csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum február 03, 2020, 23:20:08
Liverpool - Shrewsbury Town 1  :great:

Kihasználom az alkalmat, hogy jó szorzón tippelhetek az FC Liverpool hazai győzelmére. Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok annak, hogy a házigazdáknál nem a rengeteg focisztár által alkotott első számú csapat fog játszani, hanem ezen FA Kupa-mérkőzésen az FC Liverpool U23-as együttese fog szerepelni a harmadosztályú vendég Shrewsbury Town ellen.

Ugyanis jelenleg éppen az a helyzet van, hogy pihenőnek is nevezhető rövid szünet van a Premier League-ben, s ezt a lehetőséget kihasználandó úgy döntött Jürgen Klopp, az FC Liverpool német menedzsere, hogy az élvonalbeli bajnokságban veretlenül listavezető és a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára készülő első számú csapatának összes játékosa márpedig ezen FA Kupa-meccs ellenére is pihenni és regeneralódni fog. Méghozzá annyira pihenés lesz mindannyiuknak, hogy még ő sem, azaz Jürgen Klopp menedzser sem lesz jelen a Shrewsbury Town elleni találkozón, hanem az U23-as csapat edzője, Neil Critchley edző fogja irányítani saját csapatát.

Ezúttal valami olyasmire lehet készülni, hogy nem lesznek jelen az FC Liverpool csapatában még a 2020. január 5-én az Evertont otthon 1-0-ra verő "tartalékos" együttes egyes tagjai sem (Adrian San Miguel kapus, Joe Gomez, Divock Origi, Adam Lallana, James Milner). Viszont Neil Critchley edző U23-as FC Liverpooljában szerepelni fognak - többek között - Curtis Jones, Neco Williams, Pedro Chirivella, Caoimhin Kelleher kapus és a 16 éves Harvey Elliott.

Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mane, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Naby Keita, Xherdan Shaqiri, James Milner, Joel Matip, Dejan Lovren, Divock Origi és a többi éljátékos ezen a meccsen várhatóan nem fognak szerepelni az FC Liverpool csapatában. Ám én ennek ellenére reménykedek, hogy a "csikócsapat" le fogja tudni győzni hazai pályán a harmadosztályú ellenfelét.

Ismétlem: reménykedek!

Tipp: győz az FC Liverpool.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 05, 2020, 11:25:09
FC Voluntari - FCSB 2  :great:

Ennél az FC Voluntari - FCSB román élvonalbeli mérkőzésnél teljesen egyértelmű számomra a tipp. Ez a tippem pedig nem más, mint a vendéggyőzelem. Hiszen a kolozsvári fiaskó után annyira kellenek a pontok a most vendég fővárosi csapatnak, hogy nagyon-nagyon-nagyon. Ugyanis most már az van a bajnoki címért zajló küzdelemben, hogy a listavezető Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapatának immár 47 pontja van, míg pedig a 4. helyezett bukaresti FCSB-nek 8 ponttal kevesebbje van és továbbra is csak 39 pontnál "jár". Ez az elhanyagolhatóan alacsony pontszám pedig édeskevés egy újabb bajnoki cím szerzéséhez. Így tehát ezen az FC Voluntari elleni idegenbeli találkozón a legteljesebb mértékben kötelező a győzelem a vendég FCSB számára. Amennyiben bajnokcsapat akar lenni a bukaresti alakulat, akkor semmilyen egyéb másik megoldás nem létezhet számára.

Szerintem ez a feladat simán teljesíthető, ugyanis a házigazda FC Voluntari utolsó helyezett a román bajnokságban, alig bírt túllépni nemrégiben  a 10-es ponthatáron és már 11 pontja van. Eddigi mérlege sem nevezhető ragyogónak azzal a 2 győzelemmel, 5 döntetlennel, 15 vereséggel, 15-41-es gólaránnyal. Ráadásul jelenleg még az is van ennél az ebben a bajnoki szezonban otthon még sohasem győző csapatnál, hogy a 2 otthoni döntetlenje mellett most jelenleg még rossz formában is van. Mindez, persze, csakis az mellett van, hogy 14. helyezett és a következő bajnokságot várhatóan már a másodosztályban fogja eltölteni a csapat. Ja, ne felejtsem el a következőt sem: még utazási problémái sem lesznek majd a fővárosi vendégcsapatnak, hiszen Voluntari település annyira Bukarest vonzáskörzetében található, hogy gyakran már a főváros egyik elővárosának nevezik.

Ha ezt a nagyon gyenge hazai csapatot nem bírja legyőzni a bukaresti élcsapat, akkor ez utóbbi tényleg nem érdemli meg majd, hogy bajnokságot nyerjen.

Tipp: győz az FCSB.

1-2

#25862 február 07, 2020, 22:37:56, csabax
Roma - Bologna 1  :noway:

Leginkább azt használhatja ki az ezen az olasz élvonalbeli mérkőzésen házigazda AS Roma, hogy a hétközben bepótolt - és korábbról elmaradt - találkozón pontokat bukott otthon a rivális római alakulat, az SS Lazio. Ugyanis azon a hétközi SS Lazio - Hellas Verona mérkőzésen az történt, hogy a nagyon jó jelenlegi formája ellenére sem bírt győzni hazai pályán az SS Lazio, hanem a 0-0-ás gólnélküli döntetlennel a szerezhető - és a győzelemért járó - 3 pont helyett mindössze csak egyetlen 1 pontot szerzett, 49 pontról 52 pont helyett csak 50 pontig jutott el, s így nem sikerült előrébb lépnie a 3. Helyről. És nem előzte meg az 51 ponttal 2. helyezett FC Internazionale Milano együttesét, hanem azzal a döntetlennel maradt továbbra is a 3. helyen az SS Lazio.

Ez a rivális általi hétközi bukás nagyon jó hír az AS Roma legénysége számára, hiszen amennyiben iparkodnak és győzni bírnak otthon a római játékosok, akkor a 39 ponttal 5. helyezett együttesük közelebb juthat a Serie A legjobb 4 csapata közé kerüléshez és egyúttal a Bajnokok Ligája következő idényében való induláshoz. Ezt tudván úgy döntöttem, hogy ezen a meccsen a hazaiak győzelmére tippelek. Annak ellenére tippelem újra a hazai győzelmet az olaszoknál, hogy már a hétközi SS Lazio - Hellas Verona mérkőzésen is ezt tettem, ám ott végül a kiváló formában levő és általam motiváltabbnak gondolt SS Lazio mégsem bírt győzni hazai pályán, s így én - ismét - akkorát buktam velük együtt, mint az ólajtó.

Ezért - jobb híján - ennél az AS Roma - Bologna mérkőzésnél már megint az van, hogy minőségi tippre törekedek, aztán pedig úgyis az lesz, ami. Majd meglátom. Mindenesetre most azt vélem, hogy a házigazda AS Roma megpróbálja majd kihasználni a riválisa bukását és megpróbálja majd a saját javára fordítani mindezt. Ismétlem: ezt én gondolom most, úgy minőségileg. Aztán pedig - szintén ismétlem - majd végül lesz valami. Én, például, azt remélem, hogy győzni fognak a hazaiak.

Tipp: győz az AS Roma.

#25863 február 07, 2020, 21:54:40, csabax
Gabriela Ce - Tatjana Maria, Gabriela Ce +1.5 szett hendikep  :noway:

,,A Premier League idén gyenge" kifogás téves, a Liverpool túl jó
"Ez az angol futball történetének egyik legjobb csapata, és úton vannak afelé, hogy ők legyenek a legjobbak. "
https://www.goal.com/hu/h%C3%ADrek/a-premier-league-iden-gyenge-kifogas-teves-a-liverpool-tul/18dxdv61dty9w1tcff7skj6d4j?fbclid=IwAR3jPrMldT6uBg2vy89IKAcyylsBkeBNIA5N0jw2nUgvvvvpgMs0Mk_pCV4

#25864 február 07, 2020, 21:51:21, csabax
Astra Giurgiu - Chindia Targoviste 1  :noway:

Az előző vízes sporteseménynél tapasztalható pénzpazarlás mégsem maradt teljesen hatástalan.

Hamarosan kezdődik a budapesti vizes Eb, ám a kormány miatt még mindig nincs szervezője
"A kapkodás meglepő, hiszen a rendezésről szóló szerződést 2016 novemberében írta alá Paolo Barelli, az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, valamint Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke. Vagyis három éve kész tény, hogy az Eb-t Magyarországon rendezik, ehhez képest nagyon furcsa a szervezési feladatok tendereztetésének utolsó pillanatra hagyása."
https://hvg.hu/gazdasag/20200206_vizes_eb_musz_orban_kormany

#25865 február 07, 2020, 21:52:08, csabax
Heracles Almelo - Fortuna Sittard, 3.5 gól felett  :noway:

#25866 február 09, 2020, 14:56:30, csabax
Cambuur - MVV Maastricht, 1.5 gól felett  :great:

#25867 február 09, 2020, 17:13:02, csabax
NAC Breda - TOP Oss, 1.5 gól felett  :great:

#25868 február 09, 2020, 20:05:51, csabax
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven, 1.5 gól felett  :great:

#25869 február 07, 2020, 22:43:23, csabax
TNS - Newtown 1  :noway:

1-2.
Vannak még csodák. Ezúttal éppen az történt, hogy az utolsó helyezett vendégcsapat győzni tudott a bajnokesélyes éllovas hazai együttes otthonában.

;D ;D ;D ;D ;D

Újabb rekord! Jürgen Klopp immár 5-ik alkalommal nyerte el ebben a bajnoki szezonban az angol élvonalbeli bajnokságban a hónap legjobb edzője díjat (Premier League Manager of the Month): 2019. augusztus, 2019. szeptember, 2019. november, 2019. december, 2020. január.



#25871 február 08, 2020, 08:33:59, csabax
New York Rangers - Buffalo Sabres 1  :noway:

#25872 február 10, 2020, 12:02:34, csabax
Dallas Stars - Minnesota Wild, 1.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#25873 február 10, 2020, 12:43:45, csabax
Brighton & Hove Albion - Watford 1X  :great:

Graham Potter, a házigazdák menedzsere nem számíthat játékosai közül az ír Shane Duffy, a kolumbiai Jose Izquierdo és Dan Burn szereplésére, míg pedig a vendégeknél a holland Daryl Janmaat, a spanyol Kiko Femenia, a szenegáli Ismaila Sarr, Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah és Craig Dawson fognak kimaradni. Úgy vélem (természetesen kizárólag csakis minőségileg), hogy saját közönsége előtt jól fog teljesíteni a Brighton & Hove Albion.

Ezért aztán most bizony arra fogok tippelni - természetesen kizárólag csakis minőségileg -, hogy dupla eséllyel 1X lesz ennek a Brighton & Hove Albion - Watford angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnek a végkimenetele. Azonnal hozzáteszem, hogy ha ezzel az 1X-es minőségi tippemmel ellentétben, mások úgy vélekednek, hogy szerintük márpedig a vendéggyőzelmet jelentő 2-es tipp számít minőséginek, akkor természetesen ők arra tippeljenek. Hiszen ezzel a minőségis dologgal szerintem az van, hogy így meccs előtt vannak olyanok, akiknek az 1-es számít minőségi tippnek, így meccs előtt vannak olyanok, akiknek az X számít minőségi tippnek, így meccs előtt vannak olyanok, akiknek a 2-es számít minőségi tippnek, így meccs előtt vannak olyanok, akiknek az 1X-es számít minőségi tippnek, így meccs előtt vannak olyanok, akiknek az X2-es számít minőségi tippnek. Satöbbi. Satöbbi. Satöbbi. Hiszen még további nagyon-nagyon sok egyéb másik fogadási lehetőség található a bukmékerek ajánlatában.

Mert hiszen így meccs előtt bárki-akárki-mindenki azt a tippet gondolhatja minőséginek, amelyik tippet akarja ő, majd pedig utána a meccs utáni "okoskodás" során lehet majd olyasmiről dumálni, hogy annak nyertes lett a tippje, tehát neki minőségileg is jó volt a tippje, míg pedig amaz tippje vesztes lett, ezért aztán neki minőségileg is pocsék volt a tippje.

Mivel ez a Brighton & Hove Albion - Watford meccs egyelőre még nem a múltban volt, hanem még csak a jövőben lesz, ezért aztán az utólagos "okoskodás" helyett egyelőre csak tudom mondani - nyilvánvalóan csakis minőségileg -, hogy ez az összecsapás az angol élvonalbeli bajnokság egyik kiesési rangadójának számít. Amelyen meccsen nem illene vereséget szenvedniük a hazaiaknak. Már, persze, csakis abban az esetben nem illene kikapniuk otthon, ha nem akarnak kiesni az élvonalból és elhúzni a francba a húsos (pénzes) fazék közeléből.

Tipp: győz a Brighton & Hove Albion.

#25874 február 08, 2020, 18:29:58, csabax
Famalicao - Vitoria Guimaraes 1X  :noway:

Úgy döntöttem, hogy ennél a Famalicao - Vitoria Guimaraes portugál élvonalbeli mérkőzésnél arra tippelek, hogy nem kap ki az otthon játszó együttes. Vagyis, pontosabban a dupla esélyt jelentő 1X a tippem.

Ebben a bajnoki szezonban az elvártnál jobbnak nevezhető a Famalicao teljesítménye, mert hiszen a jelenleg 32 ponttal 5. helyezett Vila Nova de Famalicao városbeli csapatot mindössze egyetlen 1 pont választja el a dobogótól és - egyelőre - csakis a rosszabb gólaránya miatt marad le az Európa Liga selejtezőjében való indulást érő 4. helyezésről. Vagyis, elvileg, lenne miért motiváltnak lenniük a hazai együttes játékosainak, hiszen ha nem kapnak ki hazai pályán, akkor akár még az is előfordulhat ennek a bajnokságnak a végén, hogy bajnoki érmet nyernek és/vagy nemzetközi szereplésre feljogosító helyezésen zárnak. Bár jelenleg  éppen az a "harci" helyzet van, hogy mostanában az is igaz, hogy ezekben a hetekben nincsen éppen jónak nevezhető formában a házigazda Famalicao. Amelyik csapat a - bármilyen sorozatban zajlott - utóbbi 4 mérkőzésen egyáltalán nem bírt nyerni egy meccset sem és a 4 meccsen összesen szerezhető 12 pont közül mindössze csak 2 pontot érő két döntetlent volt képes "összehozni".

Talán mégis az lehet most a hazaiak szerencséje, hogy a vendég Vitoria Guimaraes még náluk a gyengébb-rosszabb formában van. Amúgy nem lehetne gyenge ellenfél ez a 25 ponttal 7. helyezett Vitoria Guimaraes. Sőt, ez az együttes akár még erősnek is nevezhető ellenfél lehetne a Famalicao számára. Főleg úgy, hogy a tabellán sincsen messze tőle (19 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 6 vereség, 26-22-es gólarány) és gyakran szokik döntetleneket játszani idegenben. Ez utóbbiért is tettem oda a tippemnél a hazai győzelem mellé az ikszet is.

Tipp: hazai győzelem vagy döntetlen.


0-7. Már az 1. félidő közepén piros lapot kapott a hazaiak egyik játékosa, s így már akkor sejteni lehetett, hogy a mintegy 70 percet emberhátrányban játszani kénytelen hazai csapat sima és könnyed vereséget fog szenvedni.