A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: IDLA30 Dátum december 06, 2021, 22:53:28
  Ma este beszéltem egy 48 éves tanár kollégámmal és elmondta, hogy a családjában és környezetében akik  Pfizer oltást  kaptak olyan mellékhatás lépet fel 3 meghaltak.  A barátjának és neki is  prosztata gyulladást okozott. A barátja belehalt Ő pedig nagyon nehezen túlélte. Nem beteg emberek voltak, hanem egészségesek. A mellékhatásokról miért nem beszélnek.

Rossz oldalra írtad a baromságaidat.A Facebookot ajánlom,ott megtalálod a megfelelő csoportod.

Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum december 07, 2021, 11:40:54
Rossz oldalra írtad a baromságaidat.A Facebookot ajánlom,ott megtalálod a megfelelő csoportod.

Nagyon jól írtad neki Nyuszika10 ráadásul aldi néven írja. Itt akar okoskodni.

Idézetet írta: TiB Dátum december 07, 2021, 07:24:26
Csollány Szilveszter oltásellenes, vajon lesz még ideje átgondolnia? Esetleg Gödény Györgynek, akinek fő támogatója? Remélem lesz még ideje oltásellenesnek lenni.

Azért mert valaki megosztott valamit Gödény oldaláról, az még nem bizonyítja, hogy oltásellenes. Megjegyzem én sosem olvastam még Gödény oldalát, de amit a híradásokból hallottam, az egy full ökör ember. Csollány meg szerintem be volt oltva. Én úgy tudom, hogy a nyáron felvett Ninja Warriorba csak úgy lehetett menni, de azt sem tartom irreálisnak, hogy Ausztriában is csak így dolgozhatott.

Komplett facebook falat nem tudtam csatolni fotóként: https://www.facebook.com/frodo.zsakos.100

Az amúgy mennyire erkölcsös, hogy te be vagy oltva, de azt hirdeted, hogy ne kérjék az oltást?

Így valószínűleg neked van igazad @TiB. Nagy erény, ha az ember tud bocsánatot kérni. Én ezt most megteszem.  :)
Mai napom már nem lehet rossz, hisz anyám mentesült az oltás alól. És még meg sem kellett hozzá kenni a foglalkozás-egészségügyi orvost. Pusztán a kórisme elég volt hozzá. :great:

Nincs miért bocsánatot kérned :) még az is lehet, be van oltva, de facebook posztok alapján, ő még hasznot is akart húzni az oltásellenesekből, de ez már csak feltételezés részemről. Az a herbás cucc, amivel házalt, mindenképp erre enged következtetni. Egyszer sajnos beleláttam egy ilyen cég hátterébe, simán felhígítottak vitaminokat, hamis értékelésekkel hirdették a homeopátiát, szereztek "orvosi" véleményt, és ez mind full legális. Dűhít, mert ki védi meg a fogyasztót...senki.

Bár ha belegondolok, az oltással is jól keresnek. Kisemberként csak szopunk, az tuti :D

Itt hullanak az emberek az oltások után meg előjönnek súlyos betegségeik (ha most nem akkor később) egyesek szerint.
Akkor két dolog lehet:1.az én környezetem valami egészen kivételesen jó kondíciókkal bíró lehet (bár bőven van köztük öreg meg beteg,sőt öreg és beteg emberek,viszont nincs egy élsportoló se)!Ha a munkahelymen lévő kb. 100 embert (akik enyhe vezetőségi nyomásra szinte kivétel nélkül beoltatták magukat)meg a szép nagy létszámú rokonságot meg a szoros ismeretségi kört veszem gyakorlatilag 90% feletti lehet az átoltottság és a többség Pfizert meg Modernát kapott (az öregek először beérték a kínaival de aztán egy kivételével mindenki Pfizert kapott harmadikra).Szóval érdekes módon a közvetlen oltás utáni napok esetleges kellemetlenségeit (láz,fájdalom az oltás helyén) leszámítva hihetetlen módon e közül a 150-200 ember közül egy sem halt bele az oltásba és nem is jött elő semmi betegsége.Szóval az első lehetőség hogy egészen kivételes környezetben élek.A második meg az hogy akik az oltásra tömeges haláleseteket meg előjövő betegségeket írnak azok baromságot írnak vagy hazudnak és terjesztik a hülyeséget.És még találnak elég hülyét akik bedőlnek nekik.Szóval ez a két lehetőség van az én közvetlen tapasztalatom alapján (és én nem hallomásos eseteket említek.)
Ja és mégegy:ebben a hullámban a fenti csoportból csak egy került kórházba a covid miatt (öreg,több súlyos betegségben szenved és csak két kínait kapott a tavasszal),a többieknél nem tudok pozitív esetről,ha el is kapták,megúszták könnyen,nem is teszteltek,talán elkönyvelték náthaként.

Amig tobb 100.000 tag a megtalálta a legbiztosabb formáját a tájékozódásnak addig en csak csendben pislogok. ;)

 "Az meg az orvosok bibliájában már nagyon régóta szerepel, hogy járvány alatt nem otlunk. "

Te beszéltél már orvossal életedben?Keress meg néhányat (de ne fanatikus oltásellenes kuruzslót,hanem véletlenszerűen) és kérdezz rá erre a "bibliára".

Engem igazából még az érdekelne, hogy a kínaiaknak miért nem szólnak, hogy a 2 Sino után jó lenne berendelniük az országba néhány 10 millió Pfizert vagy Janssent mert harmadikra más típusút kéne oltatniuk. Vagy nekik még 80 sincs az IQ-juk, vagy az van amit én gondolok: Lehet, hogy kurva finom a gulyásleves és a mákos tészta külön-külön. Ha azonban összeöntöd őket, akkor az a moslékra emlékeztet. :P

Idézetet írta: Profesija Dátum december 07, 2021, 21:19:56
Az meg az orvosok bibliájában már nagyon régóta szerepel, hogy járvány alatt nem otlunk.
Segítség gyanánt egy további információ, még mielőtt teljes mértékben Facebook-doktorrá válsz:

Ordas nagy oltáskamu terjed a magyar neten, közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem
",,Járvány idején NEM oltunk, mert legyengíti az immunrendszert és veszélyes mutációkat generál!" Mára talán mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki megosztotta Facebookon az idézetet, amely kitalálói szerint a Semmelweis Egyetem (SE) Infektológia Tanszékének tankönyvéből származik. ...
Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudjuk róluk megállapítani, valódiak-e. (Petőfi Sándor)"

https://hvg.hu/tudomany/20211206_jarvany_idejen_nem_oltunk_sote_idezet_infektologia_tanszek_kamu_alhir_oltasellenesek_koronavirus_jarvany

Szívesen!
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: Profesija Dátum december 08, 2021, 00:48:58
Meg mi az , hogy enyhébb lefolyású, ha valaki felveszi.
Ez egy akkora oltári nagy baromság, hogy nem igaz..

Nem értelek, hogy mire alapozva mondod ezt :noway: Nem szeretnék belemenni esetleges mellékhatások (ki mit hallott kitől) vagy bármilyen kérdőjeles témába,  de összességében úgy gondolom az tényként elmondható, hogy aki oltott (6-8 hónapon belül) az nagyobb eséllyel éli túl a súlyos lefolyású betegséget. Kevés a fix pont, de nálam meggyőződés, hogy ez így van. Így egy 60 feletti ember esetében felelőtlenségnek gondolom, ha nem oltakozik. (persze ha vmilyen betegség kapcsán orvosa mást mond az megint más tészta, de basszus az ember az orvosára hallgasson ne a netes szemétre)

Milyen empirikusak az emberek, nekem ez a járvány előtt fel sem tűnt. A rengeteg fake newsnak tudom be a dolgot, amiért elvesztettük a bizalmat még a tudománnyal szemben is, és képesek vagyunk azt mondani, na jól van, tudjátok mit, hiszem ha látom! Ebben a topikban is hányszor leírtuk, hogy a környezetemben ez történt az oltottal, ez történt az oltatlannal, az ismerőssel, meg a rokonnal, szóval ezt és azt gondolom a járványról. Elég nagy merészség ebből globális következtetést levonni, mert ennyi erővel nem létezik a Maserati autómárka. Egyrészt nem láttam (amúgy simán láthattam, csak nem ismertem fel), és azon túl hogy nem láttam, nem ismerek olyan embert, akinek lenne Maretija, szóval következtetésem: nem létezik a Maserati.

TIB

..én már láttam Maseratit! A 90-es években is állt egy a lakótelepen. Szerintem nem ér szart se, inkább a LADA 1200!
Például egy ikerbabakocsi nem fér be a csomagtartóba, s ha már ikrek akkor nyilván négyen vagytok minimum....
Négyen egy Maseratiban ikerbabakocsival...hülyeség.

...na ilyen ez a koronoavírusos vita is, a maga szubjektum megéléseivel. Szóval pl én már baromira unom...a következményeivel, az emberek megosztásával, az egyéni megélések, sztorik leképzésével milliós nagyságú embertömegre.
Az egészben van egy olyan dolog, amiről kevés szó esik, pedig a Covid előtt is egy jelenség volt a társadalmunkban:
- Mindenki kurvára szereti megmondani a tutit, és elmondani azt, hogy szerinte hogyan kellene élnie a másiknak. S megmondani azt, hogy mit hogyan kellene csináljon, milyen autót vegyen, melyik pártra szavazzon meg a tököm tudja mit még nem.

pl: egy öko, alter zenésztársammal mentünk a saját nagy dög autómmal, teljes hangtechnikával és dobcuccal felpakolva fellépni. Elkezdett osztani, hogy milyen hülye vagyok, hogy ilyen nagy dög autót fenntartok, ők is 5-en vannak, és van két kis Renault 5-ösük, és milyen jól elvannak vele, s mennyivel olcsóbb...neki!
Mondom ember:
- akkor pakoljunk át mindent a az egyik Reanault 5-ösödbe, és menyjünk azzal.
Kérdem:
- Az megvan, hogy épp akkor osztasz faszságokkal, mikor Te is az én autómban ülsz, téged és a cuccodat is épp viszem a költségemen dolgozni (fellépni), kvázi én biztosítom azt, hogy pénzt keress. Te meg tolod itt az öko, költséghatékony baromságodat, hogy milyen hülye vagyok...????

Szóval ennyire hülyék az emberek ám!!! Nagyon kevés emberrel tartom a közvetlen kapcsolatot e miatt sajnos.
Viszont! Talán egy hete sétáltam, csak úgy a városban egy órát - s gondoltam kicsit nézem, figyelem az embereket, ki hogy viselkedik, milyen. Arra jöttem rá, hogy tök sok fajta ember létezik, sőt mindenki másmilyen!
Lehet valaki:
oltás ellenes, fidesz szavazó, aki az újpestnek szurkol és egyébként meg leszbikus, aki 3 pincsi kutyával él egy panelban.
És ilyenből lehet írni végtelen variációt, és mindegyik ember a saját agyában van egész nap (ami nem biztos ám, hogy olyan jó hely...sőt inkább nem, mint igen). És ezeknek az egyéneknek is csak ez az egy életük van a jelenlegi térben és időben (bárki, bármilyen vallást mondhat, egyik sem bizonyította be az elenkezőjét csak uszításra képesek...) - és igen ezek az emberek is meg fognak halni, sőt mióta írom ezt a posztot, eltelt kábé 5 perc...na ennyivel közelebb kerültem a halálhoz én is!

Szóval érdemes egymást bármivel is baszogadni?
Na ugye!

Ja...
s ezek a mindeféle emberek, akik bolyonganak az utcán, meg szorongnak a pc előtt, vagy épp a kecskéjüket fejik két facebook komment közt, egyben igencsak hasonlók.
Mindegy, hogy szegények, gazdagok, boldogok vagy sem:
Mindenki viszi saját magával a kis életének a traumáit, és sikereit!
Nincs olyan ember akinek a családjában (nagyszülők, szülők, testvérek, unokatesók vonala stb...) ne történt volna valami olyan esemény/eseménysorozat ami döntően befolyásolja az életét:
- váratlan haláleset, közúti vagy bármilyen baleset, tragikus családi események, alkohol/drog függőség, rák, szív betegségek, stroke, vagy a világhábokúk, vagy 56 következményei (mindegy melyik oldalon állt a nagyapja, apja); áldozatok vagy épp elkövetők; devizahitel, fogyatékkal élő családtag.
vagy:
- semmiből jövő örökség; nagy lottó nyeremény; áldozatos munkával elért nagy szakmai/pénzügyi sikerek; vagy épp érdemtelenül ölébe hulló vagyon.

Nyugodtan írja ki bárki, aki a fentiek közül (ő maga, vagy a családja) NEM élt át hasonlót, ha NEM befolyásolta az életét semmilyen olyan esemény amit felsoroltam - meggyőződésem, hogy nincs ilyen ember, vagy maga sem tudja magáról. Magyarul mindenki viszi a traumáját és naponta szembesül újra és újra a nehézségeivel - keresztjével.

hát kell akkor még ez a covid alapú megosztás, értelmetlen anyázás bárkinek is...
két munkatársam anyázásig veszett össze azon, hogy az egyik oltásellenes....az olaj a tűzre az volt, hogy azt mondta az egyik a másiknak, hogy: miattad kell maszkot viselnem, mert nem oltatod be magad!
Persze a tag fő szellemi tápláléka a kormánypárti bulvár média...mondtam is neki, hogy minek beszélsz hülyeségeket....

Szóval szerintem türelem, ne bántsuk a másikat, mert nem tudjuk miért olyan amilyen.
Ha valakit hülyének tartunk inkább kerüljük: el lehet bújni, el lehet futni. S legyünk olyanokkal akiket elfogadunk és tudunk szeretni, s talán viszont is szeretnek - az élet rövid!