csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában


#22440 november 21, 2018, 14:51:13, csabax
Sao Paulo - Cruzeiro 1X  :great:

#22441 november 21, 2018, 17:07:30, csabax
Gremio - Chapecoense SC 1  :great:





#22446 november 21, 2018, 20:40:35, csabax
Németország - Hollandia, Hollandia +1.5 gól hendikep  :great:

Elsőre talán még ezzel az előnnyel is kissé neccesnek tűnhet a hollandok javára való tippelés, de remélem, hogy nem az lesz. Hiszen az ugyan addig rendben van, hogy a házigazda Németország számára már teljesen tét nélküli is lehet a mérkőzés, mert a németek bármit is csinálhatnak, már biztosan búcsút inthetnek az A-divízió. Ellenben a jelenleg 2. helyezett hollandok számára már csak az is téttel bír, hogy mindössze 1 ponttal vannak lemaradva a csoportelső Franciaországtól, viszont a franciák már nem játszanak több meccset, s így a hollandoknak - az egymás elleni összecsapásoknak köszönhetően - elegendő egy döntetlen is a csoportelsőség megszerzéséhez. Ráadásul ezzel a csoportelsőséggel az is biztosítva lenne, hogy Hollandia kiemelt kalapban legyen az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak kisorsolásánál. Plusz ráadásul egy olyan A-divízió 1. csoportban lehetnek elsők a hollandok, amelyben - velük együtt - a jelenlegi világbajnok Franciaország és az előző világbajnok Németország szerepeltek.

Szóval a németek számára akár már tét nélküli is lehetne ez a focimeccs. Elvileg! Csak elvileg! Mert gyakorlatilag biztos, hogy egyáltalán nem lesz az. Talán a következő összehasonlítással lehet a legjobban érzékeltetni azt, hogy mit jelent egy Németország-Hollandia mérkőzés: körülbelül ugyanolyan jelleggel bír, mint egy bármikori Magyarország-Románia mérkőzés. Vagyis lehet bármennyire formán kívül valamelyik fél, mert totálisan biztos, hogy a legnagyobb rivális elleni összecsapásra úgyis mindenképpen "felszívja magát" és erőn felül fog teljesíteni.

Nekem például már 30 évvel ezelőtt, az 1988-as labdarúgó-Európa-bajnokságon is teljesen egyértelmű volt, hogy amikor az elődöntőben két perccel a végső sípszó előtt az akkori AC Milan legjelentősebb holland "tulipánja", vagyis Marco van Basten megszerezte a győztes gólt, és ezzel a találattal Hollandia legyőzte Németországot (azaz, pardon, a nyugatnémeteket, az NSZK-t), ráadásul a Németországban rendezett foci EB-n, már akkor teljesen bizonyos voltam abban, hogy a hatalmas riválisnak számító német válogatott Németországban való legyőzése akkora pluszt és lelkierőt ad a hollandoknak, hogy könnyedén győznek majd a döntőben. (Úgy is lett. És mindössze csak annyit jegyeznék még meg, hogy azon a meccsen történt, hogy a terhektől mentesített Marco van Basten "bepróbálta" a lehetetlent, azaz a 40-50 méteres átadás után aláhulló labdát totálisan kiszorított helyzetben kapásból kapura küldte és megszerezte a focitörténet egyik legeslegszebb gólját! Szegény Daszajev kapus arról maradt világhírű, hogy ő kapta azt a káprázatos gólt!)

Szerintem egy bármikori Németország-Hollandia összecsapás esetén teljesen felesleges azt nézni, hogy éppen ki hiányzik (ezúttal a németektől Draxler, a hollandoktól pedig senki) vagy kiknek kétséges a szerepeltetése (most mindkét oldalon senkinek), hiszen aki játékosok játszhatnak majd, azok mindannyian biztosan hatalmasat fognak küzdeni.  Ezért inkább maradnék annyiban, hogy Hollandia idén legyőzte idegenben 3-0-ra az Európa-bajnok Portugáliát, hazai pályán legyőzte az előző focivilágbajnok Németországot (3-0), idegenben 1-1-es döntetlent játszott a legutóbbi foci-VB bronzérmesével, Belgiummal, majd pedig legyőzte 2-0-ra az idén világbajnokká vált Franciaországot.

Ráadásul tétmeccsen még csak gólt sem kapott az utóbbi időszakban, amikor Virgil van Dijk volt a csapatkapitány. Virgil van Dijk pedig ezúttal is fog játszani a németek ellen. Viszont azért mindenképpen szükségesnek tartom a hendikepes tippet, hiszen - mint már jeleztem - a bármikori Németország-Hollandia összecsapások egyáltalán nem a játékosok pillanatnyi formájáról szólnak.

#22447 november 19, 2018, 23:52:31, csabax
Dánia - Írország 1  :noway:

#22448 november 22, 2018, 10:30:55, csabax
Macedónia - Gibraltár, Macedónia 1.5 gól felett  :great:

#22449 november 19, 2018, 23:53:48, csabax
Bulgária - Szlovénia DNB 1

1-1. Tét vissza.



#22452 november 22, 2018, 15:43:21, csabax
Jong FC Utrecht - Jong Ajax, 1.5 gól felett  :great:

A Németország-Hollandia mérkőzés második félidejében még azt hittem, hogy nem jól látom, amit látok. Ám a mérkőzés után kiderült, hogy mégis jól láttam azt, amit. Azaz a második félidőben Ronald Koeman holland szövetségi kapitány felküldte középcsatárnak Virgil van Dijk hátvédet!

Ezek után talán nem mellékes infó, hogy a mérkőzés hosszabbításában Virgil van Dijk csapatkapitány góljával egyenlített Hollandia, állította be a 2-2-es végeredményt, csoportelső lett Franciaország és Németország előtt, s bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe!

#22453 november 22, 2018, 21:43:52, csabax
Ballymena United - Glentoran 1  :great:

Kapaszkodjon meg mindenki: Gibraltár jobb évet zárt, mint a német válogatott
https://24.hu/sport/foci/2018/11/20/nemetorszag-gibraltar-nemzetek-ligaja/

#22454 november 23, 2018, 10:19:51, csabax
Dundee United - Alloa Athletic 1  :great: