csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 29 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum december 24, 2018, 13:21:28
Manchester United - Huddersfield Town, Manchester United 1.5 gól felett  :great:

Végre eltűnt az a Jose Mourinho nevű beképzelt és öntelt csávó a hazaiak kispadjáról, s így talán már joggal lehet reménykedni abban, hogy 1 gólnál többet szerez a Manchester United a Huddersfield Town elleni bajnoki mérkőzésen.

Szerintem már csak azért is érdemes ezúttal egynél több hazai góllal számolni, mert ez lesz a "babaarcú gyilkos", vagyis Ole Gunnar Solskjaer menedzseri bemutatkozása a manchesteri közönség előtt. És, ugyebár, Solskjaer hatalmas hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben. Ezért várható, hogy megfelelő tiszteletadással fogják fogadni őt az Álmok Színházában. Ez a "megfelelő tiszteletadás" ezúttal - természetesen - a gólzáporos hazai győzelmet jelentheti.

Már csak azért is lehet számolni azzal, hogy egy gólnál többet fog szerezni a Manchester United, mert a legutóbbi bajnoki mérkőzését 5-1-re nyerte meg a Cardiff otthonában. És ugyan lehet azt mondani, hogy a Cardiff bizony gyengécske ebben az idényben, s így már könnyedén lehetett 5 gólt szerezni ellenük idegeben is, de hát ezúttal az a helyzet van, hogy éppen az a Huddersfield Town fog látogatni a Manchester United otthonában, amelyik jelenleg még a walesi focicsapatnál is eredménytelenebb. Plusz a bajnoki tabellán is a Cardiff mögött van a Huddersfield Town. Méghozzá kieső helyen, az utolsó előttin.

Nekiállhatnék én most olyasmikről írni, hogy Pogba így, Rashford úgy, Lingard pedig amúgy, de az az igazság, hogy én ilyesmit most totálisan feleslegesnek tartok. Egyrészt, ugyebár, azért, mert például a Karácsony is "bezavarhat" a dologba, de másrészt pedig az van, és szerintem ezúttal csakis és kizárólag ez a fontos és jelentős, hogy Ole Gunnar Solskjaer menedzserként mutatkozik be egykori sikerei helyszínén, az Álmok Színházában.

És bizony látni lehetett már jó alaposan az előző fordulóban is, hogy mi történik akkor, amikor azt a Műringyó pökhendi ürgét elzavarják a Manchester United kispadjáról és már nem az a beképzelt portugál edző által favorizált "buszos" megoldás a menő a hazaiaknál, hanem a fékektől megszabadult focisták végre-valahára amolyan "babaarcú gyilkos" jellegű támadójátékot "nyomathatnak" felszabadultan.

64. perc: 2-0

#22772 december 29, 2018, 17:59:46, csabax
Leicester City - Cardiff City, Leicester City 1.5 gól felett  :noway:

Eleinte azon gondolkoztam, hogy a "2.5 gól felett" lesz a tipp, ám végül az döntött a változtatás mellett, hogy a hazai gárda meccsein csak némileg ritkábban szokott két gólnál több lenni. Persze, azért még így is eléggé valószínűsíthető, hogy ezen a találkozón meglesz a legalább három gól, hiszen a hazai csapatnak egyre inkább "égetővé" válnak a győzelmek, s ezek mellé még az is jól jöhet majd később, ha javítanak a gólarányukon. Főleg akkor, amikor olyan harmatgyenge csapat az ellenfél, mint amilyen ez a walesi gárda. Mert bizony most az a tény van, hogy ugyan összesítésben is nagyon gyenge Cardiff City, és idegen pályán játszva is lényegesen gyengébb, de azért az mégiscsak is benne lehet a pakliban, hogy hazai pályán hiába teljesít sokkal jobban a Leicester City, mert megelégedhet majd ezúttal is a mindössze 2 szerzett góllal. Ezért van az, hogy végül "Leicester City 1.5 gól felett" a tippem és nem pedig a "2.5 gól felett". Hiszen amúgy tényleg az van, hogy a Leicester ebben a bajnoki idényben bármikor képes lehet 3 gólt szerezni a Cardiff ellenében, de sajnos abszolút semmi garancia nincsen arra, hogy ez tényleg meg is történhet.

Lehetne foglalkozni olyasmivel is, hogy a Leicester City mérlege hazai pályán 9 mérkőzésen 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 12-9-es gólarány, míg eközben a Cardiff City mérlege pedig idegenben 9 mérkőzésen, 0 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 5-18-as gólarány, de nálam az sokkal többet számít, hogy jelenleg önbizalomtól duzzadnak a Leicester focistái, hiszen az előző fordulóban a bajnoki címvédő Manchester City csapatát sikerült legyőzniük, míg az azelőtti fordulóban pedig a Chelsea otthonában bírtak nyerni.

Ha minden jól megy majd, akkor Jamie Vardy, Ricardo Pereira, Marc Albrighton, James Maddison, Wilfred Ndidi, Harry Maguire és csapattársaik szereznek majd legalább 2-3 gólt a Cardiff City elleni mérkőzésen.

#22773 december 29, 2018, 17:59:24, csabax
Fulham - Huddersfield Town, 1.5 gól felett  :noway:

Elvileg lesz legalább 2 gól ezen a mérkőzés, hiszen mégiscsak alsóházi rangadóról van szó, ahol már csak azért is fontos lesz a gólszerzés, mert mindkét együttes menekülni próbál a kiesés elöl. Ugyebár ezen a találkozón a 19. helyen álló Fulham fogadja hazai környezetben a 20. helyezett Huddersfield Town csapatát. Vagyis az utolsó előtti helyen levő gárda lép pályára otthonában a 20. helyen levő együttes ellen.

Mint az előbb is említettem, már csak azért is nagyon-nagyon fontos ez a mérkőzés, mert mindkét együttes menekülni próbál a kiesés elöl, mindkét csapatnak kell a győzelem, s ezt a dolgot - ugyebár - leginkább gólszerzéssel lehet megvalósítani. Az is valószínűsíti a legalább 2 gólt erre a mérkőzésre, hogy mindkét csapat védelme bátran nagyon-nagyon gyengének nevezhető és ebből kifolyólag több gólt kapni is bármikor képes. És mindezek mellett azért még az is ott van - legalábbis az én számításom esetében igen -, hogy a hazaiaknál volt egy edzőváltás is a közeli múltban (a néhány évvel bajnokcsapatot csináló Claudio Ranieri érkezett menedzsernek), s ezért annál a csapatnál még működhet a focisták körében az új edzőnek való bizonyítási vágy.

Azzal is érdemes lehet számolni az igencsak gyengécske védelmek összecsapásán, hogy azért jelenleg a hazai pályán játszók lényegesen jobb formában vannak, mint az idegenben próbálkozó ellenfeleik. És természetesen azzal is érdemes számolni, hogy a hazai környezetben játszó Aleksandar Mitrovic a teljes Premier League egyik jobb formában játszó focistája, s a szerb csatár bármikor képes lehet arra, hogy 1-2 gólt szerezzen egy gyengébb ellenfél ellen. No, és a hazaiaknál még a német Andre Schürrle és a francia Aboubakar Kamara is viszonylag jónak nevezhető formában vannak.

Ha ezen a kiesési rangadón nem lesz majd legalább 2 gól, akkor megállok majd a lakás egyik fala előtt és elkezdek társalogni vele.


Szerintem kissé egyoldalú lesz majd a fallal való társalgás. Ám szerintem megoldom a dolgot. Például megkínálom majd egy sörrel, s ha majd nem kapok semmi választ, akkor a hallgatást úgy fogom értelmezni, hogy én ihatom meg azt a sört is.

Idézetet írta: csabax Dátum december 25, 2018, 19:58:27
Tottenham - Bournemouth, Tottenham 1.5 gól felett  :great:

Nagyon remélem, hogy a Spurs játékosai nem lőtték el összes "puskaporukat" az előző fordulóban, s maradt még tartalék erre a mostanira is. Ugyanis arra tippelek, hogy egy gólnál többet fog szerezni a hazai pályán játszó Tottenham.

Természetesen leginkább abban bízok, hogy az angol góllövőlista dobogójára - a 12 gólos gaboni Pierre-Emerick Aubameyang mögé és a 11 gólos egyiptomi Mohamed Salah mellé - 11 góllal felkapaszkodott Harry Kane újabb gólt vagy gólokat akar szerezni. Ugyanis amennyiben már csak neki összejön majd a duplázás, akkor ez egyben azt is jelenti majd, hogy nekem nyertes tippem van.

Ám ezen túlmenően még az is van, hogy az előző fordulóban idegenben, mégpedig az Everton otthonában, szerzett 6 gólt a Tottenham Hotspur. Persze, hogy persze, hiszen FC Liverpool-szurkolóként én is régóta nagyon jól tudom, hogy pocsék és harmatgyenge az Everton, és amúgy is - a felejthetetlen Bill Shankly szavaival élve - Liverpoolban két jó csapat van: az FC Liverpool és az FC Liverpool tartalékok. Plusz: "Ha az Everton játszana a kertemben, én összehúznám a függönyt."

Tehát az igencsak meggyőző idegenbeli siker után jelenleg nagyon is megfelelőnek nevezhető a Tottenham-focisták önbizalma. És ha a fenti érvek a hazai 1.5 gól felett még nem lennének elegendőek, akkor még arról is szó lehet, hogy a 3. helyezett Tottenham már annyira közel van a 2. helyezett Manchester Cityhez (42, illetve 44 pont), hogy közvetlen nyomást helyezhet az ebben a fordulóban idegenben játszó riválisára. Hiszen az ő győzelme és a másik együttes veresége esetén helycsere következhet a bajnoki tabellán és a Tottenham Hotspur léphet előre a második helyre.

Szóval részemről minden adott ahhoz, hogy ezúttal hazai győzelem legyen Londonban. És arról már nem is nagyon ejtek szót, hogy Harry Kane mellett még a dán Christian Eriksen is kiválóan irányít, jól passzol és gólveszélyes is. Dele Alli úgyszintén. A dél-koreai Heung-Min Son úgyszintén. Az argentin Erik Lamela úgyszintén. És így tovább.

Ellenben a vendég Bournemouth ugyan viszonylag jó helyen van a tabellán (8.), ám ennek azért nem kell megtévesztenie sem engem, sem pedig másokat. Ebben az idényben csakis azért van jobb helyen a Bournemouth, mert hazai pályán az elvárt némileg jobban szerepel. Ennyi! Ez a csapat idegenben éppen ugyanannyira gyenge és sebezhető, mint oly sok másik gárda az angol élvonalból. Ennél a vendégcsapatnál azonban még az is van, hogy idegenben is, és hazai pályán is egyaránt kapja a gólokat. Eddig a 18 bajnoki mérkőzésen összesen 28 gólt. Amely kapott gólok száma remélhetőleg legalább kettővel növekedni fog a Tottenham elleni idegenbeli mérkőzés után.

23. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 26, 2018, 10:50:50
Manchester United - Huddersfield Town 1  :great:

Az alábbi írásban női csapatról van szó, viszont az a legendás férfi válogatott tényleg abszolút csodálatos volt! Drazen Petrovic, Vlade Divac, Zarko Paspalj, Dino Radja, Toni Kukoc...

