csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 21 vendég van a témában





#10803 szeptember 12, 2015, 15:39:56, csabax
Serena Williams - Roberta Vinci 1  :noway:
Nancy - Niort 1X  :great:
Benfica - Belenenses 1X  :great:


Nyereményszorzó 1,23


#10804 szeptember 12, 2015, 17:57:18, csabax
Crystal Palace - Manchester City

Tipp: Manchester City -1 gól hendikep  :noway:
Odds: 2.40
Fogadóiroda: bet365


Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy rangadó lesz ez az összecsapás, hiszen az angol élvonal első két helyezettje mérkőzik meg egymással. Reményeim szerint tényleg nem lesz gond a küzdőszellemmel és hasonlókkal. Az otthon játszó Crystal Palace már csak azért is bízhat a győzelemben, mert jó passzban van, eddig minden bajnoki meccse nagyon jóra sikeredett és ha már jelenleg ennyire jól működnek a dolgok, miért ne próbálhatna meg győzelmet szerezni a nevesebb ellenféllel szemben...

A vendég ManCity sem panaszkodhat az eddigi formára. Úgy listavezető Angliában, hogy az eddigi négy bajnokiból 4-et nyert és egyik mérkőzésen sem kapott gólt (a gólkülönbsége: 10-0). Mivel a Bajnokok Ligájában "halálcsoportba" kerültek a manchesteriek (a német Borussia Mönchengladbach, az olasz Juventus és a spanyol Sevilla lesznek a Manchester City ellenfelei a D-csoportban), nagyon valószínűsíthető, hogy "kegyetlen" ősz vár az angol együttesre. A jövő héten kezdődik a sorozat, s a Bajnokok Ligája tavalyi döntőse, a Juventus lesz a ManCity első ellenfele.

Egyértelmű, hogy a bajnokságban előre kell menekülni. Ott már annyival is jobb a helyzet, hogy az egyik rivális (Chelsea) hazai pályán bukott az előző fordulóban. Mivel a Crystal Palace elleni találkozó egyben főpróba is a három nappal később rendezendő - és nagyon fontos - BL-meccsre, elképzelhető, hogy az új szerzemények közül Nicolas Otamendi és Kevin de Bruyne is kap lehetőséget a társakkal való ismerkedésre.

Meghatározó játékosok fognak hiányozni a hazaiaknál, míg a vendégeknél Zabaleta kivételével nem lesznek fontos hiányzók. Az argentin focistát a jó formában levő francia Sagna pótolhatja. Jó esetben a Crystal Palace elleni bajnokit az önbizalom növelésére is használhatja a ManCity. Ehhez egy kevéske szerencse szükségeltetik, s ha ez meglesz, akkor - úgy vélem - könnyedén összejöhet a vendégek hendikepes győzelme. Abban bízok, hogy a bajnokin szerencsés lesz a ManCity. No, és persze abban is, hogy nem lesz szerencséje és pofára fog esni a Juve elleni meccsen. De ez már egy másik történet. A lényeg az, hogy jöjjön össze a hendikepes győzelem a Crystal Palace ellen.

Hiányzók: Jedinak, Chamakh, Campbell és Appiah, illetve Zabaleta, Fernando, Clichy és Delph.

Tipp: Manchester City -1 gól hendikep.


0-1

#10805 szeptember 12, 2015, 17:54:34, csabax
West Bromwich Albion - Southampton

Tipp: 2.5 gól felett  :noway:
Odds: 2.30
Fogadóiroda: bet365


Látok esélyt arra, hogy két gólnál több legyen a mérkőzésen. A bukik szerint ugyan nagyobb esély van a 2 gól alatti meccsre, ám én úgy vagyok ezzel a találkozóval, hogy némi mázli esetén akár három gól is összejöhet.

Már csak azért is, mert többen is vannak olyan focisták a vendégcsapatban, akik könnyedén betalálhatnak az ellenfél kapujába. Emellett még azzal is számolok, hogy nem betlizhetnek a végtelenségig a "Szentek" A bajnokság kezdete óta majdnem csak olyan meccsük volt, ahol a valós tudásuknál lényegesen rosszabbul teljesítettek a játékosok, s ráadásul még az Európa Ligából is dicstelenül zúgott ki a kikötővárosi csapat. Nem hinném, hogy egy olyan csapat, ahol - többek között - Pelle, Tadics, Shane Long, Mane, Wanyama és Ward-Prowse felelősek a gólszerzésért, tartósan gyengén szerepeljen.

Hazai részről remélhetőleg Berahino vagy Rondon találni fog legalább egy gólt, míg a vendégeknél a fentebb felsoroltak közül ketten-hárman iratkoznak majd fel a góllövők listájára.

Hiányzók: Ben Foster, illetve Clasie, Bertrand, Gardos és Fraser Forster.

Tipp: 2.5 gól felett.


