Idézetet írta: TiB Dátum március 20, 2020, 19:32:47
Ezek a szektorok azok, akik a kevés nyugdíjon is szoktak évelődni, az egész életen át tartó ügyes könyvelés után. De mivel a hozzászólásod nem kapcsolódik az enyémhez, ezért további okfejtés értelmetlen lenne.
Persze az alapüzeneteddel egyetértek!
Én sem pánikolok, azt nézem, hogyan tudom tartalmasan tölteni a plusz szabadidőmet és nézem a befektetési lehetőségeket, mert vásárolni nyilván most lehet.
Csak közben volt tucatnyi baráti beszélgetésem, és látom, hogy masszív középosztálybeli családokat, jól működő vállalkozásokat hogyan tud nullázni egy ilyen pár hónapos zéró bevételű válság.
Bár mondjuk egyik ismerősöm sem akart még eret vágni, ami jó jel.
Te azokról írtál, akik túlaggódják a járványt, én meg azokról, akik már most megszívták vele. Nekem úgy tűnik, hogy az utóbbiak vannak sokkal többen.
A futárokon kívül nagyjából mindenkinek szarabb lett/lesz. Az otthoni munkavégzés is csak addig működik, amig van kereslet a munkádra.
A minimálbéres alkalmazott meg nem könyvel semmit, nem ügyeskedik, hanem csak elfogadja azt, hogy nem a teljes fizetésére jelenti be a mohó/racionális főnöke.
Persze ettől még az ő felelőssége is, hogy lesz-e nyugdíja.
Hja, még a könyvelőcégek is visszaeső bevételekkel számolnak, meg egyedi kedvezményeket kérő ügyfelekkel...
Leállt a magánegészségügy is!
(még szerencse, hogy a dokik nem tudják elhagyni az országot. Egyébként is már összeírták őket a rendszámaikkal együtt a kijárási tilalom esetére.)
Gondoltuk volna, hogy a legálisan milliós jövedelmű dokik is elveszíthetik a bevételeiket, ráadásul pont egy egészségügyi probléma idején?!
A példákkal csak azt akartam alátámasztani, hogy pár hete még szárnyaló szektorokban is padlóra kerültek alkalmazottak és munkaadó vállalkozók is.
A koronavírus a kisebb probléma, a gazdasági hatások többeket elérnek.
Nagyjából mindenkit.
Az meg nagyon nem mindegy, hogy a Maffiózókat milyen anyagi helyzetben, milyen lelkiállapotban nézed!

Még a végén ötleteket ad.