Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Valóban nagyon szép csaj :ok:  Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e a Vueltán is pacsi, mint a Giron :)



Solernek tudtommal ez volt a balhézása, amiért kapott hideget-meleget; hogy nem akart megállni. Úgy dereng, hogy szökésben volt és a szakaszért ment, szóval ez azért nehéz ügy. Oké persze, amit a főnök mond azt kell csinálni. Amióta az UAE-nél van azóta úgy vettem észre beállt a sorba és teszi ami a munkája; csak nem hogy összetett-menő nem lett (Movistarnál még volt erre némi esély), de még segítőnek sem lett elit.

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 20, 2023, 20:00:26Solernek tudtommal ez volt a balhézása, amiért kapott hideget-meleget; hogy nem akart megállni. Úgy dereng, hogy szökésben volt és a szakaszért ment, szóval ez azért nehéz ügy. Oké persze, amit a főnök mond azt kell csinálni. Amióta az UAE-nél van azóta úgy vettem észre beállt a sorba és teszi ami a munkája; csak nem hogy összetett-menő nem lett (Movistarnál még volt erre némi esély), de még segítőnek sem lett elit.

Így van, az volt az egyik balhé, pedig azon összetett jó helyezése múlt a csapatnak. Az UAE-nél inkább érdekes esetek voltak. Az egyik ilyen az idei Katalán körön volt. Az összetett 3. és 4. helyén UAE-s versenyzők voltak. Szokásos Montjuic körözés, fel-le az egész nap, nem olyan etap, ahol adsz 40-50 másodpercet. Soler a 4. helyen, körülbelül 40-50 másodpercre volt a dobogótól és Almeidától. Roglic és Evenepoel elmentek, mit csinál Soler? Betámadája Almeidát a végén, hátha megelőzi őt és övé a dobogó. Még a riporterek is csak néztek, ennek mi értelme, emlékszem, külföldi fórumokon a kommentekre, senki se volt meglepődve rajta.  ;D  ;D  És a legjobb: tudtommal ezek után volt az, hogy Almeida és Soler együtt mentek volna a szezon későbbi részén, de ezt elvetették, csak most a Vueltán próbálják ki.


Azt se felejtsük, Almeida mondta azt tavaly, elvárja Ayusótól a segítséget, Ayuso meg magáért ment. Majd utána mondta, Almeida segíthetné. Na ez a hármas most nekimegy a Vueltának.

Idézetet írta: Latzka Dátum augusztus 20, 2023, 18:47:32Miért nem jó? ???
Ott szerintem (is) jelentősen emelkedett az 1 négyzetméterre jutó "agyhalottak" száma.

Valter szerepe:

"A közmédiának adott interjújában elmondta, hogy körülbelül egy hónapja realizálódott a Vueltán való indulása, azaz jóval később, mint ahogyan azt a hazai közvélemény elkönyvelte. Hozzátette, hogy vélhetően egyetlen alkalommal sem fog szökni, hiszen abszolút segítői szerepkörben versenyez majd, két olyan kapitánnyal az oldalán, akik képesek arra, hogy megnyerjék az összetettet. Persze eljön majd a pillanat, amikor dönteni kell Primoz Roglic és Jonas Vingegaard kettőse között, de erről majd a Spanyol Körversenyen történtek határoznak."


Ha ezt így lenyilatkozta, akkor ez kb. szentírás lehet. Mi azért ezt kicsit sajnálhatjuk, de legalább tudjuk előre, hogy mire is számítsunk tőle.


Hoztam két hírt, ami messze elkerülte a magyar sajtót. Nem vidám témák...
Christophe Moreau a '2000-es évek legjobb francia GT-menője volt, többször volt TdF-en top10-ben. Írtam róla én is, azt viszont nem, hogy börtönben ül. Ahogyan Geniez esetében is, úgy Moreau kapcsán is felmerült a családon belüli erőszak, feleségét és gyerekét bántalmazta, megfenyegette őket, hogy megöli mindkettőjüket. Ha jól tudom, még mindketten börtönben ücsörögnek.

Tom Danielson a másik történetünk főszereplője, 2000-es évek jó kis amcsi hegyimenője, volt többször GT-n top10-ben, tolta a cuccot rendesen, azt hiszem, el is vettek tőle pár eredményt. Május során került középpontba, mikor kiderült, hogy rákos, egy ujját amputálni kellett.

#1927 szeptember 07, 2023, 21:13:25, Pozzato
Pelikán interjú Filutással, azt gondolom, tökéletesen összefoglalják, miért tart ott a magyar kerékpározás, ahol. Itt most ne azt vegyük, hogy Valter Ati vagy Vas Blanka, hanem azt, mi lesz a többiekkel és a következő generációval. Semmi. Epronex (még nem...), Pannon és a társai, mind egy buborék, kezdetben nagy a lelkesedés, aztán azt hiszik, majd ezek a fiúk rögtön conti szintről Milano - Sanremót nyernek. Szóljatok, ha ismerős a téma: rosszul beosztott költségvetés, kezdetben ahogyan a srácok is mondják: habzsidőzsi, majd utána költségmevonás stb., full fogalmatlan emberek irányítanak. Amúgy Filu és Pelikán is tehetséges bringások voltak, de hát az élet... és az sem segített, ahogy a szövetség kezelte őket. A lényeg 13:16-tól...



Ezt kihagytam, de ez meg az Atis (+ Erik) rész




A videók kapcsán pedig felmerülnek olyan kérdés: miért néznénk vissza 1-2 órás beszélgetéseket? Azért, mert izgalmas témák vannak benne. Az egyik ilyen, amikor Filuékat arról kérdezik, urban legend-e, hogy a juniorokat "mesterkélt" feltöltött profilokkal regisztrálják, hogy utána ne tűnjön ki, ha cuccolnak?

A másik téma a dopping, hogy mennyibe kerül egy nemzetnek (szigorúan "városi legenda" alapján), hogy ne vigyék tesztelni a versenyzőit...

#1928 szeptember 09, 2023, 12:08:50, Pozzato
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 24, 2022, 18:09:36Arnaud De Lie (Lotto Soudal): Hasonló testalkat, mint Kooij esetében (182 centiméter 74-77 kg között), kicsit erőteljesebb, szerintem nagyobb sebességre is képes, de robbanékonysága nem olyan, mint a hollandé. Azonban neki is még bőven van ideje, felnőttek között idén már spanyol egynapost nyert, így, hogy csak Ewan a kiemelt ember (csapat összességében gyenge), valószínűleg a World Tour licenszért fog küzdeni egész évben a Lotto, ezért bedobják majd a mélyvízbe De Lie-t. Láthatjuk majd őt véleményem szerint WT-versenyeken, felesleges tartalékolni ilyen tehetségnél.

Tavaly év elején írtam róla, az új Boonenről, aki végre megszerezte első WT-győzelmét, Kanadában nyert. Fokozatosan építették fel, Caleb Ewan helyét fogja átvenni, jövőben rá és a többi belga fiatalra épül majd a Lotto (Alec Segaert, Lennert Van Eetvelt, Maxim Van Gils, Florian Vermeersch). Ott lesz az Eb-n is, ahol Van Aert mellett a csapat vezére a 21 éves sprinter. Kisebb dombokat, pavékat, szökéseket is bírja, remélem ezzel végleg átszakad nála a gát és elkezd a legnagyobb szinten is versenyeket nyerni, mert eléggé komoly tehetség. A kanadai egynaposok sosem kínálnak könnyű versenyeket, szóval érdemes ilyen szemmel is nézni De Lie sikerét (mezőny is erős volt).


Érdemes nézni, hol helyezkedett még 400 méternél De Lie, gyakorlatilag onnan emelkedős sprintet szinte lehetetlenség nyerni, neki sikerült.

Ez hihetetlen!
A Jumbo azért teker, hogy megfogja a szintén Jumbós Vingegaard-ot.  :D  :D  :D
Jó ez a Vuelta.

Számomra befejeződött a szezon érdemi része, nagyon mély és hosszú értékelést akartam, de inkább csak annyit írok: sokkal jobb és izgalmasabb évre számítottam, tavasz nagyon jól indult, sok-sok kiváló versennyel, aztán májusra elfogyott a lendület. Kár érte.

Joshua Tarling Eb-győztes időfutamban, brutálisan elverte a mezőnyt, Wout van Aert 43 másodpercet kapott tőle, Bjerg, Cavagna, Lampaert és a többiek perc felett. A 19 éves srác már most ott tart, ahová pár éve múlva várták (vártam), jövőre hülyére fogja verni a mezőnyt kronókon, csak Evenepoel és Ganna veszi fel vele a versenyt.

Olyan wattleadásra képes, amivel csak az említett két specialista tud versenyezni. A vb-n elvileg 450+ watt felett produkált, mindezt 1 órán át, ezt pusmogták... Geraint Thomas beszélt erről, hogy neki max 10-20 percig megy, nem 60-ig...  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 11, 2023, 18:07:23Joshua Tarlingról korábban itt írtam:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=6927.msg1006646#msg1006646

Óriási tehetség kronóban, én olyan 21-22 éves korára vártam tőle az érmet, de már 19 évesen megcsinálta a felnőttek között. Elképesztő a srác, óriási wattleadás, ha lesz egy katarihoz hasonló kronós pálya (Ruandában vagy az Emírségben bajnok lehet 5 éven belül), akkor nagyon nehéz lesz őt megverni.

Stefan Küng pedig óriásit bukott az Eb-n, egy érthetetlen hiba miatt, nem nézett fel és jött a korlát. És ennek ellenére lenyomta, bejött top15-be, pedig szó szerint tiszta vér volt a szerelése. Nagy küzdő, ráadásul óriási szerencse, hogy a bukó megvédte őt, ha az nincs... mondjuk így is darabjaira esett az is.


Miguel Ángel Lópezt fogvatartották otthonában majd kirabolták. Szomorú dolgok ezek, első kérdés ilyenkor tényleg az, minden rendben vele, de rögtön másodikra felmerül: ki tart otthon 800 ezer dollár készpénzt? Ez kb 280 millió forint, ugyanis ennyivel távoztak a rablók a ranchről.

Tételezzük fel, hogy hibásak a számok, 800 ezer pesóra gondoltak, akkor az 17 millió forint. Ennyit talán már tart otthon az ember, főleg egy sportoló, de ez sem reális, főleg Kolumbiában. Ha viszont tényleg igaz a szám, akkor az a 280 millió HUF eléggé nagy összeg.

Az emberrablás állítólag pár óráig tartott, ennyi idő alatt nem tudsz ilyen mennyiségű készpénzt hozni a bankból, kizárt. Amikor 5-10 millióért mész be, akkor is van egy 24 órás átfutás egy nagyobb intézményben (kisebbnél még ennél is több). Ekkora összeget meg fel sem vehetsz...

Ahogyan külföldi fórumokon, úgy én is arra gyanakszom, ez "másfajta" pénz volt, mint a '80-as években, mikor a Medellin és a Cali-kartel is arra használta a profi kerékpárosokat - akik hirtelen a TdF-en találták magukat -, hogy droggal kereskedjenek Európában, mert őket nem vizsgálják.

Ez utóbbi az egyik legkomolyabb sztori azokból az időkből a kerékpársportban, pár profi elismerte, voltak, akik meghaltak hirtelen, ugye a kolumbiai labdarúgókat is erre használták (Higuita stb.). Azt pedig tavalyról tudjuk: López nemcsak szimplán megbukott doppingteszten...

"Mint ismert, a Jumbo-Visma csapata augusztus közepén felfüggesztette a huszonkét esztendős Michel Hessmannt, mivel a német kerékpáros június 14-én, egy versenyen kívüli ellenőrzés során vízhajtóval akadt fenn." - velo.hu

A dopping szóról szerintem úgy általában mindenkinek erősen negatív jelzők ugranak be, mint mondjuk a csalás. Nekem is. Így pedig, ha azt olvasom, hogy vízhajtóval akadt fenn, így azért másképpen fest a dolog.

Abszolút nem a Jumbo kapcsán hozom ezt fel, bár ők az érintettek. Ha bűnösök természetesen bűnhődjenek.



Minden csak megfogalmazás kérdése.

2004: Tyler Hamilton vérátömlesztésen esett át (vérdopping)
2007: Alessandro Petacchi orrsprayt használt az allergiára (Salbutamol)
2010: Alberto Contador szennyezett marhahúst evett (Clenbuterol)
2011: Riccardo Riccót veseelégtelenséggel szállították kórházba (kiderült, vérdoppingot alkalmazott magán  ;D )
2012: Bradley Wiggins súlyos allergiára kapott izomba injekciót (Kortikoszteroid-kezelés)
2018: Chris Froome asztma elleni orrsprayt használt (Salbutamol)

Ezek közül számomra mindig Wiggins esete a legviccesebb, aki rendre akkor lett rosszul, amikor jött egy nagy verseny, közvetlen ugye a TdF-győzelme előtt kapta a kortikoszteroid-kezelést, mivel annyira nem volt jó állapotba, de másnap meg kezdődött a Tour de France.  :'(  Ha jól emlékszem, ezek mind megjelentek a sajtóban, mint hivatalos indoklás (elég csak rákeresni Contador és a szennyezett marhahús esetre vagy a Wiggins-féle kezelésekre). Lehetne ezeket napestig sorolni, szerencsére vannak olyanok, akik elhiszik, én irigylem őket.