csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 23 vendég van a témában







Idézetet írta: csabax Dátum november 19, 2018, 18:03:30
Németország - Hollandia, Hollandia +1.5 gól hendikep  :great:

Elsőre talán még ezzel az előnnyel is kissé neccesnek tűnhet a hollandok javára való tippelés, de remélem, hogy nem az lesz. Hiszen az ugyan addig rendben van, hogy a házigazda Németország számára már teljesen tét nélküli is lehet a mérkőzés, mert a németek bármit is csinálhatnak, már biztosan búcsút inthetnek az A-divízió. Ellenben a jelenleg 2. helyezett hollandok számára már csak az is téttel bír, hogy mindössze 1 ponttal vannak lemaradva a csoportelső Franciaországtól, viszont a franciák már nem játszanak több meccset, s így a hollandoknak - az egymás elleni összecsapásoknak köszönhetően - elegendő egy döntetlen is a csoportelsőség megszerzéséhez. Ráadásul ezzel a csoportelsőséggel az is biztosítva lenne, hogy Hollandia kiemelt kalapban legyen az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak kisorsolásánál. Plusz ráadásul egy olyan A-divízió 1. csoportban lehetnek elsők a hollandok, amelyben - velük együtt - a jelenlegi világbajnok Franciaország és az előző világbajnok Németország szerepeltek.

Szóval a németek számára akár már tét nélküli is lehetne ez a focimeccs. Elvileg! Csak elvileg! Mert gyakorlatilag biztos, hogy egyáltalán nem lesz az. Talán a következő összehasonlítással lehet a legjobban érzékeltetni azt, hogy mit jelent egy Németország-Hollandia mérkőzés: körülbelül ugyanolyan jelleggel bír, mint egy bármikori Magyarország-Románia mérkőzés. Vagyis lehet bármennyire formán kívül valamelyik fél, mert totálisan biztos, hogy a legnagyobb rivális elleni összecsapásra úgyis mindenképpen "felszívja magát" és erőn felül fog teljesíteni.

Nekem például már 30 évvel ezelőtt, az 1988-as labdarúgó-Európa-bajnokságon is teljesen egyértelmű volt, hogy amikor az elődöntőben két perccel a végső sípszó előtt az akkori AC Milan legjelentősebb holland "tulipánja", vagyis Marco van Basten megszerezte a győztes gólt, és ezzel a találattal Hollandia legyőzte Németországot (azaz, pardon, a nyugatnémeteket, az NSZK-t), ráadásul a Németországban rendezett foci EB-n, már akkor teljesen bizonyos voltam abban, hogy a hatalmas riválisnak számító német válogatott Németországban való legyőzése akkora pluszt és lelkierőt ad a hollandoknak, hogy könnyedén győznek majd a döntőben. (Úgy is lett. És mindössze csak annyit jegyeznék még meg, hogy azon a meccsen történt, hogy a terhektől mentesített Marco van Basten "bepróbálta" a lehetetlent, azaz a 40-50 méteres átadás után aláhulló labdát totálisan kiszorított helyzetben kapásból kapura küldte és megszerezte a focitörténet egyik legeslegszebb gólját! Szegény Daszajev kapus arról maradt világhírű, hogy ő kapta azt a káprázatos gólt!)

Szerintem egy bármikori Németország-Hollandia összecsapás esetén teljesen felesleges azt nézni, hogy éppen ki hiányzik (ezúttal a németektől Draxler, a hollandoktól pedig senki) vagy kiknek kétséges a szerepeltetése (most mindkét oldalon senkinek), hiszen aki játékosok játszhatnak majd, azok mindannyian biztosan hatalmasat fognak küzdeni.  Ezért inkább maradnék annyiban, hogy Hollandia idén legyőzte idegenben 3-0-ra az Európa-bajnok Portugáliát, hazai pályán legyőzte az előző focivilágbajnok Németországot (3-0), idegenben 1-1-es döntetlent játszott a legutóbbi foci-VB bronzérmesével, Belgiummal, majd pedig legyőzte 2-0-ra az idén világbajnokká vált Franciaországot.

Ráadásul tétmeccsen még csak gólt sem kapott az utóbbi időszakban, amikor Virgil van Dijk volt a csapatkapitány. Virgil van Dijk pedig ezúttal is fog játszani a németek ellen. Viszont azért mindenképpen szükségesnek tartom a hendikepes tippet, hiszen - mint már jeleztem - a bármikori Németország-Hollandia összecsapások egyáltalán nem a játékosok pillanatnyi formájáról szólnak.

2-2

#22461 november 27, 2018, 23:53:09, csabax
Manchester United - Young Boys, Manchester United 1.5 gól felett

Eljött az ideje annak, amikor mindent egyetlen lapra kell feltenni és "mindent vagy semmit" alapon kell küzdeni a győzelemért és lehetőleg minél több gólt szerezve begyűjteni a találkozó mindhárom pontját. Elvileg ez nem olyan összecsapás lesz, amelyen Jose Mourinho, a hazaiak trénere leparkolja majd azt a nevezetes "buszt" a Manchester United kapuja elé, s csak arra kell majd figyelniük az angoloknak, hogy egy góllal többet szerezzenek a svájciaknál. És mivel a mostanában igencsak kiszámíthatatlanul teljesítő Manchester Unitedről és főleg és még inkább portugál tréneréről van szó, muszáj lesz ismételten kihangsúlyozni az "elvileg" szót, hiszen ez esetben még inkább úgy van, hogy a sportesemény előtt lehet bármiről és bármennyit lehet filózni, mert végül úgyis a gyakorlatban - vagyis esetünkben a mérkőzésen - dől majd el, hogy micsoda lesz.

Annyi biztos, hogy jelenleg a Bajnokok Ligája H-csoportjának második helyén áll a Manchester United, és van 2 pont előnye a mögötte álló spanyol Valenciával szemben. Még két csoportmeccs van hátra, s a Manchester United előbb hazai pályán fogadja a svájci Young Boys csapatát, majd pedig idegenben játszik majd a rivális Valencia otthonában. Tehát viszonylag egyszerű a dolog az angol együttes számára: most mindenképpen győznie kell otthon az utolsó helyezett - a Bajnokok Ligájától és az Európa Ligában való szereplés esélyétől is egyaránt búcsúzó - svájci gárda elleni mérkőzésen.

Ennyi! A többi pedig már csak matek: vagyis az, hogy a Juventus, Manchester United, Valencia trióból végül melyik két csapat fog majd továbbjutni. Ez esetben jöhetnek majd jól a szerzett gólok. Jelenleg csak két csapatnak van pluszos gólkülönbsége: az egyik az éllovas Juventus +5 góllal, míg a másik pedig a Manchester United +3 góllal. A harmadik helyezett Valencia nullán áll a 4 szerzett és 4 kapott góllal. Mivel nem tudni, hogy az olasz és a spanyol csapat milyen meglepetésekkel fognak még szolgálni, már ha fognak egyáltalán, az angol együttesnek nem árt úgy készülnie a svájciak elleni mérkőzésre, hogy mindenképpen győznie kell, s talán még az is jó lehet majd később, ha egy gólnál többet szereznek az angolok.

Mivel ezúttal kénytelen vagyok lényegesen korábban írni előzetest, mint máskor szoktam, ezért most nem írhatok sérültekről és egyéb kimaradókról. Bár az is igaz, hogy szerintem ez esetben amúgy is mellékes lenne a dolog, hiszen a vendégcsapat számára már abszolút semmi tétje nincs a mérkőzésnek, míg a hazai gárda esetében nem csak jelentős tétről, hanem presztízsről és irdatlanul rengeteg megnyerhető pénzről szól a történet.

Plusz talán még csak annyit, hogy engem bizony nagyon meglepne, ha az ebben az idényben jól teljesítő David de Gea manchesteri kapus hoppon maradna a mérkőzés végén.


Idézetet írta: csabax Dátum november 19, 2018, 19:06:52
Macedónia - Gibraltár, Macedónia 1.5 gól felett  :great:
67. perc: 2-0

#22463 november 23, 2018, 12:47:20, csabax
Zamalek - El Dakhleya 1  :great:

Magyarról magyarra lefordítva: egy magyarfocista egyetlen hónap alatt 100-szor több pénzt kaphat, mint egy magyar átlagember 1 hónapban!
Plusz infó: egy magyarfocista egyetlen hónap alatt bő 10-szer több pénzt kaphat, mint amennyi pénzt kap egy magyar átlagember 1 egész évben!

Ott tart már a magyar foci, hogy a parlament a játékosok évi 500 milliós fizetésére készül rábólintani
"Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések."
https://444.hu/2018/11/21/ott-tart-mar-a-magyar-foci-hogy-a-parlament-a-jatekosok-evi-500-millios-fizetesere-keszul-rabolintani?fbclid=IwAR0MOvIKarS_YP3GtRfu7wRXs4PA7AjASuEbP-eaLHVuMSG5dHQjjO41C2c

Idézetet írta: csabax Dátum november 20, 2018, 11:25:15
Jong FC Utrecht - Jong Ajax, 1.5 gól felett  :great:

A Németország-Hollandia mérkőzés második félidejében még azt hittem, hogy nem jól látom, amit látok. Ám a mérkőzés után kiderült, hogy mégis jól láttam azt, amit. Azaz a második félidőben Ronald Koeman holland szövetségi kapitány felküldte középcsatárnak Virgil van Dijk hátvédet!

