Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Fűtési szezonkor aktuális lehet:

Az utóbbi hónapokban az orosz importgáz köbméterenként körülbelül 120 forintért érkezett Magyarországra. Ez azt jelenti, hogy júliustól mostanáig – sorozatban – 120 forint körül mozgott a beszerzési ár.

A magyar kormány a következőképpen adja el a magyar embereknek az orosz gázt:
- rezsicsökkentett ár: 120 forint helyett 102 forint,
- nem rezsicsökkentett ár: 120 forint helyett 767 forint.

De ez is ilyen elégedetlenkedés, szerintem ez is ilyen kötözés csak, ti bármibe beleköttők. Mindenki fűt ugyanúgy amúgy közbe egyébként, oroszok adják a gázt folyamatosan szóval lehet poénkodni velük, de rendesek. Ukránok bezzeg ha tehetnék, már szétfagytunk volna. Szóval kicsit többet kell fizetni na bumm? Németországben meg a nagy nyugaton is emelkedtek az árak, az M1-en mondták hogy ott is többszörössére nőtt minden. Szerintem a következő időszak a szent adventek is inkább szóljanak a szeretet melegéről.

Szeretem ezt a topicot itt!
Szeretem, hogy ebben a közösségben egy csomó témában lehet leírni a gondolatokat, pl a politikában is!
Szeretem azt is, hogy Pozz ír ide.
Szeretem azt is, hogy bármelyik topicban is járok az oldalon, csak és indokolt esetben moderálják.

Egy csomó minden nem jó a világban és Magyarországon sem, szerintem jó, ha ennek van egy közösségi felülete, ami nem a facebookos szájkarate szintjén van.
Szerintem úgy ahogy adott a választás: nem nézem a zsoldos nemzettől elrabolt fradi meccseit, pláne nem sztojkoviccsal, MÁTÉ Csaba után; - úgy, hogy a magyar játékosok lecserélése után, most már a VIP-t is lecserélik...
Ugyanúgy tök egyszerű bojkottálni a politikai rovatot is, bármilyen olyan indokkal, amit felállítunk:
- nem olvasom, mert nem fényezik a kormányt, a globalizmust, a háborút, és az erőszakot// pedig szerintem mindegyik tök jó dolog!!! - Ezért inkább a "Csak egy kis politika" rovatot átgörgetem...de!!

- eszemben sincs megszüntetni
- eszemben sincs megmondani, ki mit, hogyan írjon ide

Tök jól esik ideírni, hogy a rasszizmusom gyűlöletét épp a rózsaszín púpútevék irányában fejteném ki legszívesebben és egyébként, meg éljenek a csajok és nőket a világhatalmak élére és kevesebb lesz a gyűlölet!!!

És miért jó nekem ez? Mert tökre megtehetem itt hisz senki sem ugatja le, nem cenzúrázza, keresztrém erkölcsre, vagy a dzsihadra hivatkozva - hiszen, ha nem tetszik neki legfeljebb átgörget rajt...

MENŐ!!!
Mindenki legyen olyan/amilyen és merje vállalni a gondolatait, ha az önazonos!
K Ö S Z Ö N Ö M !!

Idézetet írta: Sound Dátum november 26, 2023, 15:19:36egyébként, meg éljenek a csajok és nőket a világhatalmak élére és kevesebb lesz a gyűlölet!!!

Láttál már két olyan nőt, akik barátok és megegyeznek bármiben?  ;D  Pillanatok alatt olyan világháború lenne, ha nők lennének hatalmon, szerencsére itt van nekünk Putyin, megakadályozza ezt  :smitten:

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 26, 2023, 15:46:06Láttál már két olyan nőt, akik barátok és megegyeznek bármiben?  ;D  Pillanatok alatt olyan világháború lenne, ha nők lennének hatalmon, szerencsére itt van nekünk Putyin, megakadályozza ezt  :smitten:

még sosem próbáltuk
szerintem leleszbiznék....bizzunk bennük.

Idézetet írta: Sound Dátum november 26, 2023, 16:03:39még sosem próbáltuk
szerintem leleszbiznék....bizzunk bennük.

Felvetésed szerintem jó, meg a témában vannak jó könyvek (Láthatlan nők), világnak szüksége lenne jó női vezetőkre, viszont volt lehetőségük a hatalomban, nagyon minimális az az alkalom, amikor megfelelően tudtak kormányozni:
- Isabel Perón és Cristian Kirchner (Argentína): két argentin női államfő, egyik sem volt sikeres, előbbi férje után vette át a hatalmat, rosszabb embernek tartották, mint a férjét, utóbbi pedig azt a bravúrt érte el, hogy egy hónap alatt megutálta szinte az egész ország...
- Angela Merkel: Őt nem kell bemutatni, teljesen alkalmatlan a vezetésre, csak egy báb, semmi más
- Novák Katalin: Mint államfő, tényleges hatalom nélkül, viszont szintén csak egy báb, aki minden elnyomó törvényt aláír
- Dilma Rousseff (brazil): Mennyire lehet jó az a vezető, aki után Bolsonarót és Lulát választják meg, utóbbinak volt korábban az embere, aki amúgy börtönből szabadult
- Pak Kunhje (Dél-Korea): Első női elnökük, aki több milliárd vont lopott az országtól, 25 évre ítélték korrupció és befolyással való visszaélés miatt, azóta eszük ágában sincs női vezetőt választani
- Sanna Marin (Finnország): Hát ő rendre rosszkor volt rossz helyen, pedig előtte voltak jó női vezetői Finnországnak, azért is esett a választás Marinra, aki csődöt mondott
- Theresa May: Őt is ismerjük, hát bőven csinált hülyeséget (Brexit), teljes csőd volt, utána jött Liz Truss, hát az a nő 50 nap alatt annyi hülyeséget csinált, mint más 4 éves ciklusa alatt, nem véletlen, hogy azt hiszem a brit kormányfőként a legrövidebb időt töltötte a hatalomban, azóta el is tűnt a közéletből
- Georgia Meloni: Szintén nem kell bemutatni a szélsőjobbos olasz hölgyet, azért olaszoknál sincs kolbászból a kerítés
- Jacinda Ardern (Új-Zéland): Ő lehetett volna a nagy pozitív példa, minden jól indult, majd hirtelen lemondott, de akkor már lehetett tudni, hogy nagyon nem vált be vezetőként és inkább előre menekült

Ezek csak azok, akik nagyjából ismertek, sok olyat fel sem soroltam, akik még az egy évet sem húzták ki a hatalomban (temérdek van...), mert egyszerűen 100-200 nap után megmutatkozott, hogy ez nem nekik való feladat. Voltak jó női vezetők, mint Golda Meir, Margaret Thatcher, Julija Timosenko, Corazón Aquino és az északi országok vezetői (észtek, dánok vagy épp izlandiak, mint Katrín Jakobsdóttir). A baj az, hogy kevés a ténylegesen jó női vezető, mert ez egy kemény munka, ahol a férfiak felfalnak. Én nagyon örülnék, ha lenne sok-sok jó női vezetője a világnak, de ha végignézitek a listákat, akkor látható, elmúlt 10 évben sok ország próbálkozott női vezetőkkel, kevés sikerrel.

Szóval a próbát úgy értem, hogy globálisan és egy időben Persze ez kivitelezhetetlen, meg nem lehet megszervezni azt, hogy pl a világ legbefolyásosabb 20 államában egy időben legyen a női vezetők száma mondjuk 60-70 %.

Mert ugye ami a standard, hogy a világ vezető államait 90-100%-ban férfiak vezetik egy időben.
Milyen lenne női vezetővel Oroszország, Kína, Japán, UK, meg +skandinávok, plusz Svájc,hogy USA-t ne is említsem - és mindez egy időben. Milyen lenne a világ?
Empatikusabb? Toleránsabb? Konfliktusmentesebb? - sosem tudjuk ezt meg, pedig...

Értem a negatív felsorolásod, rossz férfi vezetők felsorolása esetében nem lenne elég a topic! Nincs annyi gigabájt!

Picit off, de: láttátok az új argentín elnököt? Az a fej az brutál.  ;D

https://en.wikipedia.org/wiki/Javier_Milei

És én most csakis a kinézetére gondolok.  ;D

Idézetet írta: Sound Dátum november 26, 2023, 18:09:11Szóval a próbát úgy értem, hogy globálisan és egy időben Persze ez kivitelezhetetlen, meg nem lehet megszervezni azt, hogy pl a világ legbefolyásosabb 20 államában egy időben legyen a női vezetők száma mondjuk 60-70 %.

Mert ugye ami a standard, hogy a világ vezető államait 90-100%-ban férfiak vezetik egy időben.
Milyen lenne női vezetővel Oroszország, Kína, Japán, UK, meg +skandinávok, plusz Svájc,hogy USA-t ne is említsem - és mindez egy időben. Milyen lenne a világ?
Empatikusabb? Toleránsabb? Konfliktusmentesebb? - sosem tudjuk ezt meg, pedig...

Értem a negatív felsorolásod, rossz férfi vezetők felsorolása esetében nem lenne elég a topic! Nincs annyi gigabájt!

Igen, az alap, hogy rossz férfiből rengeteg volt, jót ott se egyszerű találni, esetleg talán vezérünk az, aki kiemelkedik, mint jó.  :smitten:


Ha pedig Milei, akkor ő a másik kiváló, hát megszüntetné a kötelező tanulást, egészségügy se kell, meg környezetvédelem se, ellenben láncfűrésszel kampányolt  ;D


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 26, 2023, 14:17:03Oroszországból szeretettel...

"Teljesítette féléves szerződés szerinti küldetését, ezért elnöki kegyelemmel szabad ember Szergej Hadzsikurbanov. Ő az, aki 2006-ban, négy társával együtt börtönbe került Anna Politkovszkaja orosz újságíró meggyilkolásáért."

Kicsoda Anna Politkovszkaja? Oknyomozó újságíró, aki a 2000-es évek elején és közepén feltárta Vlagyimir Putyin valós arcát, leírta, hogy milyen trükkel jutott hatalomra, milyen műveletek csinál, hogyan tör uralomra. Feltárta az orosz rendszer valóságát, ahogyan saját nemzete ellen intéz terrortámadásokat az orosz titkosszolgálat (FSZB), majd úgy állítja be, mintha külföld támadná az országot és Putyin megvédi az oroszokat.

https://444.hu/2019/01/08/meggyilkolasaig-minden-nap-megirta-hogyan-lopjak-el-a-hazajat

Politkovszkaja mindent leírt akkor, amit most már majd két évtized elteltével tudunk Vlagyimir Putyinról. Figyelmeztetett, de kevesen hallgattak rá, míg Putyin pontosan tudta, milyen veszélyforrás, megölette. Most pedig szabadlábra helyezték azt a személyt, aki megölte Annát, mindezzel - és Navalnyij, illetve Prigozsin-merényletekkel - Putyin üzenetet küldött mindenkinek: aki valamit feltár róla vagy ellen beszél, az meghal!


... Aki pedig segít ebben Putyinnak (hogy eltegye az ellenlábasokat), az jutalomban részesül...

Ez is egy ijesztően ismerős bekezdés a cikkből:

,,Van egy látszólag többpárti parlamentünk, látszólag tiszta és szabad választásaink, látszólag pártatlan igazságszolgáltatásunk és látszólag független tömegkommunikációs eszközeink. Hamis az egész, afféle Patyomkin-falu: a homlokzat mögött nincs semmi."
– mondja a napló egy korai pontján Politkovszkajának aktuális beszélgetőtársa, és a könyv egyik fő vonala az lesz, hogy ezt a homlokzatot bemutassa. Azt a putyini államgépezetet, amely propagandamédia és egy házi ellenzék fenntartásával, a civil szervezetek kiiktatásával, a Nyugat elleni állandó retorikai támadásokkal, az állami oligarchák helyzetbe hozásával elérte, hogy az orosz emberekben még az alternatíva lehetőségének gondolata se merüljön fel.

Idézetet írta: Carpeks Dátum november 27, 2023, 17:29:56Ez is egy ijesztően ismerős bekezdés a cikkből:

,,Van egy látszólag többpárti parlamentünk, látszólag tiszta és szabad választásaink, látszólag pártatlan igazságszolgáltatásunk és látszólag független tömegkommunikációs eszközeink. Hamis az egész, afféle Patyomkin-falu: a homlokzat mögött nincs semmi."
– mondja a napló egy korai pontján Politkovszkajának aktuális beszélgetőtársa, és a könyv egyik fő vonala az lesz, hogy ezt a homlokzatot bemutassa. Azt a putyini államgépezetet, amely propagandamédia és egy házi ellenzék fenntartásával, a civil szervezetek kiiktatásával, a Nyugat elleni állandó retorikai támadásokkal, az állami oligarchák helyzetbe hozásával elérte, hogy az orosz emberekben még az alternatíva lehetőségének gondolata se merüljön fel.

Szoktam írni, ha megismernénk Magyarország helyzetét, akkor elég olvasni az orosz történelmet (és most már a kínait is). Politkovszkaja, Hodorkovszkij és még lehetne sorolni, eléggé jól leírják az ottani életet, mik mentek végbe, gyakorlatilag ugyanazokat veszik át Orbánék. Volt olyan, hogy szinte a törvény is szóról szóra megegyezett azzal, ami oroszban volt, csak egy szimpla átfordítás az egész. Ha tudni akarjuk, mi lesz Magyarországon, akkor Oroszország az irányadó.

Most ott tartunk, ahol az oroszok olyan 2013/2014 környékén voltak, akkor még az oroszok sem hitték, hogy néhány év múlva már a putyini ellenzéket fogják börtönben látni, aki felszólalt, az örülhetett, ha megúszta egy kis börtönnel vagy kiutasítással (teszem hozzá, Kövér Laci itt is mondta, ha valami nem tetszik, el lehet menni), a kevésbé szerencsések viszont már valahol egy erdőben fekszenek... Nem bölcs döntés sokat pofázni, ha egy diktátor az országod elnöke és nincsen mindenkinek mögött olyan nyugati védelem, mint Navalnyijnál.

Aki szeretne olvasni a témában, megismerni az említett két ország elmúlt évtizedeit, azoknak néhány könyvajánló:
- https://moly.hu/konyvek/anna-politkovszkaja-orosz-naplo
- https://moly.hu/konyvek/timothy-snyder-a-szabadsag-felszamolasa
- https://moly.hu/konyvek/peter-pomerantsev-semmi-nem-igaz-barmi-lehetseges
- https://moly.hu/konyvek/catherine-belton-putyin-emberei
- https://moly.hu/konyvek/jessikka-aro-putyin-trolljai
- https://moly.hu/konyvek/danyiil-turovszkij-orosz-hekkerek
- https://moly.hu/konyvek/anne-applebaum-voros-ehinseg

- https://moly.hu/konyvek/gulbahar-haitivaji-rozenn-morgat-menekules-a-kinai-gulagbol
- https://moly.hu/konyvek/desmond-shum-kinai-rulett

Ezek a magyarul elérhető könyvek a témában, angolul sokkal több van. Érdemes például a Putyin trolljaiba is befektetni, mert ott látszik, miként dolgozott ki egy trollhadsereget az orosz hírszerzés, aminek alapjait itthon is átvették, ezzel sároznak be embereket, akik a rendszer számára kellemetlenek, precíziós támadás ez, amit az oroszoktól tanultak. Tökéletesen alkalmazzák azt az elvet, hogy hiába hazugság egy sztori (teszem azt Vona meleg), annyira sok helyről állítják egyszerre és folyamatosan mondják a "trollhadsereg" révén, hogy utána hiába a kiigazítás és a hazugság elismerése azoktól, akik ezt kreálták, ez csak 3-5 évvel később derül ki, amikor már lényegtelen.

Erre épül a Fidesz politikája, ezzel vannak hatalmon, senkit sem izgat, hogy még sosem nyertek meg egyetlen pert sem, hiszen nekik nem is a hosszabb távú győzelem a lényeg, hanem ott a pillanatban elbizonytalanítani. Ahogyan Politkovszkaja is írta, ez egy Patyomkin-falu.

Volt egy jó hasonlat a Mi Hazánkra, ami abszolút megállja a helyét: Olyanok ők, mint Oroszországban a Gennagyij Zjuganov-féle kommunista párt, akik Putyin "partnerpártja", ha kell, akkor ők hoznak fel megszavazandó törvényeket, amik kicsit neccesek, mint most itthon a Mi Hazánk ezzel az új választási törvénnyel. Toroczkai a hitelesség mintaképe, ja, nem...

"A kormány nem változtatja meg a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) visszaváltási feltételeit" – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Éppen csak azt nem mondta, hogy pontosan ugyanúgy meg fogják védeni a Prémium Magyar Állampapírt, ahogyan a magánnyugdíjt is megvédték.

Jelenleg 1 százalékos díj van az állampapírok visszaváltása esetén. Annyit kell fizetni.
Ám azt az 1 százalékot bármikor fel lehet emelni - például - 25 százalékra vagy akár 80 százalékra.  ;) 

Szerintem lesz majd némi "izgalom", akkor amikor - ilyen esetben - néhányan visszaváltani fognak, s kiderül majd számukra, hogy az általuk 100 ezer forintért megvásárolt Prémium Magyar Állampapírért kapnak 75 ezer forintot (vagy kapnak 20 ezer forintot).

"Jó bolt" befektetésként 100 ezer forintért 75 ezer forintot kapni.
"Jó bolt" befektetésként 100 ezer forintért 20 ezer forintot kapni.

Persze, már akinek "jó bolt" az ilyesmi.

:beerchug:  :beerchug:

Nagyon igaz, inkább ezt mutogatnám a hírekbe, mert annyi embert behülyítettek ezzel az állampapírral, nekem OTP-s ismerős mondta: NEHOGY VEGYEK BELŐLE, mert rohadt nagy átverés az egész. Pontosan ugyanaz lesz, mint amit írtál, a magánnyugdíjpénztári megtakarításokkal, amit szimplán ellopott a cigány a bandájával együtt. Azóta se történt semmi az ügyben, kitaláltak hozzá sztorikat, mint a Quaestornál...

Idézetet írta: csabax Dátum november 30, 2023, 16:59:55"A kormány nem változtatja meg a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) visszaváltási feltételeit" – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Éppen csak azt nem mondta, hogy pontosan ugyanúgy meg fogják védeni a Prémium Magyar Állampapírt, ahogyan a magánnyugdíjt is megvédték.

Jelenleg 1 százalékos díj van az állampapírok visszaváltása esetén. Annyit kell fizetni.
Ám azt az 1 százalékot bármikor fel lehet emelni - például - 25 százalékra vagy akár 80 százalékra.  ;) 

Szerintem lesz majd némi "izgalom", akkor amikor - ilyen esetben - néhányan visszaváltani fognak, s kiderül majd számukra, hogy az általuk 100 ezer forintért megvásárolt Prémium Magyar Állampapírért kapnak 75 ezer forintot (vagy kapnak 20 ezer forintot).

"Jó bolt" befektetésként 100 ezer forintért 75 ezer forintot kapni.
"Jó bolt" befektetésként 100 ezer forintért 20 ezer forintot kapni.

Persze, már akinek "jó bolt" az ilyesmi.

De legalább Viktorék valamennyit visszaadnak a saját megtakarításunkból, bezzeg Gyurcsány idejébe még akkor is fizetni kellett, ha elmentünk a háziorvoshoz.