem tiszta. :)

27.000-et meccskezdésnél, majd később mint láthatod 160.000-et...De sajna ez közel sem annyira egyértelmű, mint meg lett jósolva, reméljük jön azért.

#276 január 15, 2019, 10:34:58, Gorriaran
Australian Open
2.nap


ATP

1. Harris - Medvedev  0-3

Medvedev szépen lassan beért a TOP-20-ba és korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen stabil játékra lesz képes. Nagyon egyben van mentálisan is, ami korábban egyáltalán nem volt rá jellemző. Képes volt fejben megtörni olyan játékosokat is, mint Raonic, Tsonga vagy tavaly év végén Nishikori, Tsitsipas. Harris hasonló stílus, kb. Medvedev 2-3 évvel ezelőtti szintjén van. Idő kérdése csak, míg bekerül a legjobb 50-be, Anderson után újra lesz egy éljátékosuk. De jelenleg 1 vagy inkább 2 szinttel feljebb van az orosz, egy szettet talán elcsíp a dél-afrikai, de Medvedev győzelme nem lesz veszélyben.

Tipp: Medvedev nyer  (1,20)  :great:

2. Chung - Klahn  3-2

Chung tavaly nagyot ment itt, így elég nagy nyomás lesz rajta a sok megvédendő pont miatt. Tavaly év végén egy sérüléssel küszködött, ezért a formája még nem az igazi. Viszont ez elég ahhoz, hogy egy kedvező oddsot kapjunk rá az amerikai ellen. Klahn hosszú kihagyás után építette fel magát újra 2017 óta. Nincs meg benne az átütőerő ahhoz, hogy topjátékossá váljon, de elég stabil tagja a TOP-100 hátsó felének. Elég stabil szervája van, viszont a fogadójátéka elég gyenge. Kevés brék várható, Chungnak fejben kellessz nagyon erősnek lennie, hogy a szettek végén hibákba kényszerítse szervákra építő ellenfelét. Úgy gondolom, hogy az elején pariban lesz Klahn Chunggel, viszont szépen lassan felőrli majd a dél-koreai a sok lábmunkával. 3-1 körüli eredményt várok.

Tipp: Chung nyer (1,42)   :great:


3. Pouille - Kukuskhin  3-0

Egyik játékosnak sincs ott a kedvencei között ez a torna: Pouille soha nem nyert még itt főtáblás meccset, de a kazah történelmében is egészen 2012-ig kell visszamenni, hogy győztes meccset találjunk. Pouille most már bő egy éve nem találja az igazi formáját, idén is pocsék formában teniszezik. Kukuskhinnak ez lesz az idei első tét meccse, tavaly év végén pazar formában zárt. A US-Openen találkoztak kétszer már, 3-1-es Pouille győzelmek voltak. Viszont azóta nagyon visszaesett a francia játéka, és Kukuskhin kellemetlen defenzív, nyesegetős stílusa az őrületbe kergetheti majd a csekély önbizalommal teniszező Pouillet. Benne van a meglepetés, de ami biztosnak tűnik, hogy Kuku nyer legalább egy szettet, hiszen korábban a jobb formában lévő francia ellen is mindig sikerült ez neki.

Tipp: Kukuskhin +2,5 szett (1,35)
   :noway:

4. Marterer - Sakharov  3-0

Sakharov nem az a stabil GS résztvevő, enyhén fogalmazva. Viszont most 30 évesen először sikerült neki Ausztráliában főtáblára kerülni. Kellett hozzá egy jó sorsolás a kvaliban, és az ellenfelek gyenge teljesítménye, mert a francia játéka nem igazán erre a szintre való. Marterer ezzel szemben már tavaly is 3.körig jutott, Verdasco skalpját is begyűjtve és tavaly év végi hullámvölgye után, úgy tűnik újra összekapta magát a fiatal német. Nem hiszem, hogy komoly ellenállásba ütközik majd és akár sima 3-0-val léphet a második körbe.

Tipp: Marterer nyer (1,30)
   :great:

5. Pella - Sousa  2-3

Két mentálisan instabil játékos, és játéktudásban főleg kemény borításon szinte azonos képességűek. Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a tavalyi Roland Garros meccsükhöz hasonlóan itt sem legyen legalább 4 szett. Valószínűbb egy 5 szettes maratoni csata.

Tipp: 3,5 szett fölött  (1,63)   :great:

#277 január 15, 2019, 10:35:23, Gorriaran
Australian Open
2.nap

WTA

1. Mertens - Schmiedlova  2-0 

Schmiedlova szépen menetelt Hobartban, így csak másfél nap pihenő és regeneráció jutott neki az AO előtt. Nem csak ezért, de Mertens sokkal esélyesebb. Stabilabb, kiegyensúlyozottabb játékos a tavalyi elődöntős belga. Sydneyben megmutatta, hogy idén is komoly tényező lehet. A szlovák sok hibával teniszezik, ez nem fog beleférni.

Tipp: Mertens nyer (1,20)   :great:



2. Zidansek - Gavrilova  2-0

Zidansek kemény dió lehet, a 21 éves szlovén lányban komoly potenciál van. Ennek ellenére Gavrilova a meccs esélyese, hazai pályán, főleg mióta ausztrál színekben versenyez, nagyon odateszi magát Melbourneben. Fekszik is neki a viszonylag gyors borítás, a szerváján kell kicsit csiszolni. A nagy küzdés és akarat meghozhatja a gyümölcsét a kicsit még rutintalan riválisa ellen. Nagy csata várható, Dasha hatalmas küzdő, valahogy kikaparja majd a továbbjutást.

Tipp: Gavrilova nyer (1,47)   :noway:



3. Zhu - Gasparyan  1-2

Érdemes lesz idén odafigyelni Gasparyanra, mert sok meglepetést okozhat, ha végre elkerülik a sérülések. A mostani oddsa is annak szól, hogy novemberben újra fájdalmat érzett a térdében, ami miatt korábban egy teljesen szezont kellett kihagynia. Nem játszott még idén tétmeccset így kérdéses a forma, de én bizalmat szavazok az orosznak, és remélem sikerül egészségesen végigteniszeznie az idényt, mert TOP-20-as játéktudása van Margaritának. Zhu várhatóan hozni fogja amit tud, egy erős Challenger szintet. Itt az lesz a kérdés, hogy Gasparyan mennyire fitt és mennyire bírja az a térd.

Tipp: Gasparyan nyer (1,75)
   :great:


4. Siegmund - Azarenka

Ez lehet az a szezon, amikor Azarenka visszatér az őt megillető helyre, a TOP-10-be. Végre problémák és magánéleti gondok nélkül tudott végigcsinálni egy felkészülést, jó formában van és legsikeresebb tornájára tér vissza a korábbi kétszeres Australian Open győztes. Siegmund salakon kívül nem igazán veszélyes és nem látom, hogyan tudná legyőzni ezen a borításon Vikát.


Tipp: Azarenka nyer (1,23)   :noway:

5. Vikhlyantseva - Lepchenko  2-1

Lepchenko túl van már pályafutása zenitjén, ennek ellenére inkább őt tartják itt esélyesebbnek. Pedig Vikhlyantseva tökéletesen alkalmas arra, hogy kimozgassa Lepchenkot a komfortzónájából és akkor jöhetnek majd a hibák. Több van az oroszban, mint amit tavaly mutatott. A kvaliban egészen kiváló formát mutatott, főleg Kovinic és Schoofs ellen volt meggyőző. Lepchenkonak azért voltak problémái, Mchale és Tomova ellen is szenvedett, pedig ma komolyabb ellenfállásba fog ütközni. Egy szettet minimum várok az orosztól.

Tipp: Vikhlyantseva +1,5 szett (1,53)   :great:



6. Kuzmova - Kozlova  2-1

Kuzmova is nagyon ígéretes játékos, mindössze 20 évesen sikerült betörnie a TOP-50-be. Nagyon erős adogatása van a női mezőnyben, és az ütőereje is kivételes. Kozlova játéka meglenne, hogy kizökkentse a ritmusból, viszont nagyon gyenge formában érkezik Melbournebe. Ha az esélyesség terhe nem lesz rossz hatással Kuzmova játékára sima két szettben leütheti a pályáról az ukránt.

Tipp: Kuzmova nyer (1,37)
   :great:


Teniszgyűjtős bet365 kombi: (legbiztosabbnak tűnő tippek)

Medvedev (1,16)   :great:
Nishikori (1,03)
Coric (1,14)   :great:
Kohlschreiber (1,04)   :great:
Marterer (1,33)   :great:
Azarenka (1,22)   :noway:
S.Williams (1,10)  :great:
Mertens (1,20)   :great:
Svitolina (1,10)  :great:


#278 január 15, 2019, 10:36:34, Gorriaran
ÉLŐ KOMBI

Wawrinka (1,92)   :great:  Gulbis feladta
Gasparyan (2,16)   :great:  2-1
Kuzmova (1,41)  :great:  2-1
Marterer (1,30)   :great:  3-0

Odds: 7,60
Tét: 100 000

+ 660 000


*Gulbisnak újra kiújult a sérülése, szinte biztos, hogy feladja a meccset. 1Xbethez hasonló kiértékelésű irodánál érdemes tenni Wawrinkát, ha még nincs felfüggesztve.

