Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Legyen igazad, remelem a jovohet vege meg izgalmas lesz, es nem fog mar a zaro szakasz elott gyozteskent nyilatkozni Froome :D (tudom, hogy ez Touros szokas, de akkor is eleg fura volt)
Megneznek azert egy olyan szakaszt a harmadik het kozepen vagy 2-vel a vege elott, ahol Chris egy kicsit osszezuhan, es mondjuk Nibali akar meg is elozi osszetettben, ami utan pedig Froomenak kellene kaparnia..

Erről beszéltem, hogy Froomenál bármi megtörténhet a Touron. Két bukás 1km-en belül.

Nem volt semmi, mikor eloszor mutatta a kamera hirtelen, mondom na jo tenyleg benne van egy bukas, igazad volt. Utana mutatjak masodjara ahogy tultolja a kanyart es a hatan a bicikli..Na azert ez mar sok lesz :D A Trek szepet huzott a vegen, Theuns az emelkedo tetejen toporzekolt, hogy gyere mar Alberto majd egy ideig azert segitette, bar a vegere elfaradt :) Durva ezt latni amugy, hogy mennyire segitik a csapaton belul a nagyobbat a kisebbek, Froomenal is a bukas utan tudnivalo volt, hogy a skyos segitok varjak..
Nibali igy visszajott percen belulre, remelem tenyleg lesz meg itt izgalom.

Sokan a kerékpársportra egyéniként tekintenek, pedig ilyenkor látható, hogy csapatszinten milyen komoly taktikák voltak. Ezért élmény nézni ezt az egészet, még akkor is, ha rohadt unalmasnak is tűnik elsőre.  ;D

Például tegnap este gondolom Guercilánék a Treknél kielemezték, hogy mi lehetne váratlan húzás. Theuns ugye az egyik legjobb tempómenő (és sprinter) a mezőnyben, így vagy őt vagy Koen de Kortot kellett előreküldeni egy ilyen húzáshoz. Kort nem annyira jó lejtmenetben, így maradt a belga. Contadornak a hegycsúcsig fel kellett érnie, hogy aztán Theuns tudjon előtte menni. De ehhez is létre kellett jönnie egy olyan szökésnek, amiben a belga benne van. Nagyon soktényezős ez a dolog, ezért is szép a bringa. Például a második szakaszon láthattunk egy kiváló tempót a Quick-Steptől, akik kihasználták a hatalmas oldalszelet, előreküldték Terpstrát és Jungelst, akik nagydarabok és szét tudják szedni a sort. Utána Lampaertet hagyta elmenni Trentin, ugyanis ha véletlenül hazaér, megvan a biztos a szakaszgyőzelem a Quick-Stepnek, ha pedig sprintre kerülne a sor, ahhoz a többieknek is üldözni kell, amiben elfáradnak, így a kipihent Trentin behúzhatja a szakaszt. Végeredmény: Üldözték Lampaertet, így a többiek elfáradtak, de nem érték útól, megnyerte az etapot a belga, míg Trentin erőből verte a többieket a második helyért.

Szép taktikák vannak itt. A mai naptól függetlenül továbbra is Froome a legnagyobb esélyes, de látható, hogy ő sem érinthetetlen. Ami pedig elhangzott a közvetítésben is: Froome idegesnek tűnt Contador támadásánál, mert ez nem volt belekalkulálva a napba. Általában az ennyire váratlan húzásokkal lehet csak megtörni a britet, mert ilyenkor képes hibázni (Vueltán párszor már előfordult).


Az elején mikor elkezdtem nézni, én is azt hittem, hogy kb motorsport jellegű a dolog, hogy oké vannak csapatok, de minek. Aztán néhány szakasz után lejött, hogy pl a Sky-osok egy része csak azért van, hogy segítse Froome-ot, visszaverje az élbolyból történő megindulásokat, felvezesse Froome-ot, fogja neki a szelet stb. majd mikor kihajtotta magát, vagy éppen amikor jelez neki a csapat, akkor szépen félreáll és a 100.helyen bekullog majd.. :D
Jó az ilyeneket látni, mint amit tegnap a Trek-esek is csináltak.

Mondjuk amit viszont nem értettem tegnap, az az, amikor Nibali elkezdte szinte kérdezni Froome-ot, hogy menjenek-e Contadorék után, vagy ne. Megbeszélték, hogy nem, és szépen tekertek a saját ritmusukban tovább. Egy ilyen helyzetben Nibali miért kíváncsi Froome véleményére? A legnagyobb ellenfelek jelenleg az összetett szempontjából, ha érzi magában az erőt, meg azt, hogy be tudja fejezni és akár csak 10-20 másodpercet tud hozni Froome-on, akkor miért nem megy?

Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy Nibali megnéztem Froome-ot mennyire van rendben, illetve a Sky képes-e a stabil üldözésre, vagy ő is hozzátegyen Pellizottit. Aztán miután rájött, hogy a Sky tud tempót menni és nem félnek Contadortól annyira, ezért ment is hátra, mert akkor neki már késő lett volna egy támadásra (Contadorra felérni jó eséllyel nem tudott volna, míg a Sky tempójától nagyon elszakadni nem sikerült volna, így csak magát fáraszthatta volna a Cápa).

Sajnos a mai wattmérős érában, már nem érzésből mennek a keresek, hanem mit mutat a mérő. Ez alól még kivételek páran (Contador, Bardet és talán Nibali is), de sajnos eléggé rossz irányba megy el a kerékpársport. Én megkockáztatom, ha nem lenne wattmérő, akkor Chris Froome nem biztos, hogy négyszeres Tour győztes lenne (lehet csak kettő).

#336 szeptember 01, 2017, 14:18:06, peshark
Ez oké, de valamikor muszáj lesz megpróbálni, vagy ezt inkább a harmadik hétre hagyja Nibali?

Persze, abban biztos vagyok, hogy izgalmasabb versenyek lennének, ha nem a mérőt figyelné Froome is állandóan, hanem tényleg "érzésből" tolná :D

Ui.: Ja, meg most nézem csak Belkov esetét, még ha beteg is volt aki meglökte, rendkívül veszélyes ez, sőt a motor elé lökött szurkoló esete is tegnap volt, akit próbált a rendőr arrébb tenni, és így sikerült, lassan kordon lesz az ilyenek miatt..

Jó eséllyel Nibali aznap ennyit akart menni, tartalékolta az erőt a harmadik hétre. Ő abban rendszerint nagyon bízik (teljes joggal, mert rutinja miatt és a Slongo féle felkészítésnek hála, akkor jön ki a csúcsforma), szóval el tudom képzelni, hogy azért nem ment.

Sajnos mióta követem a kerékpársportot egyre rosszabbá válik a helyzet a wattmérőzés miatt. Régebben, még simán láttál egy őrült Simoni támadást Savoldelli ellen a Girón, vagy egy Iban Mayo megindulást a semmiből olyan erővel, hogy lekövetni is alig bírták, most alig van ilyen bringás a mezőnyben. Fiatalok közül Bardet próbálja ezt a vonalat tovább vinni, meg még talán Miguel Angel Lopez. Ők még tényleg érzésből mennek, de majd mikor Dumoulin-Froome wattmérő meccset kell nézni jövőre a Touron, na ez lesz a nagy érvágás.  ;D

Évek, sőt évtizedek óta probléma a szurkolók jelenléte. Mindig voltak és lesznek is hülyék, sajnos lekordozni nem lehet az egészet, így is már sokat fejlődött az elmúlt években a szervezés. Én több biztonsági szervezetet vezényelnék ki a helyszínre, de lehet ez se jelentene teljes megoldást.

Vannak aztán olyan bringások, mint anno a jó öreg sprinter legenda Cipollini volt, aki meggyepálta a szurkolókat is.  ;D

