Legutóbbi hozzászólások

3.
2024.04.27. 20:00
Ecuador Liga Pro
Universidad Católica - Cumbaya
Tipp: 1
Odds: 1,23
Unibet
Idézetet írta: Őrült Király Dátum Tegnap - 09:54:31Kosárlabda > USA > NBA
2024.04.26. (23:30)

Indiana Pacers v Milwaukee Bucks
Verseny 50 pontokért (hosszabbítást beleértve): Indiana
1.55
ZulaBet
Nyertes
3 pont
3
SPF Race to 10 / Re:SPF Race - sipull
Last post by sipull - Ma - 13:36:10
2024.04.27. 15:30
Német Bundesliga
Bayern München - Eintracht Frankfurt
Tipp: 9,5 szöglet felett
Odds: 1,64
Unibet
3 tipp
Labdarúgás
2024.04.27 15:30
Freiburg-Wolfsburg
Szögletek száma 7.5 felett a mérkőzésen
Odds:1.30
Zulabet
Idézetet írta: vmlinuz Dátum Ma - 12:46:15Másnál is hasonlóan elérhető a bet365 vagy betfair?
Igen. Bet365,sportfogadas.org. betfairt nem használom.
Másnál is hasonlóan elérhető a bet365 vagy betfair?
Argentína, imádom azt a helyet!  ;D

60 éves induló győzött a Miss Universe Buenos Aires-i szépségversenyén
Forrás: https://24.hu/elet-stilus/2024/04/27/alejandra-rodriguez-60-eves-versenyzo-szepsegverseny-miss-universe-buenos-aires-gyoztes/

Tegyük gyorsán hozzá, hogy a hölgy nagyon jól tartja magát, sok 40-évest is leköröz, de azért hazánkban is vannak olyan 60 év felettiek, akik lekörözik a fiatalabb korosztályt, elég csak Sütő Enikőre gondolni, akin bár annyi a botox, mint anno Ullrichban az EPO, de még így is mennyivel nőisebb, mint a mostani generáció.

Ha pedig Argentína, legjobb ország. Még mindig a láncfűrészes Milei az elnök, brutális gazdasági rendrakásba kezdett, nem viccelt, leértékelt peso és társai, papíron jobbak a gazdasági mutatók, mint az elmúlt évtizedben bármikor, de közben meg 10%-kal nőtt a szegények száma...

Az ország viszont sikert sikerre arat, mert lássuk be: elképesztően sok tehetséges ember születik ott, legyenek azok sportolók, írók, színészek, zenészek és még lehetne sorolni. Ha jobban belegondolunk, nagyon hasonló az országunk az övékhez, amely lehetne egy virágzó nemzet, ha a lakosság leküzdené a saját démonait.

Érdekesség, hogy például az Oscar-díjak tekintetében is hasonlóan állunk (2 győzelem és 8-10 jelölés), olyan ikonikus filmjeik vannak, mint:

Közös bennük, hogy mindegyikben a főszereplő Ricardo Darín, szó szerint a nemzet legendája, kiemelkedő színész (és ez csak néhány film, sok minőségi darab készült ott). És akkor ott vannak a könyvek, ha érdekelne úgy az egész nemzet története, mindezt a sporton keresztül, akkor Jonathan Wilson könyvét érdemes beszerezni.
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2019, 13:59:04Jonathan Wilson: Az argentin foci: https://www.libri.hu/konyv/jonathan_wilson.az-argentin-foci.html
Szeretem Wilson munkáit, 2018-ban lett ebből a könyvből magyar kiadás. Szó szerint az egész argentin focit boncolgatja. Eléggé terjedelmes könyv, hét nagyobb fejezetre van bontva. Az első kettő az 1960-as évek előttről szól, maradék öt pedig az elmúlt 50-60 évet taglalja. Nem csak a válogatott kerül szóba, hanem klubcsapatok is, Libertadores-kupa győzelmek, politika és társadalmi helyzet is. Nyár folyamán szánok rá több időt, de érdekesnek tűnik.

Forrás: https://moly.hu/konyvek/jonathan-wilson-az-argentin-foci

Ha pedig továbbra is érdekel Argentína, akkor eléggé sok minőségi könyv van tőlük magyarra fordítva, említettem a Szemekbe zárt titkok c. filmet, annak az eredetijét Eduardo Sacheri írta, érdemes elolvasni a többi könyvét is, köztük:
  • Lúzerek éjszakája:
    Idézetet írta: Pozzato Dátum december 19, 2019, 23:12:11Eduardo Sacheri: Lúzerek éjszakája
    Szösszenet róla:Sacheriről először akkor hallottam, mikor megnéztem a Szemekbe zárt titkok című filmet. Nem az amerikai utánzatot, mert az gyenge, hanem az argentin 2009-es verziót. Zseniális volt, érdemes rá időt szánni, ahogyan a Lúzerek éjszakájára is. Könnyed olvasmánynak tűnik a maga 345 oldalával, hiszen a szereplők is esetlenek, de bosszúra esküsznek. Sacheri a saját környezetéből merített erőt a könyvhöz, mely igényes borítóval is rendelkezik, ha ez valakinek fontos lenne. Pörgős könyv, melynek középpontjában a bosszú áll:
    Buenos Aires tartomány egy eldugott településén sok minden felett eljárt az idő. A 2001-es gazdasági válság során kirobbant banki megszorítások idején egy baráti társaság elég pénzt gyűjt ahhoz, hogy egy közös terv segítségével kilábalhassanak a pusztulásból és a szegénységből. Ám időközben, a betétek országos elkobzásakor átverik őket, és elveszítik minden megtakarított pénzüket. A pórul járt barátok elhatározzák, hogy mindet visszaszerzik, és ezzel kezdetét veszi a tartomány egyik legemlékezetesebb pénzrablásának története.
  • Ilyen a boldogság


Ott a legendás Jorge Luis Borges és Julio Cortázar, de ha elhagyjuk Argentínát, de maradunk a kontinensen, akkor szinte be sem kell mutatni a kolumbiai Gabriel García Márquezt, akinek egyik könyvét most viszi vászonra a Netflix. A modernkori kolumbiai írás egyik zsenije Juan Gabriel Vásquez, akinek több kiváló alkotást köszönhetünk, amiben bőven foglalkoznak az erőszakkal, drogkartellekkel stb., vagy megemlíthetném még a chilei Roberto Bolanót (Vad nyomozók és 2666).
8
Sportfogadás naplók / Re:csabax tippek
Last post by csabax - Ma - 12:22:47
Leipzig - Dortmund, mindkét csapat gólt szerez
9
Sportfogadás naplók / Re:csabax tippek
Last post by csabax - Ma - 12:20:27
Everton - Brentford, 1X
10
Sportfogadás naplók / Re:csabax tippek
Last post by csabax - Ma - 12:19:24
Gent - Westerlo, 1