Magyar Labdarúgó Válogatott 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Magyarország - Csehország tipp: Rossi mester bátran kísérletezhet

A Szoboszlai Dominik vezette magyar válogatott vasárnap késő délután Csehországot látja vendégül a Puskás Aréna gyepszőnyegén. Olvasd tovább



Megnyilt a jegyigenyles a 2024-es EB-re. Azoktol kerdezem, akik csak a magyarok meccseire akar menni, hogy csinalja? En azt hittem, hogy nem stadion alapjan, hanem nemzet alapjan lesz szures.


Nem a felnőtt válogatott ugyan, de erről a gyerekről van valakinek információja?

Két kis cikk alapján ez a lényeg:

1. A magyar U18-as válogatottban tavaly bemutatkozó Michael Okeke profi szerződést kötött a Premier League-ben szereplő Manchester Cityvel.

A nigériai apa és magyar anya gyerekeként 2005. október 16-án Manchesterben született középpályás tízévesen került a Bolton Wandererstől a Manchester City akadémiájára, az előző idényben U18-as bajnoki címet szerzett az együttessel. Okeke szűrőként és jobbhátvédként is bevethető, a legutóbbi évadban 22 tétmérkőzésen lépett pályára a City korosztályos együttesében.

2. Az MLSZ folyamatosan kutatja azokat a futballistákat, akiknek van magyar felmenőjük. Az ilyen labdarúgókat folyamatosan figyelik és Róth Antal kapta feladatként, hogy monitorozza ezeket a focistákat. Néha azonban nem is kell keresni, maguktól is jelentkeznek.

,,Az egyik ilyen a 16 éves Michael Okeke, aki a Manchester Cityben játszik. A középpályás édesanyja magyar, az édesapja nigériai. Ők maguk jelezték, hogy szívesen lenne magyar válogatott a fiú."

Nem valami újabb Szoboszlai ódának szánom, hiszen abból van bőven a neten. Szinte fizikai fájdalmat éreztem, mikor azt olvastam, hogy 'Azariah a zene Szoboszlaija' :redchug:

De itt ez a büntető. Bevallom nem néztem folyamatosan a meccset, így ezt a gólt is csak ma néztem vissza. Jól bevarrta;  ebben a lövésben én a sok-sok év munkát, a rengeteg gyakorlást látom. Szép volt :ok:

https://m4sport.hu/video/2023/10/17/boduletes-erovel-tupontosan-ertekesitett-buntetovel-szepitett-szoboszlai-a-litvanok-ellen

3 oras sorban allas utan jegyek a zsebben, szerintem az utolso jegyvasarlo voltam, mert fizetes utan visszadobott a fooldalra, ahol mar azt irta a jegyek elfogytak.  :redchug:  ;D

Születnek a különbőző halálcsoport lehetőségek a 2024-es vb csoportját illetően, és egyre több helyen olvasom, hogy Magyarország is oda sorolják. A legújabb, amit olvastam, hogy Franciaország, Magyarország, Hollandia és Olaszország kerül egy négyesbe. Többen is írják, hogy a  magyarok jutnak tovább az első helyen, mert mind a három csoportellenfelet megverik (főleg külföldiek). Ugyan sok realitása nincs ennek, de nagyon jó dolog ezt olvasni, illetve pár évvel korábban nem gondoltam volna ezt.

Dárdai Márton a magyar labdarúgó-válogatottat választotta

Dárdai Márton, a másodosztályú Hertha BSC védője a némettel szemben a magyar labdarúgó-válogatottat választotta.


"Rengeteg időt adtam magamnak a végső döntés meghozatalára, de a tavaly év végi szabadnapokat intenzíven arra használtam, hogy a családommal és a tanácsadóimmal együtt olyan döntést hozzak, amiben nemcsak most, hanem a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés számomra, de a jövőben Magyarország színeiben fogok játszani" - írta hétfő este a közösségi oldalán a 21 éves futballista.
   
Dárdai Pálnak, a Hertha BSC jelenlegi edzőjének és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának középső gyermeke egyúttal köszönetet mondott a német szurkolóknak és az utánpótlás-válogatottak edzőinek, mert megfogalmazása szerint tudja, hogy eddigi pályafutását az ottani szereplésének köszönheti.
   
"A döntés abszolút szívügyem, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a jövőben a szüleim hazájában játszhatok" - fejezte be németül a sorait Dárdai Márton, aki ezután magyarul folytatta: "Alig várom, hogy a magyar válogatottban játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!"
   
Dárdai Márton tízéves korától a Hertha BSC-ben nevelkedett, játszott az U16-os, U17-es, U19-es és U21-es német válogatottban is, jelenleg testvéreivel, Pállal és Bencével együtt már a fővárosi klub felnőtt együttesét erősítik.
   
Marco Rossi szövetségi kapitány először márciusban küldhet meghívót Dárdai Mártonnak, amikor a nyári Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes két barátságos mérkőzést játszik, az ellenfelek egyelőre nem ismertek.

forrás: MTI

Schäfer András: a célom, hogy újra válogatott legyek

Schäfer András 22-szeres válogatott labdarúgó felépülése után szeretne visszatérni a nemzeti együttesbe, de tisztában van vele, hogy addig még sok tétmeccsen kell teljesítenie klubcsapatánál, az Union Berlinnél.


A 24 éves futballista - aki sérülése miatt 2022 szeptembere óta nem lépett pályára a nemzeti együttesben - vasárnap gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez a Darmstadt elleni német bajnokin, ezzel a győzelemmel pedig a fővárosiak öt pontra növelték előnyüket a kieső helyen álló Kölnnel szemben.
   
"Örültem, hogy gólpasszal tudtam segíteni a csapatot, és annak is, hogy megint kezdőként tudtam játszani és bírta a lábam. Ilyen időszakban az együttes sikere a legfontosabb, mivel ezzel a győzelemmel egy kicsit el tudtunk húzni a hátsó hármastól" - mondta az M1 aktuális csatornának Schäfer, aki azt is kiemelte, hogy legközelebb Lipcsébe, majd Mainzba látogatnak, ezek a mérkőzések pedig hasonlóan fontosak lesznek.
   
Schäfer arra is kitért, hogy csapatának az idény közben át kellett értékelnie a céljait, mivel decemberben még a Bajnokok Ligája csoportkörében volt érdekelt, jelenleg pedig a bennmaradásért küzd a német élvonalban.
   
Az interjúban a futballista arról is beszélt, hogy mostanában már óvatosabban fogalmaz a felépülését illetően, mivel sokat szenvedett visszatérő lábsérülésével, de ez nem azt jelenti, hogy nem bízik magában. Ennek fényében - szavai szerint - nagyon jó hatással vannak rá ezek az apró sikerélmények, és az, hogy az utóbbi hét-nyolc meccsen "többé-kevésbé panaszmentesen" tudott játszani.
   
Schäfernek még 2022 novemberében alakult ki fáradásos törés a lábában, amellyel többször próbált visszatérni, de rövid időn belül újra megsérült és időközben egy köldöksérvműtéten is átesett. 
   
A magyar középpályás elárulta, hogy folyamatosan egyeztet Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és szeretne visszatérni a keretébe.
   
"Rengeteg tétmeccset kell még addig játszanom, de szépen lassan próbálok formába lendülni és nyilván az a célom, hogy ott legyek majd márciusban a keretben. Ennek ellenére az én esetemben szerintem megbocsátható, hogy most egyelőre meccsről meccsre gondolkodom és nem azon, mi lesz márciusban vagy júniusban. Nyilván nagy álmom, vágyam és célom, hogy újra válogatott legyek és szerintem erre minden lehetőségem megvan, ehhez egészségesnek kell maradnom, mellette pedig jó teljesítményt kell nyújtanom a csapatomban" - fogalmazott a nemzeti együttessel kapcsolatban Schäfer, aki arra a kérdésre, hogy mit kívánna magának a következő időszakra, viccesen megjegyezte, a lottó főnyereményt szívesen megnyerné, ezen felül pedig a karrierje hátralévő részét szeretné sérülésmentesen tölteni, illetve, ha lesz rá lehetősége, akkor jól szerepelni az Eb-n.

forrás: MTI

Magyar - török tipp: Létezik barátságos meccs Rossi számára?

Marco Rossi erős kerettel kezdi meg a felkészülését a nyári Európa-bajnokságra, amely során az első márciusi ellenfele a török válogatott lesz. Olvasd tovább


Magyarország - Koszovó tipp: Szoboszlaiék első ízben meccselnek a balkáni válogatottal

Kedden kora este a Marco Rossi vezette magyar válogatott idei második megmérettetésére kerül sor a Puskás Arénában, melyen a soros ellenfél Koszovó csapata lesz. Olvasd tovább