Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 30, 2020, 15:02:31
Messi-saga újabb infója, hogy a Cadena SER információ szerint nem él a 700 milliós kivásárlási áll. Valószínűleg megegyeznek majd Guardioláékkal (aki amúgy Barcelonában tartózkodik), kap egy 100-ast a Barca meg szerintem visszakapja Eric Garcia játékjogát. Voltak olyan bejegyzéseket, miszerint a Citynek oda kéne adnia instant érte KDB-t vagy akár egy Gabriel Jesus + Bernardo Silva + milliók Messiért.  ;D Mondjuk ezek viccesek, rohadtul messze állnak a realitástól, Silva meg Jesus tuti nem, maximum az egyikük plusz 40-50 millió jobb esetben.

Ami szép, hogy mindeközben Luis Suárezt összehozták a Ticóval, összejöhetne egy hasonló transzfer, mint anno David Villa esetében. Egy év a spanyol ligában (bajnok is lett Villával a Tico...), majd utána MLS, mint ahogyan Suárez is akarja. Gyönyörű lenne, ha közben Cholo mondaná a kínaiaknak, hogy boltolják le a Barcával és hozzák el Suárez mellé valahogy a kedvencét, Messit. Azon nevetnék.  ;D Volt már arra példa a katalánok történelmében, hogy egy aktuális klasszis annyira meggyűlölte a klubot, hogy kérte a fővárosba helyezését (Laudrup). Messi mondjuk nem ilyen, de azért én megnéznék egy Messi - Suárez duót a Ticóban egy bitang védelemmel (jelenleg semmi realitása).
ha ehhez a ManCityhez odakerülne Messi is, nem hiszem hogy bárki ellenfelük is lehetne a Premier Leagueben, BL-ben meg lehet beleférne Guardiola szokásos taktikai túlgondolásai is.... :bash:

Nemrég néztem a szorzókat, már csak 1,60, hogy a City-hez megy, és 2.20 a Barcában maradás... Pff

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 30, 2020, 16:53:16
Nemrég néztem a szorzókat, már csak 1,60, hogy a City-hez megy, és 2.20 a Barcában maradás... Pff
Megfogadtad, hogy marad?

Megtudta Messi szerintem. ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 30, 2020, 16:59:36
Megfogadtad, hogy marad?

Mikor először megláttam az 1.90-es odds-ot, az unibeten épp fenn lévő 90 ezrem egyből rádurrantottam  ;D Azóta volt 2.20 délelőtt, most a LaLiga kommüniké után 1.60 a maradás. Ronaldónál is a maradásra fogadtam, akkor megszoptam, remélem most nem fogom  :D


Az Everton megszerezte Ancelotti elsőszámú célpontját

Az Everton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a brazil válogatott Allan.


A BBC angol lap értesülése szerint a liverpooli klub 25 millió fontot (9,9 milliárd forintot) utal majd át a középpályás játékjogáért a Napolinak, amelyhez korábban 2023 nyaráig kötelezte el magát Allan.
   
A 29 éves, nyolcszoros válogatott futballista Nápolyban - ahol 2015 óta játszik - már dolgozott együtt az Everton jelenlegi vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival, akinek nyári kívánságlistáján ő volt az elsőszámú célpont. Allan az elmúlt szezonban 33 tétmérkőzésen lépett pályára a Napoliban.
   
Az olasz szakember az átigazolási szezonban csapata középpályáját szeretné megerősíteni, felfrissíteni, kiszemeltjei közé tartozik másik volt játékosa, James Rodríguez is. Ancelotti a Real Madrid kolumbiai labdarúgójával korábban a spanyol klub mellett rövid ideig a Bayern Münchennél is együtt dolgozhatott. A BBC információja szerint az Everton már tárgyalásokat folytat a Real Madriddal James Rodríguez szerződtetéséről.

forrás: MTI

Claudio Bravo visszatért a La Ligába

A spanyol élvonalbeli Real Betis szerződtette Claudio Bravót, a Manchester Citytől négy esztendő után távozó chilei válogatott labdarúgót.

A 37 éves kapusnak a 2019–2020-as idény végén lejárt a szerződése, ezért elhagyta a Manchester Cityt, amellyel többek között két angol élvonalbeli bajnoki címet nyert.

Bravo 2006 és 2016 között már szerepelt Spanyolországban. Előbb a Real Sociedadot, majd az FC Barcelonát erősítette. Utóbbival kétszer aranyérmes lett a La Ligában, s a 2014–2015-ös bajnoki évadban kiérdemelte a legjobb kapusnak járó Zamora-díjat.

A chilei játékos egy idényre írt alá az előző idényben a tabellán a tizenötödik helyen végző sevillai klubhoz, amely nemrég egy másik korábbi Barca-futballistát szerződtetett Angliából. Martín Montoya – aki 2016-ban kölcsönben játszott a Betisben – 2024-ig szóló megállapodást kötött új csapatával.

forrás:nso.hu

Úgy tűnik, megvan a Man United első nagy fogása a nyáron

A Sky Sports értesülése szerint a Manchester United labdarúgócsapata megegyezett az Ajax Amsterdammal Donny van de Beek átigazolásáról. A tízszeres holland válogatott középpályás lenne az első, aki a nyári átigazolási időszakban csatlakozik Ole Gunnar Solskjaer csapatához

A portál szerint az angolok 40 millió fontot fizetnek érte, és öt évre szerződtetik a játékost, akivel kapcsolatosan májusban a Real Madrid, pár hete a Barcelona tűnt befutónak.

Közben a Manchester Evening News minden szempontból körüljárta a kérdést, miért és hogyan kerülhetett a 23 éves játékos a ManUnited közelébe. Vicces megközelítéssel azért, hogy végre visszatérjen az Old Traffordra a Boney M-hangulat és a szurkolók a Brown Girl in the Ring dallamára ismét énekelhessenek – csak ezúttal nem Ruud van Nistelrooyt éltetve –, hogy? Donny van de Beek, tra la la la la...

De a portál szerint Solskjaerban munkálkodhatott az is, hogy játékosként két olyan holland klasszis is akadt (a már említett csatár, Van Nistelrooy mellett Jaap Stam), akivel ő sikereket ért a klubnál.

Ami viszont tény: a MU már januárban bejelentkezett Van de Beekért, pontosabban, kijelentette, hogy azon három játékos között van, akiket szívesen látnának. Ugyanakkor a klub 2019 tavaszán felvázolta, hogy ha lehet, hazai tehetségekkel erősít, így a kívánságlistán a leicesteri James Maddison, illetve az Aston Villa csapatkapitánya, Jack Grealish is előrébb helyezkedett.

Utóbbit idén februárban megpróbálta elcsábítani, de a Villa 65 millió fontért sem vált meg tőle. A manchesteriek azonban nem adták fel, úgy számolták, az ár a Villa kiesésével lejjebb mehet majd. Azonban a birminghamiek az utolsó fordulóban egy West Ham elleni 1-1-es döntetlennel megmenekültek – a gólt éppen Grealish szerezte –, így az értéke ugyanúgy 80 millió fontra emelkedett, amennyit a Leicester is kért Maddisonért.

Utóbbi ráadásul július végén hosszabbított, így a United maradt Van de Beeknél, akiről a Manchester Evening News azt írta: fiatalabb és vitathatatlanul jobb, mint Maddison és Grealish.

Ráadásul csak fele annyiba kerül, ami valljuk meg, nem rossz üzlet.


24.hu

Azért ez mutatja, hogy mennyire erős jelenleg a Bartomeu elnökség. Van egy holland edző, aki legendának számít, akit hazájában is kedvelnek: Koeman. Van egy holland játékos, akinek jó opció lenne honfitársa irányítása alatt játszani, ráadásul egykori csapattársával (de Jong): van de Beek. Van egy Barcelona által jól ismert Ajax sportigazgató, aki előszeretettel üzletel a katalánokkal, mivel egykor náluk játszott: Marc Overmars. Minden adott egy üzlethez, körülbelül 40-50 millió környéke lenne a dolog, gyakorlatilag csak le kéne ülni és elmondani a jövőbeni terveket. Ehelyett Donny aláírta a szerződését a Unitedhez.  ;D

Két éven belül ez a második ilyen sztori, hiszen tavaly de Ligt volt hasonló szituációban. Azt hitte, hogy nem lehet kezdő a katalánoknál, mondván nem kommunikált felé a klub megfelelően. Pedig itt akart játszani de Ligt, hiszen legjobb haverja, de Jong is a Barcába igazolt. Ehelyett de Ligt elment a Juvéhoz, kezdetben cserének (hasonló lett volna a metódus, mint itt a Barcában)...

Bartomeu nem csak azzal cseszi szét a csapatot, hogy majd Messi távozik áron alul és még a szponzorok is vele együtt, hanem tudják a játékosok, hogy inkompetens a vezetés, káosz van, ezért minden tehetségről lemaradnak. Pazar.  ;D Elvileg most bepróbálkoztak alternatívaként Jordi Alba oldalára Tagliaficoért, valakit hozni kell az Ajaxból. Mondjuk szerintem a portás olcsóbb lenne, ha már a 90-es évek vége után megint hollandosításba fogtunk.

Milan: megegyeztek a Real Madrid támadójával – sajtóhír

Brahim Diaz az AC Milanban folytathatja


A Sky Sport információi szerint az AC Milan kölcsönveheti a Real Madrid spanyol labdarúgóját, Brahim Diazt.

Diaz 2019 januárjában érkezett a Manchester Citytől, másfél év alatt viszont csak 21 meccsen jutott szóhoz, a legutóbbi idényben pedig összesen tízszer léphetett pályára.
Matteo Moretto, a Sky újságírója szerint a felek mindenben megegyeztek, már csak a hivatalos bejelentés várat magára.
Az U21-es válogatott játékos egy évre, kölcsönbe érkezik Milánóba.

Forrás:nso.hu

Ivan Rakitic a Sevilla csapatához igazolt.

Basel-->Schalke-->Sevilla-->Barcelona-->Sevilla

Bejelentette a Lille-től érkező Gabriel szerződtetését az Arsenal labdarúgócsapata.

A londoni klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a 22 éves brazil középhátvéd hosszú távú megállapodást írt alá. Vételárát nem hozták nyilvánosságra.

A brit sportsajtó úgy tudja, Gabriel 2025 nyaráig szóló szerződést kötött az Arsenallal, amely 30 millió eurót fizet érte.

A 190 centiméter magas belső védő 2017-ben, 19 évesen lett a Lille futballistája, kölcsönben szerepelt a francia Troyes-nál és a horvát Dinamo Zagrebnél, majd a legutóbbi, 2019–2020-as évadban vált alapemberré a Lille-nél, 24 bajnokin és hat Bajnokok Ligája-meccsen lépett pályára. A francia bajnokságban összesen 40 mérkőzésen játszott.

forrás:nso.hu

Ettől az igazolástól tér vissza a győztes útra a Manchester United?

Szerdán a Manchester United hivatalosan is bejelentette, amit már napok óta tudni:
Donny van de Beek az angol csapatnál folytatja. A vételára a hírek szerint 39 millió euró volt.

A 23 éves középpályás az Ajaxnál nevelkedett, ott is lett profi játékos, tagja volt a Bajnokok Ligájában 2019-ben elődöntőig menetelő csapatnak. Öt évre írt alá a Manchester Unitednél.

Donny teljesítménye az Eredivisiében és a nemzetközi kupákban lenyűgöző volt az elmúlt években, alig várjuk a közös munkát – nyilatkozta Ole Gunnar Solskjaer a United hivatalos honlapján.

Az már egy érdekes kérdés lesz, hogyan működik majd az ő beépítése a középpályára Bruno Fernandes és Paul Pogba mellé, de több olyan variációi is létezik, amelyben mind a három játkost használni lehet majd.


24.hu



Utazás közben olvasgattam, néztem a híreket, akkor az volt, hogy írtak a ligának is, miszerint a szerződés egyik záradéka alapján távozhatna:
https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazolasok/20200904-jorge-messi-javier-tebasnak-leo-nem-rendelkezik-700-millios-kivasarlasi-zaradekkal/

Majd utána bejelentette, hogy mégis marad, de ami ennél is fontosabb, az interjú amit adott. Bartomeu adott egy mattot neki, amire mit lépett? Felborította a sakktáblát és elmondta, hogy csalt a másik. Lehet valaki klasszis, hajszolhatja a sikert újabbnál újabb csapatoknál, de egy klublegenda teljesen más státusz.

Messi el akart menni, mert elege lett az elnökség inkompetens hozzáállásából, ezért nem hosszabbított szerződést, mert szeretett volna a klubjának megújulást. Lehet, valahol legbelül ő is érezte, hogy túlságosan a klub fejére nőtt. Azonban a történelemben még sosem volt ilyen játékos, aki hasonlót ért volna el, mint ő, valószínűleg nem is lesz. Nem az eredményekre gondolok, hanem a hatásra. Miatta lett a világ legnagyobb klubja a Barcelona, rengeteg bevétel anyagi téren (az már más kérdés, hogy ezt nem jó dolgokra használták), százmilliók rajonganak értek, miatta néznek meccseket. Ő nem olyan játékos, hogy az értéke 150 millió vagy 300 millió. Felbecsülhetetlen.

Ez elsősorban abból fakad, hogy marketing szempontjából nem meghatározható az, amit Messi képes adni az aktuális vagy leendő klubjának. Ha távozott volna, gyakorlatilag csődött jelentett volna a Barcelona, mert a szponzorok többsége távozik, adóság megmarad. Ahová ment volna, ott azonnal új szponzori szerződések, ligának új tv-s szerződések, mindenki őt akarja látni stb., óriási bevételek, amikről álmodni sem mertek volna.

Ilyen hatása senkinek sincs rajta kívül. Ronaldo elképesztő játékos, azonban nem a klubhűség mintapéldánya, nála ezért nem meglepő, hogy a negyedik ligában is kipróbálja magát, így nem vágta földhöz a világot, hogy távozott. Ha azt lehet mondani, akkor a Real Madrid nem is neheztelt rá.

Messitől mennyire volt ez gerinces lépés, ami az elmúlt hónapokban történt? Érdemes meghallgatni vagy elolvasni az interjút, amit most adott. Távozni akart, nem hagyták, muszáj maradnia, mert nem akar még nagyobb gondot okozni a csapatának. Lehet egy törpe vagy bolha, de ő az igazi nagybetűs legenda: "Mindig a klubot helyeztem előre bármi máshoz képest. Sokszor meg lett volna a lehetőségem, hogy elmenjek a Barçából. A pénz? Minden évben elmehettem volna és többet kereshettem volna mint Barcelonában. Mindig azt mondtam, hogy ez az otthonom, és ezt is éreztem, és érzem. Nehéz lenne jobb helyet találni. Éreztem, hogy változásra van szükségem, új célokra, új dolgokra."

https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/20200904-messi-nincs-itt-semmifele-sportszakmai-projekt-csak-buveszkedes-van/

Barto bácsi? Csak a szokásos, ebből is összességében jól jött ki: Messi marad, kezdődhet az új korszak, nem váltották le, ugyanakkor valószínűleg úgy vonul be a történelembe, mint minden idők legrosszabb elnök, de kihúzta a ciklusa végéig. Megígérte Messinek, hogy mehet, nem engedte, zsarolta őt, majd úgy állította be, mintha Messi tenné ezt a klubbal... Valami sajnos évek óta elromlott Barcelonában és ezt már egy jó ideje tudják Messiék is.