NBA 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


NBA-rájátszás tipp: Konferencia döntők

Nikola Jokic elképesztő, Jayson Tatum feltámadt, LeBron James az új "Game 6 Klay".  Olvasd tovább


Érdekes dolog ez a "hazai pálya előnye" elmélet, pontosabban az, hogy az alapszakaszban előrébb végzett csapat otthonában van az első mérkőzés. Mivel az első meccsek sokszor még csak arról szólnak, hogy a csapatok próbálják felmérni az ellenfél erősségeit, illetve hiányosságait, így nem véletlen, hogy itt szokott a legtöbb meglepetés előfordulni.

Mind a Lakers, mint a Miami úgy jutott el a konferenciadöntőig, hogy az első meccseiket (természetesen mindegyiket idegenben) megnyerték. A Lakers a Memphis (2,75) és a GSW (2,55) ellen, a Miami pedig a Milwaukee (4,5) és a New York (2,55) ellen. Pedig ahogy a zárójelben levő szorzók is mutatják, egyiknél sem ők voltak az esélyesek. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a Boston is elveszítette hazai pályán az első meccsét a Philly ellen.)

Vagyis ebből is látszik, hogy a legnagyobb esély a pályaelőny megszerzésére pont az első meccseken lesz.

Éppen ezért egy tipp a bátrabbaknak (illetve azoknak, akiknek nagyon sok felesleges pénzük van) a Denver - Lakersre:
LA Lakers megnyeri az 1. mérkőzést, de elveszíti a sorozatot (odds: 7,5)

Idézetet írta: HT Dátum május 15, 2023, 17:21:58Embiid
Sokat töprengtem, hogy írjak-e Embiidről vagy sem, mert nincs vele az ég világon semmi bajom, csak éppen némileg felbosszantott ez az év végi MVP-mizéria. Nem is értem, hogy hogy történhet meg az, hogy engem jobban bosszant ez az egész (többezer kilométer távolságról), mint Jokicot, aki ennek az egész sztorinak az elszenvedője volt. Mindenesetre akik a szavazatukkal elcsalták ezt a díjat, azok most – látva a kameruni összeomlását és a szerb szárnyalását a playoffban – remélem, hogy egy kicsit magukba néznek.

Embiid azt mondta: nem csupán neki és Hardennek kell húznia ezt a csapatot, hanem a többiektől is többre van szükség.

Mondta ezt azok után, hogy Hardennel együtt abszolút vakon voltak, téglákat dobáltak és rajtuk ment el a meccs, mert Maxey és a többiek hiába erőlködtek.  ;D  Embiid egy vicc, az NBA egyik szégyene, hogy ez a tag MVP-címet kapott. Amúgy szegény Doc Riverst kirúgták.  :'(  Remélem lesz vizes zsömlére pénze annak a büdös kóklernek. NBA-bajnok volt, mondjuk azzal a csapattal művészet lett volna veszíteni, bár neki így is majdnem sikerült.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 16, 2023, 21:55:51Embiid azt mondta: nem csupán neki és Hardennek kell húznia ezt a csapatot, hanem a többiektől is többre van szükség.

Mondta ezt azok után, hogy Hardennel együtt abszolút vakon voltak, téglákat dobáltak és rajtuk ment el a meccs, mert Maxey és a többiek hiába erőlködtek.  ;D  Embiid egy vicc, az NBA egyik szégyene, hogy ez a tag MVP-címet kapott. Amúgy szegény Doc Riverst kirúgták.  :'(  Remélem lesz vizes zsömlére pénze annak a büdös kóklernek. NBA-bajnok volt, mondjuk azzal a csapattal művészet lett volna veszíteni, bár neki így is majdnem sikerült.

OFF.

Továbbra sem tudom, hogy mitől vízes egy zsömle/zsemle.  ;D

OFF vége.

Denver - Lakers 132-126

Végre egy mérkőzés, ahol (majdnem) minden tekintetben azt kaptuk, amire számítottunk.

1. Én igenis azt gondoltam, hogy – az első két playoff-fordulóhoz hasonlóan – az első meccset ezúttal is ellopja a Lakers. És nem is kellett sok hozzá. Végig nagyon jól játszottak, mindent tökéletesen csináltak (James triplázásait most felejtsük el, ne rondítsunk bele az összképbe), úgyhogy ezt a meccset nem ők veszítették el, hanem a Denver nyerte meg. Érdekes egyébként megnézni a Lakersnél, hogy az első meccseket mindig nagyon megnyomják, míg a 2. összecsapáson rápihennek a hazai meccsekre. A Memphis ellen 128 pont az első meccsen (győzelem), majd 93 a másodikon. A GSW ellen 117 pont az első meccsen (győzelem), majd 100 pont a másodikon. Ezúttal megint 126 pont az első meccsen, csak ezúttal a Denver brutálisan jól játszott. Ha csak a számokat nézzük, akkor az egyértelműen azt mutatja, hogy amikor sikerül 3-4 napot pihennie Daviséknek (általában az első mérkőzések előtt), olyankor mindenki fitt és jönnek is az eredmények. Viszont a kétnaponkénti sorozatoknál elkerülhetetlen, hogy Davis és James néha pihenjen. Ha ezt a mai meccset hozta volna a Lakers, akkor nagy pénzzel megtettem volna a 2. összecsapáson, hogy legalább 20-szal nyer a Denver. Így viszont nagyon érdekes lesz a második meccs is.

2. Nem kellett nagy jóstehetség hozzá, és joggal vártuk azt, hogy ez a párharc Jokic és Davisről fog elsősorban szólni. És így is lett. Davis 40 pont és 10 lepattanó, Jokic pedig 34/21/14-es tripla-dupla.

A szerb a Phoenix ellen megcsinálta azt a bravúrt, amit a liga történetében még senki, vagyis hogy a rájátszásban elérte a 25/15/15-ös tripla-dupla határt, és most, másfél héttel később egyetlen assziszt hiányzott csak ahhoz, hogy újra összejöjjön neki.

Szóval mindkét játékos kiválóan játszott, és ezért is írtam korábban, hogy ha nem jön közbe sérülés, akkor közülük kerülhet majd ki a döntő-MVP (bármelyikük is jut el odáig). Nem láttam a meccset (délután 14.30-kor kötelezően ott ülök majd a tévé előtt, nézve az ismétlést), de kíváncsi leszek, hogy ki védekezett a két játékoson.

3. Tudtuk, hogy a Lakers akkor nyerhet csak, ha többen is extrát nyújtanak. Ez így is lett. Davis mellett James is hozta a tőle elvártakat (26/12/9), Reaves ezúttal is megemberelte magát (23 pont, benne 5/9-es triplamutató), és Hachimura is remekül dobott (17 pont, 8/11-gyel). Nála viszont hiányoltam, hogy mindössze 1-szer próbálkozott a triplavonalon túlról, holott az utóbbi hetekben éppen ebben volt erős, és ezzel tudott nagy hasznára válni a csapatnak. Szóval továbbra is azt gondolom, hogy jól játszott a Lakers, de nem nagyon lehet mit csinálni olyankor, amikor az ellenfél kezdőötöse 113 pontot tesz le az asztalra, és az első számú csere is 16-ot tesz ehhez még hozzá.

+1. Az egyetlen dolog, ami talán meglepett (és valószínűleg itt dőlt el igazán a meccs), az a lepattanózás volt. Én azt gondoltam, hogy ebben a vendégek (Davisnek és Jamesnek köszönhetően) jobbak lesznek. Ezzel szemben a Denver 47-30-ra nyerte a lepattanókat, és azon belül is 15-5 volt a támadólepattanók száma. Márpedig ebben az utolsó adatban simán benne volt az a 6 pont különbség, ami a végén lett a két csapat között.

Két nap múlva újra mérkőzés, és ezúttal nem teheti meg a Lakers azt, amit eddig, hogy feladják a 2. összecsapást, mert 0-2-vel indulni a liga egyik legerősebb csapata ellen nem egy életbiztosítás. A kérdés, hogy a 42 percet pályán töltő Davis lábában mennyi van még.

Ennyire jó meccs szerintem (offenzív játék szempontból) nem lesz több a sorozatban, hát majdnem 55%-kal dobott mindkét csapat mezőnyből, estek a hero dobások, 45% felett tripláztak, gyakorlatilag mindenki jól dobott a mezőnyben, ami eléggé ritka és a védekezés kritikája is. Voltak érdekes "párok" védekezésben, de a Lakers most megtapasztalta: ennél sokkal jobban kell védekezni.

Azzal, hogy ők túl akarják dobni a Denvert, nem fognak nyerni. A Lakers plafonja 130 pont alatt van, míg a Denveré 130 pont felett. Ennél jobb ugyanis támadóoldalon nem hinném, hogy lehet a Lakers, ahhoz már ilyen 55% körüli triplázás kell egy olyan csapattól, ahol elvétve akad elit triplázó. Az egyetlen megoldás, ha elkezdenek keményen védekezni, más lehetőségük nincsen.

Ehhez két opció van: csapatszintű védekezés, ahol mindenki maxot hoz, de akkor nem marad erő a támadásra. A másik lehetőség, hogy beáldoznak egy sztárt, hogy limitálja Jokicot. Ez vagy AD, vagy LeBron lesz. Ha előbbi, akkor LeBronnak extra kell támadásban, de a többiektől is, mert akkor Davis támadóoldalon használhatatlan lesz, annyira lefárasztja majd Jokic limitálása.

A másik megoldás, hogy beáldozzák LeBront. Elvileg korábban Jamesről mondták, történelem egyetlen játékosa, aki mind az öt poszton tud védekezni. Itt a lehetőség. Támadóoldalon az ő beáldozásával veszítené a legkevesebbet a csapat, viszont, ha képes lenne legalább kettő vagy három negyedik fogni a szerbet, akkor lenne esélyük. A passzsávokat jól olvassa James, kivehetné játékszervezésből is Jokicot.

Más esetben nehezen tudom elképzelni, hogy ez a Lakers nyer. Esetleg még az, hogy a Denver pocsékul fog dobni. Azonban, ha valaki látta az alapszakasz vagy rájátszás meccseiket, akkor megfigyelhető, hogy Jokic zsenije miatt (túlméretezett Magic Johnson), gyakorlatilag könnyű kosarak tömkelegét biztosítja a többieknek. Ez a Denver simán képes lenne amúgy 130-140 pontos átlagra is, hiszen a dobások jelentős része könnyű kosár (NBA-szinten).


A kezdőből hárman sem érték el mezőnyből az 50%-ot az alapszakaszban, elsőre jól hangzik a 39-40%-os triplázás tőlük, de jelentős része ennek open tripla, mert Jokicra kiváltanak, kettőzik, így mindig üresen marad valaki. Ezért nehéz védekezni a Denver ellen. Ne felejtsük el: Jokic All-Time top5-ben van az intelligens játékosok között. Lát a pályán, de úgy, ahogyan nagyon kevesen.

Egy ilyen játékost megfogni pedig szinte lehetetlen. Azt csinál, amit csak akar.

Idézetet írta: HT Dátum május 17, 2023, 08:54:39Az egyetlen dolog, ami talán meglepett (és valószínűleg itt dőlt el igazán a meccs), az a lepattanózás volt. Én azt gondoltam, hogy ebben a vendégek (Davisnek és Jamesnek köszönhetően) jobbak lesznek. Ezzel szemben a Denver 47-30-ra nyerte a lepattanókat, és azon belül is 15-5 volt a támadólepattanók száma.

Pontosan emiatt kell az, hogy a Lakers elkezdjen védekezni, mert ha nem pattanóznak, nem fogják Jokicot, akkor hogyan akarják limitálni a Denvert? Írogatták, hogy a második félidőben már jól nézett ki a Lakers, csak egy clutch triplányi különbség volt, de ha őszinték akarunk lenni, akkor ezt a meccset sosem nyerte volna meg a Lakers. Innentől pedig a lecke fel van adva nekik, mert két nap alatt csak egy Spoelstra-szintű edző tud összerakni egy komoly védekezést. Ő meg a Miami edzője, ha pedig 0-2-vel utazik haza a Lakers, akkor ötletem sincs, hogyan jutnak tovább.

Idézetet írta: Admin Dátum május 17, 2023, 07:27:27Továbbra sem tudom, hogy mitől vízes egy zsömle/zsemle.  ;D

Azért, mert vizet adnak hozzá, illetve szerintem azért is maradt meg így a köznyelvben, mert így utal az egyszerűségére. Mondhatni a "szegények étele", bár anno gyerekként szerintem kiváló volt a májkrémes zsömle paprikával  :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 17, 2023, 11:22:57Azért, mert vizet adnak hozzá, illetve szerintem azért is maradt meg így a köznyelvben, mert így utal az egyszerűségére. Mondhatni a "szegények étele", bár anno gyerekként szerintem kiváló volt a májkrémes zsömle paprikával  :beerchug:

Vízet adnak hozzá utólag, mert Jancsika kurvára elsózta.  :D

A létező legjobb kezekbe kerülhet Victor Wembanyama, ugyanis a San Antonio Spurs választhat először. A Spurs eddig kétszer választott draftelsőként: David Robinson és Tim Duncan lett belőle. Ők is korszakos tehetségek, legendák lettek. Itt az újabb Popovich-projekt. Ez így érdekes lesz, mert szerintem rögtön népszerű lesz a Spurs.

Jövőre 84 millión áll a Spurs, még tudnak is cserélni ebből, szóval akár két éven belül felépíthetnek Wembanyama köré egy dinasztiát. Lehetőségük lesz 2-3 sztárt igazolni, ha okosan építkeznek akkor kár már 2024-ben, de szerintem 2025-ben már biztos PO-résztvevők.

És a finomság itt van: A Charlotte húz második helyen, harmadik a Portland. Itt viszont sok dolog eldőlhet, mert időközben az általunk favorizált Brandon Miller feljött a második helyre, valószínűleg elviszi a Hornets. Ha ez így van, akkor mit csinál a Portland? Mert kit húznak? Mert PG/SG-k vannak bent, viszont egyik sem kompatibilis Lillarddal.

Ezzel pedig el is dőlhet Lillard sorsa. A Portland ugyanis dönthet úgy, hogy rebuild (amilyen módon említettem), ehhez kapnak egy tehetséges periméterjátékost a draftról, míg Lillard akkor megy Brooklynba. A másik megoldás, draftcetli csere, lehetőleg értékre, mellé még berakni pár fiatalt, hogy sztárt fogjon a Portland, de szerintem ez nem reális.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 17, 2023, 11:10:39Esetleg még az, hogy a Denver pocsékul fog dobni. Azonban, ha valaki látta az alapszakasz vagy rájátszás meccseiket, akkor megfigyelhető, hogy Jokic zsenije miatt (túlméretezett Magic Johnson), gyakorlatilag könnyű kosarak tömkelegét biztosítja a többieknek.

Ahogy pestiesen mondják: pontosan itt van a kutya elásva.
A legjobb példa a fenti mondataidra az az Aaron Gordon, aki amellett, hogy félelmetes rugókkal rendelkezik (az egész ligában talán csak LaVine tud ekkorákat ugrani), szerintem nem tud dobni. Legalábbis 2-3 méternél messzebbről nem igazán. Ennek ellenére 16 pont feletti átlagot hoz az alapszakaszban (majdnem 60%-os mutatóval), ami annak köszönhető, hogy olyan fantasztikus labdákat kap Jokictól a palánk alatt, amiket már "csak" be kell húzni a gyűrűbe. Olyan játékkapcsolat van köztük évek óta, mint kézilabdában a Veszprémnél volt Nenadic és Nilsson között. Egyébként a videón is megfigyelhető, hogy hányszor találja meg labdával Jokic Gordont.

Mellesleg én szoktam mindig azt mondogatni, hogy ilyen video-összeállítást bárkiről össze lehetne hozni, de ennek ellenére most azt mondom, hogy reggelig tudtam volna nézni ezeket az asszisztokat. Most mondhatnám, hogy külön kiemelném 3:59-nél a Brown-nak adott passzt, de butaság volna, mert egyik szebb mint a másik. A pattintott átadásokról már ne is beszéljünk. Egyszerűen élvezet nézni a játékát.

A védekezést illetően érdekes volt, amit írtál, mert esküszöm, hogy nekem is eszembe jutott, hogy Jamest rá lehetne állítani. A testi adottságai miatt is nagyjából partiban lenne Jokiccsal, szerintem lábbal is bírná, és – némi rosszindulattal – azt is megemlíteném, hogy valószínűleg az első-második fault után olyan hisztit vágna le a játékvezetők felé, hogy utána már kétszer is meggondolnák a bírók, hogy befújják-e a Királynak a szabálytalanságot. Mindezt csak azért írom, mert nem egyszer láthattuk már ezt az alapszakaszban is, köszönhetően annak, hogy a Lakers is azok közé a csapatok közé tartozott, akikkel jóval "finomabban" bántak a játékvezetők. Arról nem is beszélve, hogy Jokicot is könnyen fel lehet húzni, márpedig James erre is képes (vagy ha mégsem, akkor majd a bírói sípok elmaradása miatt veszíti el a szerb a fejét).  ;D

Draft
Szóval a Spurs választhat majd elsőnek. Teljesen lemaradtam erről a hírről is, de örülök neki, hogy így alakult. Mintha olyasmit olvastam volna pár hónapja (de lehet, hogy tévedek), hogy Popovich nagyon gondolkodik már a visszavonuláson, és sokan azt jósolták, hogy az egyetlen dolog, amivel talán marasztalni lehetne, az az, ha övék lesz Wembanyama. Hát összejött (illetve valószínűleg összejön). Egyébként az első, ami eszembe jutott, hogy egy ilyen center mellé talán most hiányzik majd egy Dejounte Murray a csapatból... De persze nem féltem Popovich-mestert, megoldja majd a dolgokat.  ;D

Azt viszont már sajnálom, hogy a Charlotte-é lesz a második választás joga. Ők voltak az idei szezonban azok, akik a leglátványosabban húzták be a féket, ami nekem nagyon nem volt szimpatikus. Még a Detroit vagy a San Antonio is jobban hajtott, mint ők. Rozier, Hayward, Oubre, Washington, Ball... ez nem egy 27-55-ös csapat. És pont hozzájuk fog kerülni az a Brandon Miller, akit annyira dicsértem és akinek annyira tetszett a játéka a youtube-os videókon? Ááááá, nincs igazság a földön. Ment volna inkább a játékjoga a Portlandhez. Bár így legalább könnyebb lesz a döntés a Blazers vezetőségének a folytatást illetően.

#400 május 18, 2023, 12:04:44, Pozzato
Idézetet írta: HT Dátum május 17, 2023, 13:33:45Azt viszont már sajnálom, hogy a Charlotte-é lesz a második választás joga.

Amikor a Charlotte választ második helyen, akkor a draftelső:
1992: Shaq
2004: Dwight Howard
2012: Anthony Davis
2023: Wembanyama

Portland számára rossz hír a top3-as pick, mert Bill Waltont leszámítva, sosem tudtak jól választani top3-ban:
1971: nem rossz pick második helyen, de ott volt még: Spencer Haywood és Artis Gilmore
1972: tucatjátékost hoztak első helyen, miközben bent volt: Julius Erving, Bob McAdoo és Paul Westphal
1978: jó középszert hoztak első helyen, miközben bent volt: Larry Bird és Maurice Cheeks
1984: Olajuwon elment első helyen, második választásnak humoros, amit csináltak, főleg, mert elérhető volt: Michael Jordan, Charles Barkley és John Stockton is
2007: Oden talán védhető döntés draftelsőként, de bent volt még: Kevin Durant, Al Horford és a végefelé Marc Gasol is elkelt

Amikor Waltont választották, akkor is egy féltucat potenciális HoF-tag volt a drafton, művészet lett volna mellényúlni. A Portland gyakorlatilag felépíthetett volna egy dinasztiát a '70-es években, mert azért Erving - Bird - Haywood - Walton négyes tarolt volna 1979-80 környékén (persze, akkor nem lettek volna ennyiszer top3-ban a drafton). A Blazers életét meghatározták a rossz pickek, szóval nem lennék meglepve, kihúznák Hendersont, rá építenék a jövőt, csávó meg csinálna egy Morant-féle offseasont.  ;D

Idézetet írta: HT Dátum május 17, 2023, 13:33:45valószínűleg az első-második fault után olyan hisztit vágna le a játékvezetők felé, hogy utána már kétszer is meggondolnák a bírók, hogy befújják-e a Királynak a szabálytalanságot. Mindezt csak azért írom, mert nem egyszer láthattuk már ezt az alapszakaszban is, köszönhetően annak, hogy a Lakers is azok közé a csapatok közé tartozott, akikkel jóval "finomabban" bántak a játékvezetők.

Erre nem gondoltam, de ebben bőven lehet ráció. Általában a hazai pályát amúgy is megfújják a Lakersnek, erre már sokan panaszkodtak. Volt egy érdekes teória, ami nemcsak magyarokban, de külföldön is felmerült:

Az idei rájátszás szinte tálcán kínálja a Celtics - Lakers döntőt.

Ez ugye a két legnagyobb dinasztia csatája, amolyan örök rivalizálás, mondhatni az egyetlen világszerte is ismert párharc az NBA-ből. Megmondom őszintén, magam részéről azt gondolom, erős konteó ez, amit felvázoltak, de van némi valóságalapja. Amikor az NBA-ben lehetőség volt, akkor mindig összehozták ezt a döntőt. A Boston az a "keménymunkás", megb*sszuk a lovat is város, ahol nem rinyálnak, mennek előre. Los Angeles meg a művészek helye, látványosság, tökéletes ellentéte egymásnak a két hely, ami jól tükröződik a meccseiken is.

Eddig 12 Celtics - Lakers döntő volt, mindig van néhány év, amikor megszaporodik, majd utána 8-10 évig semmi. Most is megvolt a hosszú szünet, megint jöhet egy ilyen finálé? Remélem, hogy ez tényleg csak a fejekben létezik, nem fognak emiatt másképp fújni, mert a döntőben mondjuk nagyobb nézettség kéne. Az NBA ilyenre nem képes.  ;D

Mondjuk előbb erről szólhatnának a Butler - Jokic párosnak is, mert amit művelnek az nem semmi. Butlerék elhozták az elsőt Bostonból, Jimmy óriásit megy a PO-ban, bírom az ilyen mentalitású játékosokat, akik küzdenek, nem rinyálnak, nem problémáznak, leszegett fejjel harcolnak a céljaikért.

A végére pedig a legfontosabb:

#401 május 18, 2023, 15:13:01, HT
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2023, 11:11:19Mondjuk előbb erről szólhatnának a Butler - Jokic párosnak is, mert amit művelnek az nem semmi. Butlerék elhozták az elsőt Bostonból, Jimmy óriásit megy a PO-ban, bírom az ilyen mentalitású játékosokat, akik küzdenek, nem rinyálnak, nem problémáznak, leszegett fejjel harcolnak a céljaikért.

Először is köszönöm Benyót a nép nevében.  ;D

És akkor a Miami...
Próbálnék valami okosat mondani róluk, de az igazság az, hogy köpni-nyelni nem tudok azzal kapcsolatban, amit Butlerék művelnek a playoffban. Mind a három körben eddig elvitték az első meccset idegenben. Ráadásul tették ezt a Keleti főcsoport 1., 2. és 5. helyezettje ellen. És nem egy Miami-féle 96-94-es győzelem volt ez, hanem megint a tőlük szokatlan 120 pont feletti siker. Egyszerűen nem találok szavakat rájuk.

Csak azt nem értem, hogy ez a Heat hol volt az alapszakaszban? Aztán a play-inben is egy sima vereséggel nyitottak az Atlanta ellen, majd egy nyögvenyelős győzelem a Bulls ellen (105, illetve 102 dobott ponttal). Aztán elkezdődik a rájátszás, és egy teljesen más Miamit látunk. Eddig azt mondogattam, hogy egy Boston-Denver lenne a csúcsdöntő (legalábbis nálam, mert azzal egyetértek veled, hogy a világ minden részén szívesebben látnának egy Lakers-Boston klasszikust), de most már azt mondom, hogy egy Denver-Miami is elképesztően jó lenne.

Lehet messze járok az igazságtól, de a Miami szerintem nem az alapszakaszra van tervezve. Jimmy Butler vagy Kyle Lowry nem azok a játékosok, akiket egy alapszakasz motivál, ők nem Embiid vagy Harden, hogy egyéni címeket akarnak, pontrekordokat (valószínűleg nem is tudnák megvalósítani). Spoelstra szintén nem az a Budenholzer-féle alapszakasz-menő edző, akinek van egy masszív alaptaktikája, ami annyira erős, hogy kibír 82 meccset.

Spoelstra leginkább innovatív szakemberek közé tartozik, aki bátran mer változtatni, újat húzni, teljesen átvariálni a csapatot. Ha focis példával kéne jönni, akkor Spoelstra inkább Ancelotti, mintsem Conte. Spoelstra a nagy trió utáni érában is csinálhat két döntőt, ami azért nem semmi. És szerintem most már úgy vannak a Heatnél, lényegtelen hányadik helyen, de jussunk be a PO-ba, onnan majd Spoelstra megoldja.