Ez a nap végre jól indul, rám fért már nagyon.  :great:

#279 január 15, 2019, 10:36:51, Gorriaran
Wawrinka - Gulbis   Gulbis feladta

Tipp: Wawrinka   :great:
Odds: 1,35
Tét: 600 000

+210 000


Gulbis felfogja adni,csak idő kérdése. Ez tényleg ajándék most.
*Ez gyors volt.  :ok:

#280 január 15, 2019, 12:10:02, Gorriaran
Australian Open

Halep - Kanepi 2-1

Tipp: Halep   :great:
Odds: 1,32

Tét: 200 000
Kezdés: 10:00

Halep sérülése után még nincs topformában, de Barty ellen látszott, hogy jól halad a visszatérése. Szerencsés a sorsolással, hiszen Kanepi révén egy még nagyobb meccshiánnyal küzdő játékos ellen lép pályára. Az észt a szeptemberi US Open óta nem játszott meccset. Nem lesz egyszerű meccs várhatóan így sem, mert nagy ütőerővel és szervával rendelkezik Kanepi. De Halep gyakorlatilag a tavalyi év végét közte a VB-vel feláldozta, ezért a tornáért. Nagyon fontos lesz neki a jó kezdés, hiszen tavaly döntős volt, nem fér bele neki a sok megvédendő pont elvesztése. Halep ha megtalálja a ritmus, akkor sok hibára kényszeríti majd Kanepit. Már két hete Melbourneben edz a román, ki fogja brusztolni a győzelmet.

+64 000


Idézetet írta: Gorriaran Dátum január 15, 2019, 08:47:21
ÉLŐ KOMBI

Wawrinka (1,92)   :great:  Gulbis feladta
Gasparyan (2,16)
Kozlova (1,41)  :great:  2-1
Marterer (1,30)

Odds: 7,60
Tét: 100 000

*Gulbisnak újra kiújult a sérülése, szinte biztos, hogy feladja a meccset. 1Xbethez hasonló kiértékelésű irodánál érdemes tenni Wawrinkát, ha még nincs felfüggesztve.
itt nem kuzmova van kozlova helyett? :beerchug:

Idézetet írta: butyi Dátum január 15, 2019, 09:33:47
itt nem kuzmova van kozlova helyett? :beerchug:

De, természetesen Kuzmova volt a tipp csak elírtam, fentebb írtam is a meccsről.  :ok:

#283 január 15, 2019, 12:36:14, Gorriaran
Challenger - Koblenz
/fedettpálya/

Hernandez-Fernandez - De Schepper 0-2

Tipp: De Schepper   :great:
Odds: 1,36
Kezdés: 11:30

Tegnap Hernandez-Fernandez hülyét csinált belőlem (vagy inkább Karlovskiy), de ami késik nem múlik. A tegnapi győzelme váratlan volt, ma viszont még nagyobb meglepetés lenne, ha győzne. Továbbra is tartom, hogy a játéka alkalmatlan erre a borításra és tempóra. Tegnap talált egy bohócot, de ma De Schepper személyében egy rutinos, legjobban fedettpályán teljesítő játékossal találkozik. Kenny tavaly döntős volt Koblenzben, tehát nem engedhet meg magának olyan bohóckodást, mint tegnap az orosz. Egyszerű a játéka, mint a pofon, de annál hatékonyabb itt: nagy adogatásból szervaröptével vagy nagy tenyeressel azonnal befejezni a pontot. Nem sok esélye lesz várhatóan a dél-amerikainak, hogy brékelje az óriást, aki magassához képest elég jól és gyorsan is mozog ezen a pályán. Remélem, ma nem lesz semmi trükk és De Schepper magabiztosan nyer.



#284 január 15, 2019, 11:49:08, Gorriaran
Kyrgios - Raonic

Tipp: 4,5 szett fölött  :noway:
Odds: 6,30
Tét: 10 000


Ez inkább csak a játék kedvéért, de meccs előtt inkább Kyrgios győzelmet vártam volna. Ha elkapja a fonalat, van még visszaút innen is mert Rao sincs igazán jó formában.

*Javítva: Először 5,5 szett fölött írtam be a naplóba, az kicsit necces lett volna ;D