Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#255 december 23, 2023, 06:59:54, SPF Infó
Máthé Dominik nyártól a Kielcénél folytatja

Máthé Dominik válogatott jobbátlövő nyártól a Kielce férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.


Novemberben derült ki, hogy Máthé távozik a Paris Saint-Germaintől, ahová tavaly nyáron igazolt. A 24 éves játékos leigazolását a lengyel klub az X-en (korábbi Twitter) jelentette be egy videóban, amelyben a Mikulásnak öltözött kézilabdázó felfedi kilétét.

Máthé 2027-ig tartó szerződést írt alá az elmúlt két idényben Bajnokok Ligája-döntős klubbal.
   
"Azt hiszem, nem kell indokolnom, miért jöttem ide. A Kielce egy nagyszerű klub, ahol lenyűgöző a hangulat, másrészt nagyszerű lehetőség számomra, hogy együtt dolgozhatok Talent Dujshebaevvel, a világ egyik legjobb edzőjével. Felhívott, és vázolta elképzeléseit a csapatban betöltendő szerepemről" - nyilatkozta a Kielce honlapján a 39-szeres válogatott átlövő.
   
Hozzátette, hamarosan elkezd lengyelül tanulni, majd megjegyezte, hogy jól ismeri a lengyel bajnoki címvédő által is alkalmazott spanyol játékrendszert, hiszen jelenlegi klubcsapata és a magyar válogatott is azt használja.
   
"Kiváló és tapasztalt játékosok vannak itt, akik biztosan segítenek megtalálni a helyemet a csapatban. Alex Dujshebaev a világ egyik legjobb jobbátlövője, sokszor nézem őt a klubcsapatában és a válogatottban is. Rajongok a játékáért és nagyon örülök, hogy csapattársak leszünk" - mondta.

forrás: MTI

Női kézilabda olimpiai selejtező - Debrecenben játszanak a magyarok

A magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben játssza olimpiai selejtezőtornáját tavasszal.


A magyar szövetség (MKSZ) már a keddi sajtóeseményén közölte, hogy a riválisok közül Svédország és Kamerun nem jelentkezett a rendezésre, így Japánban vagy Magyarországon rendezik a tornát. A nemzetközi szövetség (IHF) pénteken bejelentett döntése alapján a Főnix Arénában kerül sor a viadalra április 11-14. között, a kvartett első két helyezettje váltja meg repülőjegyét a párizsi ötkarikás játékokra.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese azzal harcolta ki a szereplés jogát, hogy tizedik helyen végzett a vasárnap zárult dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon, ezzel megkaparintotta az utolsó, még kvalifikációs tornán való szereplést érő pozíciót.
   
"Természetesen nagyon örülünk, hogy a magyar csapat hazai pályán léphet pályára az olimpiáért, köszönet érte egyrészt a válogatottnak, hogy kiharcolta a lehetőséget a világbajnokságon, másrészt pedig kollégáimnak a pályázat benyújtásáért és a sikeres lobbitevékenységért" - idézte az MKSZ weboldala Ilyés Ferencet. Az elnök felidézte: 2021 márciusában a Covid-járvány miatt nézők nélkül, zárt kapuk mögött kellett játszania a csapatnak a selejtezőben.
   
"Nagyon remélem, hogy a válogatott ezúttal sok ezer magyar szurkoló előtt is sikerrel veszi az akadályt. Tudjuk jól, hogy a kijutás kivívása nem lesz egyszerű, a legfontosabb most a megfeszített munka és az összefogás mindenki részéről!" - fűzte hozzá.
   
Az olimpiai selejtezőtornák beosztása:
   
1. torna (Debrecen):

Svédország, MAGYARORSZÁG, Kamerun, Japán
   
2. torna (Torrevieja):

Hollandia, Csehország, Argentína, Spanyolország
     
3. torna (Neu-Ulm):

Németország, Montenegró, Szlovénia, Paraguay

forrás: MTI

ez se gyenge



 2024 nyarától az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova is a Fradit erősíti!

Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 31, 2023, 16:42:26ez se gyenge



 2024 nyarától az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova is a Fradit erősíti!

Magyarul elengedik Kukely kezet, akit nagy dirrel durral leigazoltak tavaly elott.
Aztan Simon is 15perceket fog jatszani, abban a korban ahol fokent jatszani kene tetmeccseken.

A magyar valogatott szempontjabol ez egy ujabb tordofes

A nyártól jobbátlövő poszton a korábban bejelentett Dione Housheer mellett Ryu Eun Hee szerepel a csapatban.
Biztossá vált az is, hogy három játékos nyáron elhagyja majd klubunkat és máshol folytatja pályafutását.
Yvette Broch a szezon végén befejezi aktív sportolói pályafutását.
Biztossá vált, hogy a szezon végén Szöllősi-Schatzl Nadine is elhagyja klubunkat. A szélső lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klubvezetés, aki így távozik nyáron csapatunkból.
A klubvezetés úgy döntött, hogy kapus poszton visszatér a hagyományos, két kapusos rendszerhez, ami azt jelentette, hogy a jövő évi keretben Sandra Toft és Hatadou Sako mellett nem maradt hely Rinka Duijndam számára.

https://www.gyorietokc.hu/

mai és holnapi meccsek a tv-ben


A DVSC SCHAEFFLER válogatott irányítójának szerződésében szerepel, hogy adott összegért, BL-ben szereplő csapat kivásárolhatja őt a 2025-ig érvényes kontraktus lejárta előtt. Ezzel a lehetőséggel élt a francia bajnok, így júliustól a Metz játékosa lesz Vámos Petra.

https://dvsckezilabda.hu/hirek/vamos-petrat-kivasarolja-a-metz/

Nem tudom mi tortenhetett hogy egyre tobb a legios. De mindenkeppen udvozito.

A kenyelmes es penzben jo magyar eletet sorra hagyjak itt a valogatott jatekosok.

A vegen meg lesz a valogatottbol valami. Persze ez meg igy is evek..

#263 február 04, 2024, 15:11:41, csak1tomi



byby Oftedal  :'(  :'(


Kézilabda olimpiai selejtezők - Elkészült a menetrend

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a férfi és női olimpiai selejtezők menetrendjét.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a női válogatott Debrecenben sorrendben Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal mérkőzik, míg a férfi válogatott elsőként Tunéziával, majd Norvégiával és Portugáliával játszik. Utóbbi torna helyszíne egyelőre még nem ismert, az IHF várhatóan napokon belül dönt, Magyarország is ott van a pályázók között.
   
A csoportok első két-két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára. A jelenlegi selejtezőrendszer bevezetése (2008) óta először fordul elő, hogy mind a magyar férfi, mind a női válogatott kivívta a selejtezőn való szereplés jogát.
   
A magyarországi selejtező jegyértékesítése a pontos mérkőzésprogram véglegesítését és a résztvevő csapatokkal történő egyeztetések lezárását követően indul. 

Női olimpiai selejtező, 1. csoport, Debrecen:
   
április 11., csütörtök:

Svédország-Japán
Magyarország-Kamerun
   
április 12., péntek vagy április 13., szombat:

Japán-Kamerun
Svédország-Magyarország
   
április 14., vasárnap:

Kamerun-Svédország
Magyarország-Japán

férfi olimpiai selejtező, 3. csoport:
   
március 14., csütörtök:

Norvégia-Portugália
Magyarország-Tunézia
   
március 15., péntek vagy március 16., szombat:

Portugália-Tunézia
Norvégia-Magyarország
   
március 17., vasárnap:

Tunézia-Norvégia
Magyarország-Portugália

A pontos mérkőzésnapokról, a napokon belüli sorrendről és a kezdési időpontokról később születik döntés.

forrás: MTI

Női kézilabda MK - Győr-Debrecen és Mosonmagyaróvár-Ferencváros elődöntő lesz

A Győri Audi ETO KC a DVSC Schaefflerrel, a Motherson Mosonmagyaróvári KC pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungariával találkozik a négy között a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa márciusi négyes döntőjében.


A március 9-10-én Tatabányán sorra kerülő négyes döntő első napjának párosításai az M4 Sporton tartott hétfői sorsolásán derültek ki. Az, hogy melyik elődöntőt rendezik majd elsőként, a csapatok és a televízió egyeztetése után dől el.
     
Szabó Tamás, a Győr nemzetközi és kommunikációs igazgatója leszögezte: a célok világosan le lettek fektetve, szeretnék az MK-elsőséget elhódítani. Kiemelte, komoly az elődöntős mezőny, mivel a bajnokság első négy helyezettje van ott, a rivális Debrecen pedig - amellyel azonos Bajnokok Ligája-csoportban vannak - jól teljesít az idényben.
   
Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: remélik, hogy egyre többször át tudják majd lépni a saját árnyékukat és az idénybeli három hátralevő találkozón sikerül a Győr fölé kerekedniük.
   
Paál László, az FTC kézilabda szakosztályának vezetője kiemelte, szeretnénk megvédeni címüket a Magyar Kupában, ám ehhez rendkívül erős mezőnyben kell diadalmaskodniuk.
   
"Itt majdnem mindegy volt, hogy ki kit kap ellenfélnek" - fogalmazott.
   
Szász-Fejér István mosonmagyaróvári klubigazgató szerint a város számára sporttörténelmi esemény, hogy a klub ott lesz a négy között, így nagy várakozással tekintenek a négyes döntő elé.

forrás: MTI

Szöllősi-Schatzl Nadine Budaörsön folytatja

Szöllősi-Schatzl Nadine válogatott kézilabdázó a Moyra Budaörsnél folytatja pályafutását.


A 30 esztendős balszélső hétfőn az M4 Sport Kézilabda magazin című műsorában jelentette be, hogy két évre aláírt a tabella ötödik helyén álló együtteshez. Szöllősi-Schatzl elmondta, nyáron lejár a szerződése a Győrnél és "az élet úgy hozta", hogy váltania kell.
   
"Közel tíz év Bajnokok Ligája-tapasztalattal a hátam mögött izgatottan várom ezt az új fejezetet. Fiatalos, lendületes, ambiciózus együttest kerestem, ahol új lendületet hozhatok a játékommal. Kívülről mindig is szimpatikus volt a budaörsi építkezés" - emelte ki a játékos. Hozzátette, hogy mások lesznek a céljai, de továbbra is a maximumot várja el magától, valamint szeretné "átragasztani" mentalitását és akaraterejét csapattársaira is.
   
Szöllősi-Schatzl ötszörös magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája ezüst- és bronzérmes, valamint a 2016-os Európa-bajnokság óta a magyar válogatott oszlopos tagja, 2019-ben az év kézilabdázójának választották.

forrás: MTI

Férfi kézilabda Európa-kupa - Szlovák ellenfelet kapott a Ferencváros

A Ferencváros a szlovák Tatran Presov csapatával találkozik a férfi kézilabda Európa-kupa negyeddöntőjében.


A keddi, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy a párharc első mérkőzésére március 23-án vagy 24-én kerül sor a népligeti Elek Gyula Arénában, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák Eperjesen.
   
Továbbjutás esetén az FTC-Green Collect a görög Olimpiakosz SFP és a szlovén MRK Krka párharcának győztesével találkozik a harmadik számú európai kupasorozat áprilisi elődöntőjében.

forrás: MTI

Férfi kézilabda NB I - Dean Bombac nyártól Győrben folytatja

Nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető Győri ETO-UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, Dean Bombac.


A klub pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a játékos leigazolását, hozzátéve, hogy a pályán és azon kívül is számítanak Bombacra.
   
A 35 éves kézilabdázó jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa, szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.
   
A Győr listavezető az NB I/B-ben, előnye kilenc pont a harmadik helyezettel szemben és már biztos, hogy a következő szezontól az élvonalban szerepel.
   
Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője elmondta, hogy dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, amelynek első új tagja Dean Bombac, aki az elmúlt években meghatározó játékosa volt a magyar és a nemzetközi porondnak is.
   
"Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk" - emelte ki.
   
Hozzátette: a klub céljainak megvalósításában számítanak Bombacra, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Közölte, hogy a szlovén kézilabdázó három évre szóló szerződést írt alá.
   
Dean Bombac örömét fejezte ki, hogy a nyártól Győrben játszhat. Hangsúlyozta, várja a következő szezont, ahogy azt is, hogy új csapatával együtt dolgozhasson. Elmondta, szerinte a győri klub egy nagy család, ami meglátása szerint fontos szempont.
   
"Ez egy nagy változás a számunkra. Összesen nyolc évet töltöttem Szegeden, a gyermekeim beszélnek magyarul, ezért szerettünk volna Magyarországon maradni, így könnyű volt meghozni a döntést, hogy Győrbe igazoljak" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szlovén klasszis, hozzátéve, hogy Győrben az elmúlt évekhez képest több ideje lesz a családjára. - "Persze ez nem azt jelenti, hogy lazsálni jövök Győrbe. Tele vagyok ambícióval és segíteni fogok a csapattársaknak abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Boldog vagyok és előre tekintek."
   
Mátés István arról beszélt, várja, hogy együtt dolgozhasson és játszhasson a szlovén játékossal, ahogy azt is, hogy tanulhasson tőle.
   
A klub közleménye szerint Dean Bombac szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minszk együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d'Aix U játékosa lett. A 2014-2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre. 
   
A 189 cm-es irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezét és tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. Bombac ott lesz a párizsi olimpián a szlovén csapattal.

forrás: MTI