Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: Latzka Dátum június 12, 2023, 17:11:39@Pozzato

Netflix Tour De France sorozatról vélemény?

Fényképezés jó, felvételek jók, narráció is (magyarul nem, úgy nézhetetlen az egész), úgy gondolom, annak, aki mostanában kezdett el bringát nézni, esetleg ez az első, amit a sportágról lát, emiatt kedvet kaphat hozzá, hogy tartósan nézze. Dinamikus, pörgős, jó, hogy egy részbe több szakaszt sűrítettek, körítéssel.

Negatívum: Jumbo-Visma. Úgy ültem le, semmit se fogok szólni róluk, minden korábbi dologtól elvonatkoztattam, esélyt adtam mindenkinek. Ez a csapat viszont... vállalhatatlan. Az, hogy Niermann és a többiek minden nyilatkozatban elmondják, miénk a legjobb csapat, mi vagyunk a legjobbak... Van Aert is elmondja, hogy Belgium legjobb bringása, legnagyobb küzdő vagyok stb., Roglic egy tipikus idióta, de Vingegaard is eléggé fura személy.

Ez a csapat elvesz mindent pluszt a sorozatból, arrogáns társaság, szerencse, hogy nem minden epizód róluk szól. Ha kicsit normálisabbak lennének, esküszöm, senkinek semmi baja nem lenne velük, de pontosan, ahogy Vaughters mondta az elején, amikor még a US Postalban versenyzett: mi voltunk a legjobbak... Na, anno nekik is ez volt az a stílus, ami miatt nagyon kevesen szerették őket.

 ;D

A felvételek tényleg nagyon jók és olyan momentumokat elevenítenek fel, amik már kis mentek a fejemből; pedig ilyenektől lesz jó ízes egy GT. Például mikor Philpsen a 4. szakaszon Supermanesen ünnepelt, mert azt hitte ő nyert, közben Van Aert már rég átgurult a célon ;D Itt majd hozok egy képet a soriból, ami megfogott; előtte nem láttam még. Na amúgy Philipsen érdekes figura; eléggé habókos és jó ez a becenév: Jasper the Disaster :laugh:

Jumbo:

Vicces, hogy a magyar szinkronban Dzsámbónak mondják; így még soha nem hallottam ;D Niermann és főleg Van Aert tényleg arogánsnak tűnt. De azt hiszem van ebbe egy kis netflixes belenyúlás is.

17. szakasz

Közel a verseny végjátéka, 2:22 perc a dán előnye. Olyan dumát vágnak le a szakasz előtt, hogy na itt most adnunk kell Poginak a hegyen, így-úgy-amúgy. A szakasz végeredménye Pogi behúzza, Vinge rátapadva 2., így jóváírással 4 mp-t hoz a szlovén. Bármilyen csapatvezetőnek örülnie kellene, mert a kapitányuk állta a sarat és megmaradt a tetemes előny. Erre a Niermann ez tragédia, nem nyilatkozom stb. Ha ez nem netflixes színjáték, akkor tényleg hülye a csávó, de nem hiszem, hogy egy ilyen csapatot hülyék irányítanának :)

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Micsoda kép, micsoda elkapott sportpillanat

2021 Champs-Élysées befutó, ahol 2. lett Philipsen. Azon a Touron 6 dobogója volt, 3 db 2. hely és 3 db 3. hely; érthető, hogy kicsit összeomlott és ő nem tudott ünnepelni a pohár pezsgővel. De 2022 kárpótolta :ok:


Niermann inkább teátrális, szokott ő interjúkban is hasonlókat mondani, szóval ez a viselkedés szerintem abszolút ő, ahogyan például a Movistar-sorozatban is láthattuk, milyenek a stábtagok. Elég volt itt is megnézni, hogy Madiot egy őrült (ezt tudtuk), Lefevere egy beképzelt és nagypofájű, de korrekt személy (ezt is tudtuk), mindenki olyan, ahogyan eddig megismerhettük őket.

Amúgy a Jumbo-Visma/Rabobank azért alkalmazza Niermannt, mert már 25 éve a csapat szolgálatában áll, ott volt a korábbi nagy rabobankos doppingbotrányban is, mint érintett versenyző, nem engedik el az ő kezét, mert túlságosan sokat tud (a kerékpársportról  :) ). Nincs ezzel semmi gond, csak szólhattak volna neki, hogy kicsit kevesebb elég lesz. Van Aert esetében sem véletlen, hogy a belga média rendszerint betalálja, mert már fiatalon hasonló viselkedése volt.

És, csak hogy ne a Jumbo-Visma legyen terítéken egyedül, ugyanígy kezdte anno Evenepoel is, majd jött két személy (Lefevere és Oumaima), akik elmondták neki, ez így nem járható út, ha ilyen nagy az arcod. Mondjuk azt továbbra sem tudom, hogy például Madiot hogyan tudják elviselni, azt hihetné az ember, aki először látott ilyet, hogy ez tuti valami szerep, de a csávó üvöltését mindenhol hallani.

