Arsenal Szurkolótábor

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Arsenal Szurkolótábor

Ebben a témában várjuk a londoni Arsenal szurkolóit. Itt lehet beszélgetni a csapat meccseiről, a játékosokról, illetve ide jöhetnek egyéb pletykák amelyek az "Ágyúsokat" érintik.

Arséne Wenger tanult a tavalyi szezon hibájából, ezért nagyobb mértékben fogja rotálni a csapatot a télen.

Az Arsenal menedzsere úgy gondolja, hogy a kilencmérkőzéses január volt az egyik tényező, ami miatt nem voltak eredményesek a szezon végén tavaly, és ezt idén el akarja kerülni.

Wenger csapata várhatóan újra kilenc mérkőzést játszhat januárban - ha bejutnak a Ligakupa elődöntőjébe és rájátszás után nyerik meg az első párhacukat az FA Kupában - és a mostani december is mozgalmasabb lesz a tavalyihoz képest, ugyanis akkor 5 mérkőzés volt, most 7.

Ezért akar a francia óvatos lenni.

"Biztosan többet fogok rotálni, mert sok mérkőzésünk lesz" - mondta Wenger az Arsenal Playernek.

"Azt hiszem, tavaly a Sunderland vendégeként 10 embert cseréltünk a csapatban az előző mérkőzéshez képest, mert rá 3 napra a Manchester Cityvel játszottunk. Mindenki azt kérdezte tőlem, hogy miért csináltam ezt, de olyankor rotálni kell és ezért kell, hogy nagy csapatunk legyen."

"Egy kicsit szerencsések voltunk a válogatott szünetben, mert Mertesacker, Koscielny és Vermaelen is csak egy mérkőzést játszott. Így nem panaszkodhatunk."

"Jobban koncentrálunk a következő célra és arra, hogy gyorsan visszarázódjunk a válogatottból a klubba. Ugyanaz az összpontosítás kell, mint ami a szünet előtt megvolt."

Egy másik játékos, aki kihagyta a második válogatott mérkőzést, az Robin van Persie volt. A holland válogatott játékos visszatért a London Colney-ra mielőtt csapata Németország ellen barátságos mérkőzést játszott volna.

"Volt egy megegyezésünk" - magyarázta Wenger. "Úgy gondolom, hogy ezeken a barátságos mérkőzéseken, ha van egy játékos, aki Angliában játszik és nincs téliszünete és egy tornán fog majd résztvenni nyáron, akkor nem szabad túlterhelni."

"Azt hiszem, hogy ez előnyére válik a válogatottnak is."

forrás: Arsenal.com (fc-arsenal.hu)

"Arsene Wengernél hagyomány, hogy a fiataloknak, az akadémistáknak "ajándékozza" a Ligakupát, de a City sem legerősebb összeállításával utazik a fővárosba. Az előrejelzések szerint az Ágyúsok a Djourou, Squillaci, Miquel, Yennaris - Coquelin, Benajun, Rosicky, Oxlade-Chamberlain - Park, Arsavin kezdővel, a Polgárok a Pantilimon - Zabaleta, Kolo Toure, Szavics, Kolarov - De Jong, Razak, Yaya Touré, Johnson - Dzeko, Nasri felállásban vágnak neki a találkozónak."

Nehéz lesz így a továbbjutás...

A hathárom kiváló kis cikket készített a City-Arsenal derbiről:

Előzmények

A hazai csapat két hete nagy csalódásként élte meg a Bajnokok Ligájából való kiesést, hiszen hiába verték hazai pályán a Bayern München együttesét, a Napoli idegenbeli győzelmével bebiztosította továbbjutását a bajorok mögött. Ha ez nem lett volna elég, a City hétfőn a Chelsea vendégeként léphetett pályára. Eleinte minden jól alakult Manciniék számára, hiszen a második percben Balotelli szerzett vezetést a csapatnak, azonban a 34. percben a Chelsea egyenlíteni tudott. A manchesteriek sorsát előbb Clichy kiállítása, majd Lampard 82. percben értékesített büntetője pecsételte meg. Amint azt Balotelli újabb botránya is előrevetíti, vélhetően nem a legjobb hangulatban készülhetett a csapat az Arsenal elleni újabb rangadóra.

A korábban sokak által lesajnált Arsenal – ellentétben a Cityvel - továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből, utolsó mérkőzésén az Olimpiakosz vendégeként szenvedtek vereséget, azonban ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje a londoniak szempontjából, hiszen egy esetleges vereséggel is biztos volt a csoportelsőség. A bajnokságban is remekel az Arsenal, elmúlt hét mérkőzésén veretlen a csapat, továbbá az utolsó két összecsapásán gólt sem kaptak az ágyúsok (február óta az első ilyen alkalom). A londoni csapat legutóbb az Evertont verte hazai környezetben 1-0 arányban.

Egymás elleni mérleg

Idén egy alkalommal már találkozott a két együttes, méghozzá a Carling Cup küzdelmei során. Azt a mérkőzést a londoniak pályaválasztásával rendezték, ennek ellenére sem sikerült továbbjutniuk, hiszen a mérkőzés 1-0-s City győzelemmel ért véget. Fontos adat sportfogadási szempontból, hogy a két csapat legutóbbi hat manchesteri összecsapásán összesen 21 gól született. Eddig 14 alkalommal játszott a két együttes ebben a felállásban, 10 alkalommal pedig az Arsenal vitte el a három pontot.

2011/2012
Carling Cup: Arsenal-Manchester City 0-1
2010/2011
Premier League: Arsenal-Manchester City 0-0
Premier League: Manchester City-Arsenal 0-3
2009/2010
Premier Legaue: Arsenal-Manchester City 0-0
Carling Cup: Manchester City-Arsenal 3-0
Premier League: Manchester City-Arsenal 4-2

Sérültek, várható kezdőcsapatok

A hazaiaknál Gael Clichy eltiltott, míg Aleksandar Kolarov sérüléssel bajlódik, a védelem bal szélén így Pablo Zabaleta fog játszani. Jó hír a City drukkereknek, hogy Micah Richards két kihagyott mérkőzés után ismét pályára léphet.

Az ágyúsoknál nincs hír újabb hiányzóról, de a sérültek listája így is hosszú: Andre Santos, Fabianski, Diaby, Jenkinson, Gibbs, Sagna, és Wilshere továbbra sem állhat Arséne Wenger rendelkezésére.

Manchester City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - Milner, Toure, Barry, Silva - Balotelli, Agüero
Arsenal: Szczesny - Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Song, Ramsey, Arteta - Walcott, Van Persie, Gervinho

Analízis

A Manchester City hazai környezetben 100%-os mérleggel büszkélkedhet, hét mérkőzésen 24 lőtt gól mellett csupán négyet kaptak. Az Arsenal idegenben felemás mérleggel rendelkezik, hét összecsapáson van túl a csapat, csupán hármat tudtak megnyerni, egy remi és három vereség mellett.

A kékek otthon eddig egy alkalommal rúgtak háromnál kevesebb gólt, egy szeptemberi találkozón az Everton megúszta két kapott találattal. A hazaiak védelme az utóbbi időben sorra betlizett, hiszen az elmúlt nyolc meccsen minden alkalommal kaptak gólt. Összesen egyébként 15 mérkőzésből 13 overt (több, mint 2.5 gól) játszott az együttes. Ilyen szempontból az Arsenal sem panaszkodhat, ők 15 találkozóból 10 alkalommal kerültek a 2.5 gólos határ fölé.

Az elmúlt tíz mérkőzésén mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott (kivétel a City hétfői botlása), a City mérkőzésein 42, míg az Arsenal összecsapásain 34 gól született.

Hathárom-tipp: Összes gól-OVER 2.5

Mivel a mai összecsapáson két ingatag védelem áll majd szemben olyan támadókkal, mint Van Persie, Aguerro, David Silva, vagy Balotelli, így mindenképpen érdemes eljátszani az over gondolatával. Tovább erősíti a tippet a manchesteri Head-to-Head mérleg, amint láthattuk mindkét alakulat rendkívül termelékeny ebben a felállásban. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy idén a Premiere League legnagyobb rangadói szinte kivétel nélkül sok gólt hoztak. Ki ne emlékezne a Manchester Utd.-Arsenal (8-2), Chelsea-Arsenal (3-5), vagy éppen a Manchester Utd.-Manchester City (1-6) rangadókra? Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor az over 2.5 nagyon erős tippnek tűnik!

Bár a holland csatár már csak két találatra van Alan Shearer egy naptári évben szerzett Premier League-gólrekordjától, a keddi, Wolverhampton elleni bajnokin mégis pihentetheti Arsene Wenger, elkerülendő az év végi hajtásban a sérülést.

Alan Shearer 1994-ben 36 gólt szerzett a PL-ben, Robin van Persie jelenleg 34-nél jár, de elképzelhető, hogy a Wolves ellen nem szaporíthatja góljai számát. "Nem akarom megakadályozni a rekorddöntésben, nagyon boldog lennék, ha sikerülne neki, remélhetőleg a csúcsdöntést össze lehet egyeztetni az erőnlétével. Az orvosi vizsgálat fog dönteni minden meccse lőtt, hogy pályára léphet-e - mondta Wenger. - Számomra az a legfontosabb, hogy tökéletesen fitt legyen, és ha ez így van, a gólok sem maradnak el."

