Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Az jól látszik, ha minden klappol, akkor Jasper Philipsen, Caleb Ewan, Mark Cavendish, Fabio Jakobsen Sam Bennett és Dylan Groenewegen a legjobb sprinterek. A sebesség és helyezkedés a mérvadó, ebben ők a legjobbak, köztük az aktuális vállazás és "furakodás" dönt. Ha ebből a hatosból valaki ott van az adott sprintben, akkor minimális az esélye a többieknek.

További szubjektív vélemény, hogy a hatosból Philipsen és Jakobsen a két legjobb, őket tényleg csak elit felvezetéssel lehet megverni, ha nekik van helyük, jó pozícióban vannak, akkor bárkit ütnek. Jelenleg ilyen sorrendet állítanék fel:
1. Fabio Jakobsen
2. Jasper Philipsen
3. Caleb Ewan
4. Mark Cavendish
5. Dylan Groenewegen
6. Sam Bennett

Ebben a szezonban két sprinterre érdemes majd figyelni:
Olav Kooij (Jumbo-Visma): Beszélgettem róla külföldi hozzám hasonló bringás "fanatikusokkal" is (itt hívnám fel a figyelmet Benji Naesen YouTube csatornájára, aki végre a PCM-s videók után az IRL bringáról is készít összefoglalókat, jól látja a dolgokat: https://www.youtube.com/channel/UCEz27odVz-EojmTb7JUO0pg/videos), mert kezdetben nem értettem, hogy miért szabadult meg Groenewegentől a holland csapat. Azt hittem, szimplán a Jakobsen-bukás miatt, de csak egy évvel később tették ki, végig kiálltak mellette. Aztán arra jutottunk, hogy WVA van annyira jó sprinter, hogy nem kell mellé 1-2 millióért egy újabb, illetve ott van Kooij is a csapatban. A 20 éves srác rendkívül gyors, igaz, hogy a végsebessége még nem közelíti meg a Bennett-féle szintet, viszont a gyorsulás és a helyezkedés alakul, nagy jövő áll előtte. Idén jó pár szakaszgyőzelmet begyűjthet.
Arnaud De Lie (Lotto Soudal): Hasonló testalkat, mint Kooij esetében (182 centiméter 74-77 kg között), kicsit erőteljesebb, szerintem nagyobb sebességre is képes, de robbanékonysága nem olyan, mint a hollandé. Azonban neki is még bőven van ideje, felnőttek között idén már spanyol egynapost nyert, így, hogy csak Ewan a kiemelt ember (csapat összességében gyenge), valószínűleg a World Tour licenszért fog küzdeni egész évben a Lotto, ezért bedobják majd a mélyvízbe De Lie-t. Láthatjuk majd őt véleményem szerint WT-versenyeken, felesleges tartalékolni ilyen tehetségnél.

Azért írtam ezeket, mert head-to-head piacon felmerülhet majd a nevük, reménykedjünk abban, hogy a bukik még nem igazán ismerik őket vagy rosszul árazzák be a tehetségüket.

Elkezdődnek a belga egynaposok is

Szépen lassan beindul a szezon, egyre több a World Tour verseny, hétvégén az úgynevezett "Opening Weekend" lesz.  Olvasd tovább


Kiindulva abból, hogy az idei Tour de Hongrie többségében a mezőnyhajráknak kedvez (szakaszok itt: https://www.tourdehongrie.hu/hirek/ime-a-2022-es-tour-de-hongrie-utvonala), így nagyjából ki lehet sakkozni, mely sprinterek jönnek. Kettő már biztos:
- Fabio Jakobsen (ha Cavendish Girózik, akkor Jakobsen jön, ezt üzente is egy videóban)
- Dylan Groenewegen (ő is biztosra mondta, hogy érkezik, TdF-re készül)
- Wout van Aert vagy Olav Kooij (attól függ, de valószínűleg egyik érkezik a Jumbo-Vismától)
- Jasper Philipsen (TdF-re készül majd, Alpecin a pontok miatt komolyan veszi a 2.1-es versenyeket is, akár még Mathieu van der Poel is érkezhet versenykilométert gyűjteni)
- Sam Bennett vagy Jordi Meeus (valószínűbb Bennett, mivel ő is a Tourra készül)
- Mads Pedersen
- Rudy Barbier

Rendkívül erős mezőny jöhet össze sprintre a Tour de Hongrie-n, tényleg kiemelkedő, ez World Tour-szint (abból is az elit). Groenewegen - Jakobsen visszavágó már adott (ha nem sérülnek meg), de én biztosra veszem, hogy a Bora, Jumbo és az Alpecin sem spórol majd a versenyzőkkel. A felvezetéseket gyakorolni kell, erre a Tour de France előtt a magyar és a szlovén körverseny alkalmas.

Ez a spanyolországi hipoxiás hotel egy újabb csodával ér fel, Campenaerts ugyanis pályafutása során először végzett top10-ben klasszikus macskaköves versenyen (Brabant Nyíl nem tartozik ezek közé, de ott anno 9. volt 2017-ben). Egy 30 éves emberről beszélünk, aki testalkata miatt nem pavémenő (173 cm és 68 kg). Általában a 180 centiméter feletti versenyzőkből lesznek az ideális tavaszi menők, akik minimum 73-75 kg környékén mozognak, mert ide súly kell. Campenaerts szinte a semmiből hozta ezt az eredményt.

Figyelni kell arra, hogy kik voltak Déniában edzőtáborozni. Philipsen két etapot nyert az UAE-n, miután eljött onnan, Pogacar is + összetett, míg Campenaerts élete legjobb eredményét produkálta. Brent van Moer és Florian Vermeersch is volt Déniában január folyamán, illetve a Groupama-FDJ, plusz Pogacar (UAE) és Philipsen (Alpecin) csapatai. Sportfogadás szempontjából, érdemes lehet ezeket az infókat elraktározni.

Még csak február van, de Fabio Jakobsen már 5 győzelemnél tart.

Idézetet írta: csabax Dátum február 27, 2022, 16:56:47Még csak február van, de Fabio Jakobsen már 5 győzelemnél tart.

Július végéig még 15-20 nyerhető szakasza lesz, ha így folytatja, nem kérdés, hogy ki fog menni a TdF-re a QS-ből, rekord ide, rekord oda. Érthető, miért tartott ki mellette Lefevere, miért engedte el Bennett - Gaviria - Viviani triót. Rémlik valami nyilatkozat, ahol ilyesmit mondott Lefevere, hogy ilyen gyors és komplett sprintere még nem volt.

Oleg Tinkov akkorát bukott pénzben, mint az ólajtó.

Ismerős a Tinkoff Restaurants? Mikhail Ignatiev, Nikolay Trusov, Alexander Serov, Sergey Klimov, Pavel Brutt, Ivan Rovny?
Tinkoff Credit Systems? Tyler Hamilton?
Katyusha?
Tinkoff cycling team? Alberto Contador, Peter Sagan?

Idézetet írta: csabax Dátum március 01, 2022, 22:48:12Oleg Tinkov akkorát bukott pénzben, mint az ólajtó.

Ismerős a Tinkoff Restaurants? Mikhail Ignatiev, Nikolay Trusov, Alexander Serov, Sergey Klimov, Pavel Brutt, Ivan Rovny?
Tinkoff Credit Systems? Tyler Hamilton?
Katyusha?
Tinkoff cycling team? Alberto Contador, Peter Sagan?

Az öreg Tinkov. Mi van vele, mennyit veszített? Én bírtam, laza volt, akadtak érdekes húzásai, de őt nem sorolnám a "rossz oligarchák" közé. Emlékeim szerint, nem volt annyira jó viszonyban Putyinnal, de lehet tévedek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 22:52:45Az öreg Tinkov. Mi van vele, mennyit veszített? Én bírtam, laza volt, akadtak érdekes húzásai, de őt nem sorolnám a "rossz oligarchák" közé. Emlékeim szerint, nem volt annyira jó viszonyban Putyinnal, de lehet tévedek.
Vagyona alig pár nap alatt több mint 5 milliárd dollárral csökkent és elbukta milliárdos státuszát. A Forbes becslése szerint Tinkov vagyona "már csak" mintegy 800 millió dollár.
A Tinkoff Bank nagyon "bekapta". Talán úgy is lehetne fogalmazni, hogy "SWIFT like this".
Nem volt Putyin haverja, sőt az utóbbi időben nagyon nem volt az, de régebben volt időszak, amikor egy rövid ideig rosszkor volt rossz helyen. És most díjazták ezt.
Szerintem ő nem díjazta.

Amúgy szerintem is jó fej volt. Kár érte.

Az Olaszországban született és 1 éves korától Franciaországban nevelkedett Pavel Sivakov eddig orosz licenccel és orosz válogatott sportolóként versenyzett. Az Ineos Grenadiers csapat kettős állampolgár kerékpárosa már régebben kérvényezte a váltást, miszerint a jövőben Oroszország helyett az általa valódi hazájának tekintett Franciaországért versenyezzen.

Mivel Pavel Sivakov ellenzi az oroszok Ukrajna elleni invázióját és nem hajlandó többé az agresszor Oroszországot képviselni, arra kérte a nemzetközi szövetséget, hogy gyorsítsa fel az eljárást és engedélyezze számára, hogy ezután Oroszország helyett Franciaországért sportoljon. Engedélyezték a kérését, azonnal életbe lépett a változás, s innentől kezdve az Ineos Grenadierst erősítő Pavel Sivakov már nem orosz bringás, hanem francia bringás, aki immáron Franciaország színeiben indulhat a világbajnokságon és az összes többi versenyen.

Idézetet írta: csabax Dátum március 04, 2022, 14:10:17Az Olaszországban született és 1 éves korától Franciaországban nevelkedett Pavel Sivakov eddig orosz licenccel és orosz válogatott sportolóként versenyzett. Az Ineos Grenadiers csapat kettős állampolgár kerékpárosa már régebben kérvényezte a váltást, miszerint a jövőben Oroszország helyett az általa valódi hazájának tekintett Franciaországért versenyezzen.

Épp hazafelé olvastam, azon gondolkoztam, vajon tendencia lesz-e ez az orosz sportolóknál, esetleg meglépik-e azt, hogy mondjuk tömegestől kazah állampolgárok lesznek? Sivakov esete más, de a rafkósak erre is gondolhatnak.

Tirreno-Adriatico 2022

Főszereplő: Pantani kedvenc "mászókája", a Monte Carpegna.
Szereplők: Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Enric Mas, Jonas Vingegaard, Romain Bardet, Richie Porte, Richard Carapaz, Wilco Kelderman, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Mark Cavendish, Tim Merlier, Giacomo Nizzolo, Arnaud Démare, Elia Viviani, Caleb Ewan, Pascal Ackermann, Nacer Bouhanni, Peter Sagan, Kasper Asgreen, Alexander Kristoff, Greg Van Avermaet, Gianni Moscon, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts és még sokan mások.

"I don't need to train in the high mountains, the Carpegna is enough for me." (Marco Pantani)

Érdemes nézni a Stradét, Pogacar megint brutális, lehet nyom egy újabb Lombardiát... 50 km-rel a vége előtt megindult, 7 km alatt csinált 1 perc előnyt a favoritokkal szemben.

Mekkorát ment Valter, 4. helyen végzett a Stradén!  :beerchug:   Nagyon erős volt, tényleg jól ment, Pogacar meg no komment... 50 km-es szökés egyedül alig tudták megközelíteni. Öreg Sanyi meg 41 évesen 2. helyen végzett. Ez egy nagyon jó verseny volt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 05, 2022, 16:39:47Mekkorát ment Valter, 4. helyen végzett a Stradén!  :beerchug:   Nagyon erős volt, tényleg jól ment, Pogacar meg no komment... 50 km-es szökés egyedül alig tudták megközelíteni. Öreg Sanyi meg 41 évesen 2. helyen végzett. Ez egy nagyon jó verseny volt.

Igen, tényleg jó verseny volt. Az nem semmi azért, hogy Valter ezen a tényleg nagyon rangos versenyen 4. tudott lenni. Nem gondoltam volna.