Ezek után talán nem mellékes infó, hogy a mérkőzés hosszabbításában Virgil van Dijk csapatkapitány góljával egyenlített Hollandia, állította be a 2-2-es végeredményt, csoportelső lett Franciaország és Németország előtt, s bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe!
13. perc: 2-0

#22465 november 25, 2018, 23:45:08, csabax
Borussia Mönchengladbach - Hannover 1  :great:

Remélem, hogy még ezen a mérkőzésen is tartani fog a hazai csapat jó formája, mert ha mégis bukta lesz a dologból, akkor az nem csak nekik lesz "szívás", hanem nekem is. Tehát - jobb híján - inkább reménykedek, hogy hátha még. Hiszen amúgy jobbára tényleg arról szól a történet, hogy ha a hirtelenjében megérkezett tél hatására a Borussia Mönchengladbach játékosai nem most fogják bundával bővíteni a ruhatárukat, akkor csakis vereségre van esélye a vendégcsapatnak.

Már az is sokat elárul a hazaiakról, hogy német bajnokikon 2018. szeptember 22. óta mindössze egyetlen vereséget gyűjtöttek be, és ez idő alatt az egyetlen idegenbeli döntetlen mellett 5 alkalommal győztek. Például ennek a sorozatnak a része a Bayern München elleni idegenbeli 3-0-ás siker is. Sőt, ha csak a Borussia Mönchengladbach otthoni mérkőzéseit nézem, ugyanis ezúttal is hazai pályán fog játszani a csapat, legutóbb idén év elején, februárban szenvedett vereséget a Gladbach, de az idén márciusi két döntetlen után a 2018. április eleje óta eltelt közel 8 hónapban veretlen az együttes.

Természetesen tudatában vagyok én annak is, hogy egyszer minden véget ér, s előbb-utóbb meg fog szakadni ez a szép sorozat is. Ám azért abban is bízok, hogy a Borussia Mönchengladbach háza táján is tudják, hogy ebben az évben már csak három hazai bajnokijuk lesz (Hannover, Stuttgart, FC Nürnberg), ráadásul mindhárom ellenfél a kieső zónában van, azaz nyerhetők a találkozók és szépen lehet majd búcsúzni a 2018-as esztendőtől.

Ennél a mérkőzésnél nem csak a Borussia Mönchengladbach kiváló teljesítménye ad okot a hazai győzelemre való tippelésre, hanem az is, hogy a Hannover általában gyengécske idegenben. Például ebben az idényben 6 mérkőzésen 0 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség és 7-15-ös gólarány a hannoveri csapat mérlege, miközben a hazai gárda 5 meccsen 5 győzelemnél és 14-2-es gólkülönbségnél tart.

A hazaiak egyik csatára, a francia Alassane Plea már 8 szerzett gólnál tart és mindössze csak egyetlen góllal előzi meg őt a góllövőlistán éllovas frankfurti szerb focista, Luka Jovic. Alassane Plea legutóbb - a Werder Bremen elleni idegenbeli bajnokin - 3 gólt, vagyis mesterhármast szerzett. Az azelőtti meccsen pedig a másik nagyon jó formában lévő csatár, Eden Hazard testvére, a fivéréhez hasonlóan belga válogatott Thorgan Hazard duplázott. De még azzal is "számolni" lehet, hogy rajtuk kívül Jonas Hofmann, Patrick Herrmann és/vagy Lars Stindl is képes gól(oka)t szerezni. Ezen kívül hazai oldalon a svájci válogatott kapus, Yann Sommer is a jól teljesítők között van, míg a védelemben Matthias Ginter és Nico Elvedi, a középpályán pedig a zairei-svájci Denis Zakaria alkot maradandót.

Ha nem lesz "bundázás", akkor nagyon könnyedén fog vereséget szenvedni a vendég Hannover!

Idézetet írta: csabax Dátum november 20, 2018, 18:08:04
Ballymena United - Glentoran 1  :great:

Kapaszkodjon meg mindenki: Gibraltár jobb évet zárt, mint a német válogatott
https://24.hu/sport/foci/2018/11/20/nemetorszag-gibraltar-nemzetek-ligaja/
2-1


Idézetet írta: csabax Dátum november 22, 2018, 14:10:31
Zamalek - El Dakhleya 1  :great:

Magyarról magyarra lefordítva: egy magyarfocista egyetlen hónap alatt 100-szor több pénzt kaphat, mint egy magyar átlagember 1 hónapban!
Plusz infó: egy magyarfocista egyetlen hónap alatt bő 10-szer több pénzt kaphat, mint amennyi pénzt kap egy magyar átlagember 1 egész évben!

Ott tart már a magyar foci, hogy a parlament a játékosok évi 500 milliós fizetésére készül rábólintani
"Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések."
https://444.hu/2018/11/21/ott-tart-mar-a-magyar-foci-hogy-a-parlament-a-jatekosok-evi-500-millios-fizetesere-keszul-rabolintani?fbclid=IwAR0MOvIKarS_YP3GtRfu7wRXs4PA7AjASuEbP-eaLHVuMSG5dHQjjO41C2c
2-1

#22469 november 23, 2018, 20:17:51, csabax
Shakhtar Donetsk - FC Lviv 1  :noway: