csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 19 vendég van a témában


Chris Froome   Tour De France 2013 - 17. szakasz (Szakasz győztese)   07/17/2013   2 Helyezések 1/5 Szorzó   1.36  :great:

#4456 július 17, 2013, 22:08:42, csabax
Élő

Legia Warsaw   T.N.S. v Legia Warsaw (Nincs fogadás döntetlenre)   07/17/2013   Egyik sem   1.80  :great:

Pierre Rolland   Tour De France 2013 - 18. szakasz - Jan Bakelandts v Pierre Rolland (Párosítás)   07/18/2013   Egyik sem   1.61  :great:

#4458 július 19, 2013, 22:37:56, csabax
Felett: 1.5   Petrolul Ploiesti v Vikingur Gota (Mérkőzés gólok - további piacok)   07/18/2013   Egyik sem   1.12    :great:
Felett: 0.5   Tromso v Inter Baku (Mérkőzés gólok - további piacok)   07/18/2013   Egyik sem   1.10    :great:

AS Trencin - nem   IFK Goteborg v AS Trencin (Kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést)   07/18/2013   Egyik sem   1.10    :noway:

Nyereményszorzó 1,36


Barom svédek. A vendégcsapat emberhátrányban játszott a 10. perctől, de a hazaiak még így sem bírtak szerezni egy szerencsétlen gólt. További információk az Európa Ligáról a Gumiszobában találhatók.

#4459 július 19, 2013, 17:46:42, csabax
Richie Porte   Tour De France 2013 - 19. szakasz - Richie Porte v Daniel Moreno (Párosítás)   07/19/2013   Egyik sem   1.44  :great:

#4460 július 19, 2013, 22:37:30, csabax
FC St. Pauli - 1860 München Hendikep 0:2 1860 München 1.15   :great:
FC Viktoria Plzen - Bohemians 1905 FC Viktoria Plzen 1.28    :great:
   
Össznyereményszorzó 1.47

#4461 július 19, 2013, 21:27:14, csabax
ACS Poli Timisoara - Dinamo Bucharest Hány gólt szereznek? Több mint 1,5 1.30    :great:
FC Levadia Tallinn - FC Kuressaare FC Levadia Tallinn 1.11   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.44



Juve vagy Inter?  :)

Juve

#4463 július 20, 2013, 20:01:22, csabax
Jakob Fuglsang   Tour De France 2013 - 20. szakasz - Jakob Fuglsang v John Gadret (Párosítás)   07/20/2013   Egyik sem   1.33  :noway:

#4464 július 20, 2013, 21:25:24, csabax
Steaua Bukarest - Ceahlaul Piatra Neamt

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.85
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


A bukaresti Steaua utcahosszal nyerte az előző bajnokságot. A bajnokcsapatból Spanyolországba igazolt a gólkirály Rusescu, akit a Manchester Cityhez távozott Negredo pótlására igazolt az andalúziai klub. (Rusescu kivásárlási ára 40 millió euró volt. Vajon hány euró a nyugaton focizó magyar labdarúgók összesített ára?) Nyilván érvágás a gólerős támadó eligazolása, ám van annyira erős a Steaua, hogy a hazai bajnokságban ez ne okozzon problémát.

A Ceahlaul elleni találkozón valószínűleg Nikolics fog Rusescu helyén játszani, s a montenegrói csatár számára talán nem csak ez a mérkőzés, hanem a teljes bajnokság lehetőség lesz a bizonyításra. És ki tudja, ha jól játszik és ontja a gólokat, érte is raklapnyi pénzt fog fizetni valamelyik tehetős nyugati klub. Ráadásul nem csak Nikolics lehet a megoldás Rusescu pótlására. Ott van a bukaresti csapatban például Adrian Popa, Stanciu és Tanase, és szerintem bármelyikük képes arra, hogy tíz gól feletti teljesítménnyel zárja az idényt. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor Bourceanu és Chiriches is a bajnokcsapatban szerepel, s mindkét játékos képes arra, hogy a legfontosabb pillanatokban szerezzen gólt és csapata javára döntse el a találkozó sorsát.

Az is a fővárosiak mellett szól, hogy játékban van a csapat és utóbbi öt mérkőzésén (valamennyi találkozót az utóbbi bő egy hónapban rendezték) veretlen a Steaua: 4 győzelem és 1 döntetlen a mérlege. Az angliai túrán 4-1-re verte a Livingstont, majd 2-0-ra a Notts County együttesét, végül pedig 1-1-es döntetlent játszott a  Sheffield Wednesday  csapatával. Hazatérve Romániába simán legyőzte 3-0-ra a Petrolult a Szuperkupa döntőjében, majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében ugyancsak könnyedén - szintén 3-0-ra - verte a macedón Vardar Szkopjét. Utóbbi két találkozón már az első félidőben megszerezte a háromgólos előnyt, majd nyugodtan végigpihente a második játékrészt. Szóval az utóbbi öt mérkőzés nem arra utal, hogy idénykezdetkor gödörben lenne a Steaua. Ezekhez az adatokhoz hozzá lehet venni azt is, hogy a román bajnokság nyitófordulójában közel 50 éve (egészen pontosan 48 éve) nem szenvedett vereséget hazai pályán a Steaua.

Az ellenfél Ceahlaul tavaly majdnem kiesett az első osztályból. Idegenben egyszer sem nyert a csapat, mindössze négy döntetlenre volt képes, s ez a teljesítmény a leggyengébb volt a román bajnokságban. Távozott néhány fontos és néhány kevésbé fontos játékos, edzőváltás is történt, s az új edző nem csak Romániában, hanem Magyarországon is ismerős: Vasile Miriuta, azaz Miriuta László. Talán nem kell már az idény elején temetni a csapatot, de nagyon valószínű, hogy nem a Steaua ellen villognia kell a moldvai együttesnek.

Mit várok a mérkőzéstől? Röviden: hazai győzelmet. Bővebben: nem kizárt, hogy a bajnokcsapat gólfesztivállal üzen a vetélytársaknak, s már az első fordulóban megmutatja, hogy ki az úr a háznál. A hazai csapat jó formában van és - szerintem - Rusescu távozása ellenére sem gyengült, míg a vendégcsapatnál még nem tudták pótolni a távozók által hagyott űrt. Amúgy is gyenge a Ceahlaul, nálam a moldvai gárda az egyik kiesőjelölt.

Tipp: 2,5 gól fölött (nem lepődnék meg, ha mindegyik gólt a Steaua szerezné).


#4465 július 20, 2013, 19:56:14, csabax
Austria Wien - FC Admira Wacker Mödling

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.60
Fogadóiroda: Unibet
Tét: 10


Érdekesnek tűnik egy mérkőzés az osztrák Bundesliga nyitófordulójából. Mármint mindössze annyi az érdekesség benne, hogy ha nem a hazai együttes győz, akkor nagy meglepetést lehet majd említeni. A bécsi gárda bajnoki címet szerzett az előző idényben, a vendégcsapat pedig csak a kieső Mattersburggal szembeni jobb gólkülönbségének köszönheti azt, hogy ebben a szezonban is Ausztria legjobbjai között szerepelhet.

Nem csak amiatt van hatalmas különbség a két csapat között, hogy az egyik aranyérmes lett, a másik pedig majdnem kiesett az első osztályból, hanem amiatt is, hogy a bécsi csapat egyáltalán nem gyengült (lényegében együtt maradt az ,,aranycsapat"), míg az Admira Wacker vezetősége kénytelen volt elköszönni a keret felétől. Miért volt nagy elvándorlás Mödlingben? A válasz egyszerű: elköszönt az egyesületet szponzoráló Trenkwalder, s mivel legjelentősebb támogatója nélkül maradt a csapat, a pénzhiány sok játékost késztetett a távozásra. Nem sorolok játékosneveket, mert a mödlingi távozók jobbára ismeretlenek a focibarátok számára (számomra legalábbis azok). Vagyis de, megemlítek néhány játékosnevet, mert ugyan ismeretlenek számomra, de az elemzésben kötelezően szerepelnie kell néhány névnek, különben érvénytelen lesz az elemzés.  Szóval távozott az Admira Wacker együttesétől - többek között - Mevoungou, Sulimani, Palla, Macho, Seeger és Plassnegger.

Nem tudom, hogy mennyire jó focisták ők, de le kellett írnom a nevüket, mert ez a szabály. Biztos nem rossz focisták, hiszen az Admira mégiscsak velük maradt bent az első osztályban. Na jó, annyi infóm azért van, hogy például Plassnegger befejezte pályafutását, a sok tapasztalattal rendelkező Macho kapus pedig tutira nagyon fog  hiányozni a bécsi bajnokcsapat elleni meccsen.

A hazai csapat ebben az idényben is jó lesz. Szerintem. Mármint az osztrák Bundesligában lesz jó, mert a nemzetközi mezőnyben egyelőre még nagyon karcsúnak tartom. A négy érkező közül talán a pakisztáni Okotie nevét érdemes megemlíteni. Az előző szezonban Grazban játszott a csatár, s 9 gólt szerzett a Sturm színeiben.

A fővárosi csapat eddigi júliusi mérlege jónak mondató: 2-2-es döntetlen az Arminia Bielefeld elleni felkészülési mérkőzésen, majd 3-0-ás kupasiker az Oberwart otthonában, végül 2-1-es győzelem az angol Everton elleni barátságos mérkőzésen. Az Admira csak egy mérkőzést játszott: 3-0-ás győzelem a Seekirchen ellen az Osztrák Kupában.

Adott tehát egy hazai pályán játszó bajnokcsapat, mely nem lett gyengébb a tavaszi menetelés óta, s adott egy hajszál híján kieső együttes, melynél a pénzhiány miatt  távozott a keret játékosainak fele. Lényeges tudáskülöbség van a két csapat között, mégpedig a hazaiak javára. Ha nem győz simán a fővárosi alakulat, akkor megérdemli, hogy bukjon el mindent a most kezdődő idényben.

Tipp: 2,5 gól fölött.


2-0. Kellett volna még egy gól.  >:(

#4466 július 20, 2013, 19:57:51, csabax
Hoverla Uzhhorod - Dinamo Kijev

Tipp: Dinamo Kijev -1 gól hendikep
Odds: 1.80
Fogadóiroda: Bet365
Tét: 10


Nem kezdte jól a bajnokságot a kijevi csapat. Nagyon nem kezdte jól. Hazai pályán csak 1-1-et játszott a Volyn Lutsk csapatával, s mivel a vetélytársak közül a donyecki Sahtar, a harkivi Metalist és a Dnipro is nyerni tudott a nyitófordulóban, a fővárosi gárda lépéshátrányba került. Ez a lépéshátrány sokba kerülhet még később, hiszen a nem túl acélos ukrán bajnokságban egyetlen bajnoki aspiráns sem tékozolhat el pontokat büntetlenül. A nem vetélytársak ellenében elveszített pontokra nagy szükség lehet az utolsó fordulókban. Tehát nincs mellébeszélés: a Dinamo Kijevnek nyernie kell az ungváriak otthonában, különben a mostaninál is távolabb kerül a bajnoki címtől. Nem hiszem, hogy az elfuserált előző idény után (csak bronzérmes lett a Dinamo) ezt megengedheti magának a csapat.

Papíron az előző szezonban is erős volt a kijevi gárda, s idén még az előzőnél is erősebbnek tűnik. Mondom, írom, hogy papíron ez volt a helyzet, s most is ez a helyzet. Valami nagyon nem stimmel Kijevben, hiszen a keret játékosainak tudása alapján partiban kellett volna lennie a donyecki Sahtarral az előző bajnokságban, most pedig könnyedén le kellett volna győznie a Volynt. Ám nem ez történt.

A nyitófordulóban úgy mondott csődött a Dinamo, hogy nyáron érkezett két gólzsák: Lens Hollandiából és Mbokani Belgiumból. Nézzük ezt a kirakatcsapatot: Sovkovszkij áll a gólvonalon (róla elég annyit mondani, hogy ő a legjobb ukrán kapus), a brazil Danilo Silva, a tapasztalt Hacseridi, a horvát Vida és a Hacseridihez hasonlóan ukrán válogatott Szelin alkotja a védelmet; a portugál Miguel Veloso és az ukrán válogatott Garmash a két védekező középpályás, Jarmolenko (a legjobb ukrán focista, az ,,új Sevcsenko"), Lens és a nigériai Haruna a három támadó középpályás; Mbokani a csatár. Ennek a csapatnak fej-fej mellett kell küzdenie a Sahtarral a bajnoki címért. Ha nem így van, akkor nagy gond van. És jelenleg nem így van. (Jelenleg nincs így.)

Jut eszembe: nem csak Lens és Mbokani érkezett Kijevbe, hanem Belhanda (előző klubja: Montpellier) és Tremoulinas (Bordeaux) is.

Úgy tűnik, hogy az ungvári csapat esetében lemaradtam egy hírről. Az előző idényben kieső helyen végzett, el is könyveltem magamban, hogy kiesett az élvonalból, de ebben az idényben mégiscsak az első osztályban szerepel. Bevallom, lemaradtam arról a hírről, hogy a kiesés ellenére miért maradhatott az élvonalban. (Aki tudja az okot, kérem, írja meg hozzászólásban, vagy másoljon be egy linket, ahol található infó erről.) Szóval az előző bajnokságban annyira gyenge volt az Ungvár, hogy kiesett, idén pedig vereséggel kezdte a bajnokságot. Mondjuk ez utóbbi nem meglepő, hiszen a Sahtar Donyeck volt az ellenfele. A transfermarkt.de szerint több a távozó, mint az érkező a csapatnál.

Nagyon gyenge a hazai csapat és kifejezetten erős, valamint győzelmi kényszerben van a vendégcsapat. A tippem nem lehet más, mint sima kijevi siker. Tipp: Dinamo Kijev  -1 gól hendikep.


0-2 volt az állás a 90. percig, s a mérkőzés végén büntetőből szépített a hazai csapat: 1-2. Szívás.  >:(


baze csabax is írásérzékeny ma :)