#338 szeptember 01, 2017, 21:59:42, firgabácsi
Régebben, Pantani idejében ha visszagondolok mi volt pl. egy Alpe d'Huezen szerintem ennél is keményebb volt a helyzet szurkolói szempontból. Még több őrült, még inkább az utolsó pillanatban nyílt szét a tömeg ahogy jöttek fel a hegyimenők, néha meg az utolsó pillanatban sem...
Nem nagyon lehet ezzel mit tenni, van ahol le lehet kordonozni és van ahol ez képtelenség az útviszonyok stb. miatt, ezzel szerintem nagyjából együtt kell élni, valahol része a kerékpársportnak.
A Vueltára visszatérve, Nibali hagyományosan jó az utolsó héten, ez így van. Most nagyon érdekes két szakasz jön amelyek alaposan meg fogják rostálni a mezőnyt várhatóan.
Én a holnapin elgondolkoztam és arra jutottam teszek egy Froome top3-at a szakaszra 2.25-ért.
El tudom képzelni, hogy Miguel Angel Lopez nyer holnap, nagyon jól ment két napja, ráadásul ha úgy van őt Froome a végén engedheti is mert aligha fog a hátralévő szakaszokon 4-5 percet hozni rajta, ahhoz hatalmas megrogyás kellene Froome részéről valahol ( pl. az Anglirun ). Eleve jóval több mint 2 perc a hátránya Lopeznek és a cronón további perceket fog kapni. Inkább Nibalira figyelnék nagyon Froome helyében, hogy tőle ne kapjak időt. Én nagyon örülnék ha megnyerné a holnapi szakaszt Lopez, tehetséges, szimpatikus fiatal versenyző, illik hozzá a holnapi szakasz, bár meglehet, hogy a holnaputáni még inkább:-)
Froome top3-at reálisnak érzem akárki is nyeri a szakaszt, mármint hogy Lopez, Bardet, Majka, Atapuma vagy akárki is nyerjen holnap, de Froome odaférhet a top3-ba tudása, formája alapján, meg persze meg is nyerheti simán. Nem hiszem, hogy holnap ha van is szökés, egy ilyen szakaszon 3-4 ember végigérne együtt a nagyok előtt, inkább azt gondolom, hogy egy valaki végigérhet a szökésből a többiek meg lemorzsolódnak és a GC riderek szépen megfogják őket sorban az utolsó emelkedőn.
Még annyit, hogy remélem Lopezt nem fogják majd vissza olyan címszóval hogy Arunak segítsen, nagy hibának tartanám. Aru láthatóan nincs a topon, max elér egy helyezést összetetteben ami dobogó sem lesz, Lopez viszont szakaszokat hozhat még az Astanának akár többet is ha hagyják menni.
Még van egy olyan H2H holanpra, hogy Lopez vs Contador ahol a kolumbiai 1.72, én inkább rá tennék, bár Contador ezen a Vueltán borzasztó kiszámíthatatlan, de a kolumbiait utóbbi napokban jobbnak érzem.  De ez elég necces tipp, átgondolandó.

Jó elképzelés a Froome dobogó, azt hittem, hogy alacsonyabb a szorzója (megszokásból  ;D).

Én Lopeznek egy vasárnapi szakaszgyőzelmet néztem ki. A 2000 méteres magasság ebben is közre is játszik, de felőlem nyerhet egymás után kettőt, ahogyan Landa tette asszem két éve a Girón. Ügyes a srác, elvileg sokkal több van benne, mint Nairóban.

Amúgy egy kicsit off, de a Cannondale gyűjtést szervezett, mert jó eséllyel, ha nem szednek össze pénz, akkor nem lesz jövőre WT tag az amcsi csapat. Lehet nekik utalni pénzt, ezekért cserébe különféle ajándékokat küldenek vissza (pólók, együtt tekerés a sztárokkal stb.).
Érdekes lehet a szitu, ugyanis több értékes versenyzőjük is van: Urán, Vanmarcke, Talansky, Van Baarle, Langeveld, Rolland, Phinney.

Ami még érdekes lehet, hogy jövőre megtörhet a Sky egyeduralom. Nagyon a Froome-Kwiatkowski kettősre építenek, elengedtek egy komplett sprinter vonatot, Viviani után Poppel is távozik, ami azért erős. Landa, Nieve, Kennaugh, Boswell és Rosa még a távozók sorában.

Az a baj (legalábbis nekem), hogy Nibali még kap az időfutamon 1,5-2 percet Froometól. Szóval a hegyeken legalább három percet kellene adnia neki, ez pedig  - utolsó hetes javulás ide vagy oda - csak akkor valósulhat meg, ha Froome nagyon megzuhan valamelyik szakaszon.

Tegnap a Froome top3-al pech volt, mivel együtt jött meg Nibalival és az olasz jobb sprintben így lehajrázta és 4. lett. Lopez vs Contador viszont jött.
Hogy ma mi lehet? Majka nagyot ment tegnap, de nem kevés energiát emésztett fel ez a szökés és hogy a végén egyedül maradt az utolsó hegyen. Nem hiszem hogy ma hasonlót látnánk tőle, valószínűleg "rápihen" az Anlirura mert ott tuti megint látjuk majd elől, azt a szakaszt biztos, hogy megpróbálja megnyerni.
Ma megpróbálkozhat szökéssel olyan aki tegnap "pihent", Atapuma, Roson stb., de a gond az hogy egyiküknél sem látok olyan formát itt a Vueltán ami feltétlenül arra perdesztinálná őket, hogy végigvigyenek egy szökést ilyen brutál szakaszon mint ez is lesz.
Hasonló befejezést várok mint tegnap. Valaki lehet nyer szökésből, az én tippem Lopez, de nem szökésből, szerintem ugyanúgy el fog menni a végén ( el is engedik Froome és Nibali mert nekik egymással kell foglalkozni ) csak most nem lesz egy Majka + tegnap olyan érzésem volt hogy tudott volna indítani hamarabb is a kolumbiai és akkor Majkát is meg tudja fogni valószínűleg.
Bepróbálkozom egy Nibali dobogóval 2.75-ért ma. Ha a végén megjönnek megint páran együtt a menők, Nibali, Contador, Zakarin, Froome, Kelderman, akkor ezek közül Nibali a leggyorsabb a sprintben és várhatóan menni is fog nagyon ha jóváírást tud szerezni. + Nibali az utolsó hétre éri el a legjobb formáját a nagy körversenyeken és tegnap is már igen jól mozgott.

Mikor megláttam mára ezt a Lopez 3.00 körüli szorzót nagyon csalódott voltam. Ebben így semmi érték nincsen. Pedig nála jobban ebből a mezőnyből kevesen mennek jól 2000 méter felett. Ezt sajnos a bet365 is felmérte, szóval így győztesre tényleg felesleges fogadni. A többi győztes fogadás pénzkidobás, Bardet fog még erőlködni (talán nála van sansz).

Nézegettem az egymás elleniket, egy fogott meg: Bilbao-Carapaz. Bilbao nem hegyimenő, sosem volt az. Most szerencséje volt, mert a kiemelt versenyzőkön (Froome, Nibali, Contador stb.), olyan híg a többi, meg fáradt, hogy ott tud lenni egy gyengébb tempóval is. Viszont két egymás utáni szakaszon képtelenségnek tartom, hogy bírja az ilyen meredek emelkedőket (és hosszúakat). 2000 méter felett nála nincs sok levegő, szóval ment Carapazra egy kis pénz 2.20-ért. Most már ez csak kettes szorzón van. Azért az ecuadori se egy hegyi talentum, de jobban bírja az ilyen emelkedőket, mint Pello. Plusz míg Carapaznak rohadtul nem kell semelyik csapattársára sem figyelni, addig Bilbaonak ott van Lopez és Aru, akit ha úgy adódik, akkor segíteni kell.

Holnap jön a 40 km-es ITT ami Rohan Dennisnek és Froome-nak áll. Dennis 1.50-ös oddsszon játszhatatlan szerintem, semmi érték benne, inkább H2H-ek közül lehet valami jó.
Én Keldermant bepróbálom egál oddsszon 1.90-ért Nelson Oliveira ellen. A portugál mondjuk ITT specialista ez tény, de nem úgy tűnik hogy jó formában lenne. Kelderman nem rossz ITT menő azért és ha valamikor, hát most úgy kell mennie ami csak a csövön kifér mert a dobogóra hajt a holland. Életében először lehet dobogós valamelyik nagy körversenyen.
Még Lampaertet tudom elképzelni, hogy jót megy majd, akár dobogóra is odaférhet, nem túl erős a mezőny időfutammenők tekintetében, az első két helyet várhatóan oda lehet adni Dennisnek és Froome-nak, de rajtuk kívül az igazi specialisták nem nagyon vannak jelen a Vueltán.

#344 szeptember 06, 2017, 10:26:21, firgabácsi
Ma kemény hegyi szakasz jön, az utolsó emelkedő brutális, mind a meredekség mind az útviszonyok stb. miatt.
Froome megerősítette vezető helyét az összetettben az ITT-n, itt megint csak tartania kell a lépést a többiekkel és ennél többet nem is igen fog csinálni ma, begurul majd a többi GC versenyzővel várhatóan. Ami a győztes illeti, én Lopezt tudom elképzelni szakaszgyőztesnek megint, de 2.50-ért játszhatatlan ez.
Inkább nagyobb oddszokkal érdemes próbálkozni. Bardet vagy Majka szerintem.
Majka ugye szökésből egyedül végigment három napja és szakaszt nyert, ma kérdés hogy megpróbálja-e. Napokat pihenhetett most, tegnap az ITT-n enyhén szólva nem támadta az aszfaltot, kapott 6:30-at. A kérdés csak az, hogy csupán az Anglirut próbálja megnyerni vagy a mai szakaszt is. Én arra szavazok hogy ma menni fog, foglalkozni senki nem fog vele a menők közül, nyerhet akár, de legalábbis dobogón lehet.
Úgyhogy én bepróbáltam szakaszgyőzelemre 11x-ért meg top3-ba 3.00-ért.  Bardet elég hasonló helyzet.
Aki még valamiért tetszik az Zakarin. Jó formába lendült az utolsó hétre, az ITT-n tegnap nagyon jól ment, előtte a 15. szakaszon is nagyon jól mozgott, a végén még utána tudott menni Lopeznek is. És igen jó odds, 26x, a top3 meg 4.50 rá.