F1 - Pit Stop

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Olvastam a Facebookos kiírást, és találtam benne egy hibát. "Dale Earnhardtnak is ez a szám díszeleg az autóján". Ez a mondat nem helytálló, mivel szegény Earnhardt már több mint 10 éve meghalt.  :(

Az F1-es beharangozó nagyon jóra sikerült. Nem is tudtam, hogy az F1 felé is nyitottál. Tudom, hogy ismétlem magam, de tényleg nagyon fasza cikk lett, mindenki számára emészthető, és teljesen reális képet ad nekünk.  :ok:

F1 - 2014: Ki lesz az idei világbajnok?

Webber
    1 (7.7%)   ;D
Hamilton
    2 (15.4%)
Alonso
    2 (15.4%)
Räikkönen
    1 (7.7%)
Vettel
    3 (23.1%)

Button
    1 (7.7%)
Massa
    2 (15.4%)
Ricciardo
    0 (0%)
Rosberg
    0 (0%)
Grosjean
    0 (0%)
más
    1 (7.7%)

Összes szavazó: 13

Gondoltam, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ma lenne 54 éves a valaha élt egyik legnagyobb pilóta.

Race In Paradise, Ayrton!

Ayrton Senna Tribute - Senna Forever HD.


Hogy most volt szegény Senna halálának 20. évfordulója, boldog-boldogtalan megszólalt ezzel kapcsolatban, és számomra annyira undorító volt, hogy mindenkinek Ő volt a nagy példakép, az isten. Ez alapvetően nem lenne baj, de például egy Ricciardonak, aki akkor még 5 éves sem volt, halvány lila gőze sem volt, hogy ki az az Ayrton Senna. Ehhez képest olvasom az nso-n az "Én hősöm is Senna volt" dumát...Vettel ugyanez, bár ő akkor már "nagyfiú" volt, hisz majdnem betöltötte a 7. életévét. Nekem ezek a pilóták annyira hiteltelenek ezekkel az elcsépelt nyilatkozatokkal. Kihalt az őszinteség az F1-ből is.

Daniil Kvyat is sokat tudna rola beszelni :D

Elhagyta a grenoble-i kórházat a hétszeres Forma-1 bajnok, Michael Schumacher – írta több forrás is a Twitter közösségi portálon.
A bajnok már nincs kómában, hosszú rehabilitációs folyamat áll előtte – írta Karin Giannone, a BBC újságírója, valamint a Fox News hivatalos Twitter-csatornája Schumacher ügynökére hivatkozva.


Reméljük nem csak hírlapi kacsa és valóban a gyógyulás útjára lépett.  :ok: Hajrá Schumi!

El se hiszem. FELÉBREDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hála Istennek! Minden nap érte is imádkozom, ez egy kisebb csoda már!

Azonnali hatállyal szabályt módosítottak a Forma-1-ben: Ezentúl ,,gyilkolhatják" egymást a versenyzők


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még időben reagált a kritikákra, és Ausztriában már messze nagyobb szabadságot ad a versenyzőknek az egymás elleni csatákban.



Az elmúlt egy órában igencsak felpörögtek az események és jobbnál jobb hírek láttak napvilágot a sajtóban. Mint ismeretes, a Ferrari és a Mercedes pénteken a Red Bull Ringen az Osztrák Nagydíj ideje alatt egy különleges megoldást próbál ki az autóján, amivel a 80-as években tapasztalt szikrázást szeretnének elérni, ezzel is növelve a show értékét.
Délelőtt Kimi Räikkönen, addig délután Nico Rosberg lesz az, aki kipróbálja a megoldást. Ha az működik, akkor jövőre az összes autót ezzel az új megoldással fogják felszerelni, mellyel lényegesen látványosabb futamokat láthatunk, valamint a fiatalabb generáció számára valami egészen újat hozhat a sport.
A másik hasonlóan jó kezdeményezés a hanghatások növelése lesz, mely azonban már lényegesen komplettebb megoldást igényel. Ezt várhatóan Silverstone-ban, a Brit Nagydíjat követő két napos teszten fogják először kipróbálni.
Mindez, ha nem lenne elég, az FIA döntött és jövőre már nem enged csúnya orrkúpokat tervezni. Az új szabályok ebből a szempontból megbuktak, de az autók összetett tervei miatt ezen kúpokat már nem lehet számottevően megváltoztatni az idei szezonban. A német Auto Motor und Sport kérdésére az FIA megerősítette, a módosításokkal jövőre eltűnnek a kacsa és hangyász szerű orrmegoldások.
A verseny szempontjából a legjobb hír azonban csak most következik, mely azonnali hatállyal érvénybe is lép, mint szabálymódosítás. Az idei versenyeken több olyan manőverért és megmozdulásért is szankciókat láthattunk, melyekért alapesetben talán semmit nem kellett volna ítélniük a bíráknak. Nos, ennek az Osztrák Nagydíjtól kezdődően vége! Az FIA és a csapatok hallgattak a kritikákra és már ezen a hétvégén lényegesen kevesebb szankciót kell látnunk.
Ennek köszönhetően időszakosan eltűnhetnek az olyan különböző büntetések, mint az öt-tíz másodperces, boksz, vagy több rajthelyes szankciók.

forrás: F1-live.hu