Az Arsenal egy héten belül három mérkőzést játszik (hasonlóan a többi élvonalbeli csapathoz), fogadja a Wolvest és a QPR-t, majd a Fulhamhez utazik.

Forrás: hatharom.hu

Wenger bejelentette Henry kölcsönvételét

Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal menedzsere a QPR elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatóján már tényként kezelte, hogy kölcsönveszik Thierry Henryt a New Yok Red Bullstól.

Wenger megerősítette, hogy Henry elfogadta a két hónapos kölcsönszerződés feltételeit, így visszatér korábbi klubjához, amelyet 1999 és 2007 között erősített. Az Arsenal menedzsere azonban hozzátette: már csak a New York Red Bulls jóváhagyása szükséges a kontraktus véglegesítéséhez.

,,Ez csakis jól sülhet el, hiszen Henry kivételes tehetség. Tapasztalt futballista, aki a pályán és azon kívül is segíti társait. Még mindig klasszis játékos, remek adottságokkal. Azért van itt, hogy segíthessen azon a klubon, amelyet szeret. De nem szabad túl nagy nyomást helyezni rá. 34 éves, szüksége van két jó hétre. Segítségként érkezett, nem pedig azért, hogy főszereplő legyen" – kezdte Arsene Wenger a szombati, QPR elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatóján.

Henry régi-új klubjánál Robin van Persie éktársaként fog szerepelni, hiszen Gervinho és Maruane Samak is az Afrika-kupán vesz majd részt.

,,Ez is mutatja, hogy az Arsenal mindig különleges volt a játékosok számára, mint például Sol Campbell, Jens Lehmann és most Thierry számára. Biztos vagyok benne, hogy Van Persie és Henry közös munkája eredményre fog vezetni" – tette hozzá a francia menedzser.

Henry több mint 250 tétmeccsen lépett pályára az Arsenalban, majd 2007-ben 24 millió euróért a Barcelonához szerződött.

Thierry Henry's 226 Arsenal Goals in 14 Minutes

Forrás: NSO

Olyan boldog vagyok, hogy nem is tudom kommentálni ezt a hírt!

Reklám szempontból jó döntés és a körülményekből fakadóan (Afrika Kupa, MLS szünet) nagyon adta is magát, az meg majd a pályán kiderül, hogy 34 évesen fel tudja-e újra venni a PL ritmusát. Kíváncsian várom az "első" fellépését.

A lényeg, hogy újra Arsenal mezt húz magára! :great: Persze azért remélem, hogy jól fogja küldeni, de az sem érdekel ha 28 luftot rúg. ÁÁ felfog robbanni az Emirates amikor pályára lép!

Idézetet írta: Cesc18 Dátum december 30, 2011, 13:09:05
A lényeg, hogy újra Arsenal mezt húz magára! :great: Persze azért remélem, hogy jól fogja küldeni, de az sem érdekel ha 28 luftot rúg. ÁÁ felfog robbanni az Emirates amikor pályára lép!

Még a holnapi mérkőzésen nem játszik ugye?

Idézetet írta: gerry Dátum december 30, 2011, 17:02:14
Még a holnapi mérkőzésen nem játszik ugye?

Szerintem holnap még nem. Azt olvastam, hogy papírmunkát még el kell végezni, viszont a FA kupában már tolhatja 9.-én. Csak nem tart hetekig elintézni azokat a bizonyos papírokat.

Ez egy remek hír nemcsak az Arsenal, hanem az angol foci kedvelőinek is!  :great: Hatalmas játékos, egy igazi Arsenal-legenda!



Kezdő: Wojciech Szczesny Francis Coquelin Laurent Koscielny Sebastien Squillaci Ignasi Miquel Alex Song Aaron Ramsey Mikel Arteta (c) Alex Oxlade-Chamberlain Andrey Arshavin Marouane Chamakh

Cserék: Damian Martinez Nico Yennaris Yossi Benayoun Ryo Theo Walcott Ju Young Park Thierry Henry

Pedig úgy készültem, hogy Henry a kezdőben lesz, majd kap 20 percet...b+ Wenger! :'(
   

Idézetet írta: Cesc18 Dátum január 09, 2012, 20:14:53
Kezdő: Wojciech Szczesny Francis Coquelin Laurent Koscielny Sebastien Squillaci Ignasi Miquel Alex Song Aaron Ramsey Mikel Arteta (c) Alex Oxlade-Chamberlain Andrey Arshavin Marouane Chamakh

Cserék: Damian Martinez Nico Yennaris Yossi Benayoun Ryo Theo Walcott Ju Young Park Thierry Henry

Pedig úgy készültem, hogy Henry a kezdőben lesz, majd kap 20 percet...b+ Wenger! :'(

Azért csere, mert így csak rá fog figyelni mindenki, mikor becseréli Wenger, és ez 60 perc környékén lesz, ugy mint tegnap Scholest!!!