Giro d'Italia 2021 (Kibeszélő és tippjáték)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hogy mondjak valami jót is:

Tetszik Davide Cimolai teljesítménye. Jó formában van az olasz srác.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 17, 2021, 21:17:57
Mondtam múltkor, hogy Molano nem jó felvezetőnek, nem is értem, minek erőlteti az UAE. A vicc, hogy 2022-ig van szerződése.  ;D  Annyira látszik, hogy ez neki nem megy, benne van, hogy szakaszt akar nyerni, illetve az is, hogy segítsen, de rendre rosszkor indít. A gond, hogy még fiatal, túlságosan sok az ereje és nem folyamatosan növeli a tempót, hanem kilő, mint valami rakéta.
Érthetetlen az egész, hogyan csúszhat ez ennyire félre.

Visszanéztem most mert a tegnapi szakaszt nem volt lehetőségem követni élőben, hát tényleg. Kis túlzással Molano felvezette Sagannak ezt a hajrát  :) Nagyon rossz ütemben indult, Gaviria nem is tudott menni vele.
De a másik amit láttam, hogy Gaviria szimplán nem elég gyors, azért ez is benne volt ebben a sima Sagan winben.
Ha Cimolai kicsit hamarabb kapcsol, hogy van keresnivalója ő könnyen lehet jobban megszorítja Sagant mint Gaviria.

Igazad van, Gaviria nem elég gyors. Én meglátásom: a tudás még ott van, de az, hogy tavaly októberben másodjára is átesett a Covidon, kétségkívül visszavetette őt. Tavaly újból beindult az élet, akkor Burgos-i körön legyőzte a Bennett - Démare párost, majd utána hozta a top3-as helyezéseket, Tirreno-Adriaticón versenyben volt Ackermann-nal. Utána jött a fertőzés, azóta semmi. Az idei Tirreno első szakaszán jól felvezette neki a hajrát Richeze (nem egy Molano  ;D), de egyszerűen nem volt meg a sebessége, Wout van Aert simán kibújt mellőle. Nem tudom, meddig fog tartani a felépülés, mikor lesz újra a régi, de azt észre fogjuk venni. Ez a második hely csalóka, nincs még meg nála a 2018-as sebesség.

Nézegetem ezt a holnapi szakaszt, érdekes lesz, hogy az Ineos megint rámegy-e a szakaszgyőzelemre Bernalért, ergo engedi végigmenni az esedékes szökést vagy nem.
Nagyon komoly murvás szakaszok lesznek + néhány ponton komoly meredekség. A vége is érdekes mert nem hegyi befutó, az utolsó emelkedőről még lejönnek és beesnek Montalcinóba, ott viszont az utolsó pár száz méter keményen meredek ahogy nézem, 12%.
Az ember azt gondolná első körben, hogy szökős szakasz és Bernal tartalékol a Zoncolanra, Cortinára, Alpe Mottára, de én inkább arra szavaznék,
hogy menni fog a szakaszgyőzelemért, főleg annak fényében hogy milyen jól sült el neki a tegnapelőtti szakasz. Van jóváírás is és neki nyilván az a cél, hogy az időfutamra egy biztos előnyt építsen ki Evenepoellal szemben. Nem tudom ez mennyi lenne az Ineos szerint, de gondolom valahol olyan 2-2.5 perc.
Könnyen lehet úgy van vele hogy ahol lehet ott hozni kell Evenepoelon amennyit csak lehet, fölösleges kivárni, márpedig a holnapi szakasz olyan ami megint Bernalnak áll.

11.

1. E Bernal
2. R Bardet
3. G Ciccone
4. R Evenepoel
5. A Bettiol


Ha valakit érdekel, a srác végigment a holnapi útvonalon, nagyjából látható mi vár a mezőnyre:



Az eső nem biztos holnap, legalábbis nem biztos hogy délután is esni fog, főleg hogy mindenhol, viszont lehet ettől sár lesz a murvás részeken a délelőtti eső miatt. Egy olasz kerékpáros fórumról vettem, szóval a felelősséget nem vállalom érte :D , de elvileg 12:00-tól már nem nagyon lesz eső holnap Toscanában ott ahol a szakasz útvonala halad. Aztán majd meglátjuk.
Mivel elég esélyesnek tűnik, hogy Bernal megpróbál további másodperceket verni a többi összetett menőre, így valószínű, hogy az Ineos iramot fog menni és nem enged el szökést vagy nem engedi hogy végigmenjen a szökés. Ebben az esetben elég jó tippnek érzem Bernal dobogóját holnapra, haa  menők maradnak ott a végén és egymás között döntik el sprintben.
Nagyon jó formában van a kolumbiai az látható és a tegnapelőttihez hasonlóan nagyon feküdhet neki ez a szakasz. Ha nem ér végig a szökés akkor nehéz elképzelni, hogy ne legyen 1-3-ban az eddig látottak alapján.
A Strade Bianchét idézi a szakasz ahogy az a főoldali cikkben is szerepel, de ott azért nincsenek a holnapihoz mérhető hosszúságú és meredekségű emelkedők, ott Bernal nagyon jól ment és harmadik lett végül, de az egy teljesen más műfaj, egynapos klasszikus, ő nem ezekre specializálta magát.
Ha szökésből nyer valaki azt nehéz megtippelni ki lehet, mondjuk Bettiolt el tudom képzelni, hazai pályán van, bőven van tapasztalata, sőt jó eredménye is a Strade Bianche-ról, 2020-ban 4. helyen végzett ott, csapatutasítás őt nem nagyon fogja kötni, szökhet ha akar, talán érdemes rá megtenni egy szakaszgyőzelmet vagy dobogót apróval.

11. szakasz
Bernal 1-3. helyen végez 2.40 tpro

Giro 11. szakasz

1. Bernal
2. Ciccone
3. Evenepoel
4. Bettiol
5. Hermans

11. Szakasz
1.Formolo, Davide
2.Bernal, Egan
3.Bettiol, Alberto
4.Evenepoel, Remco
5.Sagan, P

11 .szakasz

Bettiol top3 7.50 tippmixpro

Ezt még hozzádobtam a Bernal tipphez fentiek miatt, aztán remélhetőleg úgy alakul a szakasz, hogy vagy vagy :D
Egyébként ez egy nézős szakasz lesz tényleg, ha lesz eső akkor kaotikus, nagyon izgalmas lehet, defekt, bukás minden benne van ezeken a hosszú, murvás részeken.

11.szakasz

1. Egan Bernal
2. Remco Evenepoel
3. Diego Ulissi
4. Alberto Bettiol
5. Romain Bardet

Giro 11. szakasz

1. Bernal
2. Formolo
3. Ciccone
4. Dan Martin
5. Bardet

Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 18, 2021, 17:54:17
11. szakasz
Bernal 1-3. helyen végez 2.40 tpro

Szerintem jó az elgondolásod, igaz, hogy a mai szakasz szintrajz szerint nehezebb a Stradénál, de ott a vége eléggé trükkös a sok kis kaptatóval, itt meg egy-két nagy lesz. Most kell mennie a kolumbiainak, mert az a 10-20 másodperc nem sok. Hiába csak a végén van az a 30 km-es kronó, hiába voltak jó eredményei időfutamokról Bernalnak, csalóka eredmények. Többsége olyan, ahol volt emelkedő, itt viszont végig sík lesz. Ott általában megkapja az 1 perc hátrány, ha Remco beindul a végére, lehet lesz az 1,5-2 perc is. Én is végül annyiféle dolgot olvastam az időjárással kapcsolatban, hogy inkább kivárom a szakaszt, mert mindenhol mást írtak.  ;D

11.szakasz

1. Bernal, Egan
2. Evenepoel, Remco
3. Bettiol, Alberto
4. Formolo, Davide
5. Hermans, Quinten

Giro 11. szakasz

1. Bernal
2. Formolo
3. Bettiol
4. Dan Martin
5. Evenepoel