Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 10 vendég van a témában


Mads Pedersen milyen szépen csinálta, remélem ez a siker végre megadja neki a lökést, hogy megszorongassa MVDP-t a Flandria - Roubaix versenyeken is. Jó ideje benne volt már egy nagy siker, nagyon erős, de valahogy mindig a végén csúszott le róla (azóta értem ezt, mióta ennyire dominál MVDP és Pogacar is megérkezett).

Minden bizonnyal nincs benne akkora érték (sőt, semmilyen...), de valamiért az volt bennem, hogy nem MVDP nyer (2.02). Annyira evidens, hogy ő nyer, pont ilyenkor szokott valami váratlan történni. Wout van Aert csúnyát bukott hétközben, ez az év volt az, ahol ilyen bombaerős csapattal nyerhetett volna, ha mentálisan is összekapja magát, de ez nem jött össze semmilyen tekintetben. Nehéz lesz innen felállni, az biztos, újra kell építenie a semmiből a karrierjét. Mads Pedersen szintén bukott a Dwaars door Vlaanderenen, elmondta: nincs 100%-os állapotban, aludni sem tud, szóval majd a Roubaix-n.

Alig maradt releváns ellenfél, aki csak megközelítené MVDP-t, Quick Step karcsú, Ineos szintén, esetleg a Visma és Jorgenson, aki nagyon sokat fejlődött és jó állapotban van. A másik, az Stefan Küng, akit sosem szabad leírni, Alberto Bettiol, aki szeret zavarosban halászni, ahogyan Michael Matthews. Esetleg még Matej Mohoric, aki bátor, az itt most óriásit szakíthat. Papírforma viszont az, hogy Van der Poel nyer 1-2 perccel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 31, 2024, 12:03:15Papírforma viszont az, hogy Van der Poel nyer 1-2 perccel.

Ez jön be, bántóan sima az egész. Mathieu van der Poel úgy alázza meg a komplett mezőnyt, hogy igazából messze a 100% alatt teljesít, látható volt, amint ment fel a Koppenbergen, neki az egy rutin feladat volt, mármint a bringán maradás, míg a többiek mint tolták fel az emelkedőkön a kerékpárt. 600 méter alatt adott 30-40 másodpercet...

Még van 4-5 éve megnyerni a történelmi negyedik Flandriát, amivel rekorder lesz. Ha nincs Pogacar, akkor nincs is komolyabb kihívója. A többiek 2 percre tőle, Van Aert szerintem valamilyen szinten örülhet, hogy nincs itt, mert ő is kapott volna 1-2 percet, ami nem tett volna jót neki mentálisan. MVDP kegyetlen...

Pályafutása szempontjából alábbi kérdések maradtak:
- Mikor lesz meg a történelmi Flandria negyedik siker?
- Nyer-e olimpiát, ha igen, akkor melyik szakágban?
- Nyer-e LBL-t?

Eddig majdnem kimaxolta a pályafutását, tényleg csak az olimpiai arany és az LBL-siker hiányzik. Innentől az a tét már csak, hogy mennyiszer nyer már meg egy adott versenyt...

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 31, 2024, 16:07:45Mathieu van der Poel úgy alázza meg a komplett mezőnyt, hogy igazából messze a 100% alatt teljesít, látható volt, amint ment fel a Koppenbergen, neki az egy rutin feladat volt

És miután kommentátorok, szakértők is így látták, hogy el sem fáradt, sokszor olyan lazán ment, én is azt láttam, alig tesz bele, jött ez:
https://www.eurosport.hu/kerekpar/flandriai-korverseny/2024/van-der-poel-mozzato-pedersen-flandria-nyilatkozatok_sto10086641/story.shtml

ennyit jelent az esős és zord időjárás.

Arnaud De Lie "formahanyatlása"

Nincsen szerencséje a 22 éves tehetségnek. Egy ideje várják tőle a "robbantást", mert most már egyre több WT-versenyen ott van a dobogón vagy a közelében, tavaly össze is jött a Québec-i egynaposon élete első nagy WT-győzelme, ami után joggal reménykedhettek, hogy végre idén növeli sikereinek számát. A szezont azonban nem kezdte úgy, ahogyan tervezte, több macskaköves és mezőnyhajrás verseny sem volt meg az erő, majd kiderült, Lyme-kóros. Most több hónapos kihagyás vár rá, minden bizonnyal az érdemi munkát a szezon második felében kezdheti meg.

Wout van Aert állapota

Ez volt a sajnálatos hír: "Hét bordája és a jobb kulcscsontja mellett Wout van Aert a szegycsontját is eltörte a szerdai Dwars door Vlaanderenen bekövetkező tömegbukásban."
Az első információk után még úgy volt, ebből Giro d'Italia lesz, de végül törölték a komplett programját (helyesen!).
"A kulcscsontot meg lehet operálni, de a bordákat nem. Mivel nem tudod bekötözni őket, marad a pihentetés. Ez alapesetben 6-8 hetet jelent. És akkor még ott a szegycsont, ami mindent ,,bonyolít"."

A szakértők is azt mondták, hogy körülbelül 2 hónap, mire újra a mezőnyben lehet, igaz, hogy már járkált (Strava adatai szerint), sokan azt kérdezték, hogy akkor mégis lesz ebből Giro? Ha a Visma tudatos, akkor egészen júniusig pihentetik, utána kisebb egy- és többnaposok, majd ha alkalmas a szervezete, akkor Vuelta. Neki most ilyen bukás után mindent újra kell kezdeni, ott a félelem is, amiről azért több bringás is beszélt egy-egy nagyobb esése után, ráadásul a mentális résznek van még egy fontos aspektusa, hogyan tér vissza? Elhiszi, hogy képes nyerni nagyobb versenyt, esetleg végleg elengedni, mert hol a forma, hol a szerencse nem volt vele az elmúlt években, idén lett volna szinte a legnagyobb lehetősége, egész télen arra pihent, hogy MVDP-t legyőzi. 


Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 04, 2024, 19:25:17Vinge bukas. Oda a TdF?

Ezt még így korai lenne kijelenteni, többen benne voltak a bukásban, Jonas Vingegaard mellett Remco Evenepoel, Primoz Roglic és Jay Vine is többek között. Vingegaard eszméleténél volt, mikor bevitték a kórházba, elvileg a friss orvosi eredményekre vár a szakmai stáb.

Primoz Roglic két nap alatt kétszer is pórul járt, tegnap a csipője volt tropa, most pedig alig tudott járni, de végül elvileg botorkálva bár, de saját lábán távozott, ha jól vettem ki, őt is megvizsgálja majd az orvosi stáb, mert nincsen jó állapotban.

Remco Evenepoel is azonnal feladta a versenyt, szintén az orvosi stábtól várják az infókat, hogy milyen állapotban van, mert ő sem tudott visszaülni a bringára. 

Persze nyilvan attol fugg milyen serulese van. Ha nincs tores akkor az kiheverheto addig.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 04, 2024, 19:57:01Persze nyilvan attol fugg milyen serulese van. Ha nincs tores akkor az kiheverheto addig.

Ha olyan sérülés, amellyel heteket hagynak ki, akkor az befolyásolja a TdF-re való felkészülést is. Látható volt tavaly, hogy Tadej Pogacar esetében az LBL-bukás és a törés hónapokig éreztette hatását. Ott törésről volt szó, de ha csak szimplán repedés van, azzal is pihenni kell heteket, amikor pedig olyan aprólékosan van kiszámítva minden felkészülésnél, mint ahogyan a Visma csinálja (vagy Evenepoel), ott nem fér bele 3-5 hét kihagyás.

A külföldi fórumokon már rögtön azt írják, hogy ez Pogacar előtt (bármi is legyen), óriási esély egy duplára. Én azért ennyire nem szaladnék előre, de kétségtelen, hogy megnövekedtek az esélyei, mert a három legnagyobb riválisa esett ki határozatlan időre (és pont egy felkészülési versenyük ment a kukába).

És akkor a jó öreg magyar sajtóban hogy jelenik meg ez a hír:
Mentő vitte el Valter Attila Tour de France-győztes csapattársát egy hatalmas bukás után


 ;D  ;D  ;D

Imádom, még Szoboszlai kellett volna a címbe és kész is vagyunk. És hogy ne az legyen, "megintafidesz", ez bizony Telex, ami már mondjuk kicsit hajaz az Indexre (és kicsit Fidesz is), de még "elvileg" független.

https://telex.hu/sport/2024/04/04/baszk-korverseny-bukas-mento-jonas-vingegaard-primoz-roglic-remco-evenepoel

Friss hír:
Jonas Vingegaard több bordája és kulcscsontja is eltört, gyakorlatilag nagyon hasonló a sérülése, mint Wout van Aertnak. Ha Van Aert esetében 2 hónapot számítanak, hogy felépül és a mezőnyben lehet, mire contender az július vége, akkor reálisnak mondanám az első friss információk alapján, hogy Vingegaard, ha indul is a TdF-en, nem lesz olyan állapotban, mint 2023-ban, nála inkább egy Vuelta játszhatna be, ahol győzelmi esélyekkel indulna, addigra rendben lenne teljesen. Túl sokat kell kihagynia a sérülések miatt a felkészülésből.

Forrás: https://twitter.com/vismaleaseabike/status/1775946218834714906?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1775946218834714906%7Ctwgr%5E9a59b44b4ebe12ee441201ed7353a2df4efacaaa%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.cyclingnews.com%2Fthreads%2Fjonas-vingegaard-the-wizard-of-visma.36783%2Fpage-174

Friss hír 2.0:
Elsősorban most mindenki a nagy trióról beszél, de Steff Crass mindkét tüdeje kilyukadt, illeve bordái is eltörtek. Eléggé durva volt ez a bukás, sokan szereztek komoly sérüléseket.

Friss hír 3.0:
Remco Evenepoel kulcscsontja és lapockája eltört, de dettó rá is az vár, mint Vingegaardra, kuka a szezonja, szerintem ő is legkorábban Vueltára térhet vissza.
Jay Vine is súlyos sérülést szenvedett, ha jól értem csigolyatörése van, szerencsére neurológiai problémát nem találtak, de minden bizonnyal neki a komplett szezonnak vége.
Primoz Roglic elvileg megúszta horzsolásokkal.


Azt hozzáfűzöm: meg lehet próbálni a visszatérést a TdF-re, mert emlékezhetünk rá, Evenepoel is megpróbált anno a Lombardián történt bukásból előbb visszatérni, eredménye az lett, hogy hetekkel meghosszabbodott a rehabilitációja utána...

Nem véletlenül vették le a TdF-szorzókat, ez így Pogacar számára óriási esély, illetve a riválisoknak is, olyan bringások, mint Kuss, Rodriguez, Landa, Gaudu, Yates és még pár dobogón végezhetnek.

Hetekkel ezelőtt "kemény" 1 euróval fogadtam arra, hogy Pogacar nyeri a TdF-et.
Akkor még nem csökkentették a szorzót.
A mostani fejlemények után nőtt az esély arra, hogy nem lesz hiábavaló a befektetés.  ;)