Tényleg? Én vagyok az egyetlen magyar? Csodálatos, nő a szívem
https://index.hu/sport/kosarlabda/2018/12/24/wild_eleonora_az_egyetlen_magyar_kosaras_olimpiai_donto/
3-1

#22776 január 01, 2019, 00:02:50, csabax
Manchester United - Bournemouth, Manchester United 1.5 gól felett  :great:

Szerintem mostanában igencsak hangosan káromkodhatnak az AFC Bournemouth labdarúgói és klubvezetői. És, persze, szomorkodhatnak is nagyon. Hiszen a sorsolás szeszélye folytán december hónap végén kell a Manchester United ellen játszaniuk. pedig biztosan jobb lett volna nekik, ha nem december végén, hanem még december elején léphettek volna pályára a Manchester United ellen. Akkor, amikor még nem Ole Gunnar Solskjaer volt ott a menedzser, hanem az a Jose Mourinho nevű beképzelt pacák. Hiszen akkor még akár az idegenbeli győzelem is elképzelhető lett volna az AFC Bournemouth számára, de most viszont már csakis arról lehet szó - szerintem legalábbis -, hogy hány gól különbséggel fog kikapni a vendégcsapat.

Természetesen még mindig nagyon sokat számíthat majd a hazaiaknál, hogy a játékosoknak még továbbra is bizonyítaniuk kell az új menedzsernek, hogy márpedig ők aztán tényleg megérik a pénzüket és nem véletlenül igazolta le őket a Manchester United. Látszott ez a bizonyítási vágy a ManUtd előző két mérkőzésén is, méghozzá nagyon, amikor nem csak felszabadultan játszottak a focisták, hanem úgy nyerték meg mind a két mérkőzést, hogy összesen 8 gólt szereztek. Talán leginkább a világ egyik jelenleg egyik legdrágább focistája, a világbajnok francia Paul Pogba teljesítményén látszott meg az edzőváltás egyáltalán nem elhanyagolható jelentősége. Azt a középpályást, akit brilliáns megoldásai és hatékony támadójátéka ellenére az a Műringyó egykori sikeres edző előbb védekezésre kényszerített, majd pedig a kispadra száműzött, tehát ez a Paul Pogba csak az utóbbi két mérkőzésen szerzett 2 gólt és adott néhány gólpasszt.

És mostan csak egyetlen egy darab hazai focistáról volt szó, s bizony érdemes belegondolni abba, hogy még vannak ott néhányan Paul Pogbához hasonló helyzetben. Nincs egyedül!

Ha a hazai játékosok esetében elmondható, hogy nem szenvednek hiányt önbizalomban, hát ilyesmi még a legnagyobb jóindulattal sem mondható el a vendégek játékosairól. A Bournemouth egy igencsak lesújtó, Tottenham Hotspur elleni 5-0-ás vereség után érkezik az Old Traffordra, s nem csak az van, hogy "szét vannak esve" a játékosok, de az a 9 idegenbeli mérkőzésen kapott 19 gól sem annyira jó mutató ahhoz, hogy erőteljesebb ellenállással próbálkozzon sikeresen egy egyre jobb formában levő csapat otthonában.

Egyáltalán nem számítok akár csak megközelítőleg is szépnek nevezhető meccsre, egyáltalán nem, viszont arra azért igenis számítok, hogy az AFC Bournemouth ellen egynél több gólt fog szerezni az immár Ole Gunnar Solskjaer menedzser által vezényelt Manchester United.

#22777 január 01, 2019, 10:43:18, csabax
Southampton - Manchester City 2  :great:

"José! Igazán mehetnél a Spurs-höz januárban Pochettino helyére edzőnek!" - ezt a kérésnek is beillő felhívást egy-két nappal ezelőtt olvastam valamerre az interneten. Akkor, amikor már tudni lehetett, hogy tényleg megvalósult mindaz, amit előzőleg én még csak sejtésként írtam korábban az egyik focielőzetesben. Éspedig az, hogy a 3. helyezett Tottenham nyomást helyezhet a 2. helyezett Manchester City játékosaira, s már annyira közel van egymáshoz a két csapat, hogy bekövetkezhet a helycsere.

Nos, mivel időközben tényleg megtörtént a dolog, s immár jelenleg a Tottenham van ezüstérmes és a Manchester City van bronzérmes pozícióban, de már pontokban mérve is 7 pont a ManCity hátránya a listavezető Pool mögött, így ez együttesen egyben azt is jelenti, hogy innentől kezdve Guardiola egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy újra kikapjanak. Innentől kezdve bajnoki döntővel fog felérni minden meccs a Manchester City számára. Még úgy is, hogy ezután még mintegy fél bajnokság mérkőzéseit kell lejátszani. Magyarán: természetesen még nincs veszve semmi a Pep Guardiola menedzser által irányított Manchester City, de már tényleg azon a határon van a csapat, hogy innentől kezdve számára minden bajnoki összecsapás döntő jelentőséggel bír. Persze, várható, hogy előbb-utóbb majd a Liverpool is bukni fog egy-két mérkőzést a bajnoki cím felé vezető úton, ám innentől kezdve már nincsen a Manchester City kezében a saját sorsa, s rengeteg fog azon múlni, hogy Pep Guardiola menedzser mennyire lesz képes kihasználni a jövőben a fő riválisa megingásait.

Már ez a Southampton elleni bajnoki mérkőzés is ilyennek számít a ManCitynek, és az ő szempontjából kizárólag csakis a győzelemért járó három pont megszerzése az egyetlen elfogadható eredmény. Már a döntetlen is nagyon jelentős pontvesztésnek számítana, míg pedig egy újabb ManCity-vereség egyre inkább azt jelenthetné, hogy a Manchester City igencsak eltávolodik a bajnoki aranyérem megszerzésének lehetőségétől.

Tény, hogy ezekben a napokban igencsak hullámvölgybe került Guardiola Cityje, ám úgy tűnik, hogy mégis van még némi kis szerencséje. Hiszen azt ugyan eddig is lehetett tudni, hogy ebben az idényben nagyon gyengén teljesít az ezen a meccsen hazai pályán játszó Southampton, ám az edzőcsere és Ralph Hasenhüttl érkezése a menedzseri posztra mégis okozott némi önbizalom-javulást. Persze, csakis néhány napra, mert időközben kiderült, hogy bármennyire is jó ez az "osztrák Klopp" azért ő sem képes arra, hogy szarból várat építsen. Az már bizonyos - legalábbis számomra mindenképpen az -, hogy akárcsak becenév-adójának, úgy neki is 1-2-3 évnyi munkára lesz majd szüksége ahhoz, hogy csapata az általa elvárt játékstílusban viszonylag jól szerepeljen.

Az elmúlt fordulóban már ismét jól látszottak a korlátok és egyéb hibák a kikötővárosiak játékában, így ezért azt gondolom, hogy a vendégcsapatnak egyáltalán nem lesz gond győznie. Talán leginkább azon múlhat majd a dolog, hogy mennyire sikerül pótolni a Fernandinho okozta hiányt a ManCityben.

Idézetet írta: csabax Dátum december 26, 2018, 13:08:15
Fleetwood Town - Doncaster, 1.5 gól felett  :great:
48. perc: 2-0

Liverpool - Arsenal 5-1
A Liverpool FC bemutatta az "Egyszerű játék a foci" című oktatófilmet!


Idézetet írta: csabax Dátum december 27, 2018, 15:33:12
Southampton - West Ham United, 1.5 gól felett  :great:

Egy kis körkép a magyarországi támogatással is bíró határon túli focicsapatokról:

Tízmilliárdot még kiszórt az év vége előtt a kormány a határon túli focira
https://24.hu/belfold/2018/12/27/tizmilliardot-meg-kiszort-az-ev-vege-elott-a-kormany-a-hataron-tuli-focira/?fbclid=IwAR2oPw21CRzjqgOApnRLQp5Fsrzji8m47g24Ko6pfLs_t-6E1KQxNwwooGk
53. perc: 1-1

#22782 január 01, 2019, 20:35:05, csabax
Southampton - Manchester City, Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

#22783 január 01, 2019, 23:47:42, csabax
Burnley - West Ham, 1.5 gól felett  :great:

#22784 január 02, 2019, 09:59:39, csabax
Anadolu Efes - Pinar Karsiyaka 1  :great: