csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 23 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum március 05, 2020, 23:56:44
SC Braga - Portimonense 1  :great:

Már csak 11 forduló van hátra a portugál élvonalbeli focibajnokságból, ám arrafelé egyelőre még ott tartanak a dolgok, hogy az FC Porto és a lisszaboni Benfica különharcot folytatnak a bajnoki cím megszerzéséért, miközben pedig a bronzérmet jelentő harmadik dobogós helyezésért szintén különharc van az SC Braga és a lisszaboni Sporting között. Az előző fordulóban az történt, hogy botlott a két lisszaboni együttes, a Benfica és Sporting, valamint egyaránt győztek idegenben az SC Braga és az FC Porto. Ha pedig már aképpen alakultak a történések, hogy az SC Braga 43 pontos lett, míg pedig a Sporting maradt 39 pontnál, akkor bizony profitálni kellene a dologból. Azaz: addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

Ha pedig ténylegesen is ezt gondolják arrafelé, akkor most ezen SC Braga - Portimonense találkozónak sima hazai győzelemmel kellene véget érnie. Nyomatékosítom még egyszer, hogy így KELLENE történniük a dolgoknak, ám azért azt is figyelembe érdemes venni, hogy a 16 pontos vendég Portimonense az utolsó előtti - 17. - helyen van, és bizony sokszor lehet látni a bajnokságok ilyenkori szakaszában, hogy "megtáltosodnak" az addig gyengén teljesítők és már az nem számít, hogy idegenben szerepelnek, mert gyakran még a dobogósok otthonában is bírnak nyerni.

Most pedig éppen az fog történni, hogy kiesőjelölt alakulat szerepel majd az egyik dobogós gárda otthonában. Hatalmas a két csapat közötti különbség, ám számomra hiábavaló ez az előbbi figyelmeztetés. Szerintem a hazaiak is tudják, hogy abban a portugál élvonalbeli focibajnokságban, ahol az FC Porto, a lisszaboni Benfica és a szintén lisszaboni Sporting szerepelnek, bizony ritkán adatik meg egyéb másik portugál focicsapatnak, hogy dobogósok lehessenek. Idén pedig azon ritka alkalmak egyike lehetséges, amikor nem az előbb említett három csapat végez a dobogón. Szerintem innentől kezdve már csakis az SC Braga csapatán múlik, hogy élni tud-e vagy pedig nem tud élni a lehetőséggel.

Tipp: győz az SC Braga.

3-1

#26161 március 07, 2020, 17:53:03, csabax
Wolves - Brighton 1  :noway:

#26162 március 07, 2020, 17:54:47, csabax
Southampton - Newcastle, 1.5 gól felett  :noway:

#26163 március 08, 2020, 21:15:52, csabax
Plymouth Argyle - Macclesfield Town 1  :great:

#26164 március 09, 2020, 13:57:39, csabax
Sarajevo - Mladost DK 1  :great:

#26165 március 09, 2020, 15:34:12, csabax
Club Brugge - Cercle Brugge 1  :great:

#26166 március 09, 2020, 17:05:03, csabax
Almeria - La Coruna 1  :great:

#26167 március 07, 2020, 20:53:36, csabax
Újabb rekord.


Idézetet írta: csabax Dátum március 05, 2020, 11:14:36
Plymouth Argyle - Macclesfield Town, Plymouth Argyle - 1 gól hendikep  :great:
3-0



#26171 március 08, 2020, 19:34:46, csabax
Sivasspor - Galatasaray 2  :noway:

Az lesz, hogy ennél a Sivasspor - Galatasaray török élvonalbeli rangadónál a vendégek győzelmére tippelek. Persze, megtehetném ezt akár a hazaiak javára is, hiszen mindkét gárda egyaránt 48-48 pontos. Sőt, a házigazda Sivasspor (eddigi mérleg: mérkőzésen 14 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 45-26-os gólarány) és a vendég Galatasaray (eddigi mérleg: mérkőzésen 14 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 42-18-as gólarány) között nem csak a pontszám azonos, hanem a bajnoki meccseken nyújtott teljesítmény is hajszálpontosan azonos, és csakis a gólkülönbség dönti el a két alakulat közötti különbséget. Ez a vendégeknél +24 gól, míg pedig a hazaiaknál +19 gól. Valószínűsíthető tehát, hogy nagyon szoros, izgalmas és küzdelmes mérkőzés várható.