Mindenesetre örülök, hogy jött ez a sorozat, legalább több nézője lehet a sportágnak, Movistar sorozat mellett ott van még a Bjaarne Riis és CSC-ről készített archív felvételek a Netflixen, az is jó volt anno. Annak ellenére, hogy számomra kevés unszimpatikusabb figura van a sportágban, mint Riis.

Korábbi hozzászólásaim után néztem meg a befejező részt, amiben azért volt 2 érdekes és pozitív Jumbos dolog:

1. Van Aertnek volt egy ilyesmi mondata (nem tekertem vissza): "Nagyon sok kétség van bennem, nem is képzelnétek mennyi" (magával kapcsoaltban mondta ezt)

Szóval lehet mutatja a magabiztos nagyarcot, de a bringa sportban tulajdonképpen ezt kell csinálni. Nem szabad gyengeséget mutatni; ez ki jobban adja elő, ki kevésbé.

És tegyük hozzá Van Aert brutális Tourt tolt, a szakaszgyőzelmei mellett az mekkora volt már, amikor hegyi részen ő ment tempót Vingének és ebből szakadt le Pogacar, ez elég durva :o

2. 20. szakasz ITT

Mikor már eldőlt, hogy a sárga simán marad Vingénél, akkor szándékosan visszavett a tempóból és hagyta, hogy Van Aerté legyen a szakasz. Azért ahogyan Valter Ati is le szokta nyilatkozni nem (csak) egokból áll a Jumbo, hanem igen is van csapategység és törődnek a másikkal.


Egyértelmű, hogy én kicsit pozitívabb szemüveggel nézem a Jumbot; Te pedig egy kicsit (vagy attól kicsit jobban :) ) negatívabban; ezek így fognak maradni és ez teljesen oké :beerchug:

Az pedig más:

Enric Mas-szal mi a franc lett? Tavaly azt éreztem, hogy közelebb lépett a Pogi,Vinge duóhoz, erre idén hatalmas a visszaesése..



A mondat így helyes, legyünk konzekvensek.  :beerchug: 

Egyértelmű, hogy én kicsit pozitívabb szemüveggel nézem a Jumbot (vagy attól kicsit jobban :) ); Te pedig egy kicsit (vagy attól kicsit jobban :) ) negatívabban; ezek így fognak maradni és ez teljesen oké :beerchug:

Idézetet írta: Latzka Dátum június 13, 2023, 18:26:39Egyértelmű, hogy én kicsit pozitívabb szemüveggel nézem a Jumbot; Te pedig egy kicsit (vagy attól kicsit jobban :) ) negatívabban; ezek így fognak maradni és ez teljesen oké :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 13, 2023, 19:05:20A mondat így helyes, legyünk konzekvensek.  :beerchug: 

Jogos; a javítás teljesen korrekt! :)  :beerchug:

A svájci körverseny közvetítése finoman szólva sem acélos, de a verseny maga érdekes. Skjelmosére érdemes lesz figyelni a TdF-en, nagy szezont fut, jó állapotban van. Ayuso, ha így folytatja, akkor valószínűleg mehet majd a Vueltára, de még mindig messze a tavalyi csúcsforma. Evenepoel, aki esetében tegnap senki sem tudta eldönteni:
- arrogáns
- idióta
- teszteli magát
- esetleg simán Evenepoel

Utóbbi esetében arra gondolok, hogy azt csinálja, amit szokott (vagy amit Pogacar és MVDP szokott), nincs tekintettel senkire, messziről indít. Azt csinálta ugyanis, hogy egy kőkemény emelkedő aljában megindult, messze a céltól, érthetetlen módon. Szerintem azt nézte, hogy két hét kihagyás, nulla edzéssel mire megy? Ez arrogancia is, hiszen annyiba nem nézte a mezőnyt, hogy legalább várjon 4-5 km-ig.

Másfelől, az a durva, hogy elmondta a stáb: messze nincsen csúcsformában, sőt, leginkább olyan, mintha január-február környéke lenne számára. Ettől függetlenül csak 20 másodpercet kapott. A röhejes az, hogy ilyen fizikai állapotban is majdnem hegyi etapot nyert (ha később indít, nyert volna). Mindenesetre bánhatja, hogy ilyen makacs ember, mert ezzel elveszít egy újabb évet a pályafutásából, mivel nem hajlandó indulni a Vueltán. Szokták mondani, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Ha pedig addigra felkészülne normálisan, akkor címet védhetne, de inkább elenged egy GT-t. Lehet öt év múlva már nem lesz ilyen erőben. Bármi megtörténhet.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 14, 2023, 13:25:33Ayuso, ha így folytatja, akkor valószínűleg mehet majd a Vueltára, de még mindig messze a tavalyi csúcsforma.

És igen, Ayusónak továbbra sincs két egyforma napja, ez még a betegsége hozadéka. Egyik nap csúcsforma, másik nap teljes összeomlás. Ez volt a Romandián, most ez történt a Svájci körön is.

Gall nagyon szépet ment, ha holnap Remco bírja a hegyet - nála is kérdéses, ez a post-covid cucc eléggé bezavar -, akkor valószínűleg nyerni fog összetettben.

Kelderman, ha ilyen formában marad, nagy segítség lesz a dánnak a hegyekben. Mondjuk őszintén szólva, kell is majd, mert egy girós Kuss mellett, nincs igazi hegyimenő a csapatban, inkább síkra van tervezve a Jumbo-Visma, ez még visszaüthet.

Ironikus, de elnézve a formákat és a csapatokat, jelenleg az UAE és az Ineos tűnik a legerősebbnek a hegyekre. Utóbbinak azonban nincsen markáns összetett menője, míg előbbi esetében továbbra is óriási kérdőjel Pogacar formája. Ez a csapat, amit összeraktak neki, ez nagyon bitang: Yates, Majka, Soler és Novak, mind jók hegyen (és még van egy hely...).

Pogacar visszatért, Spanyolországban edzettek Urskával, míg Vingegaard olyan aktív a közösségi médiában, hogy 4-5 hónaponta posztol egy képet, az is egy 10 hónappal korábbi.  ;D

#1839 június 15, 2023, 17:04:35, Pozzato
Svájci kör
Mai nap Evenepoel fulladt ki, Ayuso támadt fel. Tegnap 1 percet kapott a spanyol, ma 1 percet adott mindenkinek. Vicces verseny.  ;D Ez a covid utáni élet teljesen megzavarja a bringásokat. Gaviriának egy évébe telt a visszatérés a régi formájához, Sagannak és Van Avermaetnak azóta sem sikerült (idén így mindkettő visszavonul).

Giro u23
Nem emlékszem hasonló botrányra, szóval kizártak 24 versenyzőt a Giro utánpótlás versenyéről csalás miatt. Elsősorban olaszokról van szó, kevésbé ismert tehetségekről, elképesztően idióták voltak, meg ahogy a csalást is csinálták.  ;D

Akire amúgy felhívnám a figyelmet a mezőnyből, mint nagy tehetség:
- Jan Christen (svájci): ezt a nevet jegyezzük meg, mert ebből a srácból szupersztár lesz, ha nem sérül meg. Még mindig csak 18 éves, de ott volt most a Romandiai körversenyen (54. hely a WT-mezőnyben a felnőttek között), ahol indult még felnőttek között, ott rendre tartotta a lépést a legjobbakkal. Ő a junior Európa-bajnok, emellett idén az u23-as LBL-en 8. helyen végzett úgy, hogy a mezőny 3-4 évvel idősebb volt nála. All-round versenyző, nem meglepő, de jövőre már az UAE felnőtt csapatában teker. Jó igazolás.

Gino Mader és Magnus Sheffield tegnapi bukása felkavarta az állóvizet, ami érthető is. Az Albulapass lejtmenete életveszélyes volt, erre több versenyző is felhívta a figyelmet. Gino Madert a helyszínen újra kellett éleszteni, azóta sincs hír az állapotáról, hogy mi történt vele a svájci kórházban. A Bahrain is hírzárlatot rendelt el.


Ezért nem volt hír, Gino Mader elhunyt. Egyszerűen nem hiszem el...  :(  :o  :'(

Pont, mikor jövőre mehetett volna a feltörekvő Cancellara-féle svájci csapathoz első embernek. Hihetetlen.

Szomorú.

Nyugodjon bekeben.


Sajnos ennyi egy elet. :(

Most olvastam es.bringán; 97-es születésű, előtte volt még az egész élet; felfoghatatlan, megdöbbentő :'(
Nyugodjon békében!

Az élet megállt, de a kerékpározás nem. A szlovén kört tudtam valamennyire követni és az elmúlt 2 szakaszon voltak érdekességek; olyan szájtátós dolgok, amiket ritkán lát az ember.

Tegnap az első. Groenewegent a csapata nagy munkával felhozza az első csoportba, jön az utolsó kili; kb. mindenki elkönyvelhette, hogy a holland a 3. szakaszát is behúzza. Erre jön egy körforgalom olyan 800 méterrel a cél előtt és a mezőny fele rossz irányba ment, köztük Groenewegennel ;D És, hogy teljes Jayco cumi Mezgecet ledurrantotta a Borás Schelling a befutónál.

A mai szakaszon viszont tarolt a Jayco, övéké lett az 1. és 2. hely. Na, de hogyan :o Úgy tűnt Zana simán behúzza, de lejtmenetben bukott egy nagyot. Szerencsére nem lett baja, csak le kellett másznia a bicójáért :o Az egész látványát megkoronázta, hogy a háttérben a közelben futott egy szép fehér ló; hát egészen különleges látvány volt ez a bukás :)
A kolumbiai Pena átvette a vezetést, ő neki meg váltó gondja volt. A bukiknál élőben Ulissit 1,30-ért adták, de végül kitartott Pena és Zana is ledurrantotta az olaszt.

Nagy volt ez a 2 szakasz nagyon :ok: Talán jobb is, hogy Pogi kihagyta, könnyen bukhatott volna és akkor még csak az esélyes is oda lenne a TdF-nak.