Tour de France 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Tour de France 2023 - Ki lesz a győztes?

Jonas Vingegaard
3 (37.5%)
Tadej Pogacar
2 (25%)
Jan Hindley
2 (25%)
Enric Mas
0 (0%)
Ben O'Connor
1 (12.5%)
Adam Yates
0 (0%)
Más versenyző (hozzászólásként írd le, hogy kire gondoltál)
0 (0%)

Összes szavazó: 8

Szavazás lezárva: július 01, 2023, 10:36:40

június 16, 2023, 10:28:01, Admin
Tour de France 2023

Időpont: július 1-23.
Hivatalos weboldal: https://www.letour.fr/en/

Tour de France 2023 Útvonal (letölthető PDF)

Szakaszok: https://www.letour.fr/en/overall-route


Ide jöhetnek a vélemények, tippek a versennyel kapcsolatosan.

#1 június 16, 2023, 10:34:14, Admin
Tour de France 2023 - fogadások a győztesre:

Jonas Vingegaard 1.90
Tadej Pogacar 2.30
Jai Hindley 17.00
Enric Mas 34.00
Ben O'Connor 34.00
Adam Yates 34.00

Továbbiak megtekintése az iroda oldalán

Tour de France 2023 - fogadások összesített rangsorra

Vingegaard 1. - Pogacar 2. 3.50-es szorzóért
Pogacar 1. - Vingegaard 2. 4.50-es szorzóért

Elnyeri a sárga és a zöld trikót is: Team Jumbo-Visma 2.75

Első szavazóként és Pogi drukkerként behúztam Vingegaardot :laugh:

Gyere TdF, várlak :)

#3 június 28, 2023, 16:22:57, Admin
Tour de France beharangozó: Pogacar vagy Vingegaard? (Podcast!)

Július elsején kezdődik a Tour de France, amelyre egy podcasttel és beharangozóval készültünk, illetve pár nagyszorzós tippel! Olvasd tovább


Tour de France: Baszkföld megtréfálja Pogacarékat?

Július első napján kezdetét veszi a Tour de France, már az első etapon összecsaphatnak az összetett esélyesei! Olvasd tovább


#5 július 01, 2023, 08:49:37, Latzka
Szavazatok alapján úgy tűnik az auszi bicósok népszerűek :)

Ma már mindenképpen sort kerítek a podcastra is!

Köszönjük a minőségi beharangozót illetve, hogy egyáltalán foglalkoztatok a Tourral :ok:

A Jumbo csapatának az erejét szerintem kicsit alul pozicionáltátok. Pl. az, hogy Van Aert nem megy vélhetően végig az azt is jelentheti, hogy több energiát használhat fel segítségre. Yates valóban minőség, de bennem az él, hogy tavaly is inkább Rafal Majka tett nagyon sok melót Pogiért. Ez lehet nem így van, de emlékezetesebb a lengyel; lásd amikor legyintett, na most már mehetettek, az mekkora volt ;D

#7 július 01, 2023, 10:29:48, Pozzato
Idézetet írta: Latzka Dátum július 01, 2023, 09:26:12Yates valóban minőség, de bennem az él, hogy tavaly is inkább Rafal Majka tett nagyon sok melót Pogiért.

Adam Yates tavaly az Ineosban volt, azért nem segített Pogacarnak.  :ok:
Segített Thomasnak bejönnie a 3. helyre úgy, hogy a verseny felétől betegséggel küzdött (ő maga pedig 9. helyen végzett).


Zavargások Franciaországban

Kicsit más téma, de érinti a TdF-et, ha pedig hasonló történik, mint 2005-ben, amikor országszerte három hétig tartó zavargások voltak Franciaországban, az veszélyezteti a Tour de France megrendezését is. Erről beszélt Christian Prudhomme is. Káosz alakulhat ki Franciaországban ugyanis sok rendőr kell a Tour de France lebonyolításához is, viszont most Párizsba a zavargások miatt 40 ezer rendőrt hívtak be.

Jelen helyzetben két külön tüntetés is van az országban, egyik a lelőtt színes bőrű fiatal és a rendőri erőszak miatt, míg a másik a klímaváltozással kapcsolatos. Elvileg folyamatos fokozott rendőri készültség lesz a Tour de France alatt, még a szokottnál is jobban figyelnek majd arra, hogy ne legyen semmi probléma, mert a négy nap óta tartó tüntetések most már átcsaptak agresszióba.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 01, 2023, 10:06:48Adam Yates tavaly az Ineosban volt, azért nem segített Pogacarnak.  :ok:
Segített Thomasnak bejönnie a 3. helyre úgy, hogy a verseny felétől betegséggel küzdött (ő maga pedig 9. helyen végzett).

Na ez mindent megmagyaráz ;D  köszi az infót, ezt jól benéztem :ok:

Pogi vajon hány százalékon lehet? ??? Erre talán senki nem tudja még a választ, de az tény, hogy hosszú idő után kisebb a szorzója bet365-n, mint Vingének; 2,05 vs 2,15. Ez persze csak parányi érdekesség, azt hiszem ez a fogadási forma felejtős.


Ez egy jó kérdés, mindenesetre az azért érezhető, hogy az UAE stábja megosztaná a terheket, hiszen Yates esetében már mondták, hogy co-captain, erről beszélt maga Yates is, illetve Gianetti is. Terhet akarnak rakni Vingegaardra, hogy mindkét versenyzőre tenni kell a kereket, ha megindulnak (pont mint a tavalyi Jumbo-taktika).

Én azt gondolom, verseny elején Yates szabadon mehet majd, aztán a második hét felétől beáll segíteni. Ez függ attól is, hogy Pogacar felépülése hogy haladt. A szlovén bajnokságon jól nézett ki, bevállalt egy hosszú szökést, dinamikus volt, úgy ment síkon, mint a Flandrián. Amit mindenki írt, hogy vékonyabb, azt én is látom, érezhetően készült a hegyekre.

Az biztos, hogy 2-3 hetet hagyott ki a felkészülésből, viszont ott nyaralt. Volt Monacóban, ott már elkezdett kicsit edzeni, illetve Spanyolországban is, ahol Urskának szurkolt a Vueltán. Ezek után kezdte meg a teljesértékű felkészülést Spanyolországban, ahol tudtommal három hetet töltött. A végén Szlovéniában zárta a periódust, jobban belegondolva, körülbelül 4-5 hetet tudott készülni teljes odafigyeléssel az idei versenyre.

Talán fétisem a hegyi összetett, de az hiszem az 1. szakasz előtt játszom majd Ciccone-t. A szorzók persze ide-oda fognak ingadozni, de az 1. szakaszon lesz egy 3. kategóriás hegy 13 km-t követően. Ha addig nincs szökés, akkor ott egy erős szándéknyilatkozattal még tovább eshet a mostani 4x szorzó.

Tavaly a 3. lett a pöttyösért vívott harcba. Akkor passzolom, hogy kinyilatkozottan ráment volna, de idén megtette. Nyilván ezért van neki a legkisebb szorzója.

A magyar közvetítésben erről a sorozatról beszéltek, annak, akit érdekel:
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 13, 2020, 17:08:38Patria
Az HBO Go-n elérhető, magyarul (szinkron és felirat), bár szerintem jobb eredeti nyelven + felirattal. Lassabban építkezik, de ugyanakkor eléggé mély sorozat az ETA baszk szeparatista szervezet árnyékában élő családokról, viszontagságaikról, vivódásaikról, elsősorban a 80-as és 90-es évek kerül górcső alá.


Kicsit nem nézem és mire visszakapcsolok Mas és Carapaz az út szélén :'(

Richard Carapaz és Enric Mas bukása tipikusan az az eset, amikor két versenyző egész szezonban formán kívül, alapjáraton sem egy magabiztos lejtmenetezők, tempó hatalmas, mezőny feszült. Ez sajnos borítkolható, nekik elment az összetett, az is kérdéses, egyáltalán folytatják-e a versenyt.

Esetükben pedig az is kérdéses, hogy egyáltalán van-e visszaút a korábbi szintjükre? Mas számára ez két év, két nagy bukás lejtmenetben, 29 éves lesz jövőre, elvileg még van benne 2-3 év, de ha valaki elkezd félni a lejtmenetben (erről beszélt Mas is), onnantól az bizonytalan. Carapaz pedig látványosan összeomlott, mióta távozott az Ineosból. Reméljük azért a legjobbakat.

Amiről írtam, Adam Yates szerepe nagyon fontos lesz. A legjobban alakult az UAE számára a Tour kezdése. Yates olyan versenyző, aki miatt lépéskényszerben a Jumbo-Visma, viszont az egész Jumbo nagyon súlytalan volt. Van Aert sehol, hegyi segítők sehol, kis megindulással Yates simán leszakított mindenkit Pogacar - Vingegaard duóról.

Großschartner is annyira erős volt, hogy senki se bírta vele a hegyen a tempót. Ami érezhető volt már a nemzeti bajnokságok után is, hogy az UAE-nél nagyon jól sikerült a felkészülés. Az csak a kérdés, hogy Pogacar milyen állapotban van. Ebből így lehet egy izgalmas Tour, mert Vingegaardék nem erre készültek.