Mert hiszen amennyiben nem lesz döntetlen a végeredmény, hanem a kettő közül valamelyik csapat győzni bír majd, akkor az a helyzet lesz, hogy - mivel már csak 10-10 mérkőzésük van hátra a bajnokságból - az ezen a találkozón győztes csapat tovább küzdhet majd a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája következő idényében való szereplésért, miközben pedig az ezen a meccsen vesztes csapat alighanem búcsúzni fog nemsokára a bajnoki cím megnyeréséhez fűzött reményektől. Természetesen teljesen háromesélyes ez a Sivasspor - Galatasaray találkozó, s én jobbára azért döntök a vendég isztambuli együttes győzelme mellett, mert a két csapat közül jobban kedvelem a Cimbom legénységét, vagyis a Galatasaray csapatát, és nekik is fogok szurkolni. Hátha középcsatáruk, a kolumbiai Radamel Falcao képes lesz a javukra "fordítani" ezt a párharcot.

Amúgy az lesz, hogy a hazai csapatból az ukrán Serhiy Rybalka, a német-török Erdogan Yesilyurt és Ali Sasal Vural, illetve az isztambuliaktól a kongói Christian Luyindama fognak hiányozni. Ez a dolog pedig, akárhogyan is nézem, enyhe fölényt jelent a vendégek javára. Akik ráadásul még nagyon lényegesen jobb formában is vannak, mint a hazaiak. Ők vagy nyernek idegenben, vagy pedig készülhetnek arra, hogy búcsúzkodjanak az újabb bajnoki címtől.

Tipp: győz a Galatasaray.


Idézetet írta: csabax Dátum március 06, 2020, 17:42:21
Excelsior - MVV Maastricht, 1.5 gól felett  :great:
75. perc: 2-0


#26174 március 08, 2020, 19:34:28, csabax
Manchester United - Manchester City, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Hiányozni fognak a hazaiaknál a francia Paul Pogba, Marcus Rashford és Timothy Fosu-Mensah, illetve a vendégektől a francia Aymeric Laporte és a német Leroy Sane lesznek kénytelenek kihagyni ezt a manchesteri városi rangadót. Az hírlik még, hogy az előbbiekben említett hiányzók mellett Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és a walesi Daniel James, illetve a belga "gólpasszkirály" Kevin De Bruyne szereplése is kérdéses. Ám én erre azt tippelem, hogy a hazaiaknál játszani fog az első két játékos, míg pedig a vendégeknél megoldható lehet Kevin De Bruyne pótlása. Természetesen jelent(het) majd némi problémát a belga labdarúgó hiányzása, ám szerintem azoknál a nagyon gazdag vendégeknél vannak olyan a belga színvonalát megközelítő focisták, akik simán játszhatnak. Például az lehet majd ottan a középpályás sorban, hogy Pep Guardiola Manchester City-menedzser pályára küldi majd a spanyol Rodrigo mellé a két "szilvát", a portugál Bernardo Silva fog játszani az egyik oldalon és a spanyol David Silva fog játszani a másik oldalon, s kész, ennyi, középpályán való szereplés megoldva. Sok jó játékos van a Manchester City csapatánál és még pár hiányzó esetén is megfelelően kombinálhat Pep Guardiola. Ez van, na, a rengeteg pénz mindenhol vonzalmat jelent a jó színvonalú focisták számára, miért lenne ez alól kivétel éppen a Manchester City.

Arra tippelek, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, hiszen vannak ám indulatok bőven ennél a Manchester United - Manchester City angol élvonalbeli párharcnál. Például nem csak akarat lesz ezen a találkozón, hanem büszkeség is. És, persze, sok minden egyéb másik is.

Jelenleg éppen amolyan jobbnak nevezhető formában van a hazai Manchester United, ezért én a csapatok közötti gólváltás mellett még azt sem zárnám ki, hogy úgynevezett meglepetés gyanánt a házigazdák legyőzzék a vendégeket. Láttam én már ezt az idei Manchester Cityt hibázni és nem annyira jól teljesíteni.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.