csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 87 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 15, 2015, 14:51:28
FC Sevilla - Borussia Mönchengladbach

Tipp: 1,5 gól felett az FC Sevilla  :great:
Odds: 1.66
Fogadóiroda: bet365


Egyik csapat sincs elfogadhatónak nevezhető formában, ám a hazai együttesnek nagyon nem árt győznie, hiszen a "halálcsoportban" talán ez lehet az egyetlen mérkőzés, amelyen nyerni tud. Az ugyanis nem tűnik túl valószínűnek - legalábbis nekem nem -, hogy a Juventus vagy a Manchester City ellen győzzön a spanyol csapat. Lehetőségként tehát nem marad más, mint győzelem a német Borussia ellen, s ez talán elég lesz ahhoz, hogy az EL-ben való indulási jogot szerezzen a Sevilla. Ott pedig akár még a végső győzelemre is esélyes a gárda. Egy másik fontos szempont, ami miatt érdemes nyernie a hazai csapatnak, az bizony nem más, mint a pénzügyi. Lehet, hogy nem tartozik a szegény klubok közé a Sevilla, ám még neki is jelentős bevételi forrást jelent egy győzelem a BL-ben.

Azon nagyon csodálkozom, hogy a Sevilla egyetlen bajnokit sem bírt még nyerni ebben az idényben. És azon még inkább, hogy a július vége óta lejátszott 7 meccs egyikét sem tudta megnyerni. Mondjuk, a Borussia sem áll jobban azzal, hogy az utóbbi öt találkozója közül négyet elbukott és csak egyet bírt megnyerni. Az viszont mindenképpen örömteli dolog, hogy nem csak gólokat kapni, hanem gólokat szerezni is nagyon tud a Sevilla. Ebből a szempont az még örömtelibb, hogy gólkapás terén a német Mönchengladbach is nagyon jól áll. Nem nevezhetők gólszegényeknek a Borussia utóbbi mérkőzései.

Szerintem Konopljanka nagy erősítést jelenthet a spanyol gárda számára, s talán elérkezett az idő, hogy gólt is szerezzen az ukrán focista. Ebben akár Ever Banega, Reyes, Llorente, Immobile és a többi társ is segíthet neki. Méghozzá nem csak gólpasszokkal, hanem úgy is, ők maguk is - legalábbis néhányan közülük - szereznek gólokat.

A másik oldalon talán leginkább Drmic, Traore és Xhaka lehetnek képesek gólveszélyt jelentő helyzetbe kerülni, bár a német gárda jelenlegi állapotát szemlélve, ezt nem nézem ki belőlük. Maradok inkább annál a változatnál, hogy egynél több gólt szerez és győzni fog a hazai pályán játszó FC Sevilla. Talán még csak nem is 2-3 gól különbségű, hanem nagyobb is lesz az a győzelem.

Tipp: 1,5 gól felett az FC Sevilla

66. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 15, 2015, 14:27:20
Wolfsburg - CSZKA Moszkva

Tipp: Wolfsburg  :great:
Odds: 1.75
Fogadóiroda: bet365


Írhatnám, hogy nagy lehetőség előtt áll a Wolfsburg, de talán még célszerűbb úgy fogalmazni, hogy kötelező győzelem előtt van a német csapat. Várhatóan a Farkasok az angol Manchester United együttesével lesznek harcban a továbbjutást érő helyezésekért, ám egy dolog az elmélet, s olykor bizony teljes másik a gyakorlat.

Ahhoz, hogy az általam felvázoltak szerint történjenek a dolgok, a német gárdának meg kell előznie a holland (PSV Eindhoven) és az orosz riválisát (CSZKA Moszkva). Ehhez pedig az szükségelteik, hogy legalább egyszer legyőzze - például hazai pályán - mindkét alakulatot és az sem baj, ha döntetlenre hozza ellenük az idegenbeli meccseket.

Most az egyik olyan csapatot fogadja otthon a Wolfi, amely ellen győznie kellene. Elvileg. Szerintem gyakorlatilag is így lesz. Már csak azért is így lesz, mert ez a nyitómérkőzés a BL-ben, s nem árt, ha egy csapat jól kezdi a szereplést egy sorozatban.

Mindkét gárda jó formában van: a házigazda Wolfsburg nem szenvedett vereséget az utóbbi 6 mérkőzésén (4 győzelem, 2 döntetlen), a vendég moszkvai együttes pedig az utóbbi 5 meccse közül csak egy barátságos találkozót bukott el. Dost, Draxler, Schürrle, Kruse és társaik most sokat tehetnek annak érdekében, hogy az oroszoknak bőséges legyen a német vendéglátás. Talán leginkább Akinfejev kapus, Ignasevics és a Berezuckij-fivérek (esetleg Musa) tehetnek azért, hogy ez - mármint a német siker - ellen, ám egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez sikerülni is fog nekik. Amondó vagyok, hogy egy szoros és kiélezett meccsen mindhárom pontot otthon fogja tartani a Wolfsburg (2-1, 3-1, 3-2).

Tipp: Wolfsburg.

1-0

#10877 szeptember 16, 2015, 23:16:22, csabax
Valencia - Zenit

Tipp: Valencia  :noway:
Odds: 1.72
Fogadóiroda: bet365


Teljes mértékben képesnek tartom a spanyol csapatot arra, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája csoportköréből. Sőt, jelenleg és egyelőre még arra is, hogy legalább egy kört "menjen" a kieséses szakaszban. Ám az még messze van, csak jövőre kerülhet sor erre, így tehát inkább maradok a jelennél. Úgy gondolom, hogy a Zenit, Valencia, Lyon trióból kerül majd ki a H-csoport két továbbjutó gárdája, s a háromcsapatos versenyfutás vesztese az Európa Ligában lesz kénytelen vigaszt találni.

Mivel a vendég Zenit személyében egy továbbjutásra esélyes csapattal mérkőznek meg a Denevéresek, elemi érdekük fűződik ahhoz, hogy ne szenvedjenek vereséget hazai pályán. Sőt, szerintem a döntetlenért járó 1 pontot is ki lehet "lőni", hiszen amennyiben tovább akar jutni a Turia-parti csapat, akkor nem árt győznie. És bizony a továbbjutásért járó pénz, kiegészülve a rajtpénzzel és a BL-csoportkörben szerezhető néhány millió euróval, tehát így együtt az összes pénz már van akkora tétel, ami már spanyol együttes számára is jelentős bevételi forrásnak számít.

Motivált tehát a hazai csapat, s emellett még az is igaz, hogy ez az Zenit már nagyon régen nem az a Zenit, amelyik úgy oktatta és úgy focizta le a pályáról a Bayernt, hogy öröm volt nézni. Ez a mostani Zenit már nem több, mint egy viszonylag jó európai középcsapat.

Negredo, Paco Alcacer, Dani Parejo, Javi Fuego és Enzo Perez sokat tehet azért, hogy a Zenit vereséggel távozzon Valenciából. A vendégjátékosok közül leginkább talán Hulk, Witsel, Satov és Lodigin állhat a spanyol győzelem útjában, bár nem igazán hiszem, hogy túl sok beleszólásuk lesz abba, ami a pályán fog zajlani. Még abban sem nagyon hiszek, hogy tisztesnek nevezhető vereséggel fognak távozni a vendégek. Egyértelmű hazai győzelmet várok: 3-0, 4-0 vagy 4-1. Ha egy idő után visszaáll alapjáratra a Valencia, akkor talán 2-0-ás buktával is megúszhatják az ibériai kalandot az oroszok.

Tipp: Valencia.

#10878 szeptember 17, 2015, 13:35:34, csabax
Dinamo Zagreb - Arsenal

Tipp: szerez gólt a Dinamo Zagreb  :great:
Odds: 1.66
Fogadóiroda: bet365


Néhány évnyi kihagyás után ismét a Bajnokok Ligájában szerepel a zágrábi csapat. Ez a dolog a magyar focidrukkereknek is jól jön, hiszen minden bizonnyal sokan utaznak majd el a zágrábi Makszimir stadionba, hogy élőben láthassanak olyan csapatokat, mint az angol Arsenal, a német Bayern München és a görög Olympiakos Pireusz.

Alighanem csak pénzszerzési lehetőséget jelent majd az idei BL-csoportkör a horvátoknak, hiszen egyelőre nagyon úgy tűnik - legalábbis nekem -, hogy sem a továbbjutás, sem pedig a 3. helyezés sorsába nem fog tudni beleszólni a Dinamo. Talán mindegy is, hiszen a leglényegesebb cél - azaz a Bajnokok Ligájában való szereplésért járó rajtpénz - már teljesítve van, s ami ezután jön, már csak ráadás lehet. Már így a BL-rajt előtt is elmondható, hogy már egy vagonnyi pénzt kapott a horvát együttes, s így ismét bőven van lóvé arra, hogy - szokásához híven - "letarolja" a horvát játékospiacot, összevásárolja a fiatal tehetségeket és a feltörekvő focistákat, s a focirajongók nagy része majd a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern vagy egyéb másik nyugati csapat névsorát böngészve a Modric-, Rakitic- vagy Mandzukic-szintű focisták láttán kiáltson fel, hogy "jé, horvát játékos is van a csapatban".

Elérkezett az idő, hogy olyan focisták hívják fel magukra a figyelmet, mint például Armin Hodzic, Marko Pjaca, Marko Rog, Ante Coric vagy a chilei Angelo Henriquez. Nagyon valószínű a vendégek győzelme, már csak azért is, mert Özil, Cazorla, Alexis Sanchez és Giroud is ott lehet a londoni csapatban. Ám egyáltalán nem tartom kizártnak a horvát együttes gólszerzését. Sőt, olyannyira nem, hogy a zágrábi gárda gólszerzésére tippelek. Úgy vélem, hogy nem olyan jó az Arsenal védelme, hogy gólmentesen lehozhassa a "feltűnési viszketegségben" lévő horvát csapat elleni zágrábi mérkőzést.

Tipp: szerez gólt a Dinamo Zagreb.

#10879 szeptember 16, 2015, 22:13:43, csabax
Roma - Barcelona

Tipp: mindkét csapat szerez gólt  :great:
Odds: 1.83
Fogadóiroda: bet365


Arra tippelek, hogy szerezni fog gólt a hazai pályán játszó AS Roma és így mindkét csapat szerez gólt. Ez nem csak azért van, mert szerintem akár még a Barcelonának is képes otthon gólt rúgni a római alakulat. És talán nem is csak azért, mert úgy vélem, hogy az E-csoportban a Barcelona, AS Roma, Bayer Leverkusen hármasból fog kikerülni a két továbbjutó csapat.

Hanem leginkább azért, mert sok a sérült vagy a még nem teljesen ép és egészséges focista a katalán csapatban. Megemlítek néhányat, bár valószínűleg lesz olyan labdarúgó is, akit valamiért mégis kifelejtek a felsorolásból. Kezdem a kapusposzttal: Claudio Bravo, ugyebár, megsérült az egyik edzésen és így a német Marc-Andre ter Stegen fog védeni. A játékosok közül Douglas még egy nyári felkészülési meccsen dőlt ki két hónapra, Jordi Alba ugyan visszatért már a csapatba, de izomhúzódása miatt még nem teljesen egészséges, Dani Alves a Bilbao elleni bajnokin sérült meg, Vermaelen újfent sérült, Sergi Robertónak izomproblémái voltak, és így tovább.

Természetesen még így favorit a győzelemre a Barca, de valószínűleg lesz annyira sebezhető hátul, hogy kapjon legalább egy gólt. Én hiszek abban, hogy Dzeko, Totti, Gervinho és/vagy társaik összehozzanak egy gólt otthon az Olimpicóban. Gólokban gazdag mérkőzésre van kilátás: az 1-2 nálam alap – mint ahogyan az is, hogy szerez gólt a Barcelona -, de a 2-3, 2-4 vagy 3-4 sem elképzelhetetlen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

#10880 szeptember 17, 2015, 12:00:05, csabax
Gent - Lyon

Tipp: szerez gólt a Gent  :great:
Odds: 1.50
Fogadóiroda: bet365


Abszolút újonc a Bajnokok Ligájában a hazai csapat, s egyelőre nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Zenit, Valencia, Lyon, Gent kvartettből álló H-csoportban mindössze annyi lesz a belga csapat "feladata", hogy az esélytelenek nyugalmával rástartoljon a pénzszerzésre és legalább 1 gólt szerezzen a BL-ben. Mondom ezt így a rajt előtt, de persze, lehetséges még olyan változat is, hogy a Gent lesz a Bajnokok Ligája csoportkörének meglepetéscsapata. Amíg ez utóbbi dolog nem fog megtörténni, maradok annál a feltételezésnél, hogy nem csak a továbbjutás, de még az EL-ben való szereplést jelentő 3. hely is messze lesz a belgáktól, s egyelőre csak a csoportkörben való legalább 1 gól megszerzése lehet a belga együttes célja.

Ez ideális esetben már az első BL-meccsen összejöhet az újoncnak. Én legalábbis ebben bízom. Elsősorban természetesen azért, mert mindenki nagyon motivált lesz a hazaiaknál, hiszen a klub történetének első BL-gólját jegyző focista minden bizonnyal be fog kerülni a Gent "történelemkönyvébe", s a nevét is megjegyzi majd az utókor. Szerintem hatalmas motivációs tényezőt jelent bekerülni a belga csapat halhatatlanjai közé.

