csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 117 vendég van a témában




#11627 november 09, 2015, 22:29:57, csabax
Reggiana - Cuneo, szerez gólt a hazai csapat  :noway:

#11628 november 11, 2015, 22:00:42, csabax
Huracan - Belgrano, szerez gólt a vendégcsapat  :great:

#11629 november 09, 2015, 17:42:35, csabax
Zajlik az élet!   :)

Sosem látott krízis: Oroszország állami szintre emelte a doppingolást, lebukott
http://index.hu/sport/atletika/2015/11/09/orosz_doppingbotrany_wada_leleplezes_atletika_diack/

Az összes orosz atlétát eltiltaná a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség
http://444.hu/2015/11/09/az-osszes-orosz-atletat-eltiltana-a-nemzetkozi-doppingellenes-ugynokseg

"Ellentétben a FIFA-val, ahol egy csomó öreg fickó egy halom pluszpénzt zsebre rak, itt is van egy csomó öreg fickó, aki egy halom pluszpénzt zsebre rak, csakhogy a zsarolással és vesztegetéssel még jelentős változásokat okoznak az atlétikai versenyek aktuális eredményeiben és a végső sorrendben is."

Idézetet írta: csabax Dátum november 07, 2015, 19:29:01
Levante - Deportivo La Coruna, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
22. perc: 0-1

#11631 november 11, 2015, 22:57:07, csabax
Belenenses - Tondela, szerez gólt a hazai csapat  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum november 07, 2015, 20:32:16
Eibar - Getafe, szerez gólt a hazai csapat  :great:
16. perc: 1-0

Zajlik az élet! (2. rész)  :)

Ehhez képest Sepp Blatter földre szállt angyal
http://444.hu/2015/11/10/ehhez-kepest-sepp-blatter-foldre-szallt-angyal

#11634 november 12, 2015, 10:04:12, csabax
Criciuma - Boa Esporte Clube 1  :great:


#11635 november 12, 2015, 14:00:41, csabax
Galatasaray - Nizsnyij Novgorod 1  :great:

#11636 november 12, 2015, 15:48:10, csabax
America MG - Vitoria, szerez gólt a hazai csapat  :great:

#11637 november 12, 2015, 22:46:11, csabax
Norvégia - Magyarország

Tipp: Norvégia -1 ázsiai hendikep  :noway:
Odds: 2.675
Tét: 10
Fogadóiroda: bet365


Norvégia -1 ázsiai hendikep a tippem. Miért? Például a következőkért:

Magyarország labdarúgó válogatottja - amelyik legutóbb 1986-ban szerepelt jelentős focieseményen - minden idők egyik leggyengébb európai csoportjában a 3. helyet szerezte meg, s mivel ez az eddig sima búcsút jelentő helyezés az UEFA döntésének köszönhetően (jelentősen növelték a kontinensbajnokságon szereplő csapatok számát) mostantól kezdve már feljogosít a selejtezőben való szereplésre, így az F-csoport 3. helyén végzett Magyarország labdarúgó válogatottja szerepelhet a 2015-ös selejtezőben és egyelőre még reménykedhet a soron következő Európa-bajnokságon való részvételben.

Hangsúlyozom: a norvégok elleni meccsek előtt egyelőre még reménykedhet.

Emlékeztető gyanánt néhány napja felelevenítettem magamban az 1997. október 29-én és az 1997. november 15-én zajlott focimérkőzéseken történteket és a vb-pótselejtező kezdete előtti híreket. A magyar focidrukkerek számára ismerősek lehetnek az előbb említett időpontok: Magyarország nemzeti csapata Jugoszlávia ellen játszott, s a Plávik előbb 7-1-re győztek Budapesten, majd 5-0-ra verték Belgrádban a magyar együttest.

Az akkori vb-pótselejtező és a mostani EB-selejtező előtti időszakban több közös dolog van az általam a Szokásos És Sajnos Immár Hagyományos Nagy Magyar Focis Felbuzdulásnak nevezett részleges amnéziában. Akkor a magyar focidrukkerek többsége nem akarta tudomásul venni, hogy a klasszis focisták egész sorát felvonultató Jugoszlávia csak a viszonylag köztudomású léhaságának és nemtörődömségének köszönhetően nem vert ripityára mindenkit a csoportjában, hanem a pótselejtezőben volt kénytelen kivívni a továbbjutást. A szomszédok elleni meccsek előtt természetesen még optimista volt a magyar focirajongók zöme, s nem arról szólt a hírek többsége, hogy nagyon nehéz lesz továbbjutni a Predrag Mijatovic, Dejan Savicevic, Dragan Stojkovic, Vladimir Jugovic, Sinisa Mihajlovic, Branko Brnovic, Savo Milosevic és társaik alkotta elképesztően erős jugoszláv válogatottján, hanem javarészt arról szólt a történet, hogy mikor, ha nem most. Majd pedig amikor Jugoszlávia megalázó 12-1-es összesítéssel mutatta meg, hogy mi a különbség a labdarúgás és a magyarfoci között, a Real Madrid-sztár Mijatovics pedig 7 gólt szerzett a 12-ből magyar részről jött a szokásos magyarázkodás és mellébeszélés.

! No longer available

Mindez közel 2 évtizeddel ezelőtt történt, de foci tekintetében sajnos azóta is alig változott valami Magyarországon és a labdarúgásnak csúfolt magyarfociban. A focidrukkerek zöme még mindig nem akarja tudomásul venni a realitást, vagyis azt, hogy örülni kell annak, hogy a 10 millió lakosú Magyarország nemzeti csapata nem kap ki Máltától és hazai pályán alig bírja legyőzni az összesen 50 ezer lakosú Feröer-szigetek fociválogatottját.

A magyarfociban uralkodó állapotok már nagyon régóta olyanok, amilyenek. Felesleges időpocsékolásnak tartom foglalkozni az ott zajló folyamatokkal, ezért csak egyetlen egy dolgot említek meg. A korábbi sz@rt nehány éve átkötözték piros-fehér-zöld pántlikával és átnevezték nemzeti akármicsodának. Persze, ettől még továbbra is minden ugyanolyan sz@r a magyarfociban, mint amilyen az utóbbi közel 30 évben volt, de az a különbség, hogy ha most is sz@rnak nevezem a korábbi sz@rt, aminek ugyebár most már nemzeti sz@r a neve, akkor gyorsan megjelennek valakik, akik trollkodnak, lehülyéznek és elmondanak mindefélének, mert illetlen szövegkörnyezetben említettem meg a magyarfoci néven ismert nemzeti sz@rt.

Ám szerencsére az a helyzet, hogy élnek még Magyarországon olyan focirajongók, akik látták Törőcsiket táncolni, Nyilasit bólintani, sőt, még sokan élnek olyan magyarok is, akik látták Albert Flóriékat focizni, szóval jelentős számban vannak olyan magyar focirajongók, akiknek van összehasonlítási alapjuk az egykoron létezett magyar labdarúgás és az utóbbi közel 30 év magyarfocija között. Ezt nagyon jól tudom, de persze azt is, hogy sok magyar ember választja a megnyugtató hazugságot, semmint a kényelmetlen igazságot. Mivel amondó vagyok, hogy az álomvilágban való ringatózás és a megnyugtató hazugság csak hátráltatja az előrelépésben az embert, én az igazság híve vagyok. Még akkor is, ha az kényelmetlen és kizökkent a komfortzónából.

Persze, tudom, hogy leginkább az 1986 után születetteket, azaz a fiatalabb generációs focirajongókat és az összehasonlítási alappal nem rendelkezőket lehet megvezetni, ám az utóbbi közel 30 év magyarfocis teszetoszaságát látva azt is tudom, hogy nem vezet jóhoz a megnyugtató hazugság.

! No longer available

Természetesen én is nagyon szurkolok a magyar fociválogatottnak. És reménykedek abban is, hogy a fiatalabb focirajongóknak is megadatik ahhoz hasonló fociélmény, mint amilyen az én generációmnak igen. Vagyis szurkolni a jelentős nemzetközi focieseményen résztvevő magyar nemzeti válogatottnak és szorítani az egyik legjelentősebb európai klubfoci sorozatban a  döntőig menetelő magyar csapatnak!

Ám úgy vélem, hogy ennek megtörténtéhez nem érdemes hazudni egymásnak és önmagunknak! Sajnos most még ezt teszik velem és milliónyi másik magyar fociszurkolóval! Azaz hazudnak nekünk! Én ezt tudom kezelni, hiszen már évekkel ezelőtt megfogadtam azt a tanácsot, hogy ne arra figyeljek, amit mondanak, hanem arra figyeljek, amit csinálnak. Már évek óta rendszeresen szóvá teszem ezeket a hazugságokat, azaz azt, hogy mondanak valamit és az ellenkezőjét csinálják.

Mostanában a magyar nemzeti focicsapat kapcsán például azt hazudják - és ezzel rátérek a Norvégia-Magyarország mérkőzésre, s erről is legyen néhány szó -, hogy azt mondják, hogy jobbára azok a játékosok kerülnek be a magyar fociválogatottba, akik játszanak a klubcsapatukban is. Nekem ugyan mondhatják ezt, mert én nem arra figyelek, amit mondanak, hanem arra, amit csinálnak. És hát ugyebár a mondandójukkal ellentétben teszik mindezt, vagyis más szóval HAZUDNAK: egyrészt beválogatják a magyar fociválogatott szűkített keretébe azt a Kleinheisler Lászlót, aki egyetlen bajnokin sem szerepelt ebben a szezonban és ráadásul még a Videoton FC élvonalbeli keretében sincs benne, másrészt pedig kihagyják a magyar fociválogatott szűkített keretéből a Ferencvárosban kiváló formában futballozó Varga Rolandot.

A még jobb érthetőség kedvéért lefordítom mindezt magyarról magyarra: azt mondják, hogy olyan játékosokat hívnak meg a magyar fociválogatottba, akik játszanak a klubcsapatuk bajnoki mérkőzésein, de azt csinálják, hogy kihagynak a magyar fociválogatottból olyan játékost, aki játszik klubcsapata bajnoki mérkőzésein és olyan játékost hívnak meg a magyar fociválogatottba, aki egyáltalán nem jut játéklehetőséghez a klubcsapatában.

Hangsúlyozom: semmi problémám nincs a Kleinheisler László nevű focistával (egyébként sok sikert kívánok neki a focista pályafutásában), hanem azzal az elvvel van problémám, amit sok egyéb eddigi játékoshoz hasonlóan mostan éppen a Kleinheisler László nevű focista jelenít meg. Nyilván önakaratán kívül. Amíg nem a magyar fociválogatott megtisztulásáról és minél jobb szerepléséről (is) szól a dolog, hanem jobbára arról, hogy hívjunk be valakit-akárkit a magyar fociválogatottba, mert külföldre való igazolása esetén úgy sokkal több pénzt lehet majd kérni érte és ez valakik zsebének nagyon jót tesz, addig nem várok semmilyen előrelépést Magyarország nemzeti csapatától.

A norvég válogatott összeszokottabb és hajtósabb csapat, mint ez a mostani magyar válogatott. Berget és Nordtveidt BL-ben szereplő csapatokban játszik, de Nyland, Skjelbred, Jarstein, Tettey, Elabdellaoui, Valon Berisha, Henriksen, Henriksen, Joshua King és sokan mások is a magyar kluboknál magasabban jegyzett együttesek tagjai. Akik az esetek jó részében nem a cserepadon ülnek, hanem a pályán küzdenek csapatuk sikeréért. Ezt a norvég válogatottat nem alkotják olyan klasszis focisták, mint amilyenek alkották az előző pótselejtezős ellenfelet, a közel 20 évvel ezelőtti Jugoszlávia fociválogatottját, viszont ezek a norvégok sajnos nem szívbajosak, nyomás alatt is tudnak kettőnél többször a csapattárshoz passzolni és - amennyiben szükséges - magas fordulatszámon tudnak hajtani a mérkőzés első percétől az utolsóig.

Norvégia 1 gólos ázsiai hendikepes győzelmét várom az első összecsapástól. Már nem Dárdai Pali a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya, hanem valaki másik edző, akinek nagyon gyorsan sikerült összehoznia, hogy egy abszolút lényegtelen és tét nélküli mérkőzésen a gólszerzés ellen beoltott görög válogatottól kapjon 4 gólt a magyar csapat. Ezt tudva még belegondolni is rossz, hogy mire lehet képes a hazai pályán játszó norvég válogatott, amelyiknek valamennyi tagja a legteljesebb mértékben tudatában van annak, hogy hendikepes győzelmet kell aratni Magyarország ellen, mert csak így lesz esély arra, hogy a kontinensbajnokságon szerepelhessenek.

Ja, és jut eszembe: vajon melyik gárda volt az a közel 20 évvel ezelőtti csapat, amelyik 8 ponttal megelőzte Magyarországot, nagyon simán megnyerte a csoportot és a jugóktól való megalázásra kényszerítette a magyar fociválogatottat? A helyes válasz: Norvégia.

Tipp: Norvégia -1 gól ázsiai hendikep.


Idézetet írta: csabax Dátum november 08, 2015, 16:05:24
Viking - Mjoendalen, szerez gólt a hazai csapat  :great:

"Most még nevettek a Chelsea-n, de jövőre mindenkit szétvernek a másodosztályban."  :)
67. perc: 1-1