Úszás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Milák ügyben régóta tervezek írni, hiszen ha folyamatokat nézünk, akkor van ebből egy nagy tanulság.
Selmeci óriási csaták árán kihozta belőle a maximumot - lehet itt erőszakos, szókimondó, durván kommunikáló, abbbbbúúúúzáló közegről írni.

Valószínűleg Selmeci rövidre fogta a gyeplőt, és kemény volt - ami persze a világ jelenlegi legjobb kvalitású úszójának nem igazán jött be. Valójában nagyobb az ego, mint az alázat. Ezzel sincs semmi bajom egyébként. Tökre el tudom fogadni, ha egy olimpiai bajnok azt mondja ok - kösz ennyi volt, megyek bulikázni// csajok, pia, drog bármi...az más kérdés, hogyha így dönt akkor nem kellene tovább tömni pénzel a csávót!!!

Szóval ha fél évig szabotázs módon nem edzek, versenyzek (kvázi nem végzem el a munkámat, sem egyesületi, sem válogatott szinten) akkor nem kellene fizetést sem adni a srácnak...hátha visszajön a motiváció.
Persze, ha drog van a háttérben az megint más, bár nem tudom, hogy fél év alatt kiürülnek-e ezek az anyagok, meg azt sem hogy áll épp ez a technológia, illetve azt sem tudom, hogy egy passzív sportolót ellenőrizhet-e a vad stb...

Amikor megnéztem a Milákról szóló dokumentumfilmet, rögtön az jutott eszembe, hogy a Selmeci nélkül mi lesz? Bizonyítja-e Milákot az edzőváltás, vagy jön a lejtő. Szerintem az idő lassan megadja a választ erre. Remélem el jön az az idő, amikor Selmeci elmondja/elmondhatja majd a történet valóságát az ő szemszögéből is.

A véleményem annyi, hogy Milák Selmecivel történő szétmenése után kimondhatta volna, hogy emberek ennyi volt - víziszonyom van, megyek a mit tudom én "marketing iparba" dolgozni és csá. E helyett jött a Wirth akivel láthatólag bármit megtehet és asszisztál is hozzá - magyarul ami pénzt még ki tudnak venni a semmivel azt megteszik, de egyébként meg nulla a látszatja annak, hogy valóban dolgoznak!

Teljesen kívülállóként úgy látom, hogy Selmecit igazolja az idő Milák-ügyben; és Milák akkor cselekedne úszó karriereje szempontjából a legjobban, ha visszamenne hozzá.

Hosszú Katinka: "Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országnak."

A leírtaknál jóval egyszerűbb a Milák ügy.

Sajtburesz megbukott a cuccolással, nem lehetett kockáztatni, hogy Milák is bebukjon.
Okosan csinálták.

Katinka se véletlenül kezdett 1-2 másodperccel rosszabbakat úszni. Ha babát akarsz, le kell tenni előtte a cuccot.
Letette, ennyi is volt, anélkül lehetetlen odaérni.

Ledeckyék is tolják, mindenki tolja, így végülis a tehetség dönt, de csak a tehetség kevés.

Az még nem is lett volna baj, ha 1-2 mp-cel úszik rosszabbat Katinka, de 50 méterenként 1-2 az már csúnya volt azért.

Szerintem semmi köze Katinka teljesítmény romlásához a doppingnak (nincs kizárva, hogy valamikor élt vele) egyszerűen kimerült a szervezete. Semmi nem indokolja, hogy lineárisan kéne a leépülni egy hosszan tartó max teljesítményű szintről. Pl. egy hajszárító is leég folyamatos járatásnál, ha nincs hőkapcsoló benne.
Kristófnál se a doppingot feltételezném, sok tehetséges sportoló van aki besokall a monoton maximális teljesítmény kényszertől. Igaz kevesen vannak akik ilyen magasságokba eljutnak ez mellett, általában már előbb kihullanak. Viszont így több esély van a visszatérésre is.

Ezt nem tudom, nem is néztem utána, de Miláknál bejátszhat-e az, ami Jakobsnál atlétikában, tehát, hogy nincsen értékelhető eredménye a versenyt megelőző x hónapból, aztán így megússza a monitorozást:
"Jacobs az egyetlen a 100 méteres síkfutás tokiói döntősei közül, aki nem volt benne az  Athletics Integrity Unit független szervezet által monitorozott csoportban, magyarán egyedül őt nem ellenőrizték kiemelten a szervezet doppingvadászai. Magyarázat is van: az év elején még nem tartozott a 10 másodpercen belüli eredménnyel rendelkező futók közé, ezért nem is foglalkoztak vele..."

Én azt gondolom, hogy nem, mert Milák van akkora név, viszont, ha így akarnák őt radar alatt tartani, hogy a végén megkapja a csodaszert és eltolnak előtte ilyen színjátékot, arra azt mondom, hogy 10/10-es, simán kinézem. Meg azt is, hogy Miláknak egyszerűen mentálisan annyi, pont leszarja az egészet, mint Rovanpera a ralizást, aztán elment szabira.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 20, 2024, 20:28:57Ezt nem tudom, nem is néztem utána, de Miláknál bejátszhat-e az, ami Jakobsnál atlétikában, tehát, hogy nincsen értékelhető eredménye a versenyt megelőző x hónapból, aztán így megússza a monitorozást:
"Jacobs az egyetlen a 100 méteres síkfutás tokiói döntősei közül, aki nem volt benne az  Athletics Integrity Unit független szervezet által monitorozott csoportban, magyarán egyedül őt nem ellenőrizték kiemelten a szervezet doppingvadászai. Magyarázat is van: az év elején még nem tartozott a 10 másodpercen belüli eredménnyel rendelkező futók közé, ezért nem is foglalkoztak vele..."

Én azt gondolom, hogy nem, mert Milák van akkora név, viszont, ha így akarnák őt radar alatt tartani, hogy a végén megkapja a csodaszert és eltolnak előtte ilyen színjátékot, arra azt mondom, hogy 10/10-es, simán kinézem. Meg azt is, hogy Miláknak egyszerűen mentálisan annyi, pont leszarja az egészet, mint Rovanpera a ralizást, aztán elment szabira.

A MACS vezetője nem rég pont nyilatkozta hogy azóta is rendszeresen keresik Milákot és mindig pontosan betartotta  a lejelentési kötelezettségét és mindig elérhető volt ha keresték az ellenőrök.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum január 20, 2024, 20:36:25A MACS vezetője nem rég pont nyilatkozta hogy azóta is rendszeresen keresik Milákot és mindig pontosan betartotta  a lejelentési kötelezettségét és mindig elérhető volt ha keresték az ellenőrök.

Köszi az infót, akkor szimplán csak nyom egy Rovanperát.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 20, 2024, 20:44:33Köszi az infót, akkor szimplán csak nyom egy Rovanperát.

Vagy ő a magyar Raikkonen, aki remek versenyző volt, de azért inkább piált vagy elnyalt egy fagyit.  ;D

Milák kapcsán már serdülőben voltak hírek, hogy nem elég stabil. Aztán egy ponton beleuntam az úszásba, így nem tudom mi van, de ha önmagunkra gondolunk, egyszer a csúcson lenni az kemény. Nehéz utána folyton ott maradni, mert elég magányos és nem sok valós élményt ad nekünk, inkább mások sikere.

Akármi is van, Milák lenyomta már a világot többször. Leszarom az olimpiát! :beerchug:

Úszó ob - Milák mellett Hosszú is a nevezési listán

Milák Kristóf mellett várhatóan Hosszú Katinka is visszatér a jövő heti úszó országos bajnokságon.


Az már néhány napja látható volt a szövetség rendszerében, hogy a 200 méter pillangón olimpiai bajnoki címvédő Milák - aki éppen a tavalyi ob óta nem indult versenyen - hat számban (50, 100, 200 m gyors és pillangó) adta le nevezését a Duna Arénában sorra kerülő eseményre.
   
A csütörtök éjfélkor zárult határidőn belül végül "megjelent" a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka neve is. Az első gyermeke születése után visszatérő 34 éves klasszis legutóbb a 2022-es római Európa-bajnokságon indult, most 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését. Hosszú korábban elmondta, célja, hogy kijusson a hatodik olimpiájára.
   
Az országos bajnokság döntőit keddtől péntekig a Duna World közvetíti élőben.

forrás: MTI

Upsz, temús Shane Tusuppal készült, és még tud úszni.