Emellett talán még az is motivációs tényezőt jelent, hogy nem olyan együttes lesz a Gent ellenfele, amelyik ellenében kevés esély lehet a gólszerzésre. Ez a mostani Lyon nem az csapat, amelyikről azt lehet mondani, hogy nagyon jó a védelme és csak nagyon nehezen lehet neki gólt rúgni. Depoitre, Saief, Renato Neto és/vagy társaik képesek lehetnek betalálni a franciák hálójába. Leginkább talán a kapus Anthony Lopes, valamint két hátvéd, Yanga-Mbiwa és Bedimo tehetnek az ellen, hogy ne örülhessenek a gentiek. Valószínű a vendégsiker, de nem könnyed francia győzelmet várok, hanem inkább olyan nyögvenyelőset, amolyan 1-2-öt.

Tipp: szerez gólt a Gent.

#10881 szeptember 16, 2015, 23:14:57, csabax
Roma - Barcelona, Lionel Messi bármikor gólt szerez  :noway:


#10882 szeptember 16, 2015, 21:54:16, csabax
Bayer Leverkusen - BATE Borisov, 0.5 gól felett az 1. félidő góljai  :great:
Chelsea - Maccabi Tel Aviv, 0.5 gól felett az 1. félidő góljai  :great:

Nyereményszorzó 1,63   



#10883 szeptember 16, 2015, 23:14:28, csabax
Dinamo Zagreb - Arsenal, 0.5 gól felett az 1. félidő góljai  :great:
Roma - Barcelona, 2.5 gól felett a mérkőzésen  :noway:

Nyereményszorzó 2,30


24. perc: 1-0
2 gól


#10884 szeptember 17, 2015, 10:48:13, csabax
Olympiakos - Bayern München, 2.5 gól felett  :great:
Roma - Barcelona, 1.5 gól felett  :great:
Chelsea - Maccabi Tel Aviv, 1.5 gól felett  :great:


Nyereményszorzó 2,69


#10885 szeptember 17, 2015, 10:02:09, csabax
Olympiakos - Bayern München, győz a Bayern München és 2.5 gól felett  :great:

#10886 szeptember 16, 2015, 23:11:38, csabax
Chelsea - Maccabi Tel Aviv, győz a Chelsea és 2.5 gól felett  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 16, 2015, 18:37:19
Bayer Leverkusen - BATE Borisov, 0.5 gól felett az 1. félidő góljai  :great:
Chelsea - Maccabi Tel Aviv, 0.5 gól felett az 1. félidő góljai  :great:

Nyereményszorzó 1,63   

4. perc: 1-0
15. perc: 1-0


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 16, 2015, 15:51:18
Roma - Barcelona

Tipp: mindkét csapat szerez gólt  :great:
Odds: 1.83
Fogadóiroda: bet365


Arra tippelek, hogy szerezni fog gólt a hazai pályán játszó AS Roma és így mindkét csapat szerez gólt. Ez nem csak azért van, mert szerintem akár még a Barcelonának is képes otthon gólt rúgni a római alakulat. És talán nem is csak azért, mert úgy vélem, hogy az E-csoportban a Barcelona, AS Roma, Bayer Leverkusen hármasból fog kikerülni a két továbbjutó csapat.

Hanem leginkább azért, mert sok a sérült vagy a még nem teljesen ép és egészséges focista a katalán csapatban. Megemlítek néhányat, bár valószínűleg lesz olyan labdarúgó is, akit valamiért mégis kifelejtek a felsorolásból. Kezdem a kapusposzttal: Claudio Bravo, ugyebár, megsérült az egyik edzésen és így a német Marc-Andre ter Stegen fog védeni. A játékosok közül Douglas még egy nyári felkészülési meccsen dőlt ki két hónapra, Jordi Alba ugyan visszatért már a csapatba, de izomhúzódása miatt még nem teljesen egészséges, Dani Alves a Bilbao elleni bajnokin sérült meg, Vermaelen újfent sérült, Sergi Robertónak izomproblémái voltak, és így tovább.

Természetesen még így favorit a győzelemre a Barca, de valószínűleg lesz annyira sebezhető hátul, hogy kapjon legalább egy gólt. Én hiszek abban, hogy Dzeko, Totti, Gervinho és/vagy társaik összehozzanak egy gólt otthon az Olimpicóban. Gólokban gazdag mérkőzésre van kilátás: az 1-2 nálam alap – mint ahogyan az is, hogy szerez gólt a Barcelona -, de a 2-3, 2-4 vagy 3-4 sem elképzelhetetlen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

31. perc: 1-1