Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: riverside Dátum november 20, 2023, 11:55:18Persze, igazad van, de attól hogy ezt itt minden egyes alkalommal az arcunkba toljátok, a helyzet nem hiszem hogy változik. Tudomásom szerint ezt majd 26-ban lerendezhetjük velük, de addig nap mint ez lesz? Ne már!  :cya: 

Nem lesz arcotokba tolva, nyugodtan mehet felőlem tovább a Fidesz-felszopás, én már jövőre nem ebben az országban leszek, viszont szerettem volna, ha kicsit kinyílik a nép szeme (minimálisan hozzájárulok pár ilyen "beböfögéssel ide, nem csak a Fidesz-imádat, meg a tolerancia és az elfogadás megy az irányukba, hogy jajj, fogadjuk el a döntéseiket :) ).

Úgy vélem, akik kiakadtak, azoknál teljesen jogos volt, hogy ezt leírták (volt, aki a bevételeit veszítette el stb.), hiszen, ha Ti itt "elfogadóak" vagytok a Fidesszel, akkor azt nekünk el kell fogadni, akkor Nektek is ugyanúgy meg kéne emészteni azt, ha a Fideszt kritika éri a fórumon, de úgy tűnik, mint ahogyan a többi területen, itt is minden csak addig elfogadható, amíg a kicsi kis Fidesz-szavazó lelkét nem sérti.

Magam részéről ez az egész sztori lezárva, menthetetlen ez az ország, de szerencsére nem minden lakója. Az értelmesebbje le fog lépni idővel, többiek meg mehetnek Tippmixelni az akkugyáros munka után. Én nem azért fejlődök és tanulok, hogy megelégedjek ennyivel, reméltem, hogy másokat is rá tudok erre beszélni, hogy felvállalja a vitákat, fejlődjön, de az esetek jelentős részében kudarcot vallottam.

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 20, 2023, 12:02:09Úgy vélem, akik kiakadtak, azoknál teljesen jogos volt, hogy ezt leírták (volt, aki a bevételeit veszítette el stb.), hiszen, ha Ti itt "elfogadóak" vagytok a Fidesszel, akkor azt nekünk el kell fogadni, akkor Nektek is ugyanúgy meg kéne emészteni azt, ha a Fideszt kritika éri a fórumon, de úgy tűnik, mint ahogyan a többi területen, itt is minden csak addig elfogadható, amíg a kicsi kis Fidesz-szavazó lelkét nem sérti.


Légy szíves fejezd (fejezzétek) be azt az általánosítást, hogy aki nem pont azt mondja, amit Te, az egyértelműen egy Fidesz szavazó :bash: Ezt már más is leírta; én is szépen megkérlek rá :cya:

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 20, 2023, 12:02:09...

Úgy vélem, akik kiakadtak, azoknál teljesen jogos volt, hogy ezt leírták (volt, aki a bevételeit veszítette el stb.), hiszen, ha Ti itt "elfogadóak" vagytok a Fidesszel, akkor azt nekünk el kell fogadni, akkor Nektek is ugyanúgy meg kéne emészteni azt, ha a Fideszt kritika éri a fórumon, de úgy tűnik, mint ahogyan a többi területen, itt is minden csak addig elfogadható, amíg a kicsi kis Fidesz-szavazó lelkét nem sérti.
...


2006-ig mindenki szeretett volna Magyarországon Olimpiát,
aztán volt egy momentum ami megtorpedozta a pályázást.
Bármi jöhet a jövőben, lehet, hogy a TippMixProt, Vegast is betiltja egy új kormány.



Idézetet írta: Pozzato Dátum november 20, 2023, 12:28:14Légy szíves fejezd (fejezzétek) azt, hogy aki nem a Ti véleményetek mondja, azokat csöndre intitek, és elfogadást vártok.

Egyáltalán nem intelek csöndre. Elolvasom, sőt kíváncsi vagyok a véleményedre. Csak nem gondolom, hogy ez a topik a megfelelő. Sokan nem a politika miatt, hanem CSAK a fogadás miatt vannak itt.

Idézetet írta: csucsu Dátum november 20, 2023, 12:35:072006-ig mindenki szeretett volna Magyarországon Olimpiát,
aztán volt egy momentum ami megtorpedozta a pályázást.
Bármi jöhet a jövőben, lehet, hogy a TippMixProt, Vegast is betiltja egy új kormány.



Az még igazán remek lenne, ha sikerül anno Potrohos terve.
Jövőre lenne az olimpia, 6-8 ezer milliárd forint ebben a gazdasági helyzetben.

A vizes vb-t Mexico nem vállalta a múltkor, mert sokallták a 29 milliárd forintnyi költséget.

Mi beugrottunk, 189 milliárdot vitt el, jó részét ellopták.

Építettek egy gagyi uszodát belőle, keresd ki, hogy az előzetes tervekben milyen volt.

Dagadtnak csak azért kellene az olimpia, mert tízszer ennyit el lehet lopni, bár most az új letelepedési cuccal jók lesznek egy ideig.

A múltkorival 169 milliárdot kaszáltak Rogánék, az államnak 30 milliárd mínuszban fájtak a kamatok.

TippmixPro

Áthelyezve ide a beszélgetést, akkor már nyugodtan bevonható a TippmixPro is. Önmagában az, hogy létrejött egy (vagy több) magyar fogadóiroda, szerintem örömteli, hiszen versenyhelyzetet teremt a külföldiek számára, plusz a magyaroknak is van egy saját felületük. Ezzel szerintem semmi gond nincsen, viszont ahogyan megvalósult, illetve amilyen módot választott a Fidesz, na az, ami kiveri a biztosítékot.

Ha szimplán annyi lett volna, hogy szabad piaci körülményeket teremtenek, akkor oké, legerősebb nyer, de mindenkinek csurran-cseppen valamennyi. A gond az, ahogyan Orbán Viktor és a Fidesz intézi a dolgokat. A nagyobb baj, hogy ezt az állampolgárok legitimizálják. Hogy volt merszünk azt állítani, hogy akinek ez megfelel, akinek mondjuk nincs baja a TippmixPróval, az élből lefideszesezik.

Kedves honfitársam, azért, mert annak ellenére, hogy úgy érzed, nem vagy fideszes, viszont a lentebb vázolt folyamat ellen nem lázadsz fel, nem érzed azt, hogy itt valami rohadtul nem kerek és nem nyílik ki a zsebedben a bicska, akkor segítek Neked: fideszes vagy. Elfogadod a helyzetet, beletörődsz, mert ezt érzed a könnyebb útvonalnak.

A helyzet:
- Adott nemzetközileg elismert több fogadóiroda, különböző országokból, akik Magyarországról is elérhetőek, magyar emberek játszanak náluk, nemzetközileg nincsenek szankcionálva
- Ezek ellen a külföldi irodák ellen az első szankció még 2014-ben érkezett, néhányan már akkor elengedték az országot, majd eltelt 9 év, valahogy megoldódott a helyzet, de már ekkor érezhető volt, hogy ezt a kormány nem hagyja annyiban

Itt álljunk meg, ez már önmagában erős, hogy még csak esélyt sem hagytak, hogy normális piaci verseny kialakuljon, majd végül belenyugodott a helyzetbe mindkét fél, főleg azért, mert az Unibet is pert nyert az állam ellen.

Azonban Orbán Viktor és a Fidesz telhetetlen. Őket nem a magyar állampolgár érdekli, hanem az a temérdek vagyon és amit még mellé akarnak összetarhálni, amik jelenleg külföldi offshore adóparadicsomokban vannak, hogy még csak ne is gazdagítsák Magyarországot, hanem a saját vagyonuk növekedjen, mindezt eltitkolva a magyar hatóságok elől.

Szóval, ezt a vagyont tervezte növelni a NER-elit. Arról mindenki olvashatott hírt, hogy azért a TippmixPro annyira nem megy jól, viszont itthon rengeteg a szerencsejátékos. Mit lehet ilyenkor kezdeni, hogy amikor kiesik egy jelentős EU-s támogatás (amiből Orván Viktor a saját baráti körét tartja el), akkor valahonnét pénzt szerezni, hiszen, ha nincsen, akkor ezek a személyek fellázadnak.

Nem véletlen volt az, hogy fogták, mindenkit az állampapírok felé, banki kölcsönök felé tereltek (hiszen ezzel a saját bankjaik felé adósodsz el), propagálták, mennyire rosszak a katások, mennyire rossz emberek a vállalkozók, adóterheiket megemelték, hiszen valahonnét pénz kellett. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdték bővíteni a szerencsejáték birodalmat is.

Létrehoztak egy olyan koncessziós törvényt, ami nem segíti elő a szabad piaci versenyt, hanem gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozza a külföldi irodákat. Nem akartak biztosítani semmilyen demokratikus helyzetet, hanem úgy viselkedtek, mint egy elnyomó rezsim.

Eredmény?

Olyan módszerekkel kezdték tiltani az irodákat - és ezzel a magyar állampolgárok számára elérhetetlenné téve a saját vagyonukat -, amikkel Oroszországban vagy Kínában találkozhat az ember. Mindennek azonban egyetlen célja volt:

A megújuló TippmixPro, illetve a feltörekvő Vegas pozícióba helyezése, gyakorlatilag ellenfél nélkül kaphatnak szerepet a magyar piacon.

Ők nem akartak semmilyen versenyhelyzetet, hanem azt akarták, amit a Waberer, Cserpes stb., cégek esetében: egyedül leuralni a piacot, lehetőleg minél gyorsabb profitra szert tenni. Ezt hívjuk diktatórikus elveknek.

Ha ezek után azt mondod, hogy ezzel végülis nincsen gáz, meg minek vonjuk bele ebbe a politikát, akkor pont, hogy legitimálsz és elfogadsz egy elnyomó rezsimet, akik gyakorlatilag mindent kisajátítanak. Ez, ami itt kialakul a szemünk előtt, az egy következő Észak-Korea lesz, ahol 5-10 év múlva az ország jelentős része gyárakban dolgozik éhbérért, játszhatnak majd a TippmixPrón, de csak addig, amíg nem kezdenek el nyerni, mert onnantól korlátoznak majd, ebben biztosak lehettek. Nem véletlen volt annyi hsz a Tippmixprós topicban arról, ha nyersz, akkor még kis híján adóbevallást is kérnek, ha pedig veszítesz, senkit se érdekel, honnan van a pénzed.


Nem kell nekem hinni, nem kell engem kedvelni, de magatok miatt gondolkozzatok, mert nem az én jövőmet basszátok el, hanem a sajátotokat, amit majd 10-15 év múlva fogtok igazán bánni, de akkor már nagyon késő lesz. Kubában most eszmélnek az emberek, hogy látják, miként élnek a turisták, miközben náluk a lakásban nincsen még áram se.


Mit kellett volna csinálnia a TippmixPrónak?

Abban az esetben senkinek sem lett volna egy rossz szava sem, hogy amikor Orbán Viktorék hatalomra kerülnek, akkor fogják, megcsinálnak egy ilyen irodák, kikérik profik segítségét, üdvözlő bónuszok, kedvező szorzók, normális support, nincsen tiltás, hagyni, hogy az emberek olyan körülmények között játszanak, mint a bet365 vagy az Unibet oldalán.

Körülbelül 10 év alatt kiépíthettek volna egy kiváló vendégkört, valószínűleg az emberek többsége náluk játszott volna, nem is kellett volna tiltani a bet365, unibet és társaikat. Mindehhez csak az kellett volna, hogy empatikusak legyenek, ne akarjanak 1 év alatt annyi pénzt tarhálni, mintha 10 éve a szakmában lennének.

Azonban, Orbán Viktornak és baráti körének fingja sincs a gazdasági folyamatokról. Így tették tönkre a Cserpest és a többi jól menő céget, szállodák hanyatlanak, mert olyan haverokat vesznek fel, akik csak annyit tudnak: tarháljunk...

Ez egy nagyon fasza ország lehetne, hiszen 10 éven át özönlött be az EU-s pénz, ebből nyugodtan építhetett volna olyan hatalmat Orbán Viktor, amivel 7-8 millió magyar simán elégedett, mint mondjuk Szingapúrban az állampolgárok, pedig ott is diktatúra van, de élhető országot teremtettek.

Idézetet írta: McCart Dátum november 20, 2023, 10:41:04Szoboszlaiék sikerei nyomán új korszak kezdődött az online sportfogadásban Magyarországon

aztán új címet kapott, index.

Már ebben is hazudnak...
Egyrészt ez egy reklámcikk, illene az X-et feltüntetni valahol.

Másrészt nem említi meg a "pénzünk biztonságban" meg a "remek kínálat" mellett, hogy magyar látványsportágakra nincs szorzó, a simple befizetés nem működik, a kifizetés meg olyan lassú, mint hza postás hozná a pénzt.

Hja hogy pont ezek a "hungarikumok" egy irodánál.    ;D



Idézetet írta: csucsu Dátum november 20, 2023, 12:35:072006-ig mindenki szeretett volna Magyarországon Olimpiát,
aztán volt egy momentum ami megtorpedozta a pályázást.
Bármi jöhet a jövőben, lehet, hogy a TippMixProt, Vegast is betiltja egy új kormány.

Nem.
Aki felmérte az ország anyagi helyzetét és hogy mennyi fontosabb kiadásunk lenne, az nem akart olimpiát sosem.

Hja és mikor megkérdezték az olimpia támogatóit (!), hogy a saját zsebükből mennyi pénzt áldoznának a rendezésre, 10% alatt volt, aki 10 ezer forintot bedobott volna...
A többség fel se fogja, hogy a közös pénzünkből rendezünk mindent, ami pénz persze máshonnan hiányzik.
(még akkor is, ha bizonyos szektorokban pozitív hozadéka van és mondjuk bizonyos vendéglátósoknak és szálláshely-kiadóknak az a két hét a kánaán, de még ez sem országos jelenség, még egy olimpia alatt sem)

Az olimpia rendezés a szovjet időkből örökölt, sporthoz kapcsolódó pöcsméregetés számunkra, másrészt remek alkalom a közpénzek khm... "átcsatornázására"...

"Szerencsére" ezek olimpia rendezés nélkül is megtörténnek, a létesítmények megépülnek és wimbledoni tenisztornán kívül lassan már mindent megrendeztünk.
 Lásd úszó vb, ahányszor csak kell, vagy atlétikai vb, ahova a vb alatti reklámkampánnyal sikerült az utolsó napokra teltházat csinálni... (vajon hányan tudták, hogy a 100 méter fináléja már az első hétvégén lezajlik?! Mi kajak-kenuhoz szoktunk, ahol csak az utolsó két nap vannak finálék.)

Az atlétikai vb-n sikerült a 300 milliárd ft feletti építési- és rendezési költséghez 3 milliárd jegybevételt társítani.

De a tv bemondta, hogy ez hatalmas üzlet volt, szóval megérte, bármennyibe is került és kerülne.
(még drágulni fog, mert a bontás (!) részben hátra van)

Ehhez képest részben visszaléptünk a 2024-es női kézilabda EB megrendezésétől, mert hiába van meg a helyszín a döntőre is, nem éri meg se a kéziszövetség, se a kormány szerint.
Értitek, ugye?
A döntőt nem éri meg Budapesten megrendezni...
Ott az MVM Dome, de a rezsit már nem tudjuk kigazdálkodni télen.

Meg leszarjuk, mert ott már nem lehet lopni, ellenben a pályázásnál illetve a létesítmények túlárazott megépítésekor.
 ;)
De biztos az álomgyilkosok miatt léptünk vissza és nem Kocsis Máté meg Orbán döntöttek így...





Idézetet írta: Pozzato Dátum november 20, 2023, 15:48:22Azonban Orbán Viktor és a Fidesz telhetetlen. Őket nem a magyar állampolgár érdekli, hanem az a temérdek vagyon és amit még mellé akarnak összetarhálni

@Pozzato, jól fogalmaztad meg.
Hozzáteszek egy példát, hátha így még többen értik meg az általad írtakat.

Tegnapi példa, 2023. november 19-i (még egyszer szólok, hogy ez PÉLDA):

A Szerbia-Bulgária labdarúgó mérkőzés vége felé Bulgária 2-1-es vezetést szerzett.
Mivel te Olvasó, a meccs kezdete előtt a Vegasnál 300 forinttal arra fogadtál, hogy nyerni fog a vendégcsapat, ezért a Szerbia-Bulgária mérkőzésen 1-2-es állásnál és 50.00-ás szorzónál ki akartad venni a pénzt. Hiszen a 300 forintos téttel 15 ezer forintot nyertél volna.

Nyertél volna, ha lett volna "Cash Out". De erre a Vegas fogadóirodánál nem volt "Cash Out". Ezért nem nyertél, hanem buktál.

Miért nem volt "Cash Out"?

A végeredmény 2-2 lett, s amiatt, hogy nem volt "Cash Out", ezért nem nyertél 300 forintért 15 ezer forintot, hanem buktad azt a 300 forintot.
Te nem tartod nagy veszteségnek, hogy buktál 300 forintot a Vegas fogadóirodánál.

Viszont érdemesebb úgy számolni, hogy - például - veled együtt 1000 fogadó volt, akik a "Cash Out" hiánya miatt szintén buktak fejenként 300-300 forintot. Mindannyian úgy vélekednek, mint te, hogy nem nagy összeg az a bukott 300 forint.
Viszont a Vegas fogadóirodának az a dolog, hogy nem biztosított "Cash Out"-ot arra a fogadásra, azt jelenti, hogy nem bukott 15 millió forintot, hanem nyert 300 ezer forintot.

Abba gondolj bele, hogy ez olyan példa, amelyben a könnyebb számolás miatt szándékosan kis számokat használtam. Ha te úgy akarod, akkor tegyél hozzá még 2-3-4-5 nullát a fenti számok végére, s közben gondoljál arra, hogy ez csakis egyetlen egy fogadási lehetőségről szól. Pluszban pedig gondoljál arra is, hogy naponta több száz olyan fogadás van, ahol nincsen a "Cash Out".

Miért nem biztosít a Vegas fogadóiroda "Cash Out"-ot?
Nyilván azért, mert nem azt akarja, hogy elnyerjed az ő pénzét, hanem azt akarja, hogy nála bukjad el a pénzed.

A Vegas fogadóiroda a Fidesz-közeliek tulajdonában van, s a Fidesz által irányított magyar kormány - például - úgy segít a fideszes Vegas fogadóirodának, hogy elüldözi Magyarországról a nem fideszes bet365 fogadóirodát.
Mivel a nem fideszes bet365 távozásával több szerencsét próbáló játékos marad kedvenc fogadóirodája nélkül, lehet azt feltételezni, hogy közülük többen átmennek fogadni a fideszes Vegas fogadóirodához. Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a fogadók ezután a nem fideszes bet365 helyett a fideszes Vegasnál fogják elbukni a pénzüket. Vagyis az a rengeteg pénz, ami eddig nem a fideszes zsebekbe vándorolt, nos, az a rengeteg pénz ezután fideszes zsebekbe fog vándorolni.

Ez pont rossz példa, mert lehet ellenfogadni, ha valaki nem csöves, és van kint a 300 Ft-on kívül is pénze.

A cashout is ellenoldali oddsokkal dolgozik.

Akkora szakítás azért nem lett volna, 1.80 körül lehetett az 1X a második bolgár gól után.

Idézetet írta: Benedek0228 Dátum november 21, 2023, 03:12:22Ez pont rossz példa, mert lehet ellenfogadni, ha valaki nem csöves, és van kint a 300 Ft-on kívül is pénze.

A cashout is ellenoldali oddsokkal dolgozik.

Akkora szakítás azért nem lett volna, 1.80 körül lehetett az 1X a második bolgár gól után.
Ez nem arra volt példa, amire te gondolsz.
Ez nem példa volt arra, hogy miként lehetséges ellenfogadni, hanem ez kizárólag csakis @Pozzato írásához volt példa. Ott pedig egyetlen szó sem volt arról, hogy mire hogyan érdemes fogadni és mire micsoda lehet az ellenfogadás.
Szerintem nem kellene a kákán is csomót keresned.


Idézetet írta: Latzka Dátum november 18, 2023, 18:34:44Ez se gyenge :idiot2:

"Varga Judit a fiatal Mikszáth Kálmánként konferálta fel Kocsis Mátét."

Nagyon fényezik az aranyhal mágust :laugh:

"Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden benyújtotta a parlamentnek a szeptember óta lebegtetett szuverenitásvédelmi törvényt. Mielőtt ezt megtette volna, Gödöllőn tartott lakossági fórumot, ahol Vécsey László, a körzet országgyűlési képviselője Szoboszlai Dominikhoz hasonlította Kocsist."

Oroszországból szeretettel...

"Teljesítette féléves szerződés szerinti küldetését, ezért elnöki kegyelemmel szabad ember Szergej Hadzsikurbanov. Ő az, aki 2006-ban, négy társával együtt börtönbe került Anna Politkovszkaja orosz újságíró meggyilkolásáért."

Kicsoda Anna Politkovszkaja? Oknyomozó újságíró, aki a 2000-es évek elején és közepén feltárta Vlagyimir Putyin valós arcát, leírta, hogy milyen trükkel jutott hatalomra, milyen műveletek csinál, hogyan tör uralomra. Feltárta az orosz rendszer valóságát, ahogyan saját nemzete ellen intéz terrortámadásokat az orosz titkosszolgálat (FSZB), majd úgy állítja be, mintha külföld támadná az országot és Putyin megvédi az oroszokat.

https://444.hu/2019/01/08/meggyilkolasaig-minden-nap-megirta-hogyan-lopjak-el-a-hazajat

Politkovszkaja mindent leírt akkor, amit most már majd két évtized elteltével tudunk Vlagyimir Putyinról. Figyelmeztetett, de kevesen hallgattak rá, míg Putyin pontosan tudta, milyen veszélyforrás, megölette. Most pedig szabadlábra helyezték azt a személyt, aki megölte Annát, mindezzel - és Navalnyij, illetve Prigozsin-merényletekkel - Putyin üzenetet küldött mindenkinek: aki valamit feltár róla vagy ellen beszél, az meghal!


... Aki pedig segít ebben Putyinnak (hogy eltegye az ellenlábasokat), az jutalomban részesül...

Nem tudom Pozzato mire akarsz utalni, de mi magyarok kiűztük már az oroszokat 1900 nem tudom mikorba, szóval értem hogy te ilyen balkezes vagy na, baloldali libsi hangulatkeltő vagy, de advent szent ünnepére készül az ország. Kérlek ne tedd tönkre a sikeres magyar sportfogadók egyik szent ünnepét a lehangoló atitüdőddel.

Nálunk itthon bármit le szabad írni, szabad sajt van. Hiába állítja be bárki is az ellenkezőjét. Nem értem eztet, szerintem szabad ez az ország, most is tudtam fogadni Tippmixprón. Fejlett is, nem kellett ebben a hidegben elmenni a lottózóig, szóval nem értem a topikot. Szerintem ti néktek az a típusok vagytok, akiknek semmi se nem sem jó sosem.