Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Üdvözöljük kis közösségünkben a legújabb szakértőket: van itt minden. Palesztin-szakértő, Izrael-szakértő. Amit csak szíved óhajt.

A múlt sem felejthető: Covid-19, Ukrajna, Oroszország stb. stb.

Szó nincs ott semmiféle háborúról.
Természetesen a magasabb nézettség miatt a TV-k szándékosan mégis háborúnak fogják nevezni ezt a terrorista támadást.
Mindössze annyi történt, hogy az amcsik után az izraeliek is megkapták a maguk 9/11-ét.


Tegnap 1700 forintért vettem majonézt, minden rendben van Magyarországon :)

Kétharmadot örökre nekik! :smitten:

Idézetet írta: TiB Dátum október 13, 2023, 08:23:43Tegnap 1700 forintért vettem majonézt, minden rendben van Magyarországon :)

Hogy tudtál olyan olcsón majonézt venni?

A '90-es és 2010-es évek között valamilyen nyugalmi pont volt a világ megosztottságában, persze, akkor is voltak bőven konfliktusok (jugoszláv háború, USA háborúja az afgánokkal és irakkal stb.), de most egyértelműen visszatérhet a hidegháborús időszak (vagy még rosszabb), amit ki is akar erőszakolni Putyin és Hszi. Felfegyverezték a Hamászt (és a Hezbollah-ot), aztán megpróbálják elérni, hogy a világ végleg két részre szakadjon, ez pedig szerintem menni is fog nekik.

Nem lesz olyan, hogy független, amit itthon akar Orbán, az is most ömlik össze, ugyanis Putyin seggében van, miközben ők a palesztinokat támogatják, emellett pedig a Fidesz lekötelezett a Pegasus és egyéb társadalmi megfigyelést elősegítő kémszoftverek miatt Izraellel szemben is. Patthelyzet, ahol nem mondhatja az oroszpártivá tett szavazóinak, hogy én a zsidókkal vagyok, mert azok meg csak néznek, hogy hát az oroszok meg az arabokkal.

Ennél magasabb labdája nem lesz az ellenzéknek szerintem az elkövetkező években, ugyanis ez nem egy lavírozható terület Orbán számára, aki láthatólag mentálisan is egyre rosszabb állapotban van. Érdemes megfigyelni a beszédét, járását, egészséges ember nem így néz ki. Az ellenzék viszont balfasz, nem fogja ezt kihasználni. Az ugyanakkor egyértelmű, ahogy @TiB is írta, hogy innentől nem szimplán politikai alapon fogunk oldalt választani.

A celebek, sportolók, színészek ugyanis sorra szólalnak fel, elég megnézni, hogy például Hasbullah vagy Khabib Nurmagomedov közösségi médiás felületein milyen hullámokat vert, hogy kiálltak a palesztinok mellett. A követők között pedig sokan írták, kikövetünk (bár nem értem, ők mit vártak a Putyin-fan sztárjaiktól...). Szerintem ez egy érdekes jelenség lesz, főleg azon labdarúgóknál, akik Szaúd-Arábiában játszanak, hiszen a szaúdiak azért nincsenek jóban a zsidókkal, meg is kezdték az elhatárolódást tőlük (nem lepődnék meg, ha felszólítanák a sztárokat, hogy majd álljanak ki Palesztina mellett).

Itt jön képbe az, hogy a labdarúgók azt mondják, mi csak a palesztin nép mellett állunk ki, de majd a világ ezt hogyan értelmi (segítik a Hamászt cselekedeit is elfoghadatóvá tenni stb.). Mert a politika most már erre használja majd a celebeket, ahogyan itthon is a Fidesz a Post for Renthez tartozó sztárjait, ilyen Unfield, Marics Petiék és társaik, majd miként tolják a Fidesz szekerét.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 14, 2023, 17:04:07Érdemes megfigyelni a beszédét, járását, egészséges ember nem így néz ki.
Szerintem meg a nézését és a járását. Is.  :)

Amúgy, szokás szerint, jót írtál.
Mindössze annyi lenne a kiegészíteni valóm, hogy Szaúd-Arábia éppen mostanában készülődött arra, hogy kibéküljön a zsidó állammal és normális viszonya legyen Izraellel.
Természetesen ez nem lehet akadálya annak, hogy a Szaúd-Arábiában focizó sztárfocistáknak hirtelen eszükbe jusson, hogy "önként" kiálljanak Palesztina mellett.

Nekem főleg az tűnik figyelemre méltónak, hogy mennyire "emberbarát" a Gázával szomszédos és a palesztinokhoz hasonlóan arab Egyiptom. Ugyanis az történt, hogy ez az arab Egyiptom lezárta a határt a menekülni akaró szomszéd arabok előtt és kijelentette, hogy egyetlen palesztin sem teheti be oda a lábát.

"Vendégszeretetből jeles!"

Ilyen helyzetben még arra sem hivatkozhatna Egyiptom, hogy ő is szegény és neki sincsen pénze, hiszen az arabok összetartása úgy is megoldható lenne, hogy Szaúd-Arábia, Katar, az Egyesült Arab Emírségek és a többi gazdag arab ország összedobná a pénzt, és a gazdag arabok segítenének a szegény araboknak. Az arab Egyiptomnak csakis annyit kellene tennie, hogy van bőven hely a Sínai-félszigeten, s engedélyezze, hogy meneküljenek oda a szomszéd ország arabjai.

Vajon az arab Egyiptom fél az arab szélsőségesektől?

Idézetet írta: csabax Dátum október 14, 2023, 19:15:43Amúgy, szokás szerint, jót írtál.
Mindössze annyi lenne a kiegészíteni valóm, hogy Szaúd-Arábia éppen mostanában készülődött arra, hogy kibéküljön a zsidó állammal és normális viszonya legyen Izraellel.
Természetesen ez nem lehet akadálya annak, hogy a Szaúd-Arábiában focizó sztárfocistáknak hirtelen eszükbe jusson, hogy "önként" kiálljanak Palesztina mellett.

Igen, én is így tudtam, aztán tegnap este engem is váratlanul ért, hogy a szaúdiak felfüggesztették az izraeli "barátkozást", inkább Iránhoz húznak mostantól.  ;D

https://www.reuters.com/world/middle-east/saudi-arabia-puts-israel-deal-ice-amid-war-engages-with-iran-sources-say-2023-10-13/


Idézetet írta: csabax Dátum október 14, 2023, 19:15:43Nekem főleg az tűnik figyelemre méltónak, hogy mennyire "emberbarát" a Gázával szomszédos és a palesztinokhoz hasonlóan arab Egyiptom. Ugyanis az történt, hogy ez az arab Egyiptom lezárta a határt a menekülni akaró szomszéd arabok előtt és kijelentette, hogy egyetlen palesztin sem teheti be oda a lábát.

Ez meg a másik, Egyiptom ugye "fura" ország, ugye a jom kippuri háborúban ők kezdeményeztek (akkor is szovjet ösztönzésre), majd most ők lezárnak mindent, de a távolból támogatunk benneteket. Én azt látom ebbe bele, hogy a szintén tekintélyelvű rendszert kiépítő Szíszi (egyiptomi vezető), inkább a Hamászt támogatja, mintsem a palesztin népet, arra ösztönözné őket, hogy oké, meneküljetek, de akkor Európába, ott csináljátok a fesztivált (vagy legyetek élő pajzsok a Hamásznak).

Ha jól emlékszem, akkor Szíszi 2-3 hónapja volt Szentpéterváron, ahol találkozott Putyinnal, minden bizonnyal ezt beszélhették meg. Véletlen lenne, hogy mielőtt beindult volt a szír menekültek özönlése az EU-ba, akkor meg Bassár el-Aszáddal találkozott Putyin, majd jött Szíria lerombolása...

Magam egyébként orbán romló állapotában látok esélyt. Ha esetleg annyira debilizálódna, esetleg elhalálozna az elkövetkezendő 5 évben, hogy új fidesz vezető kellene, nem látok egy ennyire centralista személyiséget.
Sokkal inkább el tudok képzelni egy kiskirályos szétszakadást a fideszen belül orbán után, ami szétrombolja ezt az uram-bátyám mindenkit megveszünk velejéig korrupt rendszert, és az egyéni gazdagodását-hatalmát helyezi előtérbe majd.
Lenne egy gazdasági szakadás: mészáros és a többiek érdekköre - ki tudja, hány db kiskirály.
Biztos a párton belül is lenne szakadás:
Kósa melletti bunkó pártiak, Németh Szilárddal
Szijjártó melletti popularisták
Pesti László féle megtisztulás csoportja
...
és még ki tudja hány fajta tömörülés akikben az a közös, hogy mindegyikük a hatalmat akarja majd.

De most itthon a legfontosabb talán, hogy orbán legyen vezetésképtelen - még több pörkültet neki kisfröccsel!!!!
Igen őszintém azt sem bánom ha megmurderolódna a csávó - tyű micsoda alak ez a "sound" más halálát kívánja nyilvánosan...de leszarom. Igen! Vágyakozom egy normális magyar életre, s ha ez az ára, hát legyen.

Talán lenne utána egy esélye ennek az országnak a 89/90-hez hasonlóan tisztulni:
- végre nyilvános ügynökaktákkal, teljes elit cseréjével, amit az orbán utáni káosz idézhet elő!

Bár a magyar történelem nem sok jót vetít elő:
nagy vezető halála utáni káosz/hatalmi harcok - majd egy ugyanolyan rossz központosított hatalom leosztott hierarchiával lsd:
I. István
Mátyás
ferencjóska
horthy
kádár

De hátha majd most, miért ne lehetne egyszer jó?

Idézetet írta: Sound Dátum október 15, 2023, 11:51:18Talán lenne utána egy esélye ennek az országnak a 89/90-hez hasonlóan tisztulni

A magyar nép genetikailag szolgalelkű, imádja az elnyomást, ahogy írtad, 1990-ben esélyünk lett volna, de mit csinálunk? Olajoztunk, pedig annál nagyobb esélye sosem volt az országnak, követhettük volna az észtek modelljét, hogy külföldiektől oktatást átvételete, informatikai irány stb., ehelyett csináltuk 'okosba a dolgokat. Elvileg "megszabadultunk" akkor a szovjetektől, erre beengedtük az országba a legnagyobb szovjet bűnözőt, akit világszerte köröztek. Akkor nem változtást értek el az emberek, hanem kineveltek egy újabb generációt...

Orbán Viktor életében nem dolgozott még, és megmondom őszintén, kicsit félreértelmeztem Orbán Viktor szerepkörét. Miután elolvastam a Spindiktátorok c. könyvet, rájöttem, hogy csomóan beleestünk ebbe a hibába, még a könyvben szereplő elemzők is. Orbán Viktor nem diktátor, annál sokkal rosszabb: megélhetési politikus. Az ember, akinek sosem volt ideológiája, szimplán annak pucsít be, aki többet fizet, ezért van az, hogy hintapolitikába kerültünk a külföldet illetően.

Orbán Viktor volt a legnagyobb demokrata a '90-es évek elején, amikor arra volt szükség, hogy a szavazatokat megszerezze. A fiatalok mellett kampányolt, hogy ők a jövő, akkoriban pedig a nyugdíjasokat kritizálta (mekkorát fordult a világ...). A Fidesz előnye, hogy tudtak fejlődni az oroszok által. Amikor Putyin megkereste Gyurcsányt és Orbánt is a 2000-es évek második felében, akkor az sorsdöntő volt jövőnk szempontjából. Melyik fél lesz az ölebe az orosz vezérnek. Végül Orbán mondott igent.

Megkapott mindent az oroszoktól, hogyan kell választást "elcsalni" (ami nem is megfelelő szó rá, hiszen a szó szoros értelmében csalás nem történt), hogyan kell leuralni a népet, de ezt Orbán egyetlen dologra használta: saját megélhetésére, vagyonának és hatalmának kiterjesztésére, hogy sose kelljen dolgoznia. Mindezt csak azért írom, mert ezek a megélhetési politikusok ugyanúgy megtalálhatóak a Fideszben rajta kívül, mint ahogyan az ellenzékben is. Ha Orbán Viktor nem lenne hatalmon, lenne más ugyanilyen felfogású embert.

Ezért kell magát a nép gondolkodását megváltoztatni. Az urambátyám világ nem múlik el Orbán Viktorral, ezt ki kell gyomlálni a társadalomból, mint ahogyan a "megoldjuk 'okosba" megoldást is. Ezt pedig csak az oktatás fejlesztésével lehet, illetve azzal, hogy kötelezünk mindenkit a szavazásra (mint ahogyan a görögöknél van). Az ugyanis nem járja, hogy van majd 2,2-2,5 millió ember minden választáson, akik nem hajlandóak szavazni. Oktatni kell a politikát, fejleszteni a népet, mert az apátia pont, hogy elősegíti az ilyen hatalmak fennmaradását.

Ha most azt mondanák, hogy október 16-tól megszűnik a Fidesz hatalma, nem adnék neki 2-3 évet, mire visszatérnének - még talán erősebben is -, mert a társadalom annyi polarizált és nem éppen edukált, hogy pontosan ugyanazt csinálnánk, mint a '90-es években. Ha változtatni akarunk, emberek gondolkodását kell megváltoztatni, fejleszteni, nem kell félni attól, hogy ez egy okos és versenyképes társadalom lesz. Jelenleg magunkat ilyen Ausztria vagy Dánia szintre helyezzük IQ-szintben, de leginkább ilyen Csád, Kenya, Albánia szintjén vagyunk.

Előre is elnézést az országok lakóitól, de sajnos így van. Lehetne ez egy jó ország? Lehetne, természetesen, de olyanok vagyunk, mint Oroszország, Argentína vagy Kolumbia. Az embereken múlik minden, olyan vezetőnk van, amit kitermeltünk. Ha mi is kicsiben 'okosba cigánykodunk, akkor mit várunk az ország első emberétől?

Orbán Viktor csak a lenyomata a társadalmunknak. Előbb a társadalmat kell fejleszteni, hogy a lenyomat más legyen.

Ne legyen ennyire negatív az egész hozzászólás, vannak pozitívumok. Annak ellenére, hogy a komplett társadalom nap, mint nap hallja, hogy migráció, buzik, nem buzik, nő az nő, annak ellenére ez körülbelül csak 20-30%-ra volt hatással. És a jó hír, hogy bizony, őket is lehet fejleszteni. Nehéz lesz - sokszor lehetetlennek tűnik -, de a Fidesz-szavazót is lehet fejleszteni.

És milyen apró lépésekkel lehetne ezt elkezdeni Neked, mint sportfogadónak?
Nem nyugszol bele abba, hogy innentől elérhetetlen a Betfair, nem mész át egyből a Vegashoz, hogy oké, akkor kipróbálom, ez van, hanem harcolsz. Nem alkuszol meg, nem kezded el tömni Orbánék zsebét, mert pontosan ez a céljuk. Az, hogy egy megalkuvó legyél, egy belenyugvó, akinek a végén már az is mindegy, ha a családját erőszakolják, csak neki ne legyen baja...

A lengyel és szlovák (+ magyar) választás margójára...

Konklúzió I.: Van igény arra a politikára, amit Fico, Orbán és Kaczynski csinál. Lehet bármennyit lopni, csalni és hazudni, akár embereket is megöletni, nép mindig támogatni fog, mindent elnéz. Fico ellen is szinte mindenféle vád volt, semmi haszna nem volt, ugyanúgy képesek ezek az erők egy 20-40% közötti támogatottságot össszehozni a kiválóan megkreált álhírekkel és az imádattal, ami őket körbeveszi.

Konklúzió II.: Az ellenoldal sehogyan sem képes kihasználni az elnyomó rezsimek hibáit. Teljesen mindegy, hogy Tusk, Márki-Zay vagy Simecka, nem tudnak olyan opciót kínálni, amely a társadalom maradék 60-70%-át megfogná, mert annyira széttördelték a lakosságot. Túlságosan sokan akarnak hatalomra kerülni, míg a jobbközép (szélsőjobb beütéssel) pártok esetében egyetlen személyben összpontosul az erő, akire egy bálványimádatot fűztek fel (és mindenki beáll mögé), addig az ellenoldalon mindenki elnök akar lenni.

Konklúzió III.: Hiába lenne képes összefogásokkal kormányalakításra az ellenzék minden országban, nem tudnak kormányozni, túlságosan sok az érdek, ezért, ha végül sikerül is kormányra kerülni, csak rövid ideig vannak hatalmon. A másik fontos észrevétel, a legerősebb tradícionális baloldali erők, nem tudtak új szavazókat megszolítani, stagnálnak.

Konklúzió IV.: Azért nem tudtak, mert a fiatalok jelentős többsége most alakuló fiatal pártokra szavaz, másik részük nem is szavaz. Aztán vannak olyan helyzetek is, mint mikor a fiatal egy új politikusra szavaznak (Márki-Zay), de épp olyan tömörülésben indul, amire nem akar szavazni, mert ahhoz tartozik a régi politikai erő néhány megkerülhetetlen darabja...

Konklúzió V.: A teljes társadalmat tekintve, nincsen 30-33%-nál nagyobb támogatottsága Orbánnak, Ficónak vagy Kaczynskinek, tehát legfeljebb a nép harmada akarja csak őket hatalmon látni, viszont ezzel képesek hosszú ideig kormányozni, ugyanis a maradék 70-80% nem tud olyan megoldást találni, amivel leválthatná őket. Hiába van viszonylag kis igény az elnyomó rezsimekre, mivel a társadalom nagyobb többsége nem képes felülemelkedni saját kis helyzetén (és sértettségén), éppen emiatt kezdődik meg a leépülés, amely végül apátiában csúcsosodik ki, ahonnnét nincsen visszaút.

Az arabok nem szolidárisak egymással?
Miért kell az EU-nak segélyeznie a gázai arabokat? A katari araboknak és a dubaji araboknak nincs pénzük arra, hogy segítsenek a gázai araboknak?
Katar arabjai szegények? Dubai arabjai szegények? Szaúd-Arábia arabjai szegények? Kuvait arabjai szegények?
Az Európai Unióban nincsenek szegény emberek, akiken segíthetne az EU?

Első komoly hiba potrohoséktól, de nem tudtak mit csinálni.

El kellett menniük, ha már elmentek  le kellett kezelnie a gyilkossal, ezt még Sobri Jóska is érteni fogja.

Csak azt tudnám miért van háborús vészhelyzet, amikor katonai hadművelet zajlik gömböc szerint.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 15, 2023, 14:26:18A magyar nép genetikailag szolgalelkű, imádja az elnyomást, ahogy írtad, 1990-ben esélyünk lett volna, de mit csinálunk? Olajoztunk, pedig annál nagyobb esélye sosem volt az országnak, követhettük volna az észtek modelljét, hogy külföldiektől oktatást átvételete, informatikai irány stb., ehelyett csináltuk 'okosba a dolgokat. Elvileg "megszabadultunk" akkor a szovjetektől, erre beengedtük az országba a legnagyobb szovjet bűnözőt, akit világszerte köröztek. Akkor nem változtást értek el az emberek, hanem kineveltek egy újabb generációt...

Orbán Viktor életében nem dolgozott még, és megmondom őszintén, kicsit félreértelmeztem Orbán Viktor szerepkörét. Miután elolvastam a Spindiktátorok c. könyvet, rájöttem, hogy csomóan beleestünk ebbe a hibába, még a könyvben szereplő elemzők is. Orbán Viktor nem diktátor, annál sokkal rosszabb: megélhetési politikus. Az ember, akinek sosem volt ideológiája, szimplán annak pucsít be, aki többet fizet, ezért van az, hogy hintapolitikába kerültünk a külföldet illetően.

Orbán Viktor volt a legnagyobb demokrata a '90-es évek elején, amikor arra volt szükség, hogy a szavazatokat megszerezze. A fiatalok mellett kampányolt, hogy ők a jövő, akkoriban pedig a nyugdíjasokat kritizálta (mekkorát fordult a világ...). A Fidesz előnye, hogy tudtak fejlődni az oroszok által. Amikor Putyin megkereste Gyurcsányt és Orbánt is a 2000-es évek második felében, akkor az sorsdöntő volt jövőnk szempontjából. Melyik fél lesz az ölebe az orosz vezérnek. Végül Orbán mondott igent.

Megkapott mindent az oroszoktól, hogyan kell választást "elcsalni" (ami nem is megfelelő szó rá, hiszen a szó szoros értelmében csalás nem történt), hogyan kell leuralni a népet, de ezt Orbán egyetlen dologra használta: saját megélhetésére, vagyonának és hatalmának kiterjesztésére, hogy sose kelljen dolgoznia. Mindezt csak azért írom, mert ezek a megélhetési politikusok ugyanúgy megtalálhatóak a Fideszben rajta kívül, mint ahogyan az ellenzékben is. Ha Orbán Viktor nem lenne hatalmon, lenne más ugyanilyen felfogású embert.

Ezért kell magát a nép gondolkodását megváltoztatni. Az urambátyám világ nem múlik el Orbán Viktorral, ezt ki kell gyomlálni a társadalomból, mint ahogyan a "megoldjuk 'okosba" megoldást is. Ezt pedig csak az oktatás fejlesztésével lehet, illetve azzal, hogy kötelezünk mindenkit a szavazásra (mint ahogyan a görögöknél van). Az ugyanis nem járja, hogy van majd 2,2-2,5 millió ember minden választáson, akik nem hajlandóak szavazni. Oktatni kell a politikát, fejleszteni a népet, mert az apátia pont, hogy elősegíti az ilyen hatalmak fennmaradását.

Ha most azt mondanák, hogy október 16-tól megszűnik a Fidesz hatalma, nem adnék neki 2-3 évet, mire visszatérnének - még talán erősebben is -, mert a társadalom annyi polarizált és nem éppen edukált, hogy pontosan ugyanazt csinálnánk, mint a '90-es években. Ha változtatni akarunk, emberek gondolkodását kell megváltoztatni, fejleszteni, nem kell félni attól, hogy ez egy okos és versenyképes társadalom lesz. Jelenleg magunkat ilyen Ausztria vagy Dánia szintre helyezzük IQ-szintben, de leginkább ilyen Csád, Kenya, Albánia szintjén vagyunk.

Előre is elnézést az országok lakóitól, de sajnos így van. Lehetne ez egy jó ország? Lehetne, természetesen, de olyanok vagyunk, mint Oroszország, Argentína vagy Kolumbia. Az embereken múlik minden, olyan vezetőnk van, amit kitermeltünk. Ha mi is kicsiben 'okosba cigánykodunk, akkor mit várunk az ország első emberétől?

Orbán Viktor csak a lenyomata a társadalmunknak. Előbb a társadalmat kell fejleszteni, hogy a lenyomat más legyen.

Ne legyen ennyire negatív az egész hozzászólás, vannak pozitívumok. Annak ellenére, hogy a komplett társadalom nap, mint nap hallja, hogy migráció, buzik, nem buzik, nő az nő, annak ellenére ez körülbelül csak 20-30%-ra volt hatással. És a jó hír, hogy bizony, őket is lehet fejleszteni. Nehéz lesz - sokszor lehetetlennek tűnik -, de a Fidesz-szavazót is lehet fejleszteni.

És milyen apró lépésekkel lehetne ezt elkezdeni Neked, mint sportfogadónak?
Nem nyugszol bele abba, hogy innentől elérhetetlen a Betfair, nem mész át egyből a Vegashoz, hogy oké, akkor kipróbálom, ez van, hanem harcolsz. Nem alkuszol meg, nem kezded el tömni Orbánék zsebét, mert pontosan ez a céljuk. Az, hogy egy megalkuvó legyél, egy belenyugvó, akinek a végén már az is mindegy, ha a családját erőszakolják, csak neki ne legyen baja...

Utolsó bekezdés...  :cya:
Nem tömni kell, hanem kifosztani. Éljen a Vegas! Is!

Ennek tényleg várom a végét. Pestiesen szólva: nem semmi.

Francia belügyminiszter: Karim Benzema kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel
https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/francia-belugyminiszter-karim-benzema-kapcsolatban-all-a-muszlim-testveriseggel