Giro d'Italia 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a 2023-as Giro d'Italia nyertese?

Remco Evenepoel
3 (60%)
Primoz Roglic
0 (0%)
Geraint Thomas
0 (0%)
Tao Geoghegan Hart
1 (20%)
Joao Almeida
1 (20%)
Aleksandr Vlasov
0 (0%)

Összes szavazó: 5

Szavazás lezárva: május 11, 2023, 09:42:22

Én ettől tartottam a Giro előtt, hogy ez lesz, valamelyik klasszis bukik, aztán vége a dalnak. Túlságosan egyértelmű favoritok voltak ők ketten, ilyenkor mindig ez van...

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 10, 2023, 17:50:36Én ettől tartottam a Giro előtt, hogy ez lesz, valamelyik klasszis bukik, aztán vége a dalnak. Túlságosan egyértelmű favoritok voltak ők ketten, ilyenkor mindig ez van...

Úgy tűnt Evenepoellal nincs nagyobb gond, kedélyesen beszélgetve gurult be a célba. Meglátjuk holnap

Giro d'Italia: Milyen állapotban van Evenepoel és Roglic?

A Giro első igazán komoly hegyi etapján sok kérdésre választ kaphatunk.  Olvasd tovább


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 09, 2023, 17:30:00Az Ineos kissé érthetetlen módon dolgozott helyettük. Nem volt igazából világos, mit is akartak Brailsfordék, nem támadtak, cserében elhasználtak pár segítőt, hogy jobb helyzetbe hozzák az Evenepoel - Roglic duót. Fura.  ;D

Itt nem tudtam másra gondolni csak arra, hogy azért ment az INEOS, hogy megszivassák Remcot és rajta maradjon a rózsaszín :laugh: A kötelező protokoll miatt tudjuk, hogy versenyen kívül eléggé nagy teher a rózsát hordani; szerintem erre játszottak, de nem jött össze nekik; még fél perc kellett volna nekik, hogy ne cseréljen gazdát a trikó.

Ma pedig nem értem, hogy miért nem kóstolták be a többiek a Evenpoel/Roglic duót, hogy megnézzék, hogy na akkor milyen erőben is vannak az esések után. Holnap jön egy könnyebb szakasz, egy időfutam, majd pihi. Ezen napokban kicsit regenerálódhatnak, még ha az időfutamot nyilván megnyomják a főesélyesek.

A szökevények köszönték szépen és szépen főszereplők lettek ezen az unalmas szakaszon. Ők mondjuk nagyon csörtézek, amiből az EOLOs srác jött ki győztesen.

Idézetet írta: Latzka Dátum május 12, 2023, 18:39:46Itt nem tudtam másra gondolni csak arra, hogy azért ment az INEOS, hogy megszivassák Remcot és rajta maradjon a rózsaszín :laugh: A kötelező protokoll miatt tudjuk, hogy versenyen kívül eléggé nagy teher a rózsát hordani; szerintem erre játszottak, de nem jött össze nekik; még fél perc kellett volna nekik, hogy ne cseréljen gazdát a trikó.

Igen, ebben is lehet ráció, szivatni akartak, csak nem sikerült. Érdekes egy Giro eddig, mert semmi sem úgy történik, ahogyan logikusan várná az ember. Ez a mai szakasz is, csak az utolsó 10 km-re értem vissza, de ahogy látom, semmi sem volt. Ineos helyében itt nyugodtan lehetett volna támadni, hiszen van 2-3 emberük, de inkább várnak egy 35 km-es sík kronót. Ha Evenepoel kipiheni magát, akkor itt simán ad Geoghegan Hartnak 1,5-2 percet... Arra vár a többi csapat, hogy kidolgozza magát a Quick Step és az utolsó 3-4 brutális etapon betámadnak? Esetleg annyira félnek a Roglic - Evenepoel duótól, hogy nem mernek támadni? Kiderül a következő héten.

Isteni szerencséd van, hogy csak az utolsó 10 km-t láttad, mert nem történt semmi az égvilágon. Én meg úgy alakítottam, hogy néztem a javát, mert azt vártam, hogy lesz akciózás...
A Hongrie utolsó 2 km-e Hirshi győzelmével többet ért ma, mint ez a Giro szakasz ??? Persze biztosan az esések miatt is ott az óvatosság, de nekem nem rémlik az utóbbi években ilyen uncsi GT első szakasz.



A létező legrosszabb forgatókönyv ez a Roglic - Evenepoel párosnak. Evenepoel nyert, de ez az előny semmi, sőt, leginkább vereségnek felfogható. Az előny összetettben sovány, kizárt, hogy két bukás után ezt megnyeri, szerintem dobogó sem lesz meg neki. Roglic kronón gyenge, ráadásul így, hogy a két Ineos bringás jobb, hegyekben is sokkal több fegyvere van a briteknek. Ineosnak 5 embere van a top15-ben, ez innen, ha okosan versenyeznek, akkor GT-win.

Roglicról pedig tudjuk: ha nincs formában a kronón, akkor általában azt jelenti, nem nyer GT-t. Most nincsen. Evenepoelnak minimum kellett volna 2-3 perc előny, hogy tartani tudja a rózsaszínt, de még akkor is kérdéses lett volna. Aki akar long term fogadást végső winre, inkább a két Ineos versenyzőben gondolkodjon, esetleg az utolsó héten jó teljesítményekre képes Vlasovra dobjon egy kis aprót (vagy a dobogójára).

Remco Evenepoel számára befejeződött a Giro d'Italia pozitív lett covidra. Azt hittem a bukás miatt ment ennyire gyengét, de akkor, mint Gannánál, úgy nála is a covid közrejátszott.

Innentől szerintem rámegy a vb-vuelta duplára, úgyis ettől az évtől már augusztus elején van a vb a Vuelta előtt.

Csak ma reggel olvastam és letaglózott a hír :'( Ha találtok egy jobb cikket erről vagy valami podcastot akkor szívesen informálódnék erről. Úgy tudom, hogy a döntést a csapat és nem a szervezők hozták meg. Az aktuális covid protokollal (ha van még rendszerszintű egyáltalán) nem vagyok tisztában, csak azt tudom, hogy a csapatbemutatón már az egész mezőnyből egyedül Remcon volt maszk, amíg felment a színpadra.

A Quick Stepnél valószínű szigorúbb a hozzáállás, mint máshol. A tegnapi szakasz alatt elhangzott, hogy Pinot a 6. szakasz óta gyengébbnek és betegnek érzi magát (jó eséllyel, akkor az is covid), de ő mégis a mezőnyben van még. Bár az is igaz, hogy már pár csapatból estek ki covid miatt, de valahogy annyira nevetséges az egész. Nyilván elfogadom, ha valaki jobban tart tőle, meg fertőző is; de hát covidosan ment az ember egy 1. hely időfutamot; akkor miről beszélünk ???

Reálisan nézve, ezen a kronón minimum 1-1,5 percet kellett volna adnia a többieknek. A bukás miatt valószínűleg gyenge, covid csak egy plusz. Remco érezte sztem, hogy ilyen állapotban harmadik hétre top5-ben sem lenne. Ez, hogy így megnyerte a kronót, csak azt mutatja, mennyivel jobb a mezőnynél, mint mikor MJ betegen is verte a Jazzt (flu game). Azonban ezt nem azt jelenti, hogy utána még két hétig képes kiemelkedőt teljesíteni.

Procycnál a 10. szakasznál már Rigoberto Urant is DNS-nek írják.


Most már egyértelmű, hogy minden long-term fogadás értelmetlen a covid miatt :-\

Az első kronó után majdnem tettem a Remco végsőt, de alacsony is volt viszonylag a szorzó, meg ott éreztem, hogy valami történhet. Ennek a pénznek már integethetnék..

Helyette tettem egy Pinot lesz a hegyek királya, ami mai fejjel szintén hülyeség :D Azóta Bais egy szakaszon elvitt 86 pontot; túlértékeltem az elején az a nem sok pontot a francia részéről illetve hogy érdeklődést mutat a trikóért. Mert azért ahol ott volt, akkor ráment még akkor is, amikor már mondjuk csak 1 pontért küzdött.

Jó lenne valakivel védeni a tippet, de arra jöttem rá, hogy most nem nagyon lehet belenyúlni; egy jó másik célpontot találni. Jelenleg Pinot 2,37, aztán Roglic jön 6,5-lel. A szlovénra gondoltam, de aztán átnézve a szintrajzokat rengetegszer lesz a szakasz korai részén 1. kategóriás hegy; azokon még sose az összetettért küzdők mennek. Ezért esik ki Rogla és Tao. Buitrago azért, mert őt Pinot eddig is lenyomta már 3-4 hajrában is. A még pont nélküli Fortunatot hozzák még elöl illetve a veszedelmes Healyt; 12,00 és 15,00. Illetve a jelenleg vezető Baist sem lenne hülyeség 21-es szorzón tenni, de hát mindenkire nem rakhatok ;D