Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a szülési szabadságon lévő norvég balátlövő, Veronica Kristiansen október végén léphet ismét pályára. Honfitársa, a kapus Silje Solberg november végén térhetne vissza a szülési szabadságát követően, ám az ETO számára 18-án zárul az őszi szezon – utána az olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet lesz –, tehát klubszínekben január elején léphet pályára ismét.

Szabó hozzátette, a válogatott balszélső Fodor Csenge a térdsérülése után várhatóan január elején állhat megint a győriek rendelkezésére, így – amennyiben addig nem történik újabb sérülés – akkor lesz ismét teljes a Bajnokok Ligájában szereplő csapat kerete.

Keretet hirdetett Golovin Vlagyimir

Kihirdette 18 fős keretét az októberi Eurokupa-mérkőzésekre Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának hétfői beszámolójában a szövetségi kapitány kiemelte: hasonló kerettel vágnak neki az Eurokupa-találkozóknak, mint tavasszal, az Izland elleni vb-selejtezőknek.
   
"Szöllősi-Zácsik Szandra sérülése nagyon komoly veszteség számunkra, rövid és hosszú távon is" - mondta Golovin Vlagyimir a térdműtét miatt hosszú kényszerpihenő elé néző balátlövőről.
   
"Albek Annát a visszatérők oldalán köszönthetjük, jó formában játszik klubcsapatában, bízom benne, hogy ezt a válogatottban is tudja folytatni. A szakmai stábban is történt változás, kapusedzői poszton Tatai Péter csatlakozott hozzánk, Janurik Kinga viszont szintén nem tud velünk lenni, sérülése miatt" - fejtette ki.
   
A keretbe nem került be Planéta Szimonetta és Tomori Zsuzsanna sem.
   
A nemzeti csapat jövő szerdán Debrecenben látja vendégül a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiát - a találkozóra még kaphatók jegyek -, a második körben, jövő vasárnap pedig az osztrákok vendége lesz Schwechaton.
   
A mezőny negyedik tagja a svájci válogatott. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.
   
Az Eurokupában ezúttal azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A női válogatott kerete:
   
kapusok:

Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
   
jobbszélsők:

Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
   
jobbátlövők:

Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
   
irányítók:

Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER)
   
beállók:

Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
   
balátlövők:

Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
   
balszélsők:

Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

forrás: MTI

Szerződést bontott Martin Albertsen és a Ferencváros női kézilabdacsapata

A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Martin Albertsen kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a dán szakember.


A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át - számolt be honlapján szerdán a zöld-fehér klub.
   
Albertsen 2002-ben a Viborg HK vezetőedzője lett, bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert a nagy múltú dán együttessel. Ezt követően 2004-ben a német Leipzighez igazolt, amellyel két évvel később elhódította a bajnoki trófeát és a kupát is. 2014 decemberében vette át a német Bietigheim irányítását, és a klubot története első bajnoki címéhez segítette 2017-ben, sőt, ugyancsak ebben az évben EHF-kupa-döntőt is játszhatott, de a Rosztov-Don ellen végül alulmaradt együttesével. 2019-ben is bajnokságot nyert a Bietigheimmel, majd 2020-ban távozott. 2018-tól párhuzamosan betöltötte a svájci szövetségi kapitányi posztot is, a válogatottat 2022-ben története során először kijuttatta az Európa-bajnokságra, illetve ő felelt 2020 óta a svájci kézilabda akadémia munkájáért is. Ezekről a tisztségeiről lemondott, amikor júniusban kinevezték a 15 év után távozó Elek Gábor helyére.
   
Irányításával az FTC-Rail Cargo Hungaria mind a négy bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában azonban az elmúlt idény döntőse három vereséggel és egy döntetlennel mindössze a hetedik, utolsó előtti helyen áll a csoportjában. Kikapott otthon a Metztől (38-25) - ez volt az FTC egyik legsúlyosabb hazai veresége a BL-ben -, a címvédő Vipers Kristiansand (37-26) és a Krim Mercator Ljubljana vendégeként is (32-26), majd otthon döntetlent játszott Korsós Dorina csapatával, a román Rapid Bucurestivel (24-24).

forrás: MTI

nah akkor Ryu marad

Biztossá vált, hogy távozik Győrből az idei évad végén Ana Gros. A kiváló balkezes átlövővel hosszabbítani tervezett a Győri Audi ETO KC, de a játékos otthonában, Szlovéniában képzeli el jövőjét.

Biztossá vált: Line Haugsted távozik jövő nyáron Győrből
A klub vezetése úgy döntött, hogy nem újítja meg a dán átlövő nyáron lejáró szerződését.

Estelle Nze Minko-val közösen hosszútávú, 3+1 éves szerződést írtunk alá. Marad Győrben.

A 25 éves dán irányító, Kristina Jörgensen jövő nyártól a Győrben folytatja pályafutását, három évre írt alá.

Sandra Toft +3 év Győrben.

Női kézilabda Eb - Megkezdődött jegyértékesítés a jövő évi tornára

Egy évvel a rajt előtt megkezdődött a jegyértékesítés a női kézilabda Európa-bajnokságra, amelyet Magyarország, Svájc és Ausztria közösen rendez.


A hazai szövetség beszámolója szerint a debreceni Főnix Arénában szereplő magyar válogatott meccseire 18 600 forinttól válthatók meg a csoportkör-bérletek, három versenynapra. Továbbjutás esetén a magyar csapat a középdöntő meccseit is Debrecenben játssza, az erre a szakaszra érvényes bérletek is megvásárolhatók már most, a legolcsóbb kategória 32 000 forintba kerül, amelyért már négy játéknap mérkőzései tekinthetők meg. A cívis városban emellett a B csoport mérkőzéseit is megrendezik, amelyekre már 7800 forinttól elérhetők a jegyek.
   
A napijegyek értékesítése az Európa-bajnokság sorsolása után indul, amelyet április 18-án rendeznek, Bécsben.
   
"Magyarország a női kézilabdázás szempontjából kitüntetett ország, hiszen azon kevés kézilabda-kultúrák közé tartozunk, ahol a női szakág népszerűségben is fölveszi a versenyt a férfival, erre nagyon büszkék vagyunk. Catch the spirit - így szól kontinensverseny jelmondata, és ez is jól jelzi, hogy az a szenvedély, spiritusz, ami körülveszi nálunk a sportágat és ezen belül a női kézilabdát, jelen lesz jövőre az Európa-bajnokságon" - idézte a szövetség honlapja Ilyés Ferenc elnököt.
   
A jövő december 15-ig tartó, a női szakág történetében először 24 csapatos kontinensviadalon a csoportmérkőzések házigazdái Bázel (St. Jakobshalle), Innsbruck (Olympiahalle) és Debrecen (Főnix Aréna) lesznek, mindegyik helyszínen két-két négyes csoport találkozóira kerül sor. A 6-6 csapattal zajló középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne. Az Európa-bajnokság tizenhat játéknapja során hatvanöt meccsből összesen huszonnégy mérkőzést játszanak Magyarországon.

forrás: MTI

A Győri Audi ETO KC játékosa, Háfra Noémi elhagyja a montengrói Buducnost gárdáját és Németországban, a szintén Bajnokok Ligájában szereplő Bietigheim csapatában folytatja pályafutását. A felek másfél éves kölcsönszerződésben állapodtak meg.


Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 12, 2023, 11:40:46A Győri Audi ETO KC játékosa, Háfra Noémi elhagyja a montengrói Buducnost gárdáját és Németországban, a szintén Bajnokok Ligájában szereplő Bietigheim csapatában folytatja pályafutását. A felek másfél éves kölcsönszerződésben állapodtak meg.


Kicsit ilyen Vadócz Krisztián érzésem van, ő volt az, aki végighaknizta a világot, játszott a világ minden részén  ;D Háfra is bejárja Európát, volt két jó éve, ebből karrierje végéig megél, midig lesz egy lúzer csapat, aki lát benne fantáziát, lehetőséget. Komolyan mondom, irigylem érte, mert jól csinálja! Imádom ezeket a focistákat is, akik fiatalon feltűnnek, van egy jó fél szezonjuk, aztán abból a pár meccsből megélnek még 10-15 évet, mert mindenki arra a pár hónap jó játékra emlészik tőle, közben 10 éve bűnszar, amit a pályára tesz.

Idézetet írta: oakland23 Dátum december 13, 2023, 10:04:23Kicsit ilyen Vadócz Krisztián érzésem van, ő volt az, aki végighaknizta a világot, játszott a világ minden részén  ;D Háfra is bejárja Európát, volt két jó éve, ebből karrierje végéig megél, midig lesz egy lúzer csapat, aki lát benne fantáziát, lehetőséget. Komolyan mondom, irigylem érte, mert jól csinálja! Imádom ezeket a focistákat is, akik fiatalon feltűnnek, van egy jó fél szezonjuk, aztán abból a pár meccsből megélnek még 10-15 évet, mert mindenki arra a pár hónap jó játékra emlészik tőle, közben 10 éve bűnszar, amit a pályára tesz.

én nem irigylem mert egy nulla, meg lehet nézni instás képeit meg pl Kristiansen terhesség előtti képeit és aki nem látja a különbséget azt kiröhögöm, ezdeni kelett volna g*ci sokat és fejlődött volna nem pedig teng lengni, Resitad játékát simán másolhatná, csak előre kellene menni nagy sebességgel meg 9ről lőni a bombákat ennyi, ;D  ilyet lenyilatkozni, hogy kiismerték a játékát :DDDDD tiszta vicc

Japánban vagy Debrecenben játszanak a magyarok

Japánban vagy Debrecenben rendezik a női kézilabda olimpiai selejtező magyar érdekeltségű tornáját.


Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a keddi sajtóeseményen elmondta, Svédország és Kamerun nem jelentkezett a rendezésre, az MKSZ pedig debreceni helyszínnel, a Főnix Arénával pályázott. A nemzetközi szövetség várhatóan néhány napon belül, még ezen a héten nyilvánosságra hozza a döntését.
   
A tornára március 14-17-én kerül sor, az első két helyezett jut ki a jövő nyári, párizsi olimpiára.
   
Az MKSZ a férfi olimpiai selejtező megrendezésére is jelentkezett, ott a helyszín és az ellenfelek a januári Európa-bajnokság után derülnek ki.
   
Az MKSZ az év legjobb kézilabdázójának a keddi elnökségi ülésen Böde-Bíró Blankát, a Ferencváros kapusát és Rosta Miklóst, a Dinamo Bucuresti beállóját választotta. Az utánpótláskorúak közül Simon Petra, a Ferencváros irányítója és Ilic Zoran, a HSV Hamburg jobbátlövője lett a legjobb.

forrás: MTI

Silje Solberg az idény végén távozik Győrből.


Domagoj Duvnjak - Golden Dreams

Idézetet írta: csak1tomi Dátum december 20, 2023, 17:56:58Silje Solberg az idény végén távozik Győrből.

Jön Sako a helyére, hogy még színesebb legyen a csapat (játéka).