0-0

#10806 szeptember 12, 2015, 17:53:34, csabax
Arsenal - Stoke

Tipp: 2.5 gól felett az Arsenal  :noway:
Odds: 2.10
Fogadóiroda: bet365


Nem is olyan régen még nagyon jól "muzsikált" a londoni csapat, ám a bajnokság rajtja óta - mintha valami elszakadt volna - gyengébb a teljesítmény. Bízom abban, hogy ismét eljön az az idő, amikor jól fog teljesíteni az együttes, s ez már most, a Stoke ellen be fog bekövetkezni.

Ugyan nem nevezhető rossz csapatnak a Stoke (még a mostani gyengébb rajtja miatt sem), de egy jól teljesítő Arsenalt képesnek tartok arra, hogy hazai pályáján két gólnál többel verje ellenfelét. Pláne úgy, hogy nem lesz hiányosnak mondható a vendégfogadó gárda, míg a Stoke hiányzói között Odemwingie, Shawcross, Charlie Adam és Afellay is szerepel. Ha már megemlékeztem a vendégek hiányzóiról, íme a hazaiaké is: Danny Welbeck, Wilshere és Rosicky. Viszont játszani fog Alexis Sanchez, Özil, Cazorla, Ramsey és Giroud is, azaz nem kell félteni az Ágyúsokat attól, hogy nem játszanak olyanok, akik gólokat tudnak szerezni.

Véleményem szerint a vendég Fazekasok nem tudják majd úgy pótolni a hiányzókat, mint ahogyan azt a hazaiak megtehetik. Ha az eddigi bajnoki szereplésnél csak egy kicsivel is jobban fog teljesíteni a londoni gárda, akkor könnyen összejöhet a 2,5 gólos tipp. Ez azért is így van, mert a Stoke védelme gyengébb a megszokottnál.

Tipp: 2.5 gól felett az Arsenal.


2-0

#10807 szeptember 13, 2015, 01:19:26, csabax
Juventus - Chievo

Tipp: Juventus -1 gól hendikep  :noway:
Odds: 2.05
Fogadóiroda: bet365


A hazai csapat pocsékul kezdte a bajnokságot, míg az ellenfél vendégek nagyon jól. Az előző idényben BL-döntős torinói gárda eddig mindkét bajnokiját bukta, s csak gólarányának (1-3) köszönhetően nincs az utolsó helyen vagy a kiesési helyek egyikén. Az ellenfél veronai gárda viszont nagyon jó formában van, hiszen az Empoli vendégeként aratott 3-1-es siker után hazai pályán tönkreverte a Laziót (4-0), s így jó gólarányának köszönhetően jelenleg listavezető az olasz élvonalban.

Nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb elkezdi a felzárkózást a Juve, hiszen túl sok betlit már nem engedhet meg magának. Már a Chievo elleni mérkőzés is jó alkalom a felzárkózásra. Már csak amiatt is, mert a fő riválisnak tartott AS Roma már 4 pontnál jár, azaz négy pont előnye van a Zebrákkal szemben. Amiatt is nyerni kellene a Chievo ellen, mert kezdődik a Bajnokok Ligája, ahol "halálcsoportban" van az olasz gárda, s nyilván nem ártana egy önbizalmat növelő győzelem a ManCity elleni idegenbeli mérkőzés előtt.

Jó hír a hazaiak számára, hogy Marchisio ismét pályára léphet, mint ahogyan az is simán elképzelhető, hogy a brazil Hernanes is játéklehetőséghez fog jutni. Mindkét csapatban vannak hiányzók -  Khedira, Evra, Kwadwo Asamoah és Rubinho, illetve Mariano Izco és Radovanovic -, ám úgy vélem, hogy a kötelező győzelem előtt álló és nagyon motivált hazai csapatnak nem okozhat gondot a Chievo hendikepes legyőzése. Szerintem leginkább 2-0-ás vagy 3-0-ás eredmény várható, persze ha minden úgy megy, ahogyan mennie kéne, hiszen jelentős a két csapat közötti focitudásbeli különbség (természetesen a Juve javára).

Azért is tippelek a Juve hendikepes győzelmére, mert a gólarányán is kell javítania a hazai csapatnak. Ha nem így fog tenni, akkor nehéz idény vár a torinói együttesre.

Tipp: Juventus -1 gól hendikep.


1-1

#10808 szeptember 13, 2015, 11:51:54, csabax
Betis - Real Sociedad

Tipp: győz a Betis  :great:
Odds: 2.40
Fogadóiroda: bet365


Nem mondom, hogy jó formában lenne bármelyik csapat a kettő közül. Azért nem állítom ezt, mert nem így van. Egyáltalán. Az a helyzet, hogy mindkét gárda rosszul kezdte a bajnokságot. Valamint az is, hogy a házigazda Betis pillanatnyilag azért van kedvezőtlenebb helyen, mert már találkozott a két "nagy" közül az egyikkel (Real Madrid) és annak rendje-módja szerint vereséget szenvedett (5-0).

Nekem az a véleményem, hogy két közel azonos képességű gárda fog egymással megmérkőzni és ebben a csatában csak a szerencse és a pillanatnyi forma fog dönteni. Teljesen háromesélyes a találkozó, s jobbára csak azért tippelek a Betis győzelmére, mert hazai környezetben játszik és egy hajszálnyival esélyesebbnek vélem a sikerre.

Talán és remélhetőleg a holland Rafael van der Vaart sérülésből való visszetérése fog jelenteni legalább annyi pluszt a hazai csapatnak, hogy a vb-ezüstérmes focista olyat "tálal" majd az elöl bóklászó Ruben Castro elé, hogy a spanyol játékosnak nem lesz más dolga, mint a hálóba gurítani a labdát. Ezen a téren - mármint a gólszerzés tekintetében - nálam Dani Ceballos is jelölt. A vendégektől elsősorban Illarramendi lehet az, aki - véleménye szerint - megakadályozhatja a hazaiak sikerét. Mivel nagyon nem is tehetek mást, csak reménykedni tudok abban, hogy nem ez lesz a baszk focista nagy meccse, s győzni tud az otthonában általában jól teljesítő Betis.

Hiányzók: Matilla, Pezzella és Digard, illetve Raul Navas.    

Tipp: győz a Betis.

Közben volt egy ilyen ÉLŐ is, de az előzetesek írása közben elfelejtettem időben megörökíteni:

Vuelta a Espana  18. szakasz, párosítás: Bart De Clercq - Pawel Poljanski 1  :great:

#10810 szeptember 13, 2015, 18:45:46, csabax
Athletic Bilbao - Getafe

Tipp: Athletic Bilbao -1 gól hendikep  :great:
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365


Yoda mester hiányozni fog a vendégcsapatból!

Természetesen ez a Yoda nem az a Yoda, aki Jedi lovaggá képezi ki Luke Skywalkert a "Csillagok háborúja" című filmben, hanem az Abdoul Karim Yoda nevű francia labdarúgó. Persze, ez az apróság nem gátolhat meg abban, hogy amondó legyek, hogy Yoda nélkül hendikepes vereséget fog szenvedni a Getafe. :-)

Amúgy egyik gárda sem büszkélkedhet eddigi bajnoki produkciójával, ugyanis kiesési rangadó ez a mérkőzés, azaz a spanyol bajnokság utolsó helyezettje fogadja otthonában az utolsó előtti helyen álló csapatot. Mindössze csak ez a két gárda 0 pontos a spanyol élvonalbeli bajnokságban és mindkettő azon csapatok közé tartozik, melyek nem nyertek még a 2015-2016-os idényben.

Lassan elérkezik az idő, hogy győzni is tudjon valamelyikük. Az előbbi mondatomból már kiderült, hogy teljesen elvetem a döntetlen gondolatát. A másik két lehetőség közül a hazaiak győzelmére tippelek. Mégpedig amondó vagyok, hogy nem csak simán fog győzni a baszk csapat, hanem legalább 1 gólos hendikepes lesz a sikere.

Ezen a meccsen tutira motivált lesz a Bilbao, hiszen madridi gárda az ellenfél, s ugyebár - mint az már nagyon régóta tudható - a baszkok nem bánnak kesztyűs kézzel a fővárosiakkal. Természetesen ez elsősorban a Real Madrid baszkföldi vendégszereplésére igaz, de - amikor nincsen ló, akkor jó a szamár is - mégiscsak a spanyol főváros egyik csapata érkezik Baszkföldre.

Ernesto Valverde edző játékosai nem csak a hagyományos Bilbao-Madrid ellentét miatt lesznek motiváltak, s nem csak emiatt bízok nagyon a hendikepes győzelmükben, hanem az is közrejátszhat a hazai sikerben, hogy általában nagyon gyenge idegenben a Getafe. Ebben a naptári évben 12 bajnokit játszott idegenben a madridi csapat, de csak a Cordoba és az Elche ellen sikerült győznie. A többi tíz meccsnek vereség lett a vége. Például az áprilisi baszkföldi mérkőzés 4-0-ás Bilbao-sikerrel ért véget. Ezúttal is valami hasonló eredményre számítok az idényt rosszul kezdő, de amúgy ellenfelénél lényegesen jobb csapattól: 3-0, 3-1 vagy 4-0.

Hiányzók: Muniain, Ramalho és Inaki Williams, illetve Yoda.

Tipp: Athletic Bilbao -1 gól hendikep.

#10811 szeptember 11, 2015, 21:59:58, csabax
Le Havre - Red Star, szerez gólt a hazai csapat  :noway:

#10812 szeptember 11, 2015, 22:49:49, csabax
FC Eindhoven - Almere City FC, 1.5 gól felett  :great:
FC Den Bosch - Helmond Sport, 1.5 gól felett  :great:

Nyereményszorzó 1,37

#10813 szeptember 11, 2015, 22:00:48, csabax
Liefering - FAC Wien, 1.5 gól felett  :great:

#10814 szeptember 12, 2015, 00:04:44, csabax
Benfica - Belenenses 1  :great: