A lóversenyzés völgye

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tegnapi nap után ma leegyszerűsítem a tippelést. Minden pénzt Mullins-ékra!  :laugh:


Cheltenham Festival 1. nap (turf/jump)


14:30 Neptune Investment Management Novices' Hurdle - Grade 1
Ha OUTLANDER-t (0,5 EW) alacsonyabb oddson adnák, még bele is férne a kritériumokba ez a futam. McCoy azt mondta, ő az akit meg kell verni és ki vagyok én, hogy McCoy-al vitázzak?  :police: Na persze ott b*ssza a rezet NICHOLS CANYON is a mezőnyben (Mullins/Walls), aki még így is favorit, hogy életében először fut ezen a távon...  ::) A másik tippem OUTLANDER mellett PARLOUR GAMES (0,5 EW). Jó kis eredményei voltak már flat-en is, jump-on meg az egy handicap-es futását leszámítva, 2.-nál rosszabb helyen nem végzett, ráadásul nyert már ezen a helyszínen is, ugyanezen a távon.


15:05  Rsa Chase - Grade 1
Gyakorlatilag tökéletes futam DON POLI (1EW 2/1,5) számára. Chase-n 2-ből 2, legutóbb Grade1-esen is bizonyított. Nyert már itt Cheltenham-ban is, ezzel a zsokéval ráadásul 4-ből 4 és a táv sem idegen számára. Mégis... Ott van a mezőnyben KINGS PALACE (1 EW 1,8/1,5), aki szerintem meglepheti. Cheltenham-ban 5-ből 4 győzelem, mind 3 mérföld körül, ráadásul papíron ugyanakkora erőt képvisel, mint DON POLI, csak jobb oddson mérik. 9 fős mezőny, favorittal, megy élesben.


15:40 Coral Cup Handicap Hurdle - Grade 3
26 futójával ez a futam felér egy Vidám Vasárnappal fogadási szempontból. Mondanám, hogy Scudamore-t úgy fel fogja doni a KINGS PALACE-al szerzett győzelem, hogy DELL ARCA-t is sikerre viszi, de inkább ACTIVIAL-t (0,5 EW) választom, akinek vagy fekszik ez a táv és akkor ott végez az elején, vagy teljesen esélytelen lesz. Ekkora oddson lehet kísérletezni.


16:20 Betway Queen Mother Champion Chase - Grade 1
Nap fő tippje 350ezres összdíjazással. CHAMPAGNE FEVER lesérült, nem fut, így egy Mullins gonddal kevesebb. SPRINTER SACRE (1 EW 2/1,5), ki más is mehetne. Nyilván SIRE DE GRUGY is legalább akkora nagyágyú, de SPRINTER legutóbbi két botlása után épp itt az ideje, hogy megint megmutassa, nem véletlenül nyert 11-ből 10-szer ezen a távon. Legutóbb DODGING BULLETS-től (1 EW 2/1,5) kapott ki. Nincsenek olyan stabil eredményei, de sosem volt távol a nyerőktől, ha épp nem is nyert. Jó oddson adják, legalább egy helyezés mindenképp várható tőle, főleg, ha SPRINTER nem lesz csúcsformában.


17:00  Glenfarclas Handicap Chase - Cross Country (szabad fordításban: árkon bokron át)
Egész vállalható a mezőny létszáma, amiből a két Cross Country-s ló DUKE OF LUCCA (0,5 EW) és SIRE COLLONGES kiemelkedik, főleg az utóbbi. Adnak rájuk akkora oddsot, hogy megérje mindkettőt tenni, ráadásul 4 hely fizet. Paul Nicholls-nak (SIRE trénere) is kijárna már egy győzelem a fesztiválon. SIRE utóbbi 10 futamát itt futotta, nyert már ezen a nem éppen rövid, majd 4 mérföldes távon is. DUKE hasonló esélyekkel indult az utolsó futamán is, akkor nem fejezte be, de 1 éve ugyanezen a versenyen egy nagyon jó 4. helyet elcsípett.


17:40 Fred Winter Juvenile Handicap Hurdle - Grade 3
Aki ezen a két utolsó futamon eltalálja a győztest, azt kitüntetném.  ;D 4 évesek futnak, a többség flat-en kezdte a karrierjét, ráadásul handicap-en alig futott még valamelyikük. Eléggé kiszámíthatatlan, hogy finoman fogalmazzak. ALL YOURS (0,5 EW) és STARCHITECT (0,5 EW) talán a legvállalhatóbb. Mindkettőt kiemelt képességű tréner készíti fel (Nicholls illetve McCain) és az eddigi eredményeik alapján jó esélyük van egy eredményes handicap-es futásra is. Főleg STARCHITECT-et érzem értéknek 22-es oddsával.


18:15 Weatherbys Champion Bumper NHF - Grade 1
A "jump" futam, ahol nem ugranak. Főleg tapasztalatlan lovak alkotják a mezőnyt 1-2 futásnál nem többel és hogy ne legyen olyan egyszerű a helyzet, mindegyik nyert már futamot. Itt sem fut egy Mullins ló, de ezen nem kell elszomorodni, maradt még vagy 5 a mezőnyben, ha jól számoltam. Közülük is a veretlen STONE HARD (0,5 EW) mellett rakom le a voksomat, valamint van két hajmeresztő oddson adott érdekes tippem. YANWORTH (0,5 EW) 29-esen (úgy látom csökken, lehet rájöttek, hogy egy kicsit túlzás) és MONTANA BELL (0,25 EW) 85-ösön. Piszkosul alul mérik szerintem.

Korlátbontás mellett ma már elég szépen jöttek az eredmények is és Paul Nicholls visszavágott az íreknek. Azért Mullins sem maradt győzelem nélkül és a tegnapi eltévelyedésem után ma már ismét 2-ből 2 jött.  :beerchug:


14:30 OUTLANDER (5,20/2,02) 6.
          PARLOUR GAMES (8,20/2,96) 2.
McCoy azt mondta, hogy meg kell verni, hát megverték, csak a 6. lett OUTLANDER.  :P PARLOUR viszont tompította az esetleges bukót a helyezésével.
15:05 DON POLI (2,80/1,39) 1. 1,8+  :ok:
           KINGS PALACE (5,40/1,78) 6. -1
Csökkent mindkettőre az odds, így vagy mindkettőre mehetett volna 1-1 WIN-el, vagy KINGS-re 0,5 EW-el. Így vagy úgy, de a profit ugyanaz. KINGS esélytelen volt, viszont DON POLI simán nyert, ezzel Mullins megszerezte az 5. Grade 1-es győzelmét is.
15:40  ACTIVIAL (12,85/3,56) 3.
Az jött amit vártam. Vagyis a jobbik forgatókönyv. Nyak és nyak, ennyin múlt a győzelme.
16:20  DODGING BULLETS (6,40/1,99) 1. 6,35+  :ok:
           SPRINTER SACRE (3,45/1,70) feladta -2
SPRINTER karrierjének ezzel gyakorlatilag vége is. Ezzel a mostanival együtt az utóbbi 3 futamából 2-t nem fejezett be, egyszer 2. Kár érte, "jó ügynök" volt, szebb búcsút érdemelt volna. DODGING viszont nem szórakozott, meggyőző volt most is.
17:00  SIRE COLLONGES (7,17/2,14) 6.
           DUKE OF LUCCA (8,03/2,03) 8.
Némi pech, SIRE fél hosszon belül volt a helyezéstől, nagyon együtt volt az eleje.
17:40  STARCHITECT (30,00/5,67) 4.
           ALL YOURS (14,16/3,2) 5.
Helyezésért "ölték" egymást, végül a jobb forgatókönyv valósult meg.
18:15  STONE HARD (11,54/4,10) 19.
           MONTANA BELLE (122,3/25,02) 8.
          YANWORTH (23,2/6,75) 4.
Van opció betfair-en, hogy ezen a futamon az első 4 hely fizetett volna, a két magas oddsnál mindenképp megérte volna. STONE gyenge volt, MONTANA viszont az oddshoz mérten kimondottan jól futott, helyhez nem volt elég.


jump:
92 / 36,10+
+39%


Szép munka! Követni foglak ezentúl és remélem hamar megértem, hogyan is müködnek a dolgok itt a loversenyek világában. :D
és köszönöm mégegyszer, hogy felajánlottad a segítséged! Még arra lennék kiváncsi melyik irodánál fogadsz?

Hajrá csak így tovább!! :ok:

Szia én is nagy érdeklödésel követem a naplód várom a mai tippeket  ::)    honnan szerzed az informáciokat ha szabad kérdezni?

Először is, köszönöm ezt az érdeklődést!  :)  :beerchug: Betkifosztó privátban ment az üzi és szívesen! Moroly, saját válogatás és elemzés. :) Minden információ elérhető a neten, néha túl sok is, főleg az ilyen fesztiválok körül van őrült nagy cirkusz. :p ::)

Nem a legjobb nap, nem is lesz "fő" tipp ma, de azért az elmúlt napokhoz hasonlóan már írom is az elemzéseket.




Cheltenham festival 3. nap (turf/jump)


14:30 Jlt Novices' Chase - Grade 1
Ma is minden második futam Grade 1-es, közülük rögtön az első az, amit mernék élesben is vállalni, de... Nem is tudom. Most már nem akarok rácáfolni az előző hozzászólásomra. :laugh: Elnézve VAUTOUR (1 EW 2/1,5) eredménylistáját, eléggé impozáns. Favorit, Mullins/Walsh páros, nem is kéne ennél több ezen a fesztiválon. Nyert már itt Cheltenham-ben is Grade1-t. PTIT ZIG-el (1 EW 3/1,5) kiegészítve egy nagyon erős kombináció. Nem fogom beleszámolni az összesítésbe, egy hajszállal elmarad attól, hogy teljesen biztos legyek a dolgomban, de menni fog.


15:05 Pertemps Network Final - Listed Handicap
Szokásos handicap-es őrület több, mint 20 indulóval. RUN RUCTIONS RUN-ban látok fantáziát. Egy éve nem nyert, szóval épp itt lenne az ideje. Közben azért szépen szállította a helyezéseket. 16 futamából mindössze kétszer nem lett helyezett és 6-szor képes volt nyerni is. Abszolút érték ezen az oddson. JOIN THE CLAN mellett a forma szól, na meg persze az odds is. Meglepő lenne, ha épp ezen a futamon tudna triplázni, viszont ilyen oddson ekkora meglepődést be lehet vállalni.


15:40 Ryanair Chase - Grade 1
A maradék két Grade 1-es kissé húzósabb. Kapásból 5-6 ló is számításba jöhet nálam, közülük kettőre adnak olyan oddsot, ami méltó is ehhez a mezőnyhöz. FOXROCK amióta átváltott chase-re, újjászületett és nagyon komoly, folyamatos fejlődésen ment át. Ez a verseny lehet a pont az I-re. BALDER SUCCESS már régebb óta az élmezőny tagja, Grade 1-es győzelemmel melegített februárban, ahol a mostani mezőny egyik favoritját Ma Filleule-t is megverte.

16:20 Ladbrokes World Hurdle - Grade 1
Emelkedik az indulók száma, a 3. legfelsőbb kategóriás futamnál már 16-nál járunk. Ezzel arányosan nő az értékes oddsok alsó határa is. A legmagasabbra értékelt lóra, REVE DE SIVOLA-ra adnak 22-es oddsot, ami egyből kiszúrta a szememet. A tavalyi éve nagyon gyengén indult, de decemberben összekapta magát és Grade 1-est nyert Ascot-ban, aztán idén januárban fej-fej melletti küzdelemben lett második a futam favoritja SAPHIR DU RHEU mögött. Ha megint képesek egymásból kihozni a legjobbat, uralhatják ezt a futamot.


17:00 Brown Advisory & Merriebelle Stable Plate Handicap Chase - Grade 3
Nehéz választani. BALLY LEGEND utoljára akkor volt ilyen alacsony pontszámon, mikor bő egy éve egy szintén Grade3-as handicap-et nyert meg. Jó ómen, úgy tűnik, jó formában is van. DARE ME-nek ez a legmagasabb értékelése. Majdnem egy éves kihagyás után tért vissza, nem is ment rosszul, de végül nem fejezte be a futamot. Ha végig tud menni, ott lehet az élmezőnyben. 50-es odds-ot erősnek érzem, alul van értékelve.


17:40 Fulke Walwyn Kim Muir Challenge Cup Handicap Chase
Amatőr futam, felér egy lottósorsolással. CLONDAW KNIGHT és THE PACKAGE a tippem. Mindkettő Grade-s handicapen indult. Előbbinél a forma döntött és megint csak az odds. Utóbbi többször fejezi be idő előtt a futamokat, mint az egészséges lenne egy fogadó szempontjából, viszont ha egyszer célba ér...

14:30 VAUTOUR (2,70/1,40) 1.   :ok:
         PTIT ZIG (7,39/2,09) 5.
VAUTOUR "más ligában futballozott", sima 15 hosszal nyert.
15:05  RUN RUCTIONS RUN (20,53/5,65) 10.
           JOIN THE CLAN (20,00/5,30) 8.
15:40  BALDER SUCCESS (8,4/3,18) 7.
           FOXROCK (16,33/4,60) 12.
16:20  REVE DE SIVOLA (27,23/6,55) 11.
           SAPHIR DU RHEU (7,12/2,83) 2.
REVE nem tudta a legutóbbi szereplését megismételni, SAPHIR jót ment, győzelemhez kevés volt.
17:00  BALLY LEGEND (24,81/5,51) 6.
           DARE ME (65,6/8,00) PU
DARE ME megint nem fejezte, BALLY viszont nagyon jót futott, nem sokon múlott a helyezés.
17:40  THE PACKAGE (13,26/3,51) 1.   :ok:
           CLONDAW KNIGHT (16,56/4,58) 12.
Nem gondoltam volna, hogy pont ezen a futamon lesz meg a nyerő.  :)


A fő tipp jött (0,7 egységet hozott 2 egység kockázatásával), de mivel írtam, hogy nem számolom bele, maradt a tegnapi állás. Sikerült egy nagyobb oddsot is fogni, reméltem, hogy azért az is összejön a fesztivál alatt.  :beerchug:

jump:
92 / 36,10+
+39%

Cheltenham Festival 4. (befejező) nap (turf/jump)


14:30 Jcb Triumph Hurdle - Grade 1
4 évesek futnak csak. Az egyik legjobb futam ma, kár, hogy ekkora a mezőny. PEACE AND CO (1 EW) veretlen, két Grade2-es győzelemmel, tisztán a legmagasabb értékeléssel, ráadásul C&D-t (Course & Distance) is hozott legutóbb. Érthető, hogy ő a favorit. Aki megszoríthatja, vagy ha a favorit gyengébb formát fog ki, akár meg is verheti, az BELTOR (0,5 EW). Meglepetés győzelemmel indította a jump karrierjét, aztán ráduplázott egy Grade2-essel. Jó oddson mérik, érték.


15:05 Vincent O'brien County Handicap Hurdle - Grade 3
Nem akarok belemenni mélyenszántó elemzésbe, sz*r futam.  ;D CHELTENIAN lehet jó elsősorban helyezésre. Nem újdonság neki ez a nagyszámú mezőny. Tavaly ugyan feladta ezt a futamot, de cserébe idén sokkal jobb oddson adják.


15:40 Albert Bartlett Novices' Hurdle - Grade 1
Ez sem az a futam, amire az életemet raknám. Nagyon kiegyenlített a mezőny. Az "élen" megint Mullins/Walsh BLACK HERCULES-el. Elég komoly ugrást kéne a lónak produkálnia szerintem, hogy itt nyerjen. Persze Mullins már elégszer bizonyította, hogy ez neki nem gond, de értéktelennek érzem az oddsot. NO MORE HEROES se ezen a távon, sem az angoloknál nem futott, de azt sem lehet rá mondani, hogy formában lenne. FLETCHERS FLYER nem fut, így marad két magasabb értékem VALUE AT RISK és BLAKLION személyében. Mindkettő Grade 2-esen lett második legutóbb, éppen csak lemaradva.



Peace And Co 3.35-ért köszi ,én is öt tettem volna magamtól de megerősítésed miatt tettem is.


:D jó kis futam volt na.

16:20  Betfred Cheltenham Gold Cup Chase  - Grade 1
A Cheltenham Fesztivál fő futama. Amilyen kis kupa, annál fontosabb. Nem csak a presztízs végett, de bő 300.000 fontot is fizetnek mellé.  8) Ott van a mezőnyben a tavalyi győztes LORD WINDERMERE, aki nem kis meglepetésre nyert. BOBS WORTH aki favoritként, bomba formában, simán tudott nyerni 2 évvel ezelőtt. Egyikük sem mutatott az elmúlt egy év alatt olyat, amivel itt komolyabban számolnának velük. SILVINIACO CONTI-val (1 EW) ellentétben. 174-es OR-el jelenleg a legmagasabbra értékelt ló a chase mezőnyben. Idén nem futott, de tavaly is ezzel a versennyel kezdte az évet és egy nagyon jó 4. helyen végzett, rég nem látott, szoros befutóval. Most a nagyobb mezőny ellenére is jobbak az esélyei. MANY CLOUDS-ot (0,5 EW) tartom a legveszélyesebb ellenfelének.


17:00 St. James's Place Foxhunter Chase Challenge Cup
Hunters chase, szóval amatőr zsokék a nyeregben. Köztük azért olyan nevek, mint Nina Carberry, vagy Sam Waley-Cohen, akik mögött elég szép számú, nagy győzelem van már. Ez utóbbi messze a legesélyesebb PAINT THE CLOUDS nyergében. 1 évre visszamenőleg 4-szer vitte ő és mindegyik alkalommal nyerni is tudott vele. Egyszer sem tudták még csak megszorítani sem. Hasonló eredményességet produkált Nina Carberry is ON THE FRIDGE-el. Tavaly ugyanezen a futamon lett 3. Egy hosszab szünet után nem egész másfél éve tért vissza a pályákra és azóta ennél a 3. helynél rosszabb még nem volt.


17:40 Martin Pipe Conditional Jockeys' Handicap Hurdle
Az amatőrök mellett a fiatalok is megkapják a maguk futamát. A népes mezőnyben megint a favoritra szavazok. Gyengébb bemutatkozást követően ROI DES FRANCES már olyan futamokban futott, ahol esélye is volt. Egyértelmű a fejlődése, Grade3-as győzelmet követően hozták ide. A rizikót az növelheti, hogy először fut handicap-en, de papíron jobb formában lévő ló nincs nála a mezőnyben. Mivel handicap-es futam, ezért egy vadabb próbálkozást is meg merek kockáztatni mellette. Eléggé leszállóágban van, 2013 óta nem nyert (akkor viszont zsinórban hozta a futamokat), de az utolsó futamán villantott egyet PARTY ROCK.


18:15 A.P. Mccoy Grand Annual Handicap Chase - Grade 3
A félistenről elnevezett futamon a félisten a favorit.  :D Ki meri megkerülni. Ha ez a futam nálunk lenne, nem lepődnék meg, ha bundáznának és odaadnák neki. Mindenképpen megérdemelné. Utolsó Cheltenham Festival-ja a 40 éves, leírni is szörnyű, 20-szoros (azt hiszem, hogy az idei évet is simán meg lehet neki előlegezni) Champion Jockey A.P.McCoy-nak. 17 évesen nyert először futamot, amióta profi lett, azóta minden évben ő lett a bajnok. Van kérdés? :D NED BUNTLINE-t ő válaszotta, jó esélyei vannak, leszámítva a hurdle-s kitérőjét jó formában is van, de ha esélytelenebb lenne, akkor sem tippelnék, illetve raknák másra.  8)

Idézetet írta: Szotyori Dátum március 13, 2015, 14:40:53
Peace And Co 3.35-ért köszi ,én is öt tettem volna magamtól de megerősítésed miatt tettem is.


:D jó kis futam volt na.

Majd megírom, hogy hova küld a bort.  :beerchug: ;D

14:30  PEACE AND CO (3,29/1,65) 1. :ok:
           BELTOR (9,93/3,15) 6.
Szoros volt, de azért meglett a győzelem.
15:05  CHELTENIAN (18,66/4,3) 8.
15:40  VALUE AT RISK (10,27/3,2) 5.
           BLAKLION (11,49/3,76) PU
Az bejött, hogy ez egy túlértékelt favorit volt.  ::)
16:20  SILVINIACO CONTI (4,5/2,1) 7.
           MANY CLOUDS (8,51/3,14) 6.
CONEYGREE nagyot futott, szép győzelem volt. SILVINIACO-nak ez volt a legjobb esélye erre a futamra, nem tudott élni vele.
17:00  ON THE FRINGE (8,84/2,72) 1. :ok:
           PAINT THE CLOUDS (4,11/2,10) 3.
Legsimább győzelem a mai napon, 17 hosszal nyert a magasabbik oddsom és helyezést hozott a favorit is.
17:40  ROI DES FRANCS (4,87/1,91) 3.
18:15  NED BUNTLINE (5,97/2,42) 4.


Legtöbb "zöldet" a legnehezebb napon sikerült összehozni. :)  Dobok még egy Cheltenham-os összefoglalót és holnap már ismét a hagyományos formában jönnek majd a tippek. Közben a héten sikerült a flat-re is megcsinálnom az elemzést, könyvelést, várom, hogy lesz-e valami pozitív hozománya.  8)

Majd arról várnák  visszajelzéseket, kinek, hogyan jött be ez a részletesebb leírás, elemzés. Volt-e valami értelme. :P Ha pozitív lesz a reakció, egy-egy kiemelt eseményen lehet folytatása. :)

1. nap
15:05  UN DE SCEAUX (1,76/1,40) 1.  :ok:
16:20  FAUGHEEN (1,91/1,23) 1.  :ok:
           THE NEW ONE (4,60/1,52) 5.
2. nap
15:05  DON POLI (2,8/1,39) 1.  :ok:
           KINGS PALACE (5,4/1,78) 6.
16:20  DODGING BULLETS (6,40/1,99) 1.  :ok:
           SPRINTER SACRE (3,4/1,7) PU
3. nap
14:30  VAUTOUR (2,70/1,40) 1.   :ok:
           PTIT ZIG (7,39/2,09) 5.
4. nap
14:30  PEACE AND CO (3,25/1,65) 1.  :ok:
           BELTOR (9,90/3,15) 6.
16:20  SILVINIACO CONTI (4,50/2,10) 7.
           MANY CLOUDS (8,5/3,14) 6.
17:00  ON THE FRINGE (8,80/2,72) 1.   :ok:
           PAINT THE CLOUDS (4,10/2,10) 3.


Ezek azok a futamok a fesztiválról, ahol a futamon belül legalább az egyik tippem tisztán 5 alatti oddson volt, a futók számától függetlenül. 8-ból 7 futamon megvolt a nyerő. Mindegyik ló megtéve 1 egységgel győzelemre 12,6 egységnyi profitot termelt volna és 84%-os ROI